Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x12 – Seeds

2014. október 30. 11:00 - Smokey the bear

Bulizó fiatalokkal indít a mai rész. Először csak a tudományos szakkifejezések röpködnek, majd a ruhák is. Lefelé, természetesen. Ketten beugranak a medencébe, egy Callie nevű lány a parton marad, egy tizenéves forma geek srác pedig furcsán pillog rájuk az árnyékból. Jobban is teszi, hogy kimarad a buliból, mert a medence vize hirtelen fagyásnak indul. A két fürdőző épen csak ki tud evickélni, de egyikőjük fél lába majdnem odalesz. A tinisrác odaugrik segíteni, és feltöri a jeget. A fürdőző fiú kiszabadul, a lányok pedig már takargatják is be SHIELD-jelvényes kincstári törcsibe.

1_out.jpg

Igen, ez a rész az SHIELD Akadémián fog játszódni. Mint kiderül, van egy kis belvillongás a csapat ügynök tagjai között arról, hogy a tudományos vagy az operációs részleg a nagyobb truváj. Fitz-Simmons eggyel többen van a csapatban, szóval simán lenyomják Wardot. Rivalizálásban legalábbis. A fagyással kapcsolatban annyit sikerült megtudni, hogy egy olyan szerkezet okozta, amit kedvenc ügynökpárosunk fejlesztett ki még diákkorában. Ezért is őket kérték fel tanácsadónak. Egy beszédet is kell majd tartaniuk, amiben megnyugtatják a diákokat. Újdonság, hogy nem az egész csapat vesz részt az akcióban. A saját halotti képeit nézegető Coulson, és az egyre emberibben viselkedő May külön útra indul.

Tehát a csapat egyik fele elvonul az Akadémiára, ahol találkoznak Weaver ügynökkel. Fitz-Simmons igazi sztárnak számít, és sajnos az ismertségükkel egyenes arányban nő a sznobizmusuk is. Amíg ezek ketten kiélvezik a dicsfényt, Ward bemutatja az épületet Skye-nak. Sajnos nem az operációs részleg edzőtermébe viszi el, hanem az aulában elhelyezett hősi halottak emléktáblához. Amerika kapitány haverja Bucky Barnes is szerepel a listán. Pedig, ugye. Skye-nak nem őszinte a mosolya. A dicsőségtáblát nézve úgy érzi, meg nem érdemelten került be a csapatba. Ward megnyugtatja, bízzon Coulsonban, ő biztos nem véletlenül alkalmazza.

3_wall.jpg

Ha már Coulson. A Busz Mexikóvárosba tart. Hogy miért? May el akarja terelni egyre jobban beforduló főnöke figyelmét, ezért azt javasolja, nézzenek utána Skye sztorijának. Avery ügynöknőnek, aki a baba-Skye-t letette az árvaház előtt, volt egy társa. Ő a nő halála óta folyamatosan bujkál, most viszont hála a közösségi médiának, egy fényképen sikerült kiszúrni. A helyszínre érve várakozni kényszerülnek. Közben - ahogy Coulson találóan megjegyezi - May FECSEG. Szökési tervekről főként. Azért teszi, mert Coulson teljesen kifordult önmagából, és úgy hallgat, mint a sült hal. Coulson végül kiböki, hogy az bántja, ha az emlékeit meg tudták változtatni, akkor talán mást is. May határozottan lephilezi, és biztosítja, hogy semmit sem változott korábbi önmagához képest. Coulson hisz neki, de mostantól minden titkot fel akar fedni. May kapva kap az alkalmon, és benyögi, hogy lefeküdt Warddal. Ebben a szent pillanatban kerül elő a keresett ügynök, úgyhogy már pattannak is ki a kocsiból, és üldözőbe veszik. Némi verekedést követően Coulson a repülő üzemmódra váltott Lolával elcsípi a fickót.

A kiugrott ügynök, Lumley a Buszon köt ki, és készségesen elmeséli mi történt Avery ügynökkel, vagyis inkább azt, amit az előzményekről tud. Frissen végzett ügynökként Kínába rendelték a csapatukat, hogy felkutassanak egy 0-8-4-et. Egy egész falu az életével fizetett, mert ezt a különleges dolgot védte. Lumley-ék voltak az erősítés. Az előttük érkező csapat tagjai mind egy szálig meghaltak, de a csapatvezető, mielőtt meghalt, kihozta a 0-8-4-et: Skye-t. A csecsemőn átok ült, mert hamarosan elkezdtek hullani körülötte a létezéséről tudomást szerző ügynökök. Avery erre kieszelte, hogy elrejti a lányt, és megbízta a gyámügyet, hogy folyamatosan cseréljék a nevelőszülőket mellette. Amikor Avery meghalt, Lumley elmenekült. Csak annyit mond még a két elképedt ügynöknek, hogy tartsák magukat távol a lánytól, mert a nyomában halál jár. Hopsz, ezzel már elkéstek. Coulson úgy dönt, hogy cserébe az infókért nem adják fel Lumley-t, hanem kiteszik valahol, útközben hazafelé. May ráveszi a főnökét, hogy ne mondják el a dolgot Skye-nak. A kínai eredet valószínűleg nem lehet véletlen. A Skye-t játszó Chloe Bennet (Wang) apai ágon ugyanis kínai. Aki nem hiszi, járjon utána itt.

5_0_lumley.jpg

Az Akadémián közben Ward kikérdezi a majdnem lábát vesztett Seth-et. A fiú éltanuló, és természetesen nincs olyan vetélytársa, aki kinyírná (elvégre ez nem az operációs részleg). Talán csak egy Donnie Gill nevű fiú, aki senkivel sem barátkozik, és mellesleg pont ott volt az uszodában, amikor az eset történt. Eközben Fitz-Simmons belsős poénokkal tűzdelt történelemórát tart a diákoknak. Köztük van Donnie is, aki hirtelen jégszoborrá fagy. A csapat máris ugrik. Ismét a fagyasztó szerkezet a ludas, amint összetörik, Donnie felenged. Taps. Na, ez az igazi lerning by doing. Fitz megvizsgálta a szerkezetet. Elég drágák az alkatrészek, csak úgy nem lehet hozzájutni a Media Markt-ban. Egy rövid jelenetben megmutatják nekünk, hogy rég nem látott Ian Quinn barátunk üzletel valakivel telefonon, szóval az ő keze is tuti benne van a különös eseményekben. Persze a 190-es IQ-val rendelkező Donnie-nak sincsenek ellenségei. Bár barátai sem. A srác halmozottan hátrányos. Valaki azonban csak meg akarta ölni. Irány a Kazánház! Itt lazulnak a kockák két előadás között, Ward azt reméli, valaki majd csak kifecseg valami hasznos infót.

A bulihelyen előkerül Callie, a lány, aki aznap este nem ugrott be a medencébe. Talán azért, mert tudta, mi következik? A csaj eléggé karrierista, biztos útjában voltak a többiek. Ezt Skye nyomozta ki, Ward pedig utánajár a dolgoknak. És bingó, a csaj elpöttyinti, hogy Donnie és Seth hetek óta másról sem beszél, csak Fitz-Simmons érkezéséről. Ez fura, tekintve, hogy azok ketten csak a baleset miatt tértek vissza egykori alma materükbe. Fitz eközben meglátogatja Donnie-t, és lelki társra lel a kissé különc fiú személyében. Hasonlók az élményeik; egy bizonyos IQ szint felett elég nehéz megértő beszélgetőpartnert találni. Miközben a gyerekkori meg nem értettségről anekdotáznak, Fitz meglát egy kísérleti szerkezetet Donnie asztalán, és kettő perc alatt megérti, mi a gond a működési elvével. Ajánl egy megoldást, amitől Donnie-nak leesik az álla. Fitz otthagyja, majd útnak indul a többiekhez a Kazánházba. Közben megcsörgeti Simmonst. Gemma elmondja neki, mit tudtak meg Callie-tól, mire a srácnak leesik, hogy valószínűleg pont az előbb adta meg Donnie-nak azt az infót, amiért ez az egész hajcihő elkezdődött. Rohan vissza Donnie-hoz, ott azonban már Seth rejtőzik, aki jó leüti.

8_donnie.jpg

Felgyorsulnak az események. Coulsonék visszatértek Mexikóból, az egész csapat a Buszon gyülekezik. Fitz elmondja a gyanúját, miszerint Donnie egy nagy jéggépet készített, és valószínűleg eladásra szánja. Vagy ha ő nem is, Seth mindenképpen. Az alkatrészek egyediek és drágák, kellett, hogy legyen egy szponzoruk. Skye Seth apján keresztül eljut Ian Quinn-ig. És valóban, Seth már hívja is a Quinn-t, mert gondjaik vannak, a SHIELD üldözi őket. Az üzletember kihátrálna az egyezségükből, de Seth addig könyörög, hogy belemegy abba, hogy ad nekik még egy esélyt. Csak indítsák be a gépet, ha működik, megveszi tőlük. Ez persze átverés, alig teszik le a telefont, Quinn utasítja a pilótáját, hogy vigye innen jó messzire.

A Buszon Skye félrehívja az egyre indiszponáltabb Coulsont, hogy megtudja, mi a fene baja van. A főnök habozik egy keveset, de végül mindent elmond Skye-nak arról, amit Lumley-tól megtudott. Közben Donnie és Seth egy kicsit vitatkoznak erkölcsről, tudományos eredményről, és veszélyről, de végül beindítják a gépet. A dolog balul üt ki, vihar lesz, de túl nagy, sem hogy irányítani tudnák. Megpróbálják leállítani a gépet, de nem járnak sikerrel, sőt egy kósza villám agyonvágja Seth-et. May, a hős, berepül a viharba, és kihozza a fiúkat. Donnie-t a SHIELD tudományos bázisára a Homokvárba szállítják. Fitz békíteni próbálja, nagyon sajnálja, hogy meghalt a barátja, de még a kis gyökérnek áll feljebb. Coulson és May megbeszél. A kis huncut Phil nagyon is jól hallotta a nő vallomását a Warddal való viszonyáról. Nem ítélkezik, megbízik a nőben, hogy fogja tudni kezelni a dolgot. Azt is elmeséli neki, hogy elmondott mindent Skye-nak, aki a legnagyobb megdöbbenésére pozitívan állt a sok szörnyűséghez, amit megtudott. Nem a soha meg nem ismert szüleit siratja, hanem örül a tudatnak, hogy voltak olyanok, akiknek igenis kellett, és a SHIELD már akkor is ott állt mellette.

Utolsó utáni jelenet. Elég ütős. Seth telefonján keresztül Coulson kapcsolatba lép Quinnel, és biztosítja róla, hogy a nyomában vannak, és amint lehetőségük lesz rá, elkapják. Quinn megőrzi hidegvérét, és a maga részéről csak annyit tesz hozzá, hogy a Látnok csókoltatja Coulsont. Nocsak.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.10.30. 17:51:33

Az utolsó jelenet tényleg nagyon rendben volt. Az előtte lévő rész nem volt nagy durranás, bár megint megvillantottak ugye benne egy régi képregényes gonosztevő modernizált változatát.
És kimaradt, pedig szerintem fontos, hogy szállítás közben Donnie az ujjával rajzolgat jégvirágokat az őt szállító gép ablakára. Kép ugyan van fent róla, de nem egyértelmű.
süti beállítások módosítása