Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 1x13 – Crescent City

2016. február 25. 15:00 - A_Rézi

Egy fehérruhás, sötéthajú lány tér magához egy zárt helyen. Ez egy kripta, a lány pedig Monique Deveraux… A LaFayette-ben a még mindig Sabine bőrében ténykedő Celeste egy csoportot vezet körbe, és éppen a Deveraux-boszorkányokról kezd mesélni, amikor Monique szabályosan kirobbantja magát a saját sírjából. Mindenkire a frász jön, de Celeste csak vigyorogva köszönti a lányt újra az élők sorában.

vlcsnap-2016-02-21-11h49m20s34.png

Kieran atya a hívekhez szól, megköszöni a támogatást, melynek köszönhetően a Szent Annát újra megnyitották. A padsorokban ott ül Cami, Klaus és Marcel is. Marcel a prédikáció alatt nézelődik, és kiszúrja – láthatóan fel is ismeri – Vöröskét. Nyugtalankodni kezd. Kieran éppen a béke és a szeretet iránti elköteleződésről beszél, amikor Bastiana is feltűnik. Itt valami készül! A temetőbe Sophie érkezik, és homlokráncolva vizsgálja a szétrombolt síremléket. Nem sokkal később már a saját szemével is láthatja, és  magához ölelheti az unokahúgát.

vlcsnap-2016-02-21-11h49m48s45.png

Klaus gratulál az atyának a prédikációhoz, és közli, hogy szüksége lesz az erőforrásaira, hiszen egy csapat vámpír életerejével rendelkező, bazi erős boszorkány lófrál szabadon a városban – ezek szerint az ősiek még nem tudják, hogy PT meghalt. Kieran még nem hallott semmi érdekes infót, erre Marcel kapacitálná, hogy jobban kellene fülelni. A pap viszont kezdi úgy érezni, hogy ebből a boszi-vámpír háborúból az embereknek ki kellene maradniuk… Cami érkezik: gratulál nagybátyjának, üdvözli Marcelt, Klaust pedig feltűnően figyelmen kívül hagyja. Még mindig zabos. Klaus vállat von, és inkább felveszi a mobilját. Diego az, jelenti, hogy különleges szállítmány érkezett a házba, méghozzá PT teste, átvágott torokkal, a szokásos varázskörben. Szóval, vagy mindennek vége, vagy most jön csak a java… A vámpírok el, Kieran pedig tovább fogadja a gratulációkat – és pechére nem nézi kivel fog kezet. Így találkozik szembe Bastianával, aki rontást tesz rá büntetésül… első blikkre pont olyat, mint anno Seanra.

vlcsnap-2016-02-21-11h50m42s103.png

A természetfeletti CSI-já avanzsált vérszívók vizsgálják PT testét, de nem jutnak egyről a kettőre. Miért nyírnák ki a boszik a legerősebb harcosukat, és tennék a testét a vámpírok portájára? Rebekah további hírekkel érkezik: Monique Deveraux feltámadt, a boszik a csodát ünneplik. Marcel reménykedni kezd, hogy talán még sincs minden veszve, és visszahozhatják Davinát, ha megölik azt a boszit, aki átvette a helyét --- van benne ráció! És Hayley-nek már van is egy tippje, hogy ki lehet az egyik: Celeste. Davina nem véletlenül rajzolta le őt, figyelmeztetni akart, hogy közeleg a nagybetűs GONOSZ. Okos farkas!

vlcsnap-2016-02-21-11h51m32s72.png

Rebekah erre iszik egyet – Elijah szerint viszont nem kellene, mert vezetni fog (???). Konkrétan: elviszi Hayley-t az ültetvényre, hogy biztonságban legyen. Rebekah kételkedik, de bátyja biztosítja arról, hogy éppen azért ő viszi el a kismamát, mert bízik benne. Hugi szerint döntsön Hayley (aki nem nagyon szereti, ha megmondják neki, mit tegyen), vagy a bátyó intézkedjen maga… Elijah a fejét rázza: akkor épp olyan képmutató lenne, amilyennek Rebekah nevezte – és szépen megkéri, megint. Hugi végül rábólint, de nem sok nyugta van, mert egy perccel később meg Marcel támadja le azzal a friss infóval, hogy maga is látott egy feltámadt boszit, Geneviéve-t (és végre Vöröskének is van neve!). Rebekah nem hisz a fülének. Bár Marcel nem 100%-ig biztos, de elég valószínű, hogy őt látta – és annak a boszinak van néhány elintézetlen ügye, no, meg titka is, ami nagyon nem kellene, hogy kitudódjon… Rebekah kiadja a feladatot: ő elviszi Hayley-t az ültetvényre, Marcel pedig keresse meg a boszit, és intézze el, úgy, mint „legutóbb”.

vlcsnap-2016-02-21-11h53m31s53.png

Geneviéve hetykén besétál a Rousseau’sba, teát (???) rendel Camitől, és leül a pult végébe. Kieran jön, fehér, mint a frissen meszelt fal, és unokahúga elutasítása ellenére is beszélni akar. A lány rázúdít egy litániát, hogy mennyire kiakadt a Klausszal való társulásán, de Kieran felvilágosítja, hogy már 300 éve így működnek a mindennapok errefelé – az O’Connellek próbálják őrizni a békét. Camit viszont nem érdekli a történelem. Az atya italt kér, és miután remegő kézzel ledönti a rövidet, kiböki, hogy rontást tettek rá, és megmutatja a kezén levő X-et is. A lány megrémül, és első lendülettel gyógymódot keresne, de nagybátyja csak messze akarja küldeni innen, nehogy majdan kárt tegyen benne. Esélytelen. Cami naná, hogy ellenkezik, megoldást akar. Amit a csendben odaszambázó Geneviéve tálcán – valójában egy kendőben – kínál: PT csontpengéjét. Ha Cami leszúrja vele Klaust, Kieranről leveszik a rontást.

vlcsnap-2016-02-21-11h55m05s191.png

A lányok megérkeznek az ültetvényre. Rebekah el sem hiszi, hogy ilyen egyszerű volt a farkast rávenni az útra, aki elütné a dolgot valami mesével, de ősi hugi átlát a szitán. Hayley bevallja, hogy este telihold lesz – a családja emberré fog változni, és szeretne találkozni velük. Úgyhogy megkérte Josh-t, hogy szóljon Eve-nek, hogy rendez egy kis bulit a hátsó kertben a falkának – az engedélyt meg sem várva, már meg is rendelte a söröshordókat… Végezetül bedobja Rebekah-nak, hogy beköpheti, bezárhatja, vagy segíthet partit szervezni.

vlcsnap-2016-02-21-11h57m10s170.png

Elijah meglátogatja Sabine-t, mondván, szüksége van egy szövetséges boszira. Sétára hívja, megkéri, hogy vigye el az egyik „híres” túrájára (miért van az az érzésem, hogy tudja, a nő valójában Celeste?). A boszi szerint, ha csak Elijah-ról lenne szó, egyezkednének, de míg Klaus New Orleansban van, sosem lesz béke. Aha! A boszorkányok félnek, de nem hülyék – plusz a baba is úton van, ami csak még egy ok, hogy a gonosz ősit a városon kívül tudják…

vlcsnap-2016-02-21-11h59m29s22.png

Sophie boldogan körülugrálja frissen feltámadt unokahúgát, Monique viszont az anyja haláláról akar hallani. Sophie csak közhelyekben beszél – szeretet, hit, önfeláldozás, satöbbi. A lány rákérdez, hogy nagynénje hisz-e, de nemleges választ kap. Elvesztette a hitét, aztán rájött, hogy ezzel Monique-ot hagyja cserben, úgyhogy mindent megtett, hogy visszahozza. Marcel szakítja félbe a csevejt, hogy megnézhesse magának a feltámadt Aratás-lányt. Sophie rögvest nekitámad, de a vámpír feltartott kézzel közli, hogy csak a másik három lányt akarja visszahozni. A boszi pikírt megjegyzést tesz, de Monique leállítja: érzi, hogy Marcel igazat mond, és azt szeretné, ha Davina élne… a vámpír hűséges, és segíteni jött.

vlcsnap-2016-02-21-12h01m30s201.png

A Szent Annában Cami a pengét nézegeti, majd Klaus lépteit hallva elrejti. Kieran a padláson van, imádkozik. Ugyanaz fog vele történni, mint Seannal, és mindez azért, mert össze-vissza hazudozott mindenről. Klaus leül, elismeri, hogy tett néhány szörnyűséget, de Kieran jó ember, és csak az unokahúgát akarta védeni. A rontás ténye pedig csak azt bizonyítja, hogy a boszik az ellenség. Klaus indulna, Cami pedig előhúzza a pengét, és… markolattal előre az ősinek adja. A vámpír azonnal felismeri PT pengéjét, Cami pedig elmeséli Geneviéve ajánlatát. Klaust meglepi, hogy a lány elutasította azt. Cami fejtegetni kezdi, hogy ha olyan lenne, mint az ősi, talán meg tudta volna tenni, de nem olyan – viszont nem is hülye. Ha háború lesz, a nyertes oldalon akar állni. Na, majd kiderül, hogy ez mennyire volt okos húzás… Nem sokkal később Klaus a vérét folyatja egy serlegbe, majd Kieran atya is megvágja magát némi hőbörgést követően. Mivel full tele van verbénával, a papot ki kell véreztetni, hogy megigézhetővé váljon – és így ellensúlyozzák Bastiana rontását. Cami azért csak szörnyülködik egy sort, nem biztos benne, hogy beválik a módszer. Klaus sem, de próba cseresznye!

vlcsnap-2016-02-21-12h03m05s140.png

Hayley készülődik az estére, ruhákat csíptet a szárítóra – gondolom, hogy az emberré változó vérfarkasok ne meztelenül mászkáljanak. Feltűnik az őt figyelő farkas is a bokrok közül, Hayley beszél hozzá, és alig várja a találkozást. A hold felkel, itt az idő, a kertben lassan gyülekezni kezdenek a pucér emberek, úgyhogy jól jönnek a kiteregetett ruhák (és valami oknál fogva az összes farkas jó testű, jó felépítésű, szóval lehet nézelődni J). Rebekah a konyhában főzőcskézik (WTF???) és éppen Marcelt cseszi le telefonon Geneviéve-ügyben, amikor egy vonzó, pucér, szőke farkas támolyog be hozzá. És hugi elpirul (azért ezer év után ez nem semmi!), mondván, szőrösebbre számított, és kábé szóhoz sem jut… Kockahas annál inkább: Oliver vagyok és rádrepülök, most. Iggen! Kezdődhet a buli!

vlcsnap-2016-02-21-12h07m44s50.png

A telefont fel nem vevő Marcel mindeközben Sophie-val egyezkedik: próbálja rávenni, hogy bűbájjal találja meg a feltámasztott boszikat. Sophie rááll, de cserébe akar egy s mást, mert ha elárulja a kovent, vadászni fognak rá. A vámpír bizonygatja, hogy megvédi, de a séf nem most jött a falvédőről: a negyed már nem biztonságos, szabadon akar távozni Monique-kal, és a meneküléshez szükséges dolgokkal, pl. pénzzel. Marcel belemegy, hogy megszerzi, ami kell. Az ültetvényen már zajlik is a tábortüzes, zenés parti, folyik a sör. Oliver ismét kerülgetni kezdi ősi hugit, és táncba hívja. Rebekah nincs ott fejben – talán a mocskos kis titka körül járnak a gondolatai – de kockahas nem adja fel, próbálja kizökkenteni, és egész jó úton jár, mert a lány vigyorog, mint a vadalma. Hayley viszont pincér-takarító kombót játszik – de valójában az őrzőfarkasát keresi, aki a maga szakállas, kockásinges, favágós mivoltában meg is jelenik. Jacksonnak hívják, férfias mély hangja van, udvarias, és teljesen konszolidált fickó. Mint kiderül, nem a baba, hanem Hayley miatt van vigyázó-üzemmódban, aztán szót ejt a közös múltjukról is: a szüleik ismerték egymást, és, ha másként alakulnak a dolgok, Hayley lett volna a felesége…

vlcsnap-2016-02-21-12h10m26s183.png

vlcsnap-2016-02-21-12h12m50s111.png

Celeste valóban körútra vitte az öltönyös ősit, és a városról mesél neki. Elijah hallgatja egy ideig, majd megjegyzi, nem mindennap kérik meg, hogy árulja el a saját testvérét – és a valódi nevén nevezi Celeste-t… Jaja! Összerakta a képet: Davina rajzai, a csontokból eltűnt mágia… tudta, hogy a boszi a közelben van, de kinek a testében? Hát, Sabinéban – 1x01 epizód, a találkozásuk. Megölette az utolsó Vént, hogy irányíthassa az Aratást… és tessék. Kérdés, hogy mire megy ki ez a hosszú játék? Celeste válaszul előbb megcsókolja egykori szerelmét, aki viszonozza azt, majd kiböki: Klaus. Miatta halt meg, Elijah pedig ennek ellenére az öccse mellé állt, az #örökkön-örökké fogadalom szellemében… Az ősi ekkor megszédül – Celeste megmérgezte a csókjával, bár nem akarja megölni, csak alaposan megbüntetni a kérdéses eskü miatt.

vlcsnap-2016-02-21-12h15m35s216.png

A kivéreztetés után Kieran iszik Klaus véréből, hogy gyógyuljon, majd az ősi megigézi arra, hogy győzze le a boszi rontását, álljon ellen neki. De az igézet sajna nem válik be: az atya rövid időre bár, de kifordul magából, ami semmi jót nem jelent. Úgyhogy Klaus indul is, hogy megkeresse a boszit, és tegye, amihez a legjobban ért… :S Sophie próbálkozik a helymeghatározással, de csak egy boszit sikerül belőni – Marcelnek viszont mindhárom kell. Klaus ront be, közölve, hogy nem kell ide bűbáj, amikor van ütőkártya: Monique, akit rögvest nyakon is ragad, és kivonszol az utcára. A kis Deveraux-t sakkban tartva próbálja Bastianát előcsalogatni. Tudtán kívül, de Marcel a boszik segítségére siet, amikor fellép az ősi ellen: gyerekeket nem bántunk! És amikor Klaus PT pengéjével fenyegeti Monique-ot, közbelép. A bunyó persze Klaus javára dől el, kitöri Marcel nyakát – de nincs sok ideje tovább fenyegetőzni, mert, ahogy megfordul, Sophie bukkan elő, és a pengével szíven szúrja a gonosz ősit. És a vámpír valóban szörnyű kínok közt esik össze…

vlcsnap-2016-02-21-12h17m59s119.png

Celeste mérge leteríti Elijah-t, szavaiból tisztán látszik, hogy a nőnek rendesen elgurult a gyógyszere. Még érez valamit rendes tesó iránt, de előbb ki akarja őt gyógyítani a legnagyobb hibájából, a családja iránti rajongásából. Kezdetnek választás elé állítja: megmentheti Klaust a szörnyű kínok közül, vagy Rebekah-t a ”kutyaszorítóból”, vagy Hayley-t a veszélytől – és, mivel jól le fog gyengülni, a háromból csak egyet választhat… Ördögi! Celeste kíváncsian várja, hogy ki lesz az. Az ő vigyorgó pofáját látja Elijah utoljára, mielőtt elájul.

vlcsnap-2016-02-21-12h20m55s61.png

Jackson a zongorán játszik, és tovább mesél Hayley-nek, aki még mindig nem tért magához az előre-elrendezett-házasság-bombától. A falkájuk nem átlagos, vérvonaluk visszanyúlik a kezdetekhez, mindkettejük családja kvázi királyi. A lány persze nem veszi komolyan, de Jack annál inkább: New Orleans az övék volt, de a belviszályok és a vámpírok miatt elvesztették az irányítást. A két család általuk akart egyesülni, hogy újra felvehessék a harcot, és visszavágjanak. Az is kiderül, hogy rosszul alakultak a dolgok, Marcel pedig megátkoztatta őket egy boszival – de most minden meg fog változni, mert Hayley megtöri az átkot. A lány szemöldöke felszalad: micsoda? Jackson szerint Hayley egyik boszihaverja azt üzente Eve-vel, hogy ma este megtörik az átok. (Ha tippelni kellene: Celeste?)

vlcsnap-2016-02-21-12h21m45s71.png

Rebekah egy távolabbi, csendesebb helyen kavar Oliverrel – ami nem sok jót jelent. Hugi persze nem ért semmit, amikor kockahas közli, hogy sajnálja, de az alku az alku… A farkasok már gyülekeznek, és túlerőben vannak – Rebekah-t pedig megint átverte egy pasi, remek!

vlcsnap-2016-02-21-12h26m42s245.png

A LaFayette-ben a boszik – Bastiana, Celeste, és Geneviéve varázsolni kezdenek. Tűz gyullad. Elijah pedig végre magához tér, Hayley-vel rögtön infót cserélnek: Celeste él, mindenki veszélyben van. Hayley és Jackson csapdába esik a házban, ami tüzet fog – és a három boszi tovább szítja, elzárva az összes menekülőutat. Jackson őszintén meglepődik, hogy Hayley semmilyen alkut sem kötött, de most elvonja a figyelmét a lány védelme, viszont ebben a szorult helyzetben nem sokra megy. De szerencsére érkezik a hős ősi lovag, és megmenti a királylányt – hogy aztán hugi után induljon, de Hayley megkéri, hogy Jacksont is hozza ki a tűzből. Piros pont Elijah-nak, hogy meg is teszi!

vlcsnap-2016-02-21-12h29m44s251.png

Rebekah közben tucatnyi sebből vérezve fekszik az erdőben – és Geneviéve magasodik fölé. Ősi hugi alig van már magánál, de a farkastetemekből ítélve nem adta olcsón a bőrét. Elijah megtalálja a bunyó nyomait, de húgának már csak hűlt helyét, meg a dzsekijét. Társasága is akad: Celeste jön kárörvendeni. Bastiana elvitte Klaust, Geneviéve Rebekah-t – Elijah pedig a farkast választotta a vérei helyett… Mivel pedig csak Celeste képes a Hayley családját sújtó átkot megtörni, egy ujjal sem nyúlhat hozzá… Sátáni kacaj! Az #örökkön-örökké mégsem tart örökké…

vlcsnap-2016-02-21-12h31m39s133.png

Jackson és Hayley a leégő házat bámulja, a pasi a holdra hivatkozva lépne is, de Hayley előbb még megköszöni a felvigyázást, és ígéretet tesz, hogy nem áll le addig, míg meg nem törte az átkot. Cami pedig Klaust hívogatná, de Bastiana közli vele, hogy az ősi nem fog jönni, mert valaki szerencsére elvégezte helyette a piszkos munkát. A lány naivan azt hinné, hogy most már leveszik a rontást az atyáról, de nem! Kieran fájdalmas halált fog halni, mert a gonosz mellé állt… És jó lenne, ha Cami nem követné el ugyanazt a hibát. Diego és a banda arról tájékoztatja Marcelt, hogy Klaus nincs sehol, az egész várost felfordították, de semmi. Elijah érkezik feldúlva, és hozzáteszi, Rebekah is a bosziknál van. Itt boszivér fog folyni! Hajrá!

vlcsnap-2016-02-21-12h33m21s38.png

Utsó jelenet: a Klaustól rettegő Sophie menekülne Monique-kal, de a lány nem akar elmenni. Sophie bocsánatot kér, hogy nem mentette ki még az Aratás előtt unokahugit, de még így is lehet normális élete. A kiscsaj viszont kitart, ő boszorkány, és itt van a helye. Megbűvöli nagynénjét, és fájdalmat okoz neki, mondván, nincs benne elég hit – nem hitte el, pedig az ősök is megmondták… Sophie vérezni kezd, és könyörgőre fogja, Monique viszont ráolvassa a bűneit. Állítja, hogy négyen felveszik a harcot, legyőzik a vámpírokat, és megölnek mindenkit, akiben nincs hit – kezdve Sophie-val. Aki már mindenhonnan vérzik, fuldoklik, végül összeesik és meghal. A négy boszi meg elballag az éjszakában.

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása