Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x11 - Space Oddity

2014. szeptember 09. 11:00 - Szencsike

Csodakislány visszatért és megbocsájtásért esedezik. Tom rögtön fedezékbe zavarja a népet, ha ez csapda, Lexi után mások is jönni fognak és akkor nagy bajban lesznek. Pope helyesel, Lexi az oka, hogy 200 kiváló katona helyett vannak alig pár tucatnyian, ha Tom nem képes cselekedni, majd ő megteszi. Pope tűnjön a fenébe a többiekkel együtt, Tom Weavert küldi utána, nehogy bajt csináljon. Ő és Anne végighallgathatják Lexi bűnbánatát, ennek egyik jele, hogy a szeme teljesen normális, nem a tág pupillájú tekintettel néz a világra, mint korábban. Lényeg, nagyon, nagyon sajnál mindet, különösen Lourdest. Az esphenik átverték őt is, de már tudja, mit kell tennie, hadd segítsen az igazi családjának befejezni a háborút.

1.png

Pope már Weaver előtt dühöng, Tom töketlenül kezeli a helyzetet, a kis E.T. lánya keresztülhúzza a számításaikat. Anne sem biztos abban, hogy képes lenne elfogadni Lexi segítségét, de Tom határozott. A bábos időszakban megfogadta, nem hagyja, hogy bárkinek is baja legyen. Mégis elvesztették Lourdest, most nem fog ilyesmi újra megtörténni. Pope-nak elege van, hogy Weaver le akarja beszélni az egyetlen jó megoldásról, így egyszerűen leüti a fegyvere markolatával és egy romtetőre rohan, a célpont Lexi. A lány a szuperképességeinek hála még röptében megállítja a lövedéket, de még mindig nem érti, miért félnek tőle. Tom szerint, ha nem is félnek tőle, de annyi biztos, hogy gyűlölik őt. Így Lexi mehet, amerre akar, de Anne megpróbálja puhítani Tomot. Dr. Kadart hozza fel érvnek, a jó doktor sem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy 100%-ig kontrollálhatja a gyereket az espheni. Csak egy esélyt kér, hogy bebizonyítsa, hogy a lányban van ott valami emberi. Legyen, de ne engedje senki, különösen Tom közelébe.

2.png

Irány Pope, Weaver figyelhet Anne-re és Lexire, addig Tom elbeszélget a lázadóval. Elege van abból, hogy senki nem tesz semmit, hát ő csinált valamit. Valamit, amitől eltűnnek a fejéből a halott bajtársai az arcai. Nos, ezek szerint Pope makacs szívének sokkal többet jelent a Második ezred, mint azt hajlandó kimutatni, ezt még Sara is megmondta neki. Ez haladásnak is felfogható, de az, amit Pope Lexivel tett, az túlment a határon. Maradjon ki a családja életéből, vagy a Második ezred Pope számára csak múlt idő lesz. A három tesó kint várja Tomot, ők is tudni akarják, mi legyen a lánnyal. Egyelőre kihallgatják, aztán meglátják a következő lépést. Annyi biztos, hogy a küldetést nem halasztják el, egy óra múlva restart.

3.png

A gépen Tom ismét felmondja a tervet, a szerkezet működését ismerik, csak az a lényeg, hogy egyenesen a bázis felé tartsanak. Szegény Bubi feje tele van kétségekkel, nagyon szívesen menne, de a gép Volm-ellenes.Viszont lenne más is, amiről Tomnak nem beszélt. Folyamatosan üzeneteket küld az apjának, hogy segítsen be a küldetésbe. Eddig azonban Apavolm nem tudott válaszolni, így ha lehet, még egy kicsit halasszák a küldetést, legalább addig, amíg Apavolm felel, ha egyáltalán felel. Sajnos Bubi és ő nagyon összevesztek a Föld-misszión, és Bubi elhatározta, hogy rátermettségét bizonyítva, elpusztítja ezt az erőforrást. Mindent figyelembe véve Apavolm megjelenése bizonytalan, Tomnak csak Bubi, Saki és a kis volm csapat van, így a Hold-misszió folytatódik tovább.

4.png

Anne és Lexi is rátérhetnek a nagy beszélgetésre, Weaver nem mehet ki a szobából, a biztonság elsőbbséget élvez az anyai szívvel szemben. A lány rájött, hogy óriásit tévedett, szánja-bánja a tetteit, mikor Lourdest megölte, az a saját döntése volt. Akkor azt hitte, csak jót tesz a lánnyal, ha megkíméli a további fájdalmaktól. Az esphenik csak felhasználták őt, a békét ígérték neki, de halálosztónak szánták. Ő pedig vak volt, mert hitt nekik. Micsoda keserves szavak, tudja-e a kislány, hogy Anne mennyire elvakultan kereste őt, mennyire hitt abban, hogy újra egy család lesznek? Ehhez képeset a saját lánya árulta el őt és a mindenki mást a közösségben, miért higgyen neki, miért bízzon benne? Ez egyszerű: tud segíteni a Hold-bázis elpusztításában. Tudja, hogy az apja és a Volm erre készülnek, ugyanis megmutatja Anne-nek és a küszöbön álldogáló Weavernek a képességeit. Bevonzza a szobába Tom és Bubi hangjait, amint a bombáról beszélgetnek, de ezzel Anne-t még jobban megrémíti. Mi van, ha kémkedik az ellenségnek? Ez tévedés, ő tud segíteni, ismeri az espheni technológiát, tudja, hogy kell irányítani a gépet. Vigyék magukkal az útra és megnyerhetik a háborút. Ez volt az oka, hogy visszajött, ez az ő célja, csak hadd segítsen. Anne számára nagyon nehéz pillanatok ezek, de nem tud hinni a lányának. Egyszer már csalódtak benne, nincs javítás. Menjen el, és találja meg a maga helyét ebben a világban. Szegény lány nagyon összetört, de akadt egy pártfogója. Weaver szerint jobban át kéne gondolni a helyzetet.

