Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Ray Donovan 3X09 - The Octopus

2015. szeptember 16. 11:00 - tinipuma

Mick a rendőrségen kezd, gondolja némi süketeléssel letudja ezt a besúgás dolgot, de az új főnökasszonyát nem tudja megvezetni. Érkezik egy kisebb csapat élükön egy ügyésszel, embercsempészet miatt nyomoznak, kell nekik egy ember az örményeknél. Most érkezik egy konténernyi fiatal lány, Mickey tehát legyen kedves foglalni egy időpontot Mrs. Minassianhoz és tegyen ajánlatot az "árura", a pénzt ők állják. Az öreg hevesen tiltakozna, de ebből a helyzetből nem tudja kidumálni magát, vagy tényleg a rendőröknek dolgozik vagy lecsukják.

1.jpg

Ray házában elővacsorára gyűlik össze a Donovan család és Terka rokonsága, holnap esküvő lesz, bizony. Kaja, pia, kínos beszédek, ahogy illik. Kevésbé hagyományőrző módon a szomszéd szobában Avi fedezékében Lena kutatja át a menyasszony és pereputtyának holmiját, kezdődhet a Ray-féle átvilágítás. Pár svindlin kívül nem találnak semmit (az viszont ennek fényében sanszos, hogy Bunchyt anno átverték volna), Terka pedig abszolút tiszta. Ray ettől nem boldog, pedig arra készül, hogy odaadja öccsének a pénzét, akkor nem örülni kéne inkább? Menet közben egyébként mindenki letolja, Lena szerint csak simán hülyeség amit csinál, Harriet viszont azt bánja, hogy nem lopta el már régen a pénzt, ha a főnök úgyis elbassza.

Szervezettebb keretek között folyamatban van Finneyék átvilágítása is, a focicsapat vásárlás miatt. Az ellenőrzéssel megbízott hölgy gondban van, nem találja ugyanis az egyik részvényest, Varick Straust, tán nyaralni ment. (Rossz helyen tetszett nézni, a sivatagban lesz, friss sírhantot kell keresni, igazán nincs mit.) Főnöke viszont sürgetné, a megbízó - az NFL - türelmetlen, rá kell bízni a feladatot a helyi lúzerre, az régen úgyis ilyesmivel foglalkozott. A kollegina szkeptikus, de azért odaadja az aktát a pasasnak, aki nem más, mint régi ismerősünk, Ed Cochran!! (Ha valakinek esetleg nem ugrik be rögtön az ex-FBI főnök, a második évad hogyvoltjainál frissítheti az emlékeit.)

3.jpg

Terry nagyon jól kijön a sógornőjével, együtt vásárolgatnak a lagzira. Az italboltban valami öreglány - félreértve a férfi mozgását - jól beszól szerencsétlennek, Abby hamisítatlan kültelki stílben küldi el a picsába a vénasszonyt és védi meg sógorát, majd jót röhögnek sőt táncra is perdülnek az üzlet közepén. A jelenetnek mondjuk történetünk szempontjából túl sok jelentősége nincs, de cuki nagyon.

4.jpg

Mickey úgy dönt, mégse dolgozik a rendőröknek és meglép. Muncie nyomozónő viszont nem az a fajta, aki ezt csak úgy annyiban hagyja, irtózatos káromkodások közepette bevágja magát a szolgálati furgonba, akció indul. Mivel az eredeti célszemély lelépett, a mit sem sejtő, nem mellesleg az esküvőjére készülő Bunchyra rúgatja rá az ajtót a kommandósokkal. Ray is itt van egyébként, átvállalta az apai teendőket (Mickre ugye ilyen dolgokban se nagyon lehet számítani), leül az öcskössel beszélgetni a házasságról és egyebekről. Utóbbi persze az átvilágítást jelenti, Bunchy be is rág a tesójára. Na ebbe az idillbe rondítanak bele a rend derék őrei, illetve a TEK, le is tartóztatják a vőlegényt, többrendbeli kerítés a vád. Szegény Bunchy, szerintem még egy fillért se keresett a frankó kis másodállásával, most meg be is csukják érte.

Ray elrobog a nyomozónőhöz, neki persze nem Bunchy kell, hanem Mickey, hősünk vállalja, hogy leszállítja az öreget. A nő kicsit értetlen, maga odavetné az apját az öccse szabadságáért? Simán, bólogat hősünk, bármikor. A tesók még beszélgetnek egyet, Bunch iszonyú mérges, szerinte Ray juttatta őt ide, mármint azért, mert hülyének nézte. A logika a következő: ha megkapta volna a pénzét, akkor nem kellett volna melót keresnie, ergo semmi köze nem lenne Mickey kurva-kokó bizniszéhez. Tiszta sor. Üvöltöznek egy kicsit, végül Bunchy megszeppenve kérdezi: Azért ugye kiviszel innen?

