Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Flash 1x13 – The Nuclear Man

2015. február 17. 13:00 - SuperLawyerGirl

Hogyan készül egy szuperhős randira? Bénán. Legalábbis ruhaválasztás szerint. Még jó, hogy Barrynek segít Joe, így még időben eljut a randira nyomulós Lindával. Csípős a tematika, ahol a lány fölényes győzelmet arat, Barry nem elég tökös ehhez sem. Ráadásul Cisco is terrorizálja különböző megoldandó bűncselekményekkel, amik elintézéséhez csak annyi idő kell, amíg Linda telefonál, vagy mosdóba megy. Micsoda szerencse. Minden jól alakul, csókkal búcsúzik a párocska. Közben Firestorm felkeresi volt iskolatársát, hogy segítsen rajta, de véletlenül megsebesíti. Láthatóan nincs túl jól.

vlcsnap-2015-02-15-20h17m26s139.pngMásnap Barry eldicsekszik hódításával, Cisconak meg ebből az foglalkoztatja legjobban, hogy Flash mennyire lesz gyors az ágyban, mert ez vicces. Hát nem az, de szóljon, aki nevetett rajta. Iris hallgatózik, és iszonyat bénán próbál örömöt tettetni, valójában lerí a citromba harapott fejéről, hogy most jön rá, hogy ő meg akarja enni a tortát, de meg is tartani. Örülök a szenvedésének nagyon. Mr. Ramon el kell rohanjon Joeval találkozni, visszamennek Barryék házába továbbnyomozni a gyilkosság ügyében, ahol most egy nagyon furcsa nő – Sherry – lakik, akiről nem tudom eldönteni, hogy hivatásos (nyomok: név, ruha, flört) vagy csak adódott egy lehetőség, és igyekszik megragadni. Star Labsben döntenek Ronnie levadászása mellett, és kapunk egy magyarázatot arra is, hogy miért került Stein elméje Ronnie testébe: mert mind a kettőjükből az marad meg, ami a legerősebb. De könyörgöm, Ronnie teste elporladt a robbanásban… Csak egy fura fej látszik belőle, ahogy az atomszélben száguld, mint valami rossz összeesküvés elméletben az arcok a lángokban.

vlcsnap-2015-02-15-20h35m28s190.png

Mindenesetre Harrison tisztázza Caitlinnel, hogy képes professzionálisan kezelni az ügyet, vagy sem. A lány mindenben benne van, így már csak meg kell találni Frankensteint. Mellesleg Barry már találkozott vele, a részecskegyorsító robbanásának napján baráti csevejbe elegyedtek fizikáról és szerelmi életről, amit a jövőbeli Flash nem tudott magában tartani. Meglepő, általában az idősek szólítják le a fiatalokat, itt Barry terrorizálja a gyanútlan professzort. Azt is láthatjuk, ahogy a professzor a sötét anyaggal a kezében találkozik a robbanással, hogy aztán Firestorm legyen belőle. A következő jelentben megismerjük Dr. Stein feleségét, Clarissát, aki nagyon kedves hölgy, mindenben segít Star Labses csapatunknak. Kiderül Ronnie járt nála, de persze megrémült tőle, így a láthatóan összezavarodott férfi elmenekült. Ez nyom hőseink számára, RonStein ott van, ahol Clarissa vagy Caitlin, mert a szeretett nőt akarják védeni. Mindenki a sajátját.

