Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Z, mint zombi 1x06 - Resurrection Z

2015. december 04. 13:00 - Zirowe

A házastársakat hátrahagyva vágunk neki a mai résznek. A bevezetőben Polgi próbálja összeszedni amit eddig tudni lehet a fertőzésről, de gyakorlatilag az összes horrorfilmes klisé felsorolása után sem lehet tudni, hogy a sorozat betegsége honnan ered, de egyáltalán érdekel ez minket?! Nem, jó szórakozás ez anélkül is. Váltás és már egy kis kápolnában vagyunk, ahol lekötözött z-khez fohászkodik a gyülekezet, valami örömteli napról hadovál a pap és a béke igazi értelméről az újjáéledés által. Kezdem sejteni miről van szó, de a monológ és a feszületek nyakba akasztása során a feszültség csak egyre növekszik.

z01.jpg

Megkongatják a harangot, hogy minél több feltámadott csatlakozhasson a gyülekezethez, mire az utcai z-k megindulnak befele, a ministránsok meg vezetőszárral fegyverkeznek fel. Nem tudjuk meg mi történik, mert egy pisáló Mörfire váltunk, miközben a többiek a távolból tanakodnak azon, hogy vajon mi a répa történt vele, de abban tényleg igazuk van, hogy lassan a z-k jobban néznek ki nála. De már vége is a pisi szünetnek, irány Kansas! A pajtik elég éhesek, állítólag két napja nem ettek, ahhoz képest elég normálisan néznek ki, és egyébként is, a térkép szerint nemsokára találnak egy utánpótlás helyet, csak reméljük nem lesz olyan, mint az előző az őrült tábornokkal meg a roncs helikopáterrel..

z02.jpg

Az út során megtudjuk azt is, hogy 10.000 1554-nél tart, messze még a végcél. Sorompóhoz érnek, amin nagy felirat virít: ki itt belépsz, add le minden fegyvered! A mondanivaló nyomatékosításaként még 3 fegyveres is felbukkan, akiket Wóren faszija próbál meghódítani azzal, hogy elvileg ismeri a vezérüket. Kis pill, utánanézünk, de ha ez egy mocskos trükk, akkor mindenkit szitává lövünk! Elég hamar előkerül a span, aki sose hitte volna, hogy még élve látni fogja, micsoda meglepetésekkel teli nap. Gyorsan el is hadarja a sztoriját, aláhúzva azt, hogy elég rég óta nem ettek, ja, meg persze, hogy van orvosuk. Ezt valahogy mindig meg kell említeni, hiába sincs fingja az orvoslásról Dokinak.

z03.jpg

Fegyverek leadva, kezdődhet a móka. Közben hárman visszatértek Dzsékob nyájából, állítólag rájöttek arra, hogy Dzsékob hazug próféta és még kaja is van náluk. Persze, bízzunk meg bennük és engedjük vissza a közösségbe, mi baj lehet ebből?! Span előadja a fegyvertelenség mögötti sztorit, ez mindenki biztonságát szolgálja, szóval nyugi, hiszen több, mint 1 éve nem volt haláleset a zombi biztos kommunán belül. Még a végén elhisszük, hogy megtalálták a tökéletes placcot, még napi 4 órányi áramot is tudnak biztosítani. Érdekes, hogy itt az áram probléma, de mindenhol máshol ez nem az, hiszen Polgi minden kamerát és eszközt távolról be tud kapcsolni. Span szerint soha az életbe nem fognak Kaliforniába jutni, mert állítólag a z-k már „szuperhordákba” verődtek, amiről még nem tudjuk mik, de parásan hangzanak, egyébként is, Span inkább azt szeretné, ha maradnának és segítenének rendet tartani.

z04.jpg

Közben 10.000nek gyanús lesz az egyik nyugtalankodó Dzsékob féle visszatért és utánaered, hogy kiderítse miben mesterkedik. A táboron kívül meg is jelenik Dzsékob a nyájával, éppen a Szentírásból olvasgat kaján vigyorral és ebből már tudjuk, hogy mindjárt elszabadul a pokol. Dzsékob egyik „megtért” embere közben egy olcsó trükkel próbál fegyverhez jutni „jaj, gyógyszereket felejtettem a lőszertáskámban”, amit a raktáros be is szop rendesen, közben a többi megtért is kirakja a keresztet, az egyik még prédikálni is kezd: nemsokára mindenki kap esélyt arra, hogy meghallgassa Dzsékob szavait és megtérhessen. Szavai alátámasztására gyorsan elvágja a torkát csak azért, hogy pár pillanat után már őrjöngő éhes z-ként irtsa a lakosokat, amiben a többi „megtért” követi a példáját, ezzel pedig megindul a közösség belső támadása.

z05.jpg

A kinti események még Vórent is megzavarják, akit éppen a faszija kényeztet, de a külvilági zajok miatt nem megy a koncentrálás, szóval gyorsan lámpát ragadnak, még éppen időben, mert így elég gyorsan le tudják gyakni a szobába betörő z-t. Eddig tartott a biztonságos zóna épsége, már mindenhol véres szájú z-k rohangálnak, hőseink nagy örömére, akik szentségelnek a fegyvertelen állapotok miatt. Jobb híján az egyik z-t egy habverővel intézik el, ötletes. No de hol lehet Mörfi? Ki tudja és kit érdekel, szól a válasz kánonban. Ezalatt Vórenék elkezdik felfedezni a romokat és szörnyülködve konstatálják, hogy az ajtók direkt ki lettek ékelve, hogy a z-k szabadon áramolhassanak, a tömeges jelenlét pedig szervezett támadásra utál, hát persze, hogy Dzsékob tehet róla! Fegyverhez kell jussunk, de azonnal!

z06.jpg

Span szerint az az egyetlen megoldás, ha mindenki elhúz a vészkijáraton, onnan az erdőn át a kocsihoz, aztán meg padlógáz és vissza se nézünk. Közben Mörf rémülten bolyong az épületben, amikor egy túlélő majdnem agyonüti, mert hirtelen azt hitte rá, hogy z, annyira ramatyul néz ki. A bájcsevejt egy z zavarja meg, akit a túlélő azonnal leüt, de szörnyülködik, hogy Mörf miért nem segített neki, no meg miért nem támadta meg őt. Nincs idő a magyarázatra, mert egy másik gyorsan elkapja. Mindeközben Dzsékob folytatja a vidám prédikálását z „hadseregének”, hiszen biztos abban, hogy a győzelem közel van, főleg mert a vészkijárat ajtaját eltorlaszolta, szóval Vórenét eléggé szorult helyzetbe kerültek a nem nyíló ajtóval az egyik oldalon, a másikon pedig a vérszomjas z sereg.

z07.jpg

Szerencsére 10.000 pont a környéken járt és gyorsan kinyitotta nekik az ajtót és mondja a nagy okosságot: a tetőkön zavartalanul tudunk közlekedni. Sajnos útjuk nem tart sokáig, mert Dzsékob emberei fegyvert fognak rájuk, ideje megismerkedni a főnökkel, egyedül 10.000 tudott elszaladni. Mivel a támadás sikeres volt, ezért az összes z be lett terelve egy ketrecbe az udvaron, a többiek meg előtte térdelve hallgatják Dzsékob agymenését. Egyszerű, ha nem csatlakoztok hozzánk, akkor z-k lesztek, ennyi. Ezt egy nagy szócsata követi Dzsékob és Vóren faszija közt, ami csak elterelés, mert közben 10.000 és Ketrecke már a célkereszten keresztül nézi Dzsékob fejét. A leszámolást megelőzi Mörf beszéde, aki a z ketrecből szólal meg: ha Dzsékob szerint a z-k a kiválasztottak népe, akkor ő bizony a csoport messiása, hiszen a z-k nem figyelnek rá, no meg eddig nyolcszor harapták már meg, de eddig még egyszer se változott át, ebből adódik, hogy Dzsékob hamis próféta.

z08.jpg

Persze ez nem tetszik Dzsékobnak, de a sleppje kételkedni kezd a szavában és ámuldoznak Mörfön, aki be is bizonyítja státuszát azzal, hogy egy z szájába rakja az ujjait, mire a z csak néz bambán és nem harap. A slepp már nagyon ideges, mert tényleg elhiszik, hogy Mörf a messiás. Dzsékob fegyvert ránt Mörfre, mire a Vóren faszija a golyó elé ugrik, 10.000 pedig elkezdi aprítani a sleppet a tetőről. A többiek megmenekülnek, de sajnos Vóren faszija nem volt ennyire szerencsés, az a golyó megtette a hatását és már mint z kacsint vissza ránk. De persze Vóren ezt nem hagyhatja ennyibe, szóval mörszi a jutalma neki is, meg Dzsékobnak is.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.12.04. 14:08:17

szemetek, kinyírták Garnettet, pedig az egyik legjobb arc volt a csapatban
süti beállítások módosítása