Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 2x01 - The Opposite of Hallelujah

2014. október 01. 13:00 - Szencsike

Üdvözlök mindenkit a Defiance/Az ellenállás városa című sorozat második évadának hogyvoltjában (Vetítés: keddenként Viasat 6, este 23.00)! Egy teljesen új fejezetet kezdünk, lesz néhány új szereplő és rengeteg meglepetés. A bővebb összefoglalót itt lehet elolvasni. A rövidebb összefoglaló szerint az előző évadot két fontos szálnál hagytuk abba. Egyik lenne Datak Tarr (a defiance-i Castithan népség kiskirálya), aki megnyerte a polgármester választást, ennek következtében a Föld Köztársaság dicsőséggel teljesen vonulhatott be a városba. Viszont Datak megölte Marsh ezredest, az FKözt katonai parancsnokát, hoppá. A másik szálat Irisa viszi, ő feláldozta magát az istenek és az Indogene faj oltárán. Megtalálta magában a kolovánt (egy őrült szekta ültette belé, ami az Indo-k valamiféle szerkentyűje), ami az élete feláldozásával aktivál egy Kaziri nevű szent űrhajót. Ezzel a tettével újraélesztette a halott nevelőapját Nolant, aki így elveszítette a lányát, és láthatja, ahogy Defiance városkába bevonulnak az FKözt katonái. Hát nem szép és unalmas Defiance-ben az élet?!

1.png

9 hónappal később járunk a felirat szerint. Megismerkedünk Defiance városának új, ám csak ideiglenes polgármesterével. Igazán megnyerő modorú, fess úriember, aki értékeli az apró dolgokat is. Miközben a várost, annak remek polgárait és a folyamatos fejlődést dicséri, látjuk, hogy a főszereplőink mit is csinálnak mostanság. Amanda lett a Vágyálom új tulaja, jobban mondva a madamja Kenya helyett. Rafe McCawley nem mint bányaigazgató, hanem egyszerű és a melóban megöregedett bányászként tengeti a napjait.  Kicsi lánya Christie, aki beházasodott a Casti Tarr családba, kiválóan magáévá tette a Casti szokásokat. Férjura, Alak és anyósa, Stahma elégedettek a lánnyal. Polgárjenő (Niles Pottinger) büszke az eredményeire, melyet egy tévéműsorban is kifejt: a bűnözés csökkent, sok a munka, a bányák az FKözt tulajdonaként a maximumon dolgoznak és nyereségesek. Külön öröm számára, hogy Berto Mercado kormányzónak is bemutathatta a város eredményeit, aminek a megkoronázása a mágnesvasút megépítése lesz. Háromszoros hurrá, éljen az új rendszer, estére jó bulizást az Alapítók Napjára!

2.png

A felvételt egy Berlin nevű fiatal katonalány készíti, elégedettnek tűnik a műsorral. Potti Mercadotól várja az elismerő szavakat a tévéfelvétel után, de ő csak egy nagyképű alak színjátékának tartja a szövegelését. Elköszön Pottitól és távozik, Potti bioembere szerint nem kéne felidegesíteni a tagot, de Potti pontosan tudja, mit kell tennie, hogy megpuhítsa az öreget. Mercado azokat tiszteli igazán, akiket utál. Potti jó úton jár, hogy kivívja ezt a tiszteletet. Ugorjunk be a Vágyálomba, Potti Amandától is kedves szavakat vár, de a nő is fúj rá, csúnya, gonosz bácsi az FKözt kutyája, mit tiszteljen benne? Potti meg sem hallja a sértést, vélhetően sokadszorra, de ismét felkéri Amandát, hogy dolgozzon neki. Egy ilyen tisztelt múltú nő, mint ő, sokat lendítene a saját karrierjén és Potti népszerűségén is. Amanda fejébe már túlságosan is befészkelte magát, és a kis mosolyokból ítélve lehet megtudja törni őt. Potti búcsúzik, kifele menet üdvözli Stahma Tarrt, aki szerényen mosolyogva fogadja a férfi bókjait. A nő Amandához érkezett, a szokásos pénzért jött, és közben Pottiról érdeklődik. Amanda nem részletezi a történetet, így Stahma a bevételre tereli a szót. A ház jól megy, Amanda jó főnök, ha Kenya visszatér, csodát fog látni. Stahma udvariasan, de kiböki, hogy Amanda készüljön a legrosszabb esetre, ha esetleg Kenya nem térne vissza, erről viszont Amanda nem akar hallani. Stahma búcsúzik, még gyorsan Amanda kezébe csúsztat egy kis csomagot, vajon mi ez?

