Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x19 - Letharia Vulpina

2016. március 30. 15:00 - Smiley93

A japán maffia főhadiszállásán vagyunk, vészhelyzet adódott: a főnök házikedvence, egy fehér farkas fekszik kinyúlva, az orvos meg késik. Ekkor toppan be kedvenc Állatdokink, aki előbb japán-, majd állatorvosi tudását csillogtatja meg (polihisztor, mondom én!). Hamar felállítja a diagnózist: neonszínű mohából lakmározott a jámbor Yuki, meg is tekintené a helyet, ahol a nevezett növény található. A tárlatvezetésre egyedül a főnök vállalkozik, s megszemlélik a zúzmótelepet, ami merő véletlenségből ugyanott nőtt, ahol Vadászapu ifjúkorában a Nogicune-megszállás alatt álló Yakuza-főnököt – a mostani fejes apját – kiiktatták Maszkosék, két résszel ezelőtt.

1.jpg

Miközben Állatdoki szüretel a mohából, elregéli, hogy valójában ez egy különleges rókazúzmó, farkasok meg rókák mérgezésére, ám Yuki életéért kár aggódni, mert a házikedvencet csak ő bénította le, egy kis Kanima-méreggel (innen a köszönet Menősrácnak az örökségért). Csakúgy, mint annak gazdáját is, fűzi hozzá nyugodtan a történet ezen pontján elkerülhetetlenül a fejének szegezett pisztolyra reagálva. És valóban, a nagyvezír már fekvő pozícióból kénytelen végighallgatni a sztori befejezését, miszerint a Nogicune-vérből nőtt  Letharia Vulpina még a szokásosnál is különlegesebb, s kibontakozik Állatdoki ördögi terve: megmérgezni a Stilesba bújt Nogicunét. Benne vagyunk, jöhet a főcím.

ga.jpg

Vissza a kórházhoz, amit (már megint) a káosz és katasztrófa kellős közepén hagytunk magára az előző részben. A kulcsszavak: áram meg utcát elöntő víz, amiből egyenesen következik az áramütés, ami minden érkezőre, köztük az Allisont mentő Isaacre is lecsap. Mielőtt még többen felvillanyozó élményben részesülhetnének, Kirából tör elő az ösztönös róka, s az elszabadult vezetékből elvezeti/lecsapolja (?) az áramot, Főfarkas meg Scott tátott szájjal lesik a mutatványt. Egy gyorstalpaló montázsból ismerjük meg a további fejleményeket: Isaac annyira pórul járt, hogy eszméletlenül került a kórházba, Kirát az anyja menekíti el a helyszínről, titoktartás címszóval, Zsaruapu megint eltűnt Stilest keres, Főfarkas már nagyon megosztaná vele a fia megszállottságát, míg McCall apu az elvágott vezetékre lelt rá, baleset ezennel kizárva.

2.jpg

Az események fényében nem csoda, hogy borúsan indul a reggel McCalléknál. Stiles még mindig nem került elő, bár Zsaruapunak sms-ezett, hogy jól van ám, majd hazamegy, ha kedve szottyan. Apjának búslakodni nincs ideje, mert előbb patron-utánpótlást kell átvennie, majd Ügynökapu kukkant be, hogy a Yakuzáról, konkrétabban Katashiról érdeklődjön, hát ezt meg honnan szedte? Váltás a kórházra, McCallék érkeztek Isaacet látogatni. Allison egész éjjel a srác szobája előtt szobrozott, beljebb nem engedték. Sebaj, erre van ott Farkasanyu meg a beléptetőkártyája. A farkascimbora nincs jó bőrben, különösen, hogy az instant gyógyulási képessége is cserben hagyta, Scott érintéssel vállal át némi fájdalmat, de világos, hogy ideje kiűzni a gonosz megszállót Stilesból.

3.jpg

Ezzel Kira is egyetért, bár figyelmezteti Scottot, hogy veszélyes kibabrálni a Nogicunéval, mert annak csúnya vége lesz. Miközben a lacrosse-csapattal Isaacnek szóló jókívánságokat írattat Edzőbá, Farkasfiú Alfaikrekkel tart kupaktanácsot a vihar előtti csendről. Ekkor hallanak meg egy Vadászék-féle jeladót a pincéből. Lerohanva Stilest találják, aki hiába esküdözik, hogy éppen önmaga, mégis kénytelen elszenvedni az ikrek vicsorgó támadását. Miután Scott szétválasztja őket, Stiles gyors tárlatvezetést tart a saját holmijában, amiből egyértelmű, hogy ő tervelte ki az áramkatasztrófát a kórházban, valamint hogy további mocskos tervek is akadnak a tarsolyában.

3_5.jpg

Vélhetően Pszichóalfa sincs ezzel másképp, hiszen Menőcsaj éppen azon kapja rajta, hogy az anyjával beszélget a suli közepén. Mire átvág hozzájuk a tömegen, Pszichóalfa persze felszívódik, de kiderül, hogy hallásvizsgálatot végző szakemberként parádézott éppen, még a számát is hátrahagyta, kedves. Közben Stiles holmijának rendezgetése közben hőseink a tájfutó pálya térképére lesznek figyelmesek, ezek szerint ott készül valami gebasz. A pályán éppen nekilódulnak a diákok a futamnak, elöl Meleg Danny, s az őt egyedül lehagyni képes Kira rohan, veszélyben vagytok, gyerekek.

4.jpg

Vadászapu hazaérkezvén nyitott ajtóra lel, rögtön fegyvert is ránt, bajban lesznek a mezei betörők. Persze nem is mezei betörővel van dolga, hanem Főfarkassal személyesen, aki a Dereklakban elhelyezett Vadász-eredetű jeladókat jött bepanaszolni. Vadászapu ez ügyben ártatlan, s alibije is van: Stileskeresőben járt - csakúgy, mint Derek, kettőből nulla találattal megvitatják, mit is tennánek, ha megtalálnák. Vadászapu éppen uralkodó személyiségtől függően kardot ragadna, vagy… Nem tudjuk, mit tartogat, de értjük.

5.jpg

Még szerencse, hogy Edzőbának nincsenek ilyen kardos tervei, mert Stiles lepi meg a pályánál. Vadászapuék eközben egy titokzatos bőröndöt fedeznek fel, benne egy rakás pénzzzel, Ezüstujjtól származik, bár Vadászapu nem érti, mit keres nála. Meg azt se, hogy McCall apu mit keres nála, aki ebben a pillanatban bukkan fel csipetcsapatával, meg Katashi névadó testrészével egy rendőrségi bizonyítékoknak fenntartott pattintós zacskóban. Gazdája már a cipzáras hullazsákban fekszik, köszöni szépen, nincs jól. Vissza a futócsapathoz, ahol sikerül időben megállítani mindenkit, a két éllovast szerelmeik fogják vissza, a kellemeset a hasznossal szellemében. Eközben Stiles hiába keresi a sötét énje által kreált csapdát, csak egy hosszú láncot talál. Épp homlokráncolva próbálnánk értelmezni ezt a fejleményt, mikor Edzőbá lazán megmozgat a lábával egy kifeszített drótot, válaszul a hasába kap egy nyilat.

6.jpg

Menőcsaj eközben Pszichóalfát keresi fel Dereklakban, erősítésként Allisont viszi magával. Segítséget remél Petertől, vagyis nevezzük inkább megállapodásnak. Edzőbá eközben hangosan pánikolva  vergődik, miközben három természetfeletti diákja kezében van a sorsa, akik közül egyik se orvos, bár Aiden legalább el tudja hajtani az osztályt, Scott meg el tud szívni egy kis fájdalmat, mire a delikvens elájul, végre csend. Stiles épp belekezdene egy Mi lett volna, ha… felütésű önostorozásba, mikor befutnak a mentők, Zsaruapuval karöltve.

6a.jpg

Főfarkas meg Vadászapu eközben már a rendőrőrsön bilincsben kuksolva várják, hogy McCall apu az ügyvédeiket hozza szóba, ami sosem pozitív csengésű egy ilyen szituációban. Vadászapu nem érti, Stiles miért akarta bemártani őket (én meg azt nem értem pontosan, hogy Derek miért is került a gyanúsítottak közé? Mert látogatóban volt Vadászapunál, s az éppen a pénzt mutogatta neki? Ugyan.), idő kell, hogy kiokoskodja a furfintot.

7.jpg

A Menőcsaj vs. Pszichóalfa találkozó döcögősen, némi sehova se vezető szájkaratéval indul, meg Pszichóalfa önfényezésével és fennkölt életbölcsességeivel: még mindig ugyanannyira imád beszélni, mint régen, és még mindig pontosan ugyanolyan unalmas, Allison szerint ideje is lépni. Mielőtt dobbanthatnának, vendéglátójuk felismeri, hogy ideje megszellőztetni némi releváns információt is, így megosztja, hogy Lydia a sikollyal csak kizárja a zavaró hangokat, hogy meghallja, ami igazán számít, s ebben pontosan ő tudna segíteni (Állatdoki után ő a Nr. 2 polihisztor a sorozatban). Cserébe persze neki is akadnak itt beteljesületlen kívánságai, előkerülnek a Talia-féle karmok, már megint, végre alakul az alku!

8.jpg

Alakul, méghozzá elég jól, Edzőbá helyzete is, aki immár igazi szakértő kezekbe került, Stiles meg apja kezei közé, örömködnek a viszontlátás felett. Csak Jóiker zavar be a képbe, Scottnak mutatja a Stiles csomagtartójában talált, nagyon ismerős csomagolópapírt, már megint a régi Barlow-féle bombás nóta? Az ám, hol is robbantott karrierje kezdetén Mr. Repeszgránát? Egy iskolabuszon! Váltás a suliba, ahova eljutott a füles, Mr. Yukimura rohan evakuálni a buszokat. De már késő, az egyik diák, Jared már ott kucorog hátul, kezében a vélt bombával, gáz van. Szerencsére Zsaruapu új kisinasa merő véletlenségből rendelkezik bombaszakértői alapismeretekkel is (polihisztor Nr.3), még a hadseregben vette fel a szabadon választható kreditekért, így lelkes önkéntesként felmerészkedik megvizsgálni a bombát.

9.jpg

Pszichóalfa elregéli vendégeinek, hogy Talia annak idején megfosztotta egy kedves-nem kedves emlékétől, amit a karmokból szeretne megismerni, ehhez kell Menőcsaj. Akinek viszont nem igazán segít Pszichóalfa vezérfonala, hiába hajtogatja az, hogy csak a lány nem próbálkozik eléggé. Erőszakosságát meg Allison elégeli meg, sokkolóval fenyegeti Pszichót. Lydia nem bírja a nyomást, s a karmokat egy faoszlopba állítja bele frusztrációjában. Ettől beindulnak a természetfeletti képességek, s Menőcsaj megtudja a titkot: Pszichóalfa bizony büszke apa! Az őrsön is fokozódnak az izgalmak, Derek a Hale-féle türelmetlenséggel már vetné is le láncát, ám Vadászapu türelemre inti, mielőtt a törvényen kívüli élet mellett tennék le a voksukat.

10.jpg

A Yukimura-szülők is rosszban sántikálnak: apu osztálytermében elrejtett könyvet varázsolnak elő, amiben anyu farkait tartják számon, mégis miért, ó, miért pont az iskolában rejtegetik?! Az utóbbi hetek könyvelése azt mondja, hogy anyu már három Onit feláldozott (hoppá, Maszkosék az ő "emberei" ezek szerint), de tovább is hajlandó még elmenni, ki is vesz a kötetből pár tőrt, s kettétöri (aktiválja?) őket. A Kira előtt való titkolózásról is szó esik, ez hamarosan felejtős lesz, mert a lányuk persze a terem ajtajában hallgatózik. A buszon Jared izzad, miközben Zsaruapu bombaszakértő kisinasa humoros beszólásaival szórakoztatja őt, mert hát ő még bombahatástalanítás közben is ilyen vicces fiú tud maradni (mindjárt kiderül, hogy stand-upozni is tanult a hadseregben). Végül csak felnyitja a dobozt, s máris látja, bombáról szó sem volt, viszont Stilinski seriff névtáblája lapult a csomagban, nevezhetjük dögcédulának is.

12.jpg

Hőseink fejében elkezdenek kattogni a kerekek, s egykettőre összeállnak a kirakós darabkái: a bomba nem itt van, hanem a rendőrőrsön, annak a csomagnak a személyében, amit Zsaruapunak még reggel volt szerencséje átvenni. Megy a füles az őrsre, rohangálás, Vadászapuékat is elengedik. Itt Főfarkas vágja először, hogy robbanás van készülőben, ám a Földre! felkiáltással nem tudom, hány életet ment meg. A Yukimura szülők se tudják biztosan, sikerül-e életet menteniük, mindenesetre kieresztik a következő Maszkost kis bogár formájában a Nemetonból.

13.jpg

Az őrsön a robbanást követően katasztrófasújtotta övezetet találnak hőseink. Főfarkas és Vadászapu szerencsésen megúszták a dolgot, ám akadnak, akiken Scott fájdalomelszívó szuperereje se segít, ráadásul Kira fut be a hírrel, hogy Maszkosék is úton vannak, ideje tiplizni. Hasonlóképpen vannak ezzel Menőcsajék is, bár Pszichóalfa persze információéhséggel küzd a gyerekéről, biztos benne, hogy Lydia eltitkol előle valamit. Így van, vagy sem, ma semmit se fog megtudni az újdonsült apuka, mert Allison leteríti a sokkolóval, majd útra kelnek. A kocsiban azonban összevetnek két fotót, Pszichóalfájét meg a kis prérifarkas Maliáét (mindkettőről profi fotót méghozzá, csak tudnám, mikor készültek ezek...) apa és lánya, kérem szépen.

14.jpg

A Stiles-Farkasfiú-Kira trió eközben Állatdoki rendelőjébe igyekszik mint Maszkos-mentes övezetbe, üldözőik a küszöbön lepik meg őket. Némi fight után, amibe Kira meglepően hatásos kardvívó mozdulatokkal száll be, lerázzák Maszkosékat, bár Farkasfiú kap a hasába egy tőrt. Kira épp ezt húzná ki belőle, mikor Stiles kicsavarja a lány kezét, s egy rántással a földre teríti. Íme, a Nogicune, aki inkább maga forgatná meg Scottban a tőrt, aztán felfedi, hogy ő bizony mások kínjából táplálkozik, s mivel Farkasfiú aznap nem kevés fájdalmat szívott el másoktól (Isaac, Edzőbá meg a haldokló az őrsön a mai menü), ő most azt kéri szépen, s hasonló módszerrel elszívja Scottól. Mintegy mellékesen megjegyzi, hogy ő amolyan csínyrajongó, átverés mestere, szóval egy szavát se higgyük. Ezt persze kedvenc polihisztorunk, Állatdoki mindig is tudta, s épp időben érkezik, hogy a  rész elején fáradságos munkával megszerzett méreggel kiüsse Stilest. Innen folytatjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása