Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hungary’s Got Talent 1x11 - A döntő: sima ügy

2015. december 21. 09:00 - Csecse Becse

Elérkezett a Hungary's Got Talent utolsó kiadása. Balázs simabőrű (és csúf) lett, Márkónak kisimultak a fürtjei, a nyertesek simán hozták a zsűri által elvárt eredményt. Részletek hajtás után.

00_welcome.jpg

Nyitány

Kivételesen nem összefoglalóval vagy felkészüléssel kezdődik, hanem azzal a három versenyzővel, akik ippeg lemaradtak a döntőről: Bangó Adrienne, Nagy Lora Szonja és a New Dance World. Adrienne giccses háttér előtt, pódiumon állva kezd bele a Carol of The Bells dalba. Pár másodperc múlva balerina szerkóban pörög be a színpad közepére Szonja, hegedűszó, néhány piruett és megérkezik a NDW teljes pereputtya – az érkeztükkel a dalocska is felgyorsul, mintha Thomas Bergerssen remixelte volna. Mivel elég sokan vannak, rendesen betöltik a teret, szaltó, alakzatok, szép együttmozgás, egészen látványosak. Végül az egy helyben tobzódó Adrienne emelvénye elé gyűlnek. Főcím. A hiányolt összefoglaló nem marad el: megjelenik az összes döntőbe jutott versenyző jelenete az elődöntőkből, a zsűri egy-egy tagjának dícséretével és az Így neveld a sárkányodat zenéjével kísérve.

01_nyitany.jpg

A műsor házigazdája: Dombóvári István

Úgy tűnik, Balázs valahol elveszett a kulisszák mögött vagy beragadt a budiba, nem tudni, mindenesetre Dombi egyedül érkezik meg a LED-fal mögül. Üdvözlés, megköszöni az RTL Klubnak, amiért az – nem bízva a véletlenre – rá lőcsölte a műsorvezetés feladatát, majd közli, hogy Balázs nem veszett el, csak budi helyett a fodrásznál ragadt benn, hamarosan érkezni fog. Névsorolvasás a mai fellépőkről – nem írom le, úgyis végigmegyünk majd szép sorjában rajtok. Szavazási infók – mert 2015-ben az RTL még mindig nem tud leszakadni az ósdi emelt díjas SMS-ről, miközben az elatyátlanodott konkurencia ontja magából az ingyenes mobil alkalmazásokat. Egész héten lehetett szavazni, jelenleg a Talamba vezeti a top-listát. Lesz nagy bejelentés, extra produkcióként pedig Paul Potts fellépése várható.

Most már jöhet a zsűri. Jönnek is, nem tétlenkednek. Eszter fekete nagyestélyiben, Patrícia pisztáciazöld báli ruhában, Imre öltönyben, Márkó csíkos zakóban a szélen – ígéretéhez híven kiegyenesített tollazattal. Helyet foglalnak, Dombi üdvözli őket, majd rövid úton kéri Balázst, csatlakozzék hozzá. A LED-fal mögül szambázik be, fején nagy, fekete robogós bukósisakkal. A sztori az, hogy a Morning Show-ban volt egy fogadása Rákóczi Ferivel, hogy ha ő 3 hónap alatt leteszi a cigarettát, akkor Balázs leteszi a haja nagy részét, mindössze egy centit hagyva belőle. Ferenc leszokott, Balázs pedig nem meri megmutatni a kobakját teljes pompájában, mert annyira csúf lett. Pár mondat erejéig még élcelődnek a témán, Eszter szakítja meg a bolondozást azzal, hogy beszéljenek már inkább a műsorról, elvégre döntő van, vagy mi a szösz. Legyen ez egy ünnep és érje el mindenki az álmát, ha már végigtolták a műsorfolyamot. Márkó egyenes hajával ellentétben Imre „bedaueroltatta a lelkét”, ma ő bongyor lelkű lesz. Patrícia nem csinált semmit, csak izgul a versenyzőkért. Márkó csak megfésülködött, ha már döntő, meg ugye a nyakunkon van a karácsony, ha meg ledobná Fenyő Miki zakóját, akkor saját bevallása szerint úgy nézne ki, mint Ralph atya a Tövismadarakból. No, ennyit a zsűriről, a hajakról és a Morning Show reklámjáról. „Ha kicsi a tét, a kedvünk sötét”. Nyeremények. Első fellépő.