5.png

Irány Tomhoz az új hírekkel, Lexi legyen a társa a küldetés során, Ben maradjon a csapattal. Anne is változtatott a véleményén, Lexi valóban hasznos segítség lehet, hisz mi van akkor, ha a bázist védik, vagy bármi nem várt fejleménnyel találkoznak? Lexi elpusztította a vadászgépeket, az ő képessége sokkal erősebb, mint Bené valaha is lehet. Tom nem örül az ötletnek, először is Weaver ne lássa Jeanne-t Lexiben, ne keverje a két lányt, másodszor Bennel már összecsiszolódtak, tudja, mit várhat tőle. Weaver szerint ez háború, ha akad egy nem várt szövetséges, miért ne használhatnák fel? Talán azért nem, mert Tom nem bízik benne, nem bízik a saját ítélőképességeiben, ha a lányáról van szó. Anne és Weaver addig rágják a fülét, hogy ez lesz a jó döntés, hogy Tom belemegy. Ben marad, Lexi megy. Akkor indulás, senkitől nem kap szegény lány támogató szavakat. Matt talált egy üveg bort, ha minden jól megy, felbonthatják, de ha Lexi bántja az apját, megbosszulja a kölyök. Ben is elégedetlen, ő volt a kijelölt ember, mégis Lexi megy, akit meg sem akar hallgatni. Maggie is keserű szavakkal búcsúzik, Hal Lourdest emlegeti, talán ő képes lett volna megbocsájtani neki. Anne egy darabban szeretné mindkettőt viszontlátni, Lexi megígéri, hogy megtesz mindent. Úgy legyen, de ne csak ígérgessen, hanem bizonyítson. Hal búcsúajándéka az apjának egy Volm-méreg, ha Lexi nem tartaná be a szavait, ez még jól jöhet. Tom és Lexi indulásra kész, Csodakislány összpontosít, a gép kilő az űrbe.

6.png

Az óriási gyorsulás megviseli Tomot, alig kap levegőt, de mikor kiértek a Föld atmoszférájából, utazósebességre álltak és mostantól csak várni kell a bázis jeleire. Tom most sem bízik jobban a lányban, mint korábban, majd ha vége, talán rendeződik a viszony köztük.  Újra átveszik a tervet, becsatlakoznak egy bázisra tartó rajhoz, ott kidobják a bombát, visszafelé pedig kézi irányítással hazatérni, az energia elég lesz oda és a visszaútra is. Azonban van egy kis gond, a hajón sérülések vannak, amit nem sikerült teljesen kijavítani, és a gép belső tere fokozatosan ki fog hűlni. A legjobb az lenne, ha visszatérnének és kijavítanák a hibákat, majd újra elindulni. Ebbe Tom nem megy bele, még ha ki kell kapcsolni minden eszközt a gépen, ő már nem fordul vissza. Lenne más megoldás, ez pedig a bebábozódás. A bábok megóvják őket a hidegtől, Lexi ebből is tudja irányítani a gépet. Elég a bázisig a bábban lenniük, ő akkor felébreszti magukat és kezdhetik az akciót. A bábot az esphenik is használják, ha hosszú űrutazáson vesznek részt, sztázisban lesznek, akár az életük is múlhat most ezen. Tom kénytelen belemenni, mert halálra fog fagyni, ha nem bújik be egy ilyen bábba. A báb alapanyaga proteinekből és aminosavakból áll, Tomnak már csak a feje maradt ki, azt is a bábba kell bebújtatni, fog ott is lélegezni, de ebből a cuccból a szervezetébe is kell juttatni. Csak lélegezzen és aludjon jól.