3.png

Új Chicago-ban járunk, itt épp havazik, a város túlélte a nagy háború pusztításait, mert a felhőkarcolók még állnak, bár itt is sok a romosabb rész. Annyira nem leharcolt a hely mint Defiance. Daigót, a Castit látjuk, akit Irisa kínzott meg. A bevásárlásból tért haza siralmas kis otthonába, őt a megkötözött felesége és a fegyveres Nolan fogadja. No, hol a lány, büdös szektás gazember? Mindenkit lenyomozott a szektából és eljutott hozzá, ne hazudozzon. A Casti nem tud semmit, Nolan elfröcsögi neki, hogy a tárgy aktiválódott, erre már a szektás felkapja a fejét, Irisa elveszett Nolan számára. Egy látomásban látta őt, egy olyan helyen van, ahol a falakat tenyérlenyomatok borítják. Az ő munkája beért, élvezettel fogja újra a keblére ölelni a lányt, ha újra találkoznak. A felesége hisztizik, Nolan agyát elborította a lila köd, viszlát Casti. A nő visít, gyerekük van, ja, az van Nolannek is.

4.png

Camp Reverie, Defiance-től 6 mérföldre keletre vagyunk a felirat szerint. Ez valami börtöntábor féle, a foglyok karámokban vannak elhelyezve és próbálnak túlélni. Itt szenved Datak Tarr, illetve Yewll doki is. A rabok felvidulnak, mert látogató jön, Stahma sétál csendesen a falhoz, ami mögött ura várja. Ez lenne a beszélő, néhány centi széles rések vannak a falon, Datak megfogná asszonykája kezét, de az őr csúnyán letiltja őt erről, nincs érintés. Datak rögtön azzal kezdi, hogy a Votan Kollektíva mennyire sürgeti az ő kiszabadítását, hisz minden biznisze kint meghal, mire 10 év múlva kijön. Stahma felháborodik, a családi üzlet jó kezekben van, és nem csak az üzlet lesz jó kezekben, hanem Datak férfiassága is. A Casti férfi még a szexmegvonástól is szenved ezen a szörnyű helyen, Stahma kicsit undorodva (még jó, ki tudja mióta nem tisztálkodott rendesen a férfi), de kézbe veszi az urát és átnyúl a résen, hogy segítsen megkönnyebbülni. Közben Stahma igyekszik meggyőzni őt, hogy Alak remek vezetője lett a családi biznisznek, Datak jól tanította őt, sőt, a srác máris igazi Tarr, keménykezű bandavezér lett. Igaz, van hova fejlődnie, a rázósabb munkákat Datak csapata végzi, de Alak gyorsan tanul. Datak vagy a hírektől, vagy Stahma kézimunkájától, de kezd megnyugodni, az őr észreveszi a játékot, nincs érintkezés, Stahma riadtan húzza el a kezét a férjétől. A búcsú után elsiet, Datak szenvedhet tovább.