vlcsnap-2015-02-15-20h40m30s155.png

Cisco és Joe nyomozása látszólag eredménytelenül folyik, amíg egy régi tükör meg nem csillantja a következő nyom lehetőségét. Tudósunk szerint a tükör hátlapján használt ezüst nitrát a speedsterek villámainak hatására fényképeket készíthetett az eseményekről. Ez már valami. Közben Harrison és Caitlin figyelik Clarissa házát, ahol fel is tűnik RonStein, így tárcsázzák is Barryt. Pont jókor, Linda már ágyba vinné hősünket, de őt a hideg rázza a gondolattól – na jó, csak simán rezeg össze-vissza, ne kérdezzétek miért – így jó kifogás, hogy mennie kell sürgős munkaügyben. A lányt meg – miután hozzávágta a ruháját – otthagyja egyedül a házában. Flashként fel is tűnik, hogy megállítsa Ronniet, de az nem hallgat a szép szóra, lángra kap és elrepül, Barryvel együtt, majd leejti a magasból, de azért nem hagyja, hogy meghaljon, utolsó pillanatban elkapja, és csak Caitlinék autójára ejti. Nagyon rendes, na. Utána még azért elagyabulálná Barryt, de Caitlin látványa elijeszti.

vlcsnap-2015-02-15-20h57m18s236.png

Joe és Cisco a képekkel végre jutnak valahová, a segítségüknek köszönhetően vérnyomokra bukkannak a tapéta alatt. A kérdés, hogy kié a vér: Barryé vagy Harrisoné? Barry feltűnik Linda munkahelyén, hogy bocsánatot kérjen, de mielőtt igazán belejönne, megint el kell mennie Firestormot vadászni. Szegény lánynak elég rosszul esik, hogy jó nő létére így lekoptatják, így Irishez fordul segítségért – kecskére a káposztát. Iris persze nagylelkűen közli, hogy a BFF-je még nincs túl egy plátói szerelmen, biztos ez a gond. Amúgy szerintetek Barrynek volt már nője? Mert szerintem nem, hiszen mindig Iris után vágyódott, és Iris is kb. erre utalt. Vissza az akcióhoz: Ronnie kicsit kiakad, hogy nem hagyják nyugodtan csövezni, de kivételesen nem forrófejűsködi el a dolgot. Clarissa leteszteli, hogy valóban Martin van-e ebben az izmos testben, és Stein átmegy a teszten, majd felesége unszolására elfogadja a labor által felajánlott segítséget. Caitlinnek biztos nem könnyű látni, ahogy a pasija – még ha csak a teste is – egy másik nőt ölelget, de nemesen viseli a helyzetet.

vlcsnap-2015-02-15-21h13m43s117.png

Hamarosan Ronnie külseje régi pompájában tündököl, a modora pedig hűvösen szexi. Caitlint lebecézi, de a lány megkéri, ne szólítsa így, úgyhogy csak nem könnyű neki. Az izgalmaktól elszólítja Barryt Linda hívása, azért, hogy elmondja neki, nem akar már vele lógni, és tudja, hogy Irisba van beleszerelmesedve. Allen ezen kiborul, és számon kéri fogadott testvérét, aki kb. csak a vállát vonogatja, meg gondterhelten néz, főleg, mikor Barry közli, hogy már nincsenek érzései iránta. Közben Ciscot Joe borítja ki, amikor kéri, hogy futassa le a talált mintát – amik amúgy mind a két száguldozó vérét tartalmazza – Dr. Wellsre. Persze Mr. Ramon túl lojális ehhez, így elrohan. A laborban Caitlin vizsgálja RonSteint, és megragadja az alkalmat, hogy rákérdezzen, beszélhet-e a jegyesével. Sajnos azonban az nem így megy, de Martin biztosítja, hogy nagyon szereti a másik fele. (Végre a női nézők is kapnak valami vizuálisan érdekeset.)

vlcsnap-2015-02-15-21h28m49s200.png

Az eredmények nem túl biztatóak, ha Frankenstein testhőmérséklete tovább nő, úgy atombombaként felrobbanhat. Harrison zseniális megoldása lekapcsolni a gazdatestet, így nincs mi felrobbanjon. Persze Caitlin nem túl lelkes az ügyben, és leparancsolja a főnökét, hogy azonnal találjon ki valami megoldást. Wells elgurul, Cisco utána, de a jó doktor kiadja a marad parancsot, így Mr. Ramon várakozó állásba helyezkedik. Közben Barry és RonStein kibeszélik, hogy Firestorm egy két lábon sétáló atombomba, meg, hogy aki biztonságosan tud vezetni miközben egy csinos lányt csókol, az nem adja meg a lánynak a kellő figyelmet, és persze az élet túl rövid, ahhoz, hogy ne éljük. Ebből Barry azt a tanulságot szűri le, hogy meg kell zsarolja Lindát, hogy ha nem megy vele még egyszer randizni, akkor megeszik egy nagyon erős paprikát. Az egésznek az a vége, hogy a padlóra hány, de legalább megkapja a randit utána – a hányással pedig senki sem foglalkozik. Csak Irist nem nyűgözte le ez a hatalmas gesztus.

vlcsnap-2015-02-15-21h45m04s243.png

Dr. Wells új megoldást eszelt ki az atomkatasztrófa problémára. Leszed egy darabot a tachyonból, hogy azt alakítsa splicerré, közben azonban Martin ellépet a városon kívülre robbanni. Gyorsan össze is rakják a kütyüt, nyílván nem túl bonyis, és Flash már úton is lenne ismételten megmenteni a világot, de Caitlin a karjaiba veti magát, azzal a kifogással, hogy ő tudja, hogy hogyan kell a kütyüt működtetni. Közben Cisco gépe is becsipog, mégis futatott egy tesztet a talált vérre: a felnőtt Barryhez tartozik. A városon kívül Caitlin és Flash befutnak, a lány ráveszi Martint, hogy had próbálja ki a splicert. A fura, hogy Barry azzal érvelt, hogy nem lesz robbanás, de közben ezt senki sem mondta, sőt Wells is szólt, hogy húzzanak el onnan gyorsan. Caitlin és Ronnie smárolnak, de ha valaki azt hitte, hogy az öreg Martin huncutkodott, úgy szól Firestorm is, hogy ez Ronnietól jött. Megnyugodtam. A lány rárakja RonSteinre a cuccot – amivel semmit nem kellett csinálni, úgyhogy béna kifogás, hogy ő tudja működtetni, ezért kellett menjen – amire Firestorm atomrobban egy csinosat. És, hogy nagyon izguljunk a következő részig itt abba is marad minden, csak General Eilinget látjuk, ahogy parancsot ad: hozzátok nekem Firestormot.

vlcsnap-2015-02-15-21h55m14s175.png

Összegezzünk: nagyon tetszett minden olyan rész, amiben Firestorm volt. Ahol nem, az sem az ő hibája, hanem a szövegíróké. És mielőtt azzal gyanúsítanátok, hogy ez a hirtelen elégedettség csak a felsőtestének szól, mindenkit biztosítok, hogy nem csak. De azért nem tagadom, az is jó volt. Ami rossz volt, az továbbra is Barry szerelmi élete. Megérthetnék a készítők, hogy a plafont is szívesebben bámulnám ennél. Nem érdekel, hogy Barry meddig bírja az ágyban, hogy vajon Linda veszi-e el a szüzességét, vagy, hogy szereti-e még Irist. Senkit nem érdekel. Ez egy sorozat metahumanekről, azokat szeretném látni minél többször. Az is gáz, hogy Harrison csak úgy előkapja a tachyon device alkatrészét a semmiből, és erre senki nem kérdez rá, hogy honnan van. Hiszen neki nem lehetne meg, elvégre sárga Flash lenyúlta. A splicert meg nyílván sec-pec, pár óra alatt össze lehet rakni – ismételten olyan alkatrészekből, amikkel ők korábban nem dolgoztak. Cisconak meg, ha azt mondják itt maradsz, akkor se szó, se beszéd csak engedelmeskedik? Azt sem tudták eldönteni, hogy az eszköz lényegében mit fog csinálni, hogyan válassza őket szét, de azért Caitlin magabiztosan mondja, hogy nem működik. És akkor nem is említem, hogy hála a két héttel előre kiadott beharangozónak, tudtam, hogy mi a rész vége. Oké, abbahagyom az ekézést, örülök annak, ami jó volt, remélem lesz még ott, ahonnan ez jött. De az mi már, hogy Stein csak úgy a táskájában tartja a sötét anyagot? Még jó hogy ráírta, hogy Firestorm, így legalább nyaralni biztos nem azt vitte.

Címkék: the flash
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2015.02.17. 23:44:09

Ej, most direkt azért néztem meg a részt, hogy tudjak reagálni a hogyvoltra. De sajnos nem nagyon tudok, mert nagyjából egyetértek veled, szinte minden szavaddal. Lassan már magam is megijedek... :)
A fentiekhez még hozzátenném, hogy egy tükör hátoldala hogyan is őrizhette meg a másik felel előtt zajló eseményeket? Értem én, hogy ezt egy szuperhősös sorozat, ami nem a normális realitás talaján operál, de azért ehhez képest még egy random Star Trek rész is realisztikusabbnak tűnik... :S
Ráadásul az eset után a lakást eladó ügynök(ség) nem mosta le a vért a falakról? Mire gondoltak, feldobja a gyilkossági helyszín árát? És az új vevő is csak lazán tapétázott, aztán ennyi? Most tényleg már...
Komolyan engem érdekel a sorozat és várom, hogy hova fut ki, mi lesz Dr. Wells titka és érdekelnek az újabb szupergonoszok. De maga az út, amin járnak... maradjunk annyiban, hogy néha én is a fejemet fogom, pedig elég elfogulatlanul nézem a sorozatot.

De hogy legyek kicsit az ördög ügyvédje is: "De könyörgöm, Ronnie teste elporladt a robbanásban…" Ne feledjük, Stein teste is, hiszen csak a szellemárnyéka maradt a falon. Én a képregényes dolgok meg az itt felskiccelt áltudományos halandzsa ismeretében azt mondanám, hogy a FIRESTORM molekulamanipulációs technológiája alkotta meg az új élőlényt, Ronnie testével és Stein agyával. Gyakorlatilag újraalkotta.

Frankenstein: még dolgozom azon, hogy ezt megbocsássam... :D

Jól tudom, hogy Firestormot Robbie Amell játssza, Arrow megtestesítőjének testvére?

SuperLawyerGirl 2015.02.20. 22:22:26

@Is: mi a gond Frankensteinnel? :-D szerintem zseniális. :-P
Robbie csak unokatestvére Stephennek, de azért kíváncsi lennék a család többi férfitagjára is. ;-)
A részt csak azért nem ekézem tovább, mert a legfrissebbel van tele az agyam, alig várom, hogy megírjam a hv-t hozzá. :-D láttad már?

Is 2015.02.22. 18:17:16

@SuperLawyerGirl: Szerintem is az. De azért agyzsibbasztó ütést mért rám elsőre :)

Kösz az infót. azt hiszem, még férfiszemmel is megértem a kíváncsiságodat ;)

Igen, láttam, nagyon jó volt, főleg a vége. Kezd elválni a matéria a H2O-tól. :)

Is 2015.02.25. 10:51:39

@SuperLawyerGirl: Egy apróság: oldalt nincs The Flash címke, nem tudom, kinek kell emiatt szólni.

SuperLawyerGirl 2015.02.25. 11:59:05

@Is: szerintem csak az megy ki címkefelhőbe, aminél legalább 20 bejegyzés már volt. Vagy legalábbis nem tudok másra gondolni, mert ez a legalacsonyabb szám, és pl. a HCF sincs kint, abból is csak 10 rész volt. De pár hét múlva ki fog derülni, hogy ez-e a titok nyitja. ;)

Is 2015.02.25. 15:20:21

@SuperLawyerGirl: Oké, akkor meglátjuk. És mikor is kerül ki a következő, hogy közelebb legyünk a 20-hoz? ;)

SuperLawyerGirl 2015.02.26. 15:17:48

@Is: szombaton terveztem megírni, tekintettel a kellemetlenül hosszú szünetre arra gondoltam, hogy ha a jövő héten jön ki, akkor az majd egy kicsit enyhíti a friss rész hiányát. :)
süti beállítások módosítása