02_acro.jpg

Acro Maniacs

A csoport főmuftija mondja el, hogy nagyon izgultak az elődöntő alatt. Végtelenül örvendeztek a pozitív kritikáknak, kiváltképp Márkó „all star gála” jelzőjének. Az eredményhirdetés után még inkább boldogok voltak, hiszen sok meló volt az előadásban. Utólag még felvételről elemezték, mennyire működtek együtt. Ha elviszik a főnyereményt, akkor azt az egyesületek között szétosztva eszközbeszerzésre és külföldi fellépésre fogják költeni. Bár a műsor kedvéért álltak össze, de a próbákon annyira összemelegedtek, hogy akármi lesz a vége, ők egy csapat maradnak.
A produkciójukat egy dzsungel díszletei között adják elő, tarkabarka, élénk színű jelmezben, mintha ékes tollú papagájnak (vagy túlcicomázott bennszülöttnek?) öltözve. A nagydarab, erős embertársaikat gorillának maszkírozták. Nem hazudtolják meg a nevüket, remekbe szabott akrobatikus elemeket mutatnak be, a kisebbeket dobálják, a talajgyakorlatok is rendben vannak, nekem kifejezetten az emberi ugrálókötelezés tetszik, de ha éppen nem repkednek, akkor a színes táncosok töltik be a teret. Látványos, na. A számukat azzal zárják, hogy fogják az egyik társukat és a zsűri feje felett kihajítják a színpadról. A landolást sajnos nem mutatják, csattanást sem lehet hallani, de az alany túlélte a földet érést, mert pár másodperc múlva csatlakozik a brigádhoz.
Taps, zsűri elalélva, Eszter nagyon örül, amiért a télbe elhozták a trópusi hangulatot. Külön kiemeli még azt a bizalmat, ahogy rendre elkapkodják egymást. Patrícia azt szereti bennük, ahogy az ország különböző részeiből érkező, széles korosztályú emberek együtt tudnak dolgozni. Márkó számára megunhatatlan az emberekkel való dobálózás. Ha neadj’Isten megnyerik a versenyt, akkor az első külföldi fellépésükkor csak a repülőjegyekre el fog menni a 12 miska főnyeremény, annyi sokan vannak. Imre: „Bravúr bravúr hátán.”
Balázs – sisak helyett már kucsmában – ugyancsak rugózik a számosságukon, és hogy mi lesz a nyeremény felosztásával. Az egyik csapattag biztosítja róla, hogy szétosztják az egyesületek között, ami meg marad, az elég lesz fagyira. Szavazási infók. Dombi meggyőzi Balázst, hadd vegye le róla a bundasapkát. Balázs belemegy, sapi lekerül, sajnos alatta van még egy úszósapka, szóval semmi értelme nem volt a leleplezésnek. Reklámszünet. Igen, már az első produkció után.

03_ai.jpg

All In

Balázs az úszósapka helyett jamaikai színezetű sapiban, kilógó (mű)rasztahajjal tér vissza, Dombival így konferálják fel a következő csapatot. Amikor az eredményhirdetéskor kiderült, hogy Szonja ellenében a zsűri őket juttatta tovább, az hatalmas megkönnyebbülés és elismerés volt a számukra. Ám az élet nem csak játék és mese, lassan itt a döntő és sehogy sem állnak még a próbák alatt, nagy a nyomás, jönnek a feszültségek. Fontos a győzelem a csapat számára, már eljátszottak a gondolattal, de még fontosabb, hogy jól szórakozzon a közönség.
Fekete alapszínű cuccban, piros zakóban és nagy ködben kezdik a táncot, elég lagymatag hangulatban. Lassan összeállnak egy sorba és mini segway-en gurigázva folytatják a koreográfiát – ez mondjuk ötletes és meglepő. A folytatás már kevésbé újszerű, akrobatikus elemekkel fűszerezett modern tánc, később megszabadulnak a felső ruházatuktól, kvázi-dobolnak egyet a díszletként beállított nagy, kerek valamiken, aztán feszes pózban várják az észosztást.
Márkó imádja bennük, hogy mindig kitalálnak valamit, először ugye volt a festékbomba, aztán a pancsikolás, most pedig fantasztikusan megülik az intelligens porszívókat. Eszternek most tetszett a legjobban, amit a fiúk csinálnak, no meg a többfunkciós jelmezük. Patrícia jobban komálta az előző produkciójukat, a mostani kicsit lassan indult be. Szavazási infók.
Dombi meggyőzi Balázst, most már tényleg legyen úriember, állja a szavát és vegye le a rasztafári sipkát. Balázs beleegyezik, ezúttal trükközés sincs benne, Dombi lerántja róla. Voi’ la: tényleg lehúzatta a rőzséjét. Én sem vagyok egy matyóhímzés, de Balázs ezzel a fizimiskával tényleg bénán mutat. Márkótól kap egy piros X-et. Még jó, hogy a Gottalent után egy darabig csak a rádióban lesz hallható.

04_cgz.jpg

Czuczor-Gidai Zsófi

Amikor vége lett a csacsis versnek, gyorsan szaladt haza ugye aludni, aztán olyan szépet álmodott, mint még soha. Anyuka nagyon boldog volt, az egész ovi őt ünnepelte, a nevét kiáltozták, és ott voltak a legjobb barátai. Fel se akart ébredni. Inkább azt képzelte, hogy feláll újra a színpadra és elmond még egy verset, mert ha sikere lesz, akkor a következő álom is hasonlóan szép lesz.
Koós Nóra: Az én versem c. költeményt adja elő, ami nagyjából arról szól, hogy inkább nem verset tanult, hanem anyuval írtak egy sajátot. Ha patentul előadja és nem ejt hibát, akkor jövőre ugyanitt Petőfitől fog szavalni. Aranyos, meg minden, csak nem idevaló, ugye.
Imrének majd’ kicsordult a könnye a mosolytól és a nevetéstől, óriási dolog, hogy eljutott ideáig. Eszter úgy gondolja, akárhogy is alakul a verseny, ő már biztosan nyert azzal, hogy egy egész ország megismerte. Patrícia örül, amiért elhozta nekik a vers szeretetét. Balázs kérdésére elmeséli, hogy az óvodában azt mondták neki, nagyon ügyes volt. És miért szeretné megnyerni a versenyt? Mert akkor lesz sok plüsije. Szavazási infók. Ezúttal marad a végéig, nem megy haza aludni. Újabb önreklám, ezúttal a jövőre induló Kicsi óriások c. műsornak. Béna twitter üzenetek, reklámszünet.

05_rud.jpg

Molnár Nikolett

Euforikus állapotban élte meg a döntőbe jutást, mintha nem is vele történt volna. Attól még jobban sikerült a száma, hogy ott volt az élő adásban a kislánya is. A műsor miatt megsokasodtak a dolgai, ám igyekszik odafigyelni Karinára, hogy ne boruljon fel az ő élete. Amióta elindult a versenyen, azóta nagyon sok pozitív visszajelzést kapott, ő már ettől nyertesnek érzi magát.
Pink Try c. dalára kezdi a produkcióját, amiben egy férfi partnere is segíti. A koreográfia a talajon kezdődik, a rúd egy picit később kapcsolódik be, a férfi partner segedelmével. A gyakorlatok szokásosan szépen kivitelezettek, látványosak, ugyanúgy megvan bennük erő és szépség egyaránt. A mutatványt lezáró „zuhanás” kifejezetten jó poén.
Álló taps, teljesen megérdemelten. Patríciának ő okozta eddig a leggyönyörűbb pillanatokat a műsor folyamán, köszöni szépen, amiért ismét hozott egy lendületes és erős produkcióval. Márkó szerint jóval több van benne, mint művészet, szépség, vagy esztétikum, emellett fantasztikusan erős. Sajnálja, hogy az elején egy pörgő rúgással nem terítette le a partnerét, Márkó megtette volna. Eszter az első találkozássukkor megdöbbent azon, mit lehet kihozni a rúdtáncból, mostanra pedig már megértette, hogy a rúdtánccal bármit lehet, akár színházat is azzal, hogy behozott maga mellé egy új szereplőt. Ha minden igaz, akkor rúdtánc nemsokára olimpiai szám lesz, Imre ott szeretné viszontlátni őt. Balázs ráugrik erre az olimpia szám témára és erről faggatja Nikolettet. Ha 2016-ban még nem biztos, de nagyon arrafelé tartanak. Megemlíti még a partnere nevét, őt Zsíros Gábornak hívják. Balázs kérdésére válaszolva, ha nem is gondolt arra, hogy itt fog állni, de vágyott rá, és beteljesedett. Szavazási infók.