5.png

Nolan értette Daigo utalását, eljutott oda, ahol a falakon tenyérnyomok vannak. Egy partmenti városba érkezett, lényegében romváros az egész, de a lakosságot nem zavarja, egész jól belakták a helyet. A kikötést egy fiatal Casti csaj nézi, Nolan elindul a városba. A kamera megmutatja nekünk hol járunk, a Hollywood felirat áll a dombocska oldalán, a hajdan volt Los Angeles lenne Irisa rejtekhelye. Nolan egy Barth nevű késkészítőhöz megy, ha Irisának fegyver kell, akkor a késesnél is járnia kellett. Barth megkéri az infó árát, Nolan a nyakánál ragadja meg őt, no, a lány? Járt itt, és a La Brea-Sunset vonalán célszerű őt keresni. Nolan elengedi őt, majd átadja a manit és elindul. Viszont Barth másnak is súg, értesít valakit, aki már régóta Nolanre vár. Defiance, Alak Tarrt látjuk végre, vezeti a családi bizniszt, amit lemezkiadással is kibővített. A haverjaival kártyázik, mikor az egyik fogdmegje betuszkol egy Skeveur nevű Castit, és Alak a „kék ördögöt” keresi rajta. A kék ördög valami drogféle, amit a Casti állít elő, de a megfelelő alapanyag, igazi emberi adrenalin nélkül időbe telik elkészíteni. Különben is Alak ne kérjen rajta számon semmit, mindig neki jutott az aljameló még Datak idejében is. Erre Majompofa megrázza a Castit, tisztelettel szóljon a Vizuhoz (vezető). Skeveur más hangot üt meg, és Alak végül ad neki haladékot, de csak a faternak tett régi szolgálatok miatt. Az irodából a kis szóváltást Stahma is hallja, a kis csomagocskákat készíti, és nem tetszik neki az ügy alakulása.

6.png

A bányában baleset történt, egy munkásra rázuhant egy tüskés fúrófej, igaz csak a karját temette maga alá a gép. Rafe az elsők között rohan a helyszínre, egy markolóval leszedeti a fejet, a férfi karja levágva, ide azonnal orvos kell. A kis műtőben Rafe ad vért a bányásznak, a fiai és a többi kolléga aggódik. A srácok az FKöztöt hibáztatják, kihasználják a dolgozókat, a kék ördögöt szinte mindenki szedi, hogy a fokozott tempót bírják. Egy nő beszól, az FKözt legalább fizet, nem úgy mint Rafe. Az öreg viszont fele ennyi munkát követelt a bandától, kinek lesz igaza? A Josef nevű fiú Rafe mellé áll, mire a nőci feldühödik, majdnem ölre mennek. Azért majdnem, mert Josef öccse rájukkiabál, mert apa meghalt. Tarr-ház, Stahma fürdőzik, valami spéci fürdősót szór a vízbe, amitől elélvez. Pechje van, mert a hazatérő Alak látja, vajon apu mit szólna, de anyu csak improvizált, egy egyedülálló nőnek fel kell találnia magát. Viszont Stahma  lecseszi a fiát, nem lesz jó vezető belőle, ha az alkalmazottak gyengének látják, mint Skeveurrel. Alak nem volt gyenge, csak méltányos, ez nem tetszik anyunak, ne legyen méltányos, főleg ne egy ilyen Skeveur-féle aljanéppel. Azt hiszem elgondolkodhatunk, ki is igazából vezeti a családi bizniszt... Búcsúképp Alak még a magányos fürdés miatt szúr be egyet anyunak.

7.png

Los Angeles, mai nevén Angel Arc, Nolan rója elszántan az utcákat Irisa után kutatva, Nolant néhány nehézfiú követi. Sikerül őt beszorítani egy kis mellékutcába, ahol egy Varus nevű törpeféle vereti agyon a legényeivel, mert Nolan lopott tőle. Nolan bilincsben hallgatja Varus panaszát. Valami régi lopásról van szó, Nolan rémesen sajnálja, ha kell Varusnak a cucc, visszaadja. Közben érkezik az egyszemélyes felmentő sereg, Irisa szedi le bandát, Nolan kiszabadul és segít a maradék fickókat leszedni. Apa és lánya újra egymásra találtak. Irisán nem látni semmi változást, talán csak a haja lett hosszabb, de semmi extra... Defiance, a Kormányzó távozni készül, igaz egy kis rendbontást is láthat előtte. Josef és öccse az FKözt elleni lázadás szavait fújkálják a falakra, de Tommy, mint fő Törvényőr, és a társai elkapják a srácokat. A srácok a Kormányzónak fikázzák az elnyomókat, belekeverve Rafe-t, mint fő ellenzőjüket, Potti rögvest börtönbe viteti őket. Potti is megkapja az utolsó szép szavakat, ha az FKözt elveszíti Defience-t, akkor Potti elveszíti minden esélyét, hogy nagykövet legyen. Connor „Szépfiú, Amanda exe” Lang helye még betöltetlen, szép mézesmadzag Potti számára. Ha Potti elcseszi, ő biztosan nem fogja Lang helyét átvenni. Kormányzó el, Potti fejében csúnya dolgok járhatnak. Nem sokáig lehet egyedül, Rafe tanúja volt a fiúk lázadásának, elnézést kér Pottitól, de ő meg sem akarja hallgatni a bányászt. Jobb, ha kussban marad, mert az ő jóindulatán múlik, hogy ne Camp Reverie vendégszeretetét élvezze. Nincs több ellenbeszéd, a munkásokat nem bujtogatja, legyen boldog a lányával, vezesse a bányát és húzza meg magát. Potti lelép és Churchillt, a bioemberét kéri meg, hogy intézze el a testvéreket.