7.png

Később Anne és Hal kiabálása közepette szaggatják szét ezt a bábot és rángatják ki belőle Tomot. Visszatértek a küldetésről, és úgy tűnik sikeres volt a kaland. Tom tiszta ideg, semmit sem tud, fogalma sincsen mi történt, de Hal és a bekötött kezű Anne megnyugtatja. A küldetés sikerült, Lexi megcsinálta, de tényleg megcsinálta. Kb. egy nappal később, hogy elmentek, Égettpofa újabb támadást indított. Anne keze is itt sérült meg, de a támadás közben történt a bázis felrobbantása. Lexi csinált mindent, és sikerült, Égettpofa, amint szembesült az utánpótlásuk elvesztésével rögtön menekülőre fogta. Vagyis Tom sosem került ki a bábból, Lexi leparkolta a gépet, kidobta a bombát, felrobbantotta a bázist, majd amilyen gyorsan csak lehetett húztak haza, igaz Lexivel is történt egy s más. A lányt nagyon megviselte a küldetés, jelentős változáson ment keresztül. A haja visszabarnult, a robbanás okozta sugárzás egyfajta kemoterápia volt, az espheni sejtek elpusztultak, most már teljesen emberi lett. Tomot azért nem szedte ki a bábból, mert a gép értékei sokkal rosszabbak voltak, mint amit bevallott, nem akarta az életét kockáztatni. A három tesó is üdvözli Aput, Matt mindent megbocsájtott Lexinek. Lexi azonban még mindig nem tud magának megbocsájtani, Lourdes és a Második elpusztítása örökké kísérteni fogja. Az lehet, viszont a lánynak lesz egy családja, akik körében könnyebben megemésztheti a veszteségeket.

8.png

Később már Weavertől halljuk mi történt, a bázis pusztulása után a gettók kerítései megszűntek létezni, és végre egyenlő felekként harcolhattak az idegenek csapataival. Ha elég túlélőt találnak, és harcolnak, akkor a háborúnak hamarosan vége lehet. Tom egy kicsivel pesszimistább, nem kell a medve bőrére inni, de jó úton járnak. Később a tábortűznél Tom még mindig a sikert ízlelgeti, tényleg ilyen közel lenne a háború vége? Bizony, így van, Tom örüljön egy kicsit, legalábbis Anne nagyon ezt szeretné. Mellettük Lexi üldögél, Maggie szeretne vele beszélni. Maggie szeretné megköszönni a lánynak, amit tett, és személy szerint ő is bocsánatot kérne tőle. A lányok között szent a béke, közben egy frissen visszatért támadócsapat örül. Sikeres rajtaütést hajtottak végre, a műveletet Weaver engedélyezte, a csapatot Hal vezette, az idegeneket újabb veszteségek érték. Tom azt is megtudja, hogy Pope elment, a lázadó a gép indulása utána azonnal lelépett.

9.png

Beszéd helyett Anne-nek más tervei vannak, végre kettesben lehet az urával, de az ő esze nem a szerelmes légyotton jár. Túl furcsa, hogy Hal ilyen gyorsan megjárt egy küldetést, de Anne szerint Ding csapata volt az előretolt haderő, Hal csak besegített. Hát ez tényleg fura, mintha Tom esze nem is itt lenne. Valami nagyon gyanús ebben az egészben, de Anne szerint csak a küldetés utáni stressz jön ki rajta, pihen egyet és rendben lesz. Nem lesz rendben, mert valami nincsen rendben vele, szóljon Lexinek, ebben az ő keze van. Rendben, ha már Lexit megy megkeresni, szól Dr. Kadarnak, majd ő kivizsgálja. De Dr. Kadar halott, ezt azonban Lexi nem tudja, vagyis Lexi tényleg csinált vele valamit. Anne kirohan, Tom utána megy, de Anne és mindenki más eltűnik, Tom a romos, de teljesen üres utcán találja magát és Lexi után kiabál.

10.png

Ez tényleg egy álomféle, Lexi hol itt, hol ott jelenik meg, Tom sose éri utol. Tom először Weaverrel beszélhet, hol van Lexi? A katona nem hiszi, hogy Lexi beszélni akar vele, hisz Tom egyáltalán nem bízik a saját lányában. Sose fogja őt elfogadni, mert az idegenek felhasználták őt. Ha Tom képes őt elfogadni, akkor beszélhet Lexivel. Tom nekiront Weavernek, erre ő eltűnik, és a fiaival beszélhet a húgukról. Lexi csak azt akarja, amit minden gyerek akar. A szülei megbocsájtását, ha hibázott, és a szülei feltétlen támogatását. Pont olyat, mint amit a három srác is kapott. Mindegyikükben bízott, ha valami hibát követtek el, Tom mégsem tagadta meg őket. Hol volt Tom, mikor a lányának a legnagyobb szüksége volt rá? Hal behúz egyet az apjának, Tom egy tábortűz mellett tér magához és meg van kötözve. Lourdes látogatja meg őt, Lexi azért csinálja mindezt, mert örökké szenvedni fog attól, hogy megölte őt és senki sem bocsájtja meg ezt neki. Emiatt elvesztett mindenkit, sosem fogja senki a védelmébe venni a Lourdes-ügy miatt. Tom kapizsgálja, hogy ez a kis elmejáték azért fontos, hogy Lexi megbocsájtást nyerjen. Lourdes sírva Tomhoz bújik.

11.png

A következő pillanatban Lourdes helyett már Lexit ölelheti. A lány sem tud magának megbocsájtani, hát miért kérje az apja bocsánatát? Nehéz ügy, egy rémült kislány bajban van és segítségre szorul. Ám a küldetés is legalