Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 3x18 – Áldozatok

2015. július 15. 13:00 - Kapitánylány

„A királynő rettegésében a királyság összes kincsét elígérte a kis embernek, amennyiben az életben hagyja az újszülöttet.” – Rumpelstiltskin története

Adalind épp a hűtőszekrényt üríti ki, Sean a kislányával ismerkedik, ekkor jelentkezik be a portás, Nick érkezett meg egyedül. A százados felfegyverkezve indul a fogadására, Adalind csak annyit kér, hogy ölje meg a Grimmet, ha elakarja tőlük venni az újszülöttet.

Ruspoli érkezik a hírrel, Adalind tényleg Portland-ben van, Viktor ki is adja a parancsot, értesíteni kell az ottani emberüket. Ügynökünknél csörög is a telefon, Ruspoli küldött neki két képet (Adalind és Renard kettősről), a gyermeket épségben kell átadnia, a többiekkel azt csinál, amit akar. Steward kicsit ellenkezik a százados miatt, de Viktor ekkor felcsattan, nincs idő azzal foglalkozni, hogy milyen befolyásos emberről van szó. A hívást szakítják, Viktor is elindul Portland-be, Steward-ról pedig kiderül, hogy egy FBI ügynök.

01.jpg

Nick érkezik meg a százados lakásához, a folyosón tartanak egy kis szópárbajt, majd a Grimm jobbnak látná, ha bent folytatnák, Sean végre elteszi a fegyverét. Közben az épület elé megérkezik az FBI/Verrat ügynök kisebb erősítéssel, Kelly nyugtalanul figyeli az eseményeket. Steward a jelvényét lobogtatva kéri ki a felvételeket Adalind-ról, közben Grimm anyuka hallgatózik mögöttük.

Nick próbálja szülő párosunkat jobb belátásra bírni, ne legyenek naivak, a család biztos tud a kapcsolatukról, és itt fogják keresni őket legelőször, szóval össze kell fogniuk, még ha kellemetlen is ez mindenki számára. Sean arcán látszódik, hogy elgondolkozik a hallottakon, ekkor a Grimm távozik, rájuk bízza a döntést. Sean azonnal Adalind felé fordul, és kérdőre vonja a bátyjával való kapcsolata miatt.

02.jpg

Steward az embereinek árulja el Renard lakásásnak a számát, majd az autójához vonul, ahol Kelly szépen leüti. Nick érkezik, Kelly meg is mutatja a szerzeményét, de a legnagyobb baj, hogy a két férfi már el is indult a gyermekért, a hátsó bejárati ajtót kirobbantva jutnak be az épületbe.

Adalind persze mindig tudja hova kell állnia, épp most Sean oldalán áll, meg is érdemlik egymást, hisz Adalind Eric-kel feküdt le, míg Sean Adalind anyjával. A százados dönt, anyuka és kislánya mellette marad. Az édelgést Nick telefonhívása szakítja félbe, értesíti őket, hogy két férfi tart feléjük. Párosunk el is indul a lifthez, Nick érkezik meg, szuperhallása segítségével beazonosítja a támadókat, könnyűszerrel szedi le az első embert, a másikat Kelly hatástalanítja. A lövöldözés miatt menekülni kell, a Grimm páros és a keveréklény páros külön utakon szelel el.

03.jpg

Rosalee és Monroe épp „sakkozni” próbálnak, telefon csörren meg, persze Nick az, szívességet kér, az eddigi eseményeket tömören elmesélve szeretné, ha Adalind-ot és a gyermekét ők bújtatnák el.

Steward-ot a portland-i rendőrség érkezése kelti fel, gyorsan el is hajt a helyszínről.

Megérkezik a farkaslakhoz a kis csapat, Adalind tudni akarja, hogy hol vannak, Kelly szerint pont ez a lényeg, ha ő nem tudja hol vannak, akkor az Árulók se fogják, közben a kislány újabb trükköt mutat be, Kelly-től elveszi a medálját. A lakásba lépve a kínos bemutatkozás után, Nick és Monroe félrevonul, Eddie arra kíváncsi meddig áll fenn ez a helyzet, Nick nem tud erről nyilatkozni. A konyhában Kelly és Sean beszélget, és bár kettőjük között feszült a légkör, megállapodnak, hogy lehet a gyermek megvédése mindkettőjük életébe kerül. Az idilli társalgást a jegyespáros szakítja meg, Rosalee teát készítene. Eddie kínos beszélgetést kezdeményez a századossal, Nick ekkor érkezik meg, menniük kell elintézniük az FBI ügynök ügyet.

04.jpg

Sean hamar kideríti Steward lakcímét, a Grimm párossal együtt hamar hatástalanítják is az ügynököt. Az alélt férfit a százados ébresztgeti, el is kezdi a kihallgatást, de az ügynök nem túl közlékeny, így Sean felhívja az osztrák számot, kíváncsi, hogy mit szól majd a hívott, ha meghallja Renard hangját. Steward ellenkezni kezd, Sean megszakítja a hívást, majd varázslószörnnyé változva folytatja a kínzást. Az FBI ügynök végül megvallja, hogy Viktor és Ruspoli Portland-be tart, a gyerek kell nekik. Hármasunk szépen megfenyegeti az ügynököt, majd egy üzenetet adnak át, amit el kell juttatnia Viktor részére. Az utcán megtudjuk, hogy ez egy terv része, remélik, hogy be is válik.

05.jpg

Nick Hank-et is beavatja az ügybe, az ő segítségére is szükség van.

A farkaslakban közben a kislány teljes torokból üvölt, Rosalee meg is állapítja, hogy lázas a gyerek, azért ilyen nyugtalan. A helyzet közben fokozódik, a baba megbolondítja az összes órát, csak akkor nyugszik meg, amikor Kelly jelenik meg a szobában.

A reptérre Steward érkezik meg limuzinnal, Viktor magángépe is ekkor parkol le. Az ügynök átadja a cetlit, csapdát sejt az egész mögött, de Sean-t szívesen elintézné majd az ügy lezárása után. A beszélgetés egészét Hank figyeli, miközben fényképeket is készít.

Juliette és Nick autóhirdetéseket nézeget, végre sikerül kiválasztaniuk egyet, Juliette intézni is kezdi a megvételét. Hank ekkor jelent telefonon, Nick behívja az őrsre.

Az őrsön a nyomozópáros a felvételeket nézegeti, ekkor érkezik meg Viktor a századoshoz. Viktor felemleget pár gyilkosságot, amit eddig nem sikerült megoldani, köztük van Eric halálának az ügye is. Viktor megfenyegeti Sean-t, ha nem adja ki a gyereket, akkor megöleti nem csak Adalind-ot és őt, hanem Renard anyukát is. Viktor elvonul, Nick pedig megy is kérdezősködni, a százados kiadja a letartóztatási parancsot.

06.jpg

A rendőrök nagy erőkkel vonulnak ki a farkaslakhoz, Kelly Burkhardt-ot tartóztatják le Adalind anyjának megöléséért. Adalind értetlenül áll a helyzet előtt, Sean behívja vallomást tenni, küld is érte rendőrautót. Az őrsön Adalind Renard-nál hagyja a gyermekét, végre talált neki nevet, Diana az, a vadászat istennője után keresztelte el. Adalind-ot Kelly-hez kísérik be, a nő magyarázkodni szeretne a gyilkosság miatt, közben Renard a gyermekkel a kezében elhagyja az őrsöt. Kelly elmeséli, hogy mennyire nehéz volt elhagynia a fiát, de így nem ölték meg, néha áldozatot kell hoznia egy anyának. Adalind-nak ekkor leesik, hogy ez az egész időhúzás volt, Sean az utcán épp átadja Diana-t Viktor-nak. Adalind a folyosón összefut Sean-nal, aki mentegetőzik, hogy nem volt más választása, a nő kirohan az utcára, ahol kétségbeesett dühében szétrobbantja a közeli autók ablakait.

07-1.jpg

07-2.jpg

A limuzinban közben Diana újabb mutatványt ad elő, kávéból halálfejet rajzol, persze mindenki ledöbben ettől. A magánrepülőnél németül beszélő símaszkosok támadnak rá a limuzin utasaira, az Ellenállás a gyereket akarja. A támadók a limuzinnal távoznak, nem sokára kiderül, hogy a mi kis csapatunk volt az, visszavették a gyereket, az egészet az Ellenállásra kenve. Kies úton a kiszemelt autót látjuk, Kelly vezeti, mellette Diana épp a játékát repteti.

08.jpg

Címkék: grimm
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.07.16. 16:06:23

Jó rész volt, tiszta három testőr feeling: egy mindenkiért, mindenki egyért

Renard és Adalind kettősénél, a ki kinek a kicsodáját dugta meg jelenetnél kicsit röhögtem :)

Pácsó Ármándó 2015.07.16. 18:14:34

Mozgalmas rész volt, tele izgalmakkal. Köszi :-)

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.08.08. 00:43:02

Én nem szerettem ezt a részt, valamiért végig vártam, hogy kitalálnak valami izgiset, de persze nem, a mama megint illegalitásba vonult, csak most nem az érmékkel, hanem az értékes gyermekkel.

Pácsó Ármándó 2015.08.08. 07:45:44

@m e o w: Több szerepet szánnál Grimm-anyunak?

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2015.08.09. 13:19:38

@Pácsó Ármándó: Nem, nem szeressem őtet, csak a klisék zavarnak. Megjön, öldököl kicsit, eltűnik valami nagyon értékessel - ld. az első évadot. Aztán most megint ugyanez.

Pácsó Ármándó 2015.08.09. 14:40:45

@m e o w: Így már értem. Úgy látszik neki ezt a szerepet szánták, a hosszabb jelenlét lehet, hogy felborítaná az erőviszonyokat.
süti beállítások módosítása