Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

White Queen 1x05 - War at First Hand

2015. december 14. 11:00 - winniethepoooh

Ott hagytuk abba, hogy ugye az előző részben megszületett Elisabeth kisfia. Nagyon úgy néz ki, hogy ebben a részben Isten a Yorkok mellé áll. Ezt bizonyítja az epizód elején George átállása. Warwick Isabeltől megtudja, hogy George visszasunnyogott Edwardhoz. Henrik király újra a Towerbe kerül, csak most a védelme érdekében.  Anjou Margit és flottája hajóra szálltak. Eközben Elisabeth és a gyerekek az apátságban alszanak. Elisabeth léptek zaját hallja, de amikor megtudja, hogy Edward az, nagyon megörül. Gyors lecsekkolja a fiát, aztán ágyba bújnak. A sok stressz után meg is érdemlik egymást. Edward megesküszik, most már tuti biztos megöli Warwickot, ha úgy hozza a sors.

w0.png

Sir Henry Stafford úgy döntött, ő is csatába vonul. Ennek Margaret is örül, hiszen ő kérte meg az unokatestvérét, hogy beszélje erre rá Staffordot. Hát ja, csak épp az a baj(?), hogy Stafford a Yorkok oldalán kíván harcolni, és nem a Lancasterekén. Margaret jókedvének hamar vége lett. A férje az egyik oldalon, ők meg a másikon. Megpróbáltam objektíven szemlélni a dolgokat, de nem ment. A király félőrült, Anjou Margit zsarnok, ráadásul utálja az országot, a fia meg... Na róla inkább ne is beszéljünk. Szóval nem értem mire ez a Lancaster-imádat? Miközben Anjou Margit Anne-t szekálja, addig Lady Rivers és Elisabeth információkat cserélnek. Adott egy sereg. Warwick serege, háromszoros túlerővel. És Edward serege. Az összecsapás Barnetnál várható.

- Hm... Jó volna, ha a Temze köde elérne odáig.

- Hát akkor fújjuk oda!

Boszorkány logika. A ködnek köszönhetően Edward és serege észrevétlenek tudtak maradni. Odabukfenceztek Warwickékhoz, és lecsaptak. George még ebben a pillanatban is képes a haját igazgatni. Kardcsattogás, pörgés-forgás, és Warwick serege elesett. Már csak ő maradt. Közre fogták, és egy bátor fiatalember egy mozdulattal kioltotta életét. Itt elakadt a lélegzetem. Nem hittem volna, hogy tényleg megölik. De megtörtént. WARWICK HALOTT!  A flotta és Anjou Margit, vagyis inkább Anjou Margit és a flotta kikötöttek a parton. Warwick halálhíre ide is eljutott. Anne majdnem sírva fakadt, a többieket annyira nem foglalkoztatta. Végső elkeseredésében Anjou Margit kikérte Anne véleményét, hogy ő mit tenne? Hát nyugatra menne sereget toborozni. Krumplifejű Edwardnak ez egyáltalán nem tetszik. Mi az, hogy a felesége okosabb nála?

w1.png

w2.png

w3.png

Sir Reginald érkezik a hírrel, hogy Stafford súlyosan megsebesült. Margaret szekérre pattan, és elmegy hozzá. A körülményekhez képest egész jól van. Egy probléma kipipálva. Már csak Anjou Margitot kéne valahogy elkapni, aki egyébként most Walesbe tart Jasperhez, hogy egyesítsék csapataikat. Stafford megkéri Margaretet, hogy ne áskálódjon a Yorkok ellen, mert így hamar elveszítheti a fiát. Margaret megígérte, majd első dolga az volt, hogy buzdító levelet írjon Jaspernek. Ennyit érnek az ígéretek. A York-fivérek Warwick előtt tisztelegnek. A harcos seggnyaló énjére emlékeznek, és nem az árulóra. Ez nagyon szép tőlük. Közben rájöttem, hogy anno Elisabeth megátkozta Warwickot, és most beteljesedett. Ezek szerint George-ra is ez a sors vár.

w4.png

w5.png

w6.png

Az Anjou sereg menetel, de a folyó miatt nem tudnak átkelni a túlpartra. Pedig muszáj lenne, mert ha reggelig itt maradnak, Edward rajtuk üt, és mind meghalnak. Anjou Margitot ez nem különösebben érdekli, akkor is letáboroznak. Eközben a Towert ostrom alá vették. Jöttek, hogy kiszabadítsák a királyt. Anthony érkezik a hírrel, hogy Anjou Margiték letáboroztak a közelben. Hajnalban akarnak támadni. Elisabethnek támadt egy ötlete. „Basszus mi lenne, ha hajnal előtt támadnátok, amikor nem számítanak rátok, és a legtöbben alszanak?” Egyébként igaza van. Miért csak a nők tudnak gondolkodni?(tisztelet a kivételnek). A támadás sikeresnek bizonyult. Krumplifej meghalt, Margitnak és Anne-nek még menekülni sem volt idejük. Richard érkezik, és elfogja mindkettőt. Anne-el nagyon kedves még ezek után is, hiszen szerelmes a lányba, az tisztán látszik. Richard iszonyat jó pasi, teljesen odavagyok érte. Sorry Edward, de Angliának ilyen király kéne. Anjou Margit még akadékoskodik egy sort, és próbálja megfűzni Richardot, de nem jött össze, hehe. Bánatában ordít egy nagyot.

w7.png

w8.png

w9.png

Stafford a halálán van, Margaret benéz hozzá, és elújságolja, hogy Jasper külföldre viszi Tudor Henriket, ahogy férje megjósolta. Annyira szerencsétlen ez a nő, mindig pórul jár a hülyeségei miatt. Rögtön siet is fiához, hogy elbúcsúzzon, mert ki tudja, mikor láthatja még. Mire visszaér, Stafford feldobja a talpát. Hogy szépen mondjam kihunyt a fénye. A királyi udvarban most nagy a boldogság, mindenki éppségben, Anjou Margit és férje a Towerben és az aljas Warwick sincs többé. Egyszóval minden happy. Voltak annyira rendesek, hogy Warwick lányainak megkegyelmeztek. Egyszer aztán történt, hogy Edward kiosont az ágyból, Elisabeth követte. Meglátta, hogy Edward, George és Richard a Towerbe tartanak. Egész egyszerűen megfojtották a királyt egy párnával. Vége.

w10.png

w11.png

Kíváncsi vagyok a kövi részre, ezekután el nem tudom képzelni, hogy valami rossz történjen. Egyébként csak kíváncsiságból, volt aki a Lancastereknek szurkolt?

 

 

4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovikee 2015.12.14. 20:08:43

Jézusoom, én sem hittem el,hogy warwick halott... Nem igazán szurkoltam egyik félnek sem. Jo warwickot utáltam de egyik sem jobb a másiknál.

bibii20 2015.12.17. 17:08:23

Richard nekem is nagy kedvencem, bár én jobban el tudtam volna képzelni Elisabethtel^^
Ja meg amugy york-párti vagyok:))
süti beállítások módosítása