Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 4x02 – Polipfej

2016. március 29. 15:00 - Kapitánylány

„Az ember igazi értéke a memóriája. Anélkül se nem gazdag, se nem szegény.” – Alexander Smith

A halál időpontja 13 óra 34 perc, Sean Renard életéért a küzdelmet feladták, szőkeségünk ezt nehezen viseli, igéző kék szemével megállítja az időt. Táskájából kígyót vesz elő, amelynek még a farka helyén is egy fej van, az egyik fej Sean testébe mar, míg a másik a nőébe. A kígyófejek elengedik a testeket, majd a nő leejti a földre a kígyót, amely megsemmisül. Szőkeség elalél, ezzel az idő megállító bűbáj feloldódik, amíg a magukhoz térők az ájult nőre néznek, addig Sean varázslószörnnyé átváltozva visszatér az élők közé.

01.jpg

Ausztriában Viktor még mindig azon aggódik, hogy a király rájön Steward felbérelésére, de a nyomokat ügyesen eltűntették, talán nem lesz baj. Ekkor jön a hívás, Adalind a kapuknál van, bebocsátásra vár. Viktor kicsit kétkedik, hogy Adalind megtette Nick erejének elvételét, de segédje szerint, nem jött volna el a nő ilyen messzire, ha nem lenne ez igaz. Viktor enged kicsit, de azért meg kell erősíteniük ezt, Adalind szinte már az eszét veszti, annyira akarja látni a babáját. Nyugati szárny felé tartva Adalind Diana-ról érdeklődik, nem veszi észre, hogy már egy baljóslatú alagsorban vannak. Viktor egy cellába löki, majd közli a nővel, hogy nincs nála Diana, az Ellenállás vitte el. Adalind átváltozik, de hiába, a cella boszorkányszörnyekre van kitalálva.

02.jpg

Polipfej egy hotelbe jelentkezik be, Trubel persze a nyomában van, ki is deríti, hogy a 402-es szoba az övé. Nick és Hank a lelkére kötik, hogy csak kövesse a férfit, nincs semmijük, ami az ügyhöz kötné. Trubel kicsit nehezen engedelmeskedik, de csak rábólint.

Monrosalee a könyveket bújja, de semmit se találnak a hasonuló összefonódás varázslatról, teljesen kétségbe vannak esve, talán nem tudnak segíteni Nick-nek. Ekkor merül fel bennük, hogy ha a századosnak sikerült, akkor nekik is fog, csak meg kell találniuk azt a helyet, ahol Sean kotyvasztotta a bájitalt.

03.jpg

Polipfej közben teljesen újra fazonírozza magát, majd az emlékei között kezd el kutatni, a harmadik áldozat címét írja fel magának. Telefon után nyúl, fel is hívja leendő áldozatát, meg akarja látogatni, hogy elmesélje neki személyesen mi történt Henry-vel. El is indul a találkozóra, nyomában Trubel-lel. Közben az őrsön nyomozópárosunk polipfej kocsi adatait nézik át, kiderül, hogy sehol semmi adat, jobban belemerülve kiderítik, hogy Lawrence is egy légvédelemmel foglalkozó cégnél dolgozott, ideje felvenniük a kapcsolatot velük. Kiderül, hogy az igazi Lawrence fejsérüléssel kórházban van, minden megegyezik Henry esetével, szóval polipfej titkos adatokat lop, de nehéz lesz bizonyítani mivel minden a fejében van, mit mondjanak a szövetségieknek? Hank nem tudja, de itt van Chavez, próbálkozni kell. Az ügynök Nick-kel szeretne beszélni egy nyugodt helyen, el is vonulnak, a lefejezésről, majd Theresa-ról beszélgetnek, de az igazi cél csak az, hogy Chavez kiderítse Nick vajon Grimm.

04.jpg

Wu-t se hagyja nyugton Theresa kiléte, rá is kérdez Hank-nél, hogy tényleg kriminológiai hallgató? Hank terelni próbál, kapóra is jön neki Nick érkezése, sajnos menniük kell nyomozni. Hank aggodalmát fejezi ki, hogy Wu kezd mindenre rájönni, valamit kell tenni a helyezettel. Chavez közben az utcán telefonál, nem Nick a Grimm, most Trubel tesztelése következik.

Juliette a gyógynövényboltba megy, kéri barátait, hogy ne siessenek annyira az ellenszer megtalálásával, ki szeretnék próbálni Nick-kel újra a normális életet. Juliette távozik, de az ifjú pár nem hallgat rá, tovább keresik a megoldást.

05.jpg

A kórházban Sean magához tér, boldogan látja maga mellett édesanyját, hopp! A férfi örül, anyuka már másodszorra ad életet neki, persze az első alkalom fájdalmasabb volt. Körüljárják a gyilkosság ügyét, a királyi család nem fér a bőrébe. Sean ekkor jön rá, hogy miért is ment Nick házába, kelne is ki betegágyából segíteni, anyuka szegezi vissza oda. Sean elmeséli, hogy Adalind a hasonuló összefonódás bűbájt alkalmazta, ja, és nem is újságolta még, hogy született egy lány unokája.

06.jpg

Polipfej már lassan céljához ér nyomában az ifjú Grimm lánnyal. Theresa megáll jelenteni nyomozópárosunknak, így közben elveszíti a férfi nyomát. Végül csak rálel, épp az újabb áldozat lakásába megy be. Trubel nem bír a bőrében maradni, izgatottan néz szét a ház körül, ezzel szépen le is bukik, polipfej egy husánggal leüti.

A fiúk is végre odaérnek, de mivel Trubel-t nem találják sehol és a telefonját sem veszi fel a lány, ezért kénytelenek visszamenni a szállodába kutogatni.

07.jpg

Adalind-nak hálótársai is akadnak a kényelmes cellájában (értsd: a földön fekszik patkányok között), de egy kis átváltozás és a lakók már el is menekülnek a nő közeléből. Adalind kétségbeesett, ekkor a szomszédos cellából kap életjelet, bár nem túl közlékeny a férfi, csak kuncog és Rumpelstilkin-t játszik.

Közben Portland-ben Theresa is bajban van, polipfej minden zsebét átkutatta, de nem sokat tudott belőle meg, de sebaj, van egy módszere, jól tudjuk mi az. Átalakul emlékhabzsolóvá, Trubel be is hunyja a szemét, nem akar idő előtt lebukni, de polipfej nem őt támadja meg, hanem a kutatóhoz megy.

08-1.jpg

08-2.jpg

Nick és Hank a szállodai szobát nézi át, nem sok mindent találnak, csak a címet, Trubel is ott volt a közelben, irány vissza! Theresa közben végre kinyitja a szemét, így meglátja, hogy az emlékhabzsoló újra akcióba lépett a kutatón, az ifjú Grimm rögtön közberúg, törnek itt üvegasztalok, székek, de végül polipfej legyűri a lányt, most már nem menekülhet az emléklopástól. Nyomozópárosunk is végre visszaér, de nem kell már a segítség, polipfej teljesen megzakkan Trubel emlékeitől, egy keveréknek nem túl jó dolog egy Grimm emlékeit látni. Szerencsére mind Theresa, mind az áldozat nem szenved tartós sérülést, csak az emlékhabzsoló lett kiütve.

09.jpg

Az őrsön az ügyet lezárják, egy nemzetközi kémet sikerült likvidálniuk, akinek egyenes út vezet a diliházba. A jól végzett munka után irány a kórház, ahol egy jó egészségnek örvendő századost találnak. Sean érdeklődik, hogy Nick-hez eljutott-e a bájital, sajnos nem, Nick többé már nem Grimm.

10.jpg

Másnap reggelinél Trubel az összes szalonnát feleszi, nagyon jól aludt az éjszaka, gondolom az emlékhabzsoló sok kellemetlen emléket vett el. Izgága kisasszony indul is, megy a lakókocsihoz, hiszen ő most már az egyedüli Grimm a városban, persze Nick ezt nehezen viseli, nem szeretné tanítványát több veszélybe sodorni, de Juliette szerint megtalálja az magától.

Wu érkezik, nyugtalan Trubel miatt, mert a lány a gyanúsítottja egy kettős gyilkosságnak, Nick próbálná kimagyarázni, de ekkor fejfájás tör ki rajta, összerogy a fájdalomtól, míg ugyanígy jár Adalind is, szemmel helyet cserélnek egy időre, lesz itt még baj az összefonódás miatt.

11-1.jpg

11-2.jpg

Trubel békésen kerékpározik, közben elkezdi követni egy rendszám nélküli fekete kisbusz, amely hirtelen elé vág, majd a kocsiból kiugró alakok zsákot húzva a fejére elrabolják, mindezt Chavez utasítására, ajjaj…

Címkék: grimm
15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2016.03.30. 21:41:14

Köszi szépen! Nincs elfelejtve, csak bejött a dologidő és kicsit kések!
Hajrá Bud! :-)

AaannnaaA 2016.03.31. 10:34:29

Nem megmondtam, hogy nem kell nagyon aggódni Renard-ért? :) Mondjuk az a kígyó kicsit idióta volt, de a lényeg, hogy főrendőrünk életben van.
Adalind meg abban a likban...
Viszont azt díjazom, hogy - ellentétben az előző évad kezdésével - Nick nem "gyógyult meg" két rész után. Nem is baj, hitelesebb így, hogy meg kell szenvednie a visszatérésért.

Kapitánylány 2016.03.31. 19:37:59

@AaannnaaA: húzzák csak, húzzák, annál több a feszkó! vagy nem... :)

@Pácsó Ármándó: gyere, várlak! már kint van a következő rész is! ;)

2016.04.01. 17:25:59

@AaannnaaA: @Kapitánylány: nem tudom hibáztatni adalindet, volt egy elég fasza képessége, az persze baj, h a rossz oldalon használta, de meg tudom érteni, h bármi áron vissza akarja szerezni (de én elfogult vagyok vele szemben, én nagyon bírom a kis gonit) most meg bűnhődik, pont amiatt mert a gonikkal állt össze.
nick meg -egyemmeg- szenved ő is, szenvedünk mi is, és nekem ne akarja beadni, h csak trouble-t félti, sztem rendesen féltékeny, h ő már nem grimm.
(úgy nézem, ahogy nálunk adják, direkt nem megyek előre)

AaannnaaA 2016.04.01. 17:29:08

@Biriksz_Krokiksz!: Direkt nem mégy előre? És kibírod?? Irigyellek, hallod! Én jobban várom szombat reggelente az új részt (értsd: az ötödik évadból az aktuálisakat), mint bármely saját hogyvoltozott sorozatomét (csak az olvasóim meg ne tudják :P).

2016.04.01. 17:40:34

@AaannnaaA: megmondom az őszintét, kapitánylány most forduljon el (!) (XD) talán az előző évadnál kezdődött nálam, h túl kiszámítható lett a sori, már nem tud úgy lekötni. :'( tele van napi megoldandó szitukkal, mint egy CSI, az igazán érdekes szálak meg parkolópályán vannak, pontosabban mikrocseppekben adagolják nekünk (királyi család meg összeesküvők meg kinek melyik hatalomnak mire és miért kellenek a grimmek - engem ezek érdekelnének, nem az, h bud betojik, vagy a bikafiú, vagy a gólem) renard lelövésébe anno konkrétan beleásítottam, h áááá hagyjál már, majd bizti meghalasztják, haladjunk tovább. :( és ez így nem jó nekem...

2016.04.01. 17:45:33

de a hogyvoltok továbbra is faszagányosak, kedves kapitánylány, csak én vagyok ilyen kekec, magával a sorival van a bajom! :*

2016.04.01. 17:47:10

@AaannnaaA: mivel előrébb vagy, kérlek nyugtass meg, h érdemes nézni, lesznek válaszok, és egyszercsak fel fog szállni a köd...

AaannnaaA 2016.04.01. 18:15:39

@Biriksz_Krokiksz!: Megnyugtatásodra lásd az előző kommentemet. Hidd el, nagyon jó lesz, már a negyedik is tök jó, de az ötödik... ááá, szerintem a legjobb évad. Persze embere válogatja, ugye. De én már ott tartok (valahol a negyedik alatt jutottam el idáig), hogy borzasztóan várok egy-egy új részt. Függetlenül attól, hogy persze ott is vannak bőven gyengébb részek (azok mindenhol vannak, csak a jó sorozatban kevés, a szarban meg sok).

2016.04.01. 18:24:13

@AaannnaaA: ahhh, köffi, nyilván úgysem adtam volna fel, mert _csakazértis kellenek azok a válaszok!_ , ahogy a megerősítés is, h _igenbaszki_, lesznek!
;)

Pácsó Ármándó 2016.04.01. 20:37:28

Ezeket a részeket még láttam, nem tudom hol maradtam abba, de Julis nem reménytelen, fog fejlődni :-)

Kapitánylány 2016.04.04. 13:52:40

@Biriksz_Krokiksz!: begyorsul ez az évad, ne add fel, az ötödik is érdekes! nem kell elfordulnom, tényleg megreked néha a sorozat, utána meg olyat húznak, hogy csak úgy lesek! :)

@Pácsó Ármándó: akkor eléggé sokat láttál ebből az évadból, de akkor senem szeretem Julis! :D

Pácsó Ármándó 2016.04.04. 17:14:05

@Kapitánylány: Pedig ő mindig örömmel olvas téged! Állítólag :-)
süti beállítások módosítása