Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fargo 1x09 - Róka, nyúl és káposzta

2015. március 27. 13:00 - tinipuma

Fogorvosnál kezdünk, azt látjuk amit az orvos lát, kibírtam volna ezen képsorok nélkül, de most már mindegy. A fúró kellemesebbik végén Malvo helyezkedik el, folyamatosan beszél, ezúttal az alvásmegvonás élettani hatásait és az erre irányuló kísérleteket ecseteli a tehetetlen páciensnek, most már értem a drasztikus pályaváltást, a fogorvosi székben ülve senki nem tud és nem is mer visszaszólni, ha agyzsibbasztó fejtegetésekbe kezd. Mick Mike, merthogy most így hívják, remekül beilleszkedett az új közösségbe, fogorvos kollégákkal partizik, eljegyezte az asszisztensnőjét is, a csaj odavan a gyűrűért, viszonzásképp legközelebb az egész hüvelykujját feldugja majd vőlegénye hátsójába, csupa öröm az élet. Új barátnak iszogatás közben eszébe jut, hogy Micky Mikey milyen jól kijönne az ő régen látott tesójával, igaz, hogy az tanúvédelem alatt áll, de üsse kavics, annyira jó cimborák már, egy vegasi hétvégén talizhatnak, abból nem lehet baj. Malvo mégse váltott szakmát ezek szerint, sőt a relaxációs kazettái is megvannak még.

Itt ugrunk az előző rész végére, a cimborák Las Vegasban iszogatnak egy bárban, készülnek a nagy és titkos találkozásra, mikor Lester észreveszi Malvot és régi ismerősként üdvözli. Mick Mike persze életében nem látta a fickót aki leszólította, de barátunk nem veszi az adást. A távozó társaság nyomába ered, kikéri magának, hogy Lorne így semmibe vegye, ő már nem az a lúzer aki egykor volt. Oké, mondja Malvo, igen vagy nem, kezedben a döntés, kérdezi vagy háromszor, végül Lester igent mond. Erre Lorne szó nélkül lelövi a teljes asztaltársaságot. Rápírit Lesterre, hogy hat havi munkája ment miatta veszendőbe, amúgy nem ártana egy ki segítség a hullák eltüntetéséhez, de kis barátunk leüti a díjával és elrohan. Fel a szobába, felkelti az asszonyt, csomagolj, megyünk haza de rögtön. Linda persze nem érti az egészet.

Az FBI irattárában még mindig a logikai feladványok okozzák a legnagyobb problémát (van egy káposztánk, egy nyuszink és egy rókánk, mindenkit át kell juttatni egy folyón, a csónakkal egyszerre csak az egyiket lehet átvinni, de ha magára hagyjuk a rókát a nyúllal, vagy a nyulat a káposztával, akkor az egyik megeszi a másikat, a cél viszont az, hogy mindegyik épségben megmaradjon, a megoldást lehet kommentelni). Mégsem halnak meg az unalomtól, egy ügynök óhajtja látni a fargoi mészárlás aktáját, mert egy túlbuzgó rendőrnő telefonálgat állandóan. Budge és Pepper észreveszik a pillanatban megbújó lehetőséget, Bemidjibe mennének - már ha tudnák, hogy hol van.

2.jpg

3.jpg

Az említett faluban Greta, Gus, Lou és Molly reggeliznek, náluk minden szép, mindenki mindenkit szeret, szóhoz sem jutok, tényleg. A felnőttek munkába mennek, a gyerek az új nagyapussal közös horgászást tervezget, így indul egy vidám nap. Mollynk hívást kap Vegasból, egy szemtanút kéne kihallgatni egy hármas gyilkosság miatt, az illető pont Lester.

Ők egyébként hazafelé tartanak, Linda nagyon odavan, hogy esetleg miatta kellett olyan sietősen távozni Vegasból, azt se érti, hogy miért rohannak ilyen eszeveszetten, mintha üldöznék őket. Lester megnyugtatja, hogy semmiről nem tehet, elviszi majd egy másik utazásra. Anyu rögvest bedobja Acapulcot, ott a kókuszdióból is rum folyik, szuper, mondja apu, még ma indulunk. Kis barátunk be van tojva rendesen, hazaérvén trendi erdőszéli házikójukba egyre Malvo érkezését lesi és magához veszi az egyik öcsköstől rámaradt pisztolyt és valamiért a régi narancssárga dzsekijét is.

Malvo helyett Molly érkezik kérdezősködni, Lester próbálja lerázni, de a csaj kijátssza a terhes nő kártyát, pisilnem kell, bemehetek, ugye? Csak leülnek végül beszélni, barátunk eldicsekszik a díjával, vicceskedik, egyébként mindent tagad, nem látott ő semmit, tán még lift környékén se járt az utóbbi időben, de ha mégis, ott mindenki életben volt. Linda is lelkesen bólogat, minden úgy van, ahogy az uram mondja, Vegas fantasztikus, a szökőkutak különösen, de nekem honvágyam lett, azért jöttünk haza nagy hirtelen. Molly azért beszerezné a biztonsági kamera felvételeit Vegasból, Lester addig lehetőleg ne mászkáljon el a faluból. Mi lesz így Acapulcoval, kérdem én?

Gus a szokásos napi körútja során összefut Malvoval, aki egy piros BMW-ben feszít, de hiába töpreng, nem ismeri fel az új külsejével. Lorne egyébként Lester régi házához igyekszik, de csak az új tulajt találja, aki útbaigazítja barátunk ügynökségéhez. Malvo elmenőben azért megjegyzi, persze az új lakó gyerekei előtt, hogy ebben a házban embereket öltek brutális módon, a tulaj meg utána mindenféle hangokat hallott, bizony. Az év ügynönének irodájánál sem jár sikerrel, zárva van.

6.jpg

7a.jpg

Jobb ötlet híján Louhoz tér be, magát régi barátnak kiadva érdeklődik Lester új lakhelye felől. A sántításból, vagy miből ráhibázik a vendéglős rendőrmúltjára, majd a gyerekek polcra kirakott esküvői fotója kapcsán kezd filozofálgatni, igazán boldog párnak tűnnek, de ugyan ki rakna ki szomorú képeket a kirakatba, ugye. Emberére akadt, Lou ennek kapcsán felveti, hogy micsoda mészárlást látott ő annak idején Sioux Fallsban, emeletig értek a hullahegyek, amúgy a látogató hagyja meg a telefonszámát, ha Lester erre jár, majd szól neki. Malvo köszöni szépen de csak átutazóban van, meg akarta lepni régi cimboráját, ez egy most vagy soha pillanat lett volna, így távozik.

Molly ekkor toppan be a hátsó ajtón, előzőleg felhívták az őrsről, hogy két FBI ügynök keresi, akiket a kávézóba irányítottak át. Persze Budge és Pepper érkezik, tudják, hogy hősnőnk kereste az irodát a fargoi mészárlás ügyében, nagyon kíváncsiak rá, hogy mit tud, elvégre ők személyesen érintettek az ügyben, hónapokig követték ugyanis a bűnbandát. (Az elbaltázott megfigyelésről és az irattári munkáról persze mélyen hallgatnak.) Mollynk meglepődik, nekem azt mondta egy ügynök, hogy a bizonyítékaim nem használhatók, de megnyugtatják, az csak valami aktatologató lehetett, az nem kompetens.

8.jpg

9.jpg

Nyomozónőnk tehát rendel aputól három kávét elvitelre és magával cipeli vendégeit az őrsre, ahol bemutatja a tábláját, eszerint mindenhol van neki egy. Ügynökeink lenyűgözötten figyelnek, ezt mind egyedül rakta össze? Nem, szerénykedik Molly, a férjem is segített, a postás, de régen rendőr volt ám. Ekkor befut Bill, és hevesen mentegetőzni kezd beosztottja viselkedése miatt. Bocsánat, hogy nektek is végig kellett nézni és hallgatni a kollegina fantazmagóriáit, nekem is rémálmaim voltak tőle, de ez már lezárt ügy, ugyebár, gyerünk az irodámba, ott majd megbeszéljük az igazán fontos dolgokat. A fiúk azonban a főnököt vonják kérdőre, miért nem foglalkozott ezekkel a nagyon fontos összefüggésekkel? Szerintük Molly igazán figyelemre méltó, sőt kiváló munkát végzett, ők pedig maradnak is éjszakára beleásni magukat a fejleményekbe, másnap pedig előkerítik Lestert. A jó Bill leforrázva álldogál, Mollynk pedig tapintatosan elrejti diadalmas mosolyát. Gus közben hazaér a szolgálatból, felesége otthoni tablóját nézegeti és lassacskán rádöbben, hogy Malvot látta napközben elhaladni maga mellett.

Lester még mindig rettentő ideges, kinyomtatja a repjegyeket, irány Acapulco. Lindának persze azt hazudja, hogy minden rendben, megbeszélte a rendőrnővel, hogy indulhatnak máris, anyu még kabátot se vegyen, minek, úgyis a nyárba mennek, csak be kell ugrani az irodába az útlevelekért. Menet közben anyu kifejti, hogy mennyire szerelmes a férjecskéjébe amióta csak először meglátta. Mindig is egy ilyen emberről álmodozott, egész pontosan arról, hogy ne kelljen a szüleivel együtt egy koszvadt motelban güriznie ahol a vendégek az ágyra szarnak. Lám, az álom beteljesült. Lester leparkol kissé arrébb az irodától, közvetlenül előtte mindig nagyon jeges a járda. Anyut kéri, hogy bemenne az útlevelekért, ő ugyanis az előbb meghúzta a hátát a csomagokkal, a nő készséges, mint mindig. Itt a narancsszín dzsekim, vedd fel mucikám, mondja Lester, a kapucnit húzd a fejedre, még megfázol a végén. Linda beballag az irodába, az ott lesben álló Malvo fejbe lövi aztán ellenőrzi a hulla személyazonosságát (ezt nem fordítva szokták?) majd cigire gyújt és távozik.

Lester a távolból figyeli feszülten a jelenetet, egy pillanatra megdöbbenti a neje halála, aztán csak megkönnyebbül, nem hiába volt elővigyázatos.

 

Címkék: fargo
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2015.03.27. 15:21:43

Hát.... sokkoló volt, az tény, Malvo a liftben, meg a végén az irodában...

kíváncsi vagyok nagyon, mi lesz az évadzáróban
süti beállítások módosítása