Mickey közben egy motelben húzta meg magát, ide hozatja a dugi pénzét Gingerrel, ezúttal Arubáig szaladna, igaza van, Mexikóból Ray pikkpakk visszahozta a múltkor is. Elbúcsúznak egymástól, Audrey kap egy polipos jegyzettömböt (a motel reklámja) búcsúajándékként, anyukája szerint az öreg Donovan igazán rendes ember. Kicsivel később Ginger már a lakást pakolja ki, Ray befut, az apját keresi. Felvilágosítást csak némi készpénz ellenében kap, de azzal se megy sokra, szerintem azt magától is sejtette, hogy az öreg lelépni készül.

Folytatódik a sokak által várt love story is, Bridget és a tanerő (amúgy Greg) kettecskén bowlingoznak, ez most így randi vagy különóra? A pasas egyelőre (viszont egyre kevesebb elszántsággal) hárítja a kiscsaj nyomulását, ez nem olyan kapcsolat, csak van közös témájuk meg szeretnek együtt drogozni. Úgy mindjárt más. Bridget gyorsan le is nyúlja Greg gyógyszerét és elvonul vele a budiba. Kissé szétcsúszva kerül elő, Abby hívja, hogy hol a francban kujtorog. A beszélgetés közben a kiscsaj kizsarol Gregből egy vallomást meg egy odakent csókot, majd bárgyú vigyorral közli az anyjával, hogy mehet érte a suliba.

Ray a templomba megy, megnyugtatja a kissé idegeskedő Terkát, hogy minden rendben lesz, és elkapja a Michelle karján épp belibbenő Daryllt. Mellékszál, hogy a srác totál szerelmes, már arra is megkérte a lányt, hogy hagyja abba a kurválkodást. A lényeg tehát az, hogy Ray végre némi információhoz jut Mickey legújabb vállalkozásáról, beleértve az örmény maffiát is. Az öreg hollétét illetően persze nincs előrébb, de a templom előtt felfigyel egy poliplogós motelre (Audreynál látta korábban az ajándék jegyzettömböt). Azonnal odamegy, és a recepciós hihetetlen segítőkészsége ellenére megtalálja az apját.

Mickey pisztollyal a kezében fogadja, esze ágában sincs a rendőrségre menni, csak látni szeretné az esküvőt mielőtt meglép. Ray tájékoztatja, hogy az nem fog menni, mert vagy lagzi nem lesz vagy apu nem lesz ott, Bunchyt csak vele tudja kicserélni, szóval patthelyzet. Mick kicsit még keménykedik (a gyerekei cserbenhagyásában úgyis nagy gyakorlata van már), végül belátja, hogy ezt a kört most elbukta.

8.jpg

Csak lesz esküvő, a vőlegény legalábbis szabadlábon van végre. Úton a templom felé Bunchy meglepő érettséggel közli a bátyjával, hogy pénz ide vagy oda, a jövőben ne akarja megmondani neki mit hogyan csináljon. Menyasszonya az obligát "hol a picsában voltál" kérdéssel fogadja, aztán boldog mosollyal nyugtázza, hogy ma mégse marad pártában. Abbyék is az eseményre tartanak, útközben még felszedik a teljesen betépett Bridgetet.

Közben indul a rendőrségi akció, Mickey kap egy kamerával felszerelt vadiúj striciöltönyt meg egy táskányi lóvét, mehet tárgyalni Mrs. Menassiannal. Be is van szarva rendesen, ezt azért megértem. A vénasszony nem löveti le azonnal, sőt a pénzt is elfogadja, eddig rendben van a dolog. Mikor a lányok megvétele kerül elő megremeg a léc, de Mick végül elfogadható magyarázatot tud adni arra, hogy honnan szerzett tudomást a "szállítmányról". Jutalmul végiglapozhatja a portfóliót, azaz egy halom polaroidképet az árakkal, a kamera vesz mindent, küldetés teljesítve. Mickey mondjuk szarul van, gondolom részben a félelemtől részben az undortól, de kit érdekel. (Jon Voight már megint szenzációs.)

10.jpg

Bunchy és Terka egybekelnek, a bulit a kibarósított edzőteremben tartják (remélem sikerült előtte alaposan kiszellőztetni). Nagy a boldogság, még Ray is összehoz egy aranyos és megható beszédet, így kérve bocsánatot öccsétől a basáskodásért. Elfogadja, hogy a fiatalok tényleg szeretik egymást, Bunchy elteheti a pénzét, sőt bónuszként kap mellé egy turmixgépet is. Mickey is megérkezik a buliba, nincs kimondott ünneplős hangulatban, még mindig halálosan meg van rémülve attól, hogy ki fogják nyírni, Raynek könyörög, hogy segítsen rajta. Hősünk az imént kimeríthette a napi jóindulatkeretét, mert öngyilkosságot javasol az öregének, csak ma este még viselkedjen rendesen és gratuláljon az ifjú párnak.

A buli jól sikerül egyébként, az úri közönség táncol és mulat, csak Abby aggódik kissé Bridget miatt, de Terry felajánlja a segítségét, úgyhogy mehetnek ők is csörögni. Mindent egybevetve ez tényleg egy szép este, még Ray is elmosolyodik a szerettei láttán. Csak Mickey kullog el összetörten, pedig biztos örülne, ha hallaná, ahogy fia ráállítja Lenát a Minassianokra, mégse hagyja szorult helyzetében teljesen magára az öreget.

Késő este Ed Cochran még mindig a munkahelyén görnyed és melózik. A barátunk egyébként igencsak lecsúszott: egy kockában ücsörög naphosszat, otthonról hozott szendvics az ebédje, a kollégái pedig lenézik. Ő pedig alázatosan végzi a munkáját, keresi ugye Varickot, az iratokat bújva felfedezi a focicsapat tulajdonosai között a Ray Donovan nevet. Ettől kisebbfajta sokkot kap, de szerintem hamar rendbe jön majd; ez a sztori pedig igazán remek mókának ígérkezik.

Címkék: Ray Donovan
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.16. 14:53:27

nagyon tetszett, hogy ilyen intim, majdnem csak a családról szóló rész volt.

Mazzzzu 2015.09.16. 16:57:58

Cochran megjelenésénél megtapsoltam, remek húzás :D Rohadtul várom az újabb részeket!
A boltos jelenet, ahogy Abby elzavarta az öreglányt ... :D Rohadt nagy, jól kijönnek vajon Ray is némi féltékenységgel figyelte őket, ahogy a bulin táncolnak? Voight tényleg zseniális
mondjuk ez az együtt drogozás vicces, de legalább történik ott is valami

tinipuma 2015.09.16. 20:52:45

@doggfather: Nem is nagyon fért volna bele más, szerintem is szuper volt így.

@Mazzzzu: Cochran megjelenésekor kb olyan fejet vágtam, mint Cochran a fenti képen :))
Iszonyúan örülök, hogy visszatért, nagyon várom a fejleményeket.
Én nem láttam féltékenységet Rayen.

AaannnaaA 2015.09.16. 21:27:48

Nagyon jó kis rész volt ez, és baszki már csak 3 rész van az évadból. Mi lesz még itt...
Kihagytad a leírásból azt a részt, amikor Terry az éjszaka közepén felriadt és közben összevizelte magát. Ez is jelzi a betegsége előrehaladtát, aminek nyilán jót tesz Abby gondoskodása. Szóval szerintem sincs itt mire féltékenynek lenni, a nőből beteg sógora inkább az anyai ösztönöket hozza elő.
Amikor Ray faarccal öngyilkosságot javasol faterjának azon nagyon-nagyon hangosan felröhögtem, meg is kellett állítanom a felvételt, hogy kiröhögjem magam.
Jelen állás szerint arra tippelek, hogy Bridg + a tanár románcából nem lesz semmi, valamelyik szülője időben közbe fog lépni. Már ha beigazolódik anyu gyanúja, hogy a kislány szed valamit és azt nem a postaládában találta :)

Kíváncsi vagyok mennyire lesz tartós a házasság.
Arra meg pláne, hogy Cochran mit alakít..

tinipuma 2015.09.16. 22:43:30

@AaannnaaA: Nekem inkább az a lényeges, hogy a két ember milyen jól egymásra talált. Mindkettejüknek nagyon jót tesz, hogy sokat vannak együtt, nagyon magányosak voltak és nem tudtak magukkal - illetve Terry a betegségével se - mit kezdeni. Ráadásul abszolút egy nyelven beszélnek, nem kell magukat megjátszani. Erre a barátságra viszont már lehet féltékenynek lenni, mert Raynek meg gyakorlatilag senkije sincs.

Bunchy házasságával kapcsolatban kifejezetten rossz érzéseim támadtak, mikor az ifjú pár elhajtott a lagziból.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.17. 09:18:57

@Mazzzzu: nem féltékeny volt, szerintem simán örült, hogy a tesó mosolyog.

Cochran megjelenésekor én is elmosolyodtam.

Terry-t alakító színész a valóságban is parkinsonos? Tudni ezt? Vagy tényleg ennyire jó?

Mazzzzu 2015.09.17. 10:46:17

@doggfather: oké :)) valamit láttam, akkor félreértettem
különben én is örülök, mert végre lefoglalja valami Abbyt, meg Terrynek is jót tesz

Is 2017.07.26. 08:41:12

@AaannnaaA: Halálosan idegesít Bridget lassan pszichopatikus nyomulása. Tiszta zaklató. Már várom, mikor szedi elő az ollót és vágja szét az ex-feleség képeit és ruháit.

A rész jó volt, bár az, hogy Mickey ilyen lazán megugrotta az "ezt meg ugyan honnan tudja" kérdéskört, kicsit necces volt. Én nem ismertem fel Cochrant, pedig nagyon rémlett valahonnan. De gyanítom, hogy így Raynek nem lesz NFL csapatban részesedése...

Volt egy nagyon rossz érzésem végig az esküvő alatt, hogy jönnek az örmények, és szitává lövik a násznépet, de szerencsére ez nem történt meg. Persze a hátralévő 3 részben még annyi minden történhet...
süti beállítások módosítása