06_bt.jpg

Badár Tamás

Az eredményhirdetés nagyon idegtépő volt számára, egyre csak jöttek a nevek, csak az övé nem. A zsűri négy igenje nagyon megtisztelő volt, de a közönség ugye nem tette őt az első két helyre, így ez kezdte arra inspirálni, hogy valami olyasmit mutasson a döntőben, amivel igazán meg tudja győzni őket. A produkcióra nem nagyon tudott próbálni, egyszer fogja tudni bemutatni élesben a színpadon, és nagyon reméli, hogy sikerülni fog. Azért jelentkezett a versenyre, hogy megmutassa a nézőknek, az általa képviselt műfaj meg tud újulni. Úgy érzi, ez sikerült is nagyjából, ám a döntőben még rá kell dobni egy lapáttal.
A színpadon üdvözöl mindenkit, közelebb lép a zsűrihez, és hogy mindenki tudja a nevét, egy piros névtáblát ragaszt magára Tamás felirattal. Tabletet is hozott, amivel készít egy szelfit a zsűrivel, a képet rögtön ki is posztolja Facebook-ra. A mára tervezett kártyatrükkben az egész ország részt fog venni, így a képernyők előtt ülőket megkéri, kommentben a kép alá írjanak be egy-egy kártyát. Van rá egy percük, addig a zsűrit szórakoztatja egy meglepetéssel. Imrétől kér egy színt, ő a pirosat választja, sajnos a leleplezéskor a pakli kártya zöld dobozban van, de ettől nem esik kétségbe, öngyújtót ránt elő, lángra lobbantja a csomagot, mire a lángok elülnek, az pirossá változik. Ha van kártya, lehet trükközni, megmutatja, hogy azok sima francia kártyák, a teljes csomagot ezután Patrícia tenyerébe nyomja, Eszter kezébe pedig Patrícia mancsát záratja – az 1 perc pedig időközben lejárt. Amíg Tamás egy darab kártyát kivesz a hölgyek kezéből, Márkót kéri meg, hogy suhintson a kommentek listájában, ahol megáll a gördülés, a tetején lévő kommentelő nevét és a kártyát olvassa fel. Valamilyen Gábor és szív ötös. Sajnos a korábban kihúzott kártya nem az, hanem a pikk kettes. Nem baj, ha trükközni nem tud, akkor varázsolni fog. Ráfúj Eszter és Patrícia kezére, majd megkéri őket, emeljék fel a praclikat. No lám! Minden egyes lap átlátszó, kivéve egyet. Patrícia fordítja fel: kör 5-ös. Ezzel azonban még nincs vége: Márkóval felolvastatja újra a kommentelő keresztnevét: Gábor. Ennek örömére a felragasztott kártyát átváltoztatja Gábor feliratúra, az igazság pedig az, hogy a Tamás felirat helyett mindig is Gábor volt ott. Tessék csak megnézni a kiposztolt, közös szelfit! Csak bele kell nagyítani, ott van a kis névtáblán a Gábor felirat. Ennyi. Mondjuk, szerintem több sebből vérzik a mutatvány, ha valakit érdekel, kommentben leírom. Ettől függetlenül show-nak elmegy.
Zsűri elvarázsolva, állva tapsolnak, Imre még kezet is ráz vele. Balázsék rajongnak érte, Dombi a kulisszák mögött figyelte a posztot és a kommenteket, Tamás meg örül, hogy legalább elterelte a figyelmét a kugli fejéről. Eszter megkönnyebbülten jelenti ki – lévén korábban vele csináltatta a trükköt –, hogy mással is boldogul, nem csak vele. Patrícia nagyon-nagyon örül, hogy ott volt velük, a nézők pedig jegyezzék meg a Badár Tamás nevet. Márkót zsebre tette, nagyon nagy rajongója. Imre kezd félni tőle, mert egy mosolygós ördög, de azért javasolja az egész országnak, hogy örüljön és tapsoljon neki. Szavazási infók. Reklámszünet.

07_tlm.jpg

Talamba

A kisfilmben külön ki kell ám emelni, hogy az elődöntőből a nézők szavazatai alapján jutottak be, pletyka off, mindenki csitulhat. A köztük lévő összhang nem véletlen, több mint 16 éve ismerik egymást. A diploma után nem voltak hangszereik, ezért mindenféle saját készítő zajkeltő eszközökkel léptek fel, azóta megvoltozott a helyzet, már nekik van a legnagyobb apparátjuk – saját logós kisbusszal megspékelve. Új arcukat fogják megmutatni, ha megnyerik a döntőt, az lesz nekik a legnagyobb ajándék.
Aranysujtásos huszármentében csapnak bele a lecsóba rá a hangszereikre, aktuális témákat összeválogatva. Többféle méretű és hangzású xilofonon és marimbán hangulatos kis karácsonyi dalocskával kezdenek, ebből váltanak át John Williams Imperial March-jába (Star Wars score), a xilofonokat pergődobok váltják, az alap ritmust bazinagy bőrdobon verik el. Kellemes kis össznépi csépelés, a két pergődobos kötélen lógva vereti. A harmadik szakaszban a földre kerülnek a pergetők, a törpiek lágy harangjátékkal vezetik fel a Jingle Bells-t, a végére felgyorsulnak, szikraeső, ennyi.
A zsűri elől eloszlik a füst, Márkó értékel először. Nem félti őket, elvégre régóta a szakmában vannak, sőt még saját mikrobuszuk is van, amin rajta van a nevük. Patríciát a múltkori produkció nem hatotta meg, ez igen. Imre szerint ők ízig-vérig zenészek, mi több, örömzenészek, árad belőlük a szeretet. Eszter örvendezik, hogy egyetlen muzsikusként bejutottak a döntőbe, egész nagy kedve lenne játszani velük. Balázs a lebegésről faggatja a tagokat, miként élték meg. Nos, az egyiküknek nagyon komoly tériszonya van, úgy élte túl, hogy igyekezett nem lenézni. Szavazási infók.

08_sg.jpg

Szupergirls

A csapat edzőjének nagyon jó volt látni a lányokat a színpadon, és természetesen nagyon izgult értük. Többször léptek fel világversenyeken, ám ez most más szituáció, hiszen azokra kb. egy évet szoktak készülni, most viszont volt két hetük, így a megszokottnál sokkal feszítettebb a tempó. A műsor vége felé egyre nagyobb a nyomás, nincs helye a hibának, tökéletesen kell teljesíteniük. Az új előadásukban a csajosabb arcukat szeretnék megmutatni, emiatt nagy hangsúlyt fektetnek a ruha kiválasztására. A korábbi visszafogottsággal ellentétben most valami olyan jelmezt szeretnének, ami kiemeli a nőiességüket. A céljuk pedig nem más, mint a tökéletes produkció, amivel megnyerik a versenyt.
A ruházat végül a már válogatón is bevált fekete-piros alapszíneket követi, stílusában meg olyan, mint egy kánkán táncosé a Moulin Rouge-ban. A koreográfia – a táncstílusból adódóan – az eddig is látott ugrálós, rugdalós alapelemekre épül, csak mások az elrendezések, kicsit talán több benne a szexi illegés-billegés. A precizitás és az összhang ugyanaz, hiba nincs.
Imre felállva örvendezik, még mindig tartja a véleményét, miszerint a csapat egy test, egy lélek, egy szellem, és ennyi vörös rózsát egy csokorban még nem látott. Márkó szerint fizikai képtelenség ennyire egyszerre mozdulni. Eszternek a válogató hangulata jött vissza, jól áll nekik a csajos világ, ez kéne megtartaniuk. Patrícia csatlakozik zsűritársaihoz, ha esetleg este jönnek velük bulizni, akkor feldobnák a hangulatot. Szavazási infók. Béna twitter üzenetek. Kis sztori arról, hogyan hekkelte meg az RTL egyik játékát egy néző csak azért, hogy Balázzsal találkozhasson. Reklámszünet.

09_fricska.jpg

Fricska

Az elődöntős mutatványukra rengeteget készültek, remélték, hogy ki tudják hozni belőle a maximumot. Az eredményhirdetéskor megijedtek, amikor a kiderült, a zsűri nem szeretne dönteni köztük és Bangó Adrienne között. A továbbjutás után úgy döntöttek, a tánchoz segítségül hívnak egy népi zenekart, velük egyeztettek oda-vissza, hogy meglegyen az összhang, mert mégiscsak jobb úgy ropni, ha az ember bele tud nézni a prímás szemébe. A felkészülésük során az evéstől az alvásig mindenre figyelniük kellett, életük egyik legnehezebb hete volt, de hát erre vártak egész eleddig.
A színpadon kimaxolják az ősmagyarságot: míves subában, pódiumon állva csattogtatják a csikós ustor végén a rafiát. Suba lekerül, alatta testhezálló bőrcucc, valamint folytatják a jól megszokott csattogtatással, bemelegítés és pár csujjogatás után a LED-fal mögül pedig előkerül a népzenész banda, bőgővel, cimbalommal, hegedűvel, mindennel, ami kell. Egyszer még előkerül az ostor, a hangmérnök lejjebb tekeri a zenészeket, hadd hallatszódjék a kézzel való csattogtatás, de sok újdonság már nincs benne.
Márkót leszámítva a zsűritagok állva tapsolnak. Patrícia szerint bizony helye van a néptáncnak ezen a színpadon, akárcsak 2015-ben. Márkó le van nyűgözve, nagyon okosan találták ki, hogyan építsék fel a produkciót. Eszter: profi csapat, bárhol megállnák a helyüket a világban. Imre köszöni szépen a közönségnek, amiért beszavazta őket a döntőbe. Továbbmenne, de inkább nem mond semmit. Márkó átveszi tőle a szót, ő bizony nagyon örülne, ha a Fricska nyerné meg a döntőt. A csapat tagjai köszönik szépen, majd egyikük belekezd valami olyasmi fejtegetésbe, hogy hát a tánc is valami jelrendszer a népek között, amit pedig ők táncolnak, az a Kárpát-medencében az ő közös nyelvük. Nekik legyen mondva! Szavazási infók.

10_dllc.jpg

Dirty Led Light Crew

A színpadon a végső döntés előtti pillanat volt a legfelfokozottabb életükben, meséli a szép szál emberke a kisfilmjükben, egyiküket úgy kellett tartani, ne essen össze. Partizás nem volt utána, már másnap egyeztettek a technikussal a leendő tökéletes produkcióról. Mázlijuk van a tech emberrel, mert annak a párja meg varró, így házon belül össze tudják rakni a rucijaikat. Egy eredményért érkeztek ide, nem engedhetik meg maguknak, hogy másodikak legyenek. Az ő nevüknek kell elhangoznia utoljára.
Tök sötét, itt-ott felvillannak a testükre rögzített lámpák, egy szájjá állnak össze, az konferálja fel őket: „Színpadon a Dirty Led Light Crew!” A LED-falon az MGM főcím mintájára megjelenik a sajátjuk, kék keretben, szögletes oroszlánnal és az elmaradhatatlan üvöltéssel. „Run, boy, run” – hangzik fel a kísérő zene első sora, ketten felülről érkeznek, lent várja őket a harmadik, így állnak össze. A sötétben mintha kicsi teleportokba ugrálnának, úgy tűnnek fel itt-ott, a díszlet fényei pedig kiválóan keretezik az egyébként is látványos koreográfiát. A sötétséget kiválóan kihasználják, hol felülnézetben talajon öltenek formát, hol szemből láthatóak. Ütős, high-tech, bár nekem annyira nagyon most nem áll össze a sztori.
A zsűri ismét felállva tapsol, Márkó sem marad ki belőle. Eszter értékel elsőnek, sajnálja, hogy a zsűripultban nem ül ott George Lucas, mert biztos alkalmazná őket a Star Wars VIII-ban. Sajnos Eszter nem tudja, hogy Lucas bácsit a Disney már rég kiebrudalta a Star Wars-ból, a folytatásokhoz sok köze nem lesz (szerencsére). Ezután azzal folytatja, hogy ha Márkó a Fricskát szemelte ki nyertesnek, akkor vele szemben neki ők a nyertesek. Márkó úgy vág vissza, hogy nem ezt mondta, hanem hogy reális lenne a Fricska nyerése, a DLLC csapatot viszont győztesnek akarja. Patrícia egészen biztos abban, hogy nyerni fognak. Imre szintúgy szeretné, mert ez nem csak tehetség kérdése. Ha hibáztak volna, az rögtön látszódott volna a megvilágítás miatt, és egyébként is, nagyon XXI. századi, benne van minden, ami pozitívat lehet minden róluk. A csapatvezető colos tag eközben összevissza küszködik a könnyeivel, úgy meg van hatódva. Balázs aranyosnak találja, ahogy bőgicsél a pali, vélhetőleg most jön ki az eddigi sok meló és feszültség. Még érdekli, miért is annyira fontos számukra a győzelem. Azért, mert anélkül nem érte meg az egész. Szavazási infók. Zanzásított összefoglaló az este produkcióról, azalatt még érkezhet pár emelt díjas SMS, ugyebár.

A zsűri összegzése – kortesbeszédek

Imre kezdi, el voltak kényeztetve. Bár csak egy győztese lehet a műsornak, mindenki nyertes, aki bejutott. Lenyűgöző, hogy ebben az országban ennyi tehetség van és ennyire különböző műfajiságban. Eszter nagyon boldog, amiért az este alatt fellépő 9 versenyző fantasztikus produkciókat tett le eléjük. Patrícia csatlakozik a többiekhez, ám leginkább annak örülne, ha olyan versenyző vagy csapat vinné el a jackpotot, amelyik vagy aki azt igazán jól tudná felhasználni és kamatoztatni, mert a sikerrel kell tudni gazdálkodni. Márkónak két kedvence van, az egyik nagyon sármos, a másik nagyon nagy ívű: Badár Tamás és Dirty Led Light Crew, valamelyiküknek meg kell nyerni. Ha már Márkó megkezdte, Balázs bíztatja a többieket is a kortesbeszédre. Imre egyetért Márkóval, ugyanazt a kettőt emeli ki. Eszter: a rúdtánc ma egészen más értelmet kapott Magyarországon, tehát ő Molnár Nikolett mellé áll. Patrícia ugyanezeket mondta volna.
Balázs a zsűrinek kér egy tapsot a közönségtől, elvégre ők is sokat hozzátettek a műsor elmúlt pár hónapjához. Aztán ha esetleg még nem lett volna elég a tehetségkutatókból eleddig, akkor lesz folytatás, Balázs jelenti be: Jövő ősszel lesz újra X-Faktor, már lehet jelentkezni. Nyeremények. Reklámszünet.

11_pavel.jpg

Extra produkció

Újabb zanzásított összefoglaló, mert miért ne húzzák az ember bajszát idejét a plusz SMS-ekért, „Szavazzanak! Szavazzanak!” – Balázs szavaival élve. Felkonf Paul Pottsnak, kisfilm nélkül, címszavakban: „Egy kivételes hang”; „Az első Britain’s Got Talent Győztese”; „Bolti eladóból világsztár”; „Több millió eladott album”; „Film készült az életéről” (múlt héten nézhető is volt ugyanitt);
Egymagában, egy világító pódiumon adja elő azt a Nessum dormát az Aidából, ami meghozta számára a hírnevet. Osztályokkal szebben énekel, artikuláltabb, érthetőbb szöveggel, mint anno a BGT-ben – gondolom, azóta felszedett némi énekesi tudást, no meg plusz kilókat, kiváltképp a tokájára. Bár ez utóbbi lehet, hogy még jól is jött a torka akusztikájához. Nem vagyok opera szakértő, de szerintem hiba nem volt benne.
A zsűri és a közönség álló ovációval hálálja meg a produkciót. Balázs a taps végét nem megvárva faggatja Pault, vajon volt-e ideje körülnézni egy kicsit Magyarországon, merthogy nagyon rövid ideig tartózkodik itt, holnap már röppen is elfelé. Szép Budapest, de nem nagyon volt ideje körülnézni, viszont jövőre vissza fog térni, jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon fog fellépni. Thank you very much, see you next year! Óriási taps közepette távozik. Extra tartalmak ajánlója Balázstól, mert ők is próbálkoztak ám opera énekléssel. Dombi illusztrálja tudását egy, Az operaház fantomjából kivett sorral, nem túl zajos sikerrel: a zsűritől kap négy darab piros X-et.

Eredményhirdetés helyett újabb kisfilm a döntősök motivációs mondókáival

  • Badár Tamás: nem azért jött, hogy nyerjen, de ha már a döntőben van, nem lenne rossz.
  • Szupergirls: Qrva sokat melóztak a felkészülés során.
  • Molnár Nikolett: Az a legfontosabb, hogy a kislánya büszke legyen rá
  • Fricska: Egy versenyen csak lehet elindulni, ha az ember nyerni akar, ők ezért jöttek.
  • Talamba: Az lenne a tuti, ha egy klasszikus zenész nyerné meg az első magyar Gottalentet.
  • Czuczor-Gidai Zsófi: Szeretné, ha Balázs az ő nevét kiabálná, mint győztes.
  • All In: Soha nem akartak semmit annyira, mint megnyerni a műsort.
  • Acro Maniacs: Egy álmuk válna valóra.
  • Dirty Led Light Crew: A góré nem gondolja, hogy a remek csapata kevesebbre lenne hivatva.

12_win.jpg

Eredményhirdetés

Az összes versenyző a színpadon, visszaszámláló indul 60-ról. Az az egy perec hamar letelik, összesítés, közjegyző hitelesít. Amíg a nézői szavazás eredménye megérkezik, addig átadják a zsűri által választott fiatal tehetség különdíját. Balázsék Patríciát kérik fel az átadásra. Patrícia az átadás előtt még indokol pár sorban: a díj birtokosa mindhárom alkalommal elvarázsolta mindannyiójukat, nagyon XXI. századi, nagyon kreatív és nagyon sármos, ő pedig nem más, mint Badár Tamás. Három miska üti a zsebét, de ez még nem zárja ki a végső győzelemből. Közben meglett a végleges eredmény, a boríték nemsokára érkezik egy csini hosztesz hölgy segedelmével. Balázs nyitja ki, vezeti fel, végül Dombival együtt mondják a nyertes nevét: Dirty Led Light Crew.

Fanfár, csillagszórás, aranyeső, ünneplés, „övöm, bódottá”. A csapatvezető égimeszelő a produkciójuk után csak pityergett egyet, de most aztán bömbölhet, ahogy csak bír. Ennyi, meg egy bambi.

Képek forrása: rtl.hu / Badár Tamás Facebook oldala

Kedves Olvasók, köszönöm az eddigi figyelmeteket!
Kellemes ünnepeket kívánok Nektek a Hogyvolt stábja és a magam nevében!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artu6 2015.12.21. 16:20:10

A Nessum Dorma nem az Aidából van. Puccini/Turandot.

Csecse Becse 2015.12.21. 17:03:53

@Artu6: Akkor ezt benéztem, szori. Amint sikerül, javítjuk. Köszi! :)
süti beállítások módosítása