8.png

Churchill valahova messzire viszi a srácokat, a fiúk úgy hiszik, hogy Camp Reverie-be mennek. Churchill megáll, mit sem törődik a tesókkal, bemegy a bokrok közé, hogy pisiljen. Véletlenül-e vagy sem, de kinyílik a rabszállító hátsó ajtaja, Josef nem tétovázik és szökik, Hyatt követi őt. Churchill látja őket, talán ez volt a szándéka, hogy a fiúk tűnjenek el? A srácok befutnak az erdőbe, szétválnak, de Hyatt nem sokáig lesz szabad. Pokolbogarak támadnak rá, Churchill a srácok kiabálásai közepette elhajt. Ez volt a szándéka, hát elintézte a srácokat. Angel Arc, Nolanék felelevenítik a régi szép kalandos életüket, mielőtt rátérnének a lényegre. Irisa csak annyira emlékszik, hogy sikerült Nolannek kimentenie őt, segítségért szaladt volna, de elkapták. Feltették őt egy katonai konvojra, talán újabb kísérletek miatt, ám a konvojt pokolbogarak támadták meg útközben. Irisa kiszabadult, Angel Arc-ba menekült, mert ez volt a legközelebbi város. Azóta itt van, gyűjtöget egy kis pénzt és újrakezdhetik. Nolannel együtt mi is csípőből rávághatjuk, hogy ez kamu, ő arra emlékszik, hogy meglőtték, látomása volt Sukarról, egy fiatal Irathi lányról, illetve Irisáról, aki belezuhant a feneketlen mélységbe. Viszont mikor felébredt, egyetlen egy sérülés sem volt rajta. Ennek nincs jelentősége, Nolan csak meg volt zavarodva a támadás miatt, majd elsétál. Egy közeli sziklán ott ül kicsi Irisa/Irzu és mosolyog. Irisa visszafordul, a szikláról eltűnt a kislány, Nolan eközben az életüket tervezi. Irány Lima, ott keresnek egy nagyobb hajót és eljuthatnak Antarktiszra. Irisa máshova akar menni: Defiance. A lánynak mindig sárga volt a szeme?

9.png

Defiance, zajlik a bányász temetése, de befut Josef, nem csak aput kell búcsúztatni, hanem Hyatt öcsit is. Amanda villámló szemekkel ront be Potti irodájába, tessék megmagyarázni, mi történt a tesókkal!? Potti rezzenéstelen arccal mutatja meg a kocsi kamerájának a felvételét, Amanda elszörnyedve látja, ahogy a halálukba rohantak, és persze Potti a hibás, szándékosan vitette a fiúkat erre a vidékre. Ő aztán nem, de Amanda nem hagyja annyiban. Potti túlreagálta, elveszítették az apjukat, nem voltak eszüknél, mikor beszóltak az FKözt keménymagjának, de kivégezni nem kellett volna őket. Önmagát hibáztatja azért, hogy Hyatt meghalt, mert ha elfogadta volna a tanácsadói állást, Hyatt ma is élne. Potti ezt meglovagolja, szóval Amanda kész belépni a stábjába, igaz csak átmenetileg. Camp Reverie, etetési idő van, a foglyok tömegben várják, ahogy a katona a kis vödörből szétszórja a maradékot. Datak-nek meg kell küzdeni minden falatért, ami a földön van, ám egy dagi nő husánggal közelít feléje. A nénin nem látszik a börtön-fogyókúra és újabb falatra veti falánk tekintetét, pont az kell, amit Datak birtokol. Szerencsére Yewll doki figyelmezteti őt, Datak lerúgja Dagit, övé marad a kaja. Doki nem szívjóságból segített a Castinak, tud egy kiutat innen, de egyedül nem tudja végigvinni a feladatot. Felcsillan a főCasti szeme, benne van az akcióban.

10.png

FőCasti Junior sétál az utcán a sleppel, mikor az összevert Skeveur tántorog felé. Alak köpni-nyelni nem tud, Skeveur visszaadja neki a pénzét, majd elcsoszog. A slepp megdicséri Alakot a húzásért, máris nagyot nőt a szemükben. Hazatérve Alak anyjával kiabál a kis akció miatt, ismeri a nőt, nem parancsolt, hanem csak elhintett néhány megjegyzést a megfelelő fülekbe, hogy Alak becsülete mit is kíván. Stahma-ból kibújik a maffiafőnök, ő azt hitte, Alak eleget látott a papától és jó vezető lesz, de nem, töketlenkedik, hát a kezébe vette az irányítást, hisz mindenki érdekei ezt kívánják. Ő vezeti a vállalkozást, ő osztja a parancsokat, hiába nő, a férfiak behódolnak előtte. Kicsi fia pedig nyugodtan foglalkozzon a saját lemezcégével, ehhez legalább ért. Alak még próbálkozik, egy „Mi van, ha nem?” szöveggel, de anyu csak mosolyog, visszaül a szőtteséhez, Alak megkapta az infókat, nyugodjon bele, hogy anyuci kiskirálynő lett.

10a.png

Angel Arc, Nolanék utánpótlást akarnak szerezni, beteg a gyerek szöveggel lehet olcsóbban kapják a cuccokat. Nolan hatékonyabb egyedül, Irisa kint megvárja, de meglátja a Casti lányt, aki Nolan kikötését figyelte. Irisa szeme színe kékről sárgára változott, hűha, jelet kaptt, mert követi a Casti lányt. Nolan megkapta amit akart, de Irisát nem találja sehol, a lány után kutatva elindul az utcákon. Irisa utolérte a Casti lányt, egész egyszerűen megtámadja őt. Nolan Irisa után futkos, ám a lány felbukkan, és mehetnek. A Casti lány a földön fekszik, remélhetőleg túlélte a kalandot. Este, Nolanék a kocsival már az utakat róják, Irisa a naplóját írogatja. Camp Reveriben szélviharos a este, Datak és Doki egymás mellett húzza meg magát. Datak nagyon megtörhetett, mert megfogja a kókadozó Doki kezét és a nadrágjába húzza. Az Indo nő ettől rögtön felébred, nincsen duzzanat Datak férfiasságán, ha ezt szerette volna megnézetni vele és visszahúzza a kezét.

13a.png

 A Vágyálmoban Amanda iszogatja az esti italát, a csaposa aludni küldi őt, így megy is a szobájába. Ott kibontja a kis csomagocskát, abban a kék ördög nevű szer van, drogfüggő lett a nőből. A szertől ellazultan fekszik le az ágyra, és mutatnak nekük egy érdekes tárgyat. Amanda faliórájába egy kis kamera van beszerelve, az élő közvetítést a hálószobából Potti nézi. A szemét kukkolója... Nolanéknél csendes az út, énekelgetnek, majd Irisa egy váratlan pillanatban előhúzza a kését és elvágja Nolan nyakát. Hűha, ez szerencsére egy halu volt, amit Irzu mutatott neki. Itt szóljon az évadnyitó endsongja: Across the Storm Divide, lent pedig egy galéria néhány extra kép.

15 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.01. 18:21:11

aztaaaa, de gyors vagy! gyorsan megnézem, elolvasom, aztán visszakunkorodok kidumálni. féjjjé' :)

enzo23 2014.10.01. 19:24:26

Jój, még egy olvasható hogyvolt :)
Ezeket a szemszínváltozásokat nem is figyeltem Irisánál az évadban :O többek között az ilyenek miatt jó újra lekövetni a történetet^^

(A zenés zárójelenet hatalmas volt :D Ja és Yewll doki szövegeiből idézhetnél majd néha a hogyvoltban, marha jókat tol végig :D)

Gabba 2014.10.01. 19:55:59

2. évad, jej, köszi!

Irisa szemszín változása nekem se tűnt fel, talán mert este 11 után már elég laposakat pislogtam

Szencsike 2014.10.02. 10:25:03

@aggyistenbrittudós: @enzo23: @Gabba: Köszi :D :D Üdv nektek is :)
De jó, sikerült meglepni :) Bevallom nekem most tűnt fel, h sárga lány szeme, sok közeliben mutatták, és nem tudtam eldönteni h alapból sárga, mert egy UFO vagy csak a szerkezet miatt lett sárga, gondoltam rákérdezek, hátha másnak van ötlete :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.04. 12:26:47

@Szencsike: polgárjolán után polgárjenő :DDDDD

a fehérhajú vörösbóbitájú lány ki volt, akit Irisa kinyiffantott?
nekem csak a gyilkolás után tűnt fel a szemszín megváltozása.

polgárjenőt játszó színész meg örök szerelmem, remélem összejönnek Amandával. (akinek mintha megnőttek volna a didkói)

Stahma még mindig imádós kategória nálam.

(nem akarom megnézni előre a részeket, sokkal izgisebb így tippmixelni, kivel mi lesz, és mi miért történik)
HV pedig még mindig A+, a zárózenék linkelése pedig továbbra is szörnyen imádat.

Szencsike 2014.10.04. 12:55:10

@aggyistenbrittudós:
Köszönöm :D
Nem említették h ki volt a kis bóbítás Casti lány. majd kiderül, ha fontos volt lesz valamiért :)

Jenőke nekem még nagyon nagyon határeset... hol szimpi, hol nem... bár...nálam Nolan a király :D
Stahma nagy arc, végre kihozták Datak árnyékából, most megmutathatja magát :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.04. 13:21:18

@Szencsike: ne mondd már! árnyék? Stahma eddig is bábozott, még a nagyhatalmú férjével is, sosem volt árnyékban :) ezt a csajok: Amanda, Kenya vágták is az előző évadban, meg Datak emberei is, nem véletlenül tudta őket felsorakoztatni maga mögé, és inkább őt követik, nem a fiút, holott mint tudjuk ez a faj csak hímneműt ismer el vezetőnek. Az mondjuk biztos, hogy a fiú magára rántott sok emberi tulajdonságot (könyörület), ami a fajuknál nem igazán menő.

Gabba 2014.10.04. 19:28:27

@Szencsike: Nolan az ász, bizony, ezért megállt bennem az ütő, amikor Irisa csak úgy elvágta a nyakát...

@aggyistenbrittudós: Amanda külsőleg is felturbózta magát az új foglalkozásához :)

Pácsó Ármándó 2014.10.05. 11:55:17

Ha Irisa nem szerepelne ebben az évadban, akkor nem is lenne miért nézni a sorozatot. Kis túlzással :-)

Gabba 2014.10.07. 12:22:29

@Pácsó Ármándó: én Amanda miatt nézem
meg @Szencsike: hogyvoltja miatt (nyelv visszahúz :)

Pácsó Ármándó 2014.10.07. 17:07:31

@Gabba: De neked Etiópia tetszett, nem? @Szencsike melyik képen van?

Gabba 2014.10.07. 19:25:33

@Pácsó Ármándó: nagyon figyelsz :)

úgy értettem, hogy Kenya fájdalmas hiányát próbálom Amandával feledtetni

enzo23 2014.10.08. 01:14:45

Etiópia :DDDD

Amúgy mikor lesz 2x02?
Ja és ha egy karakteret kell mondani, akkor Yewll doki miatt nézem. (meg Stahma is zseniális)

Szencsike 2014.10.08. 10:32:44

@Pácsó Ármándó: @Gabba: @enzo23:
Etiópia :D :D

Nálam a karakter Nolan :D Gondolom ez nem meglepő, nagyon bírom :D Bár mindegyik kedvelem, legyen pozitív vagy negatív, mindegyik szerethető valami miatt. mondjuk valaki kevésbé (khmm... Olfin Tennety...)
Ma 11kor lesz éles a kövi .)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.10.08. 10:45:01

@Szencsike: Nekem jöhet polgárjenő :) Olfin pedig az én barátosném :)
süti beállítások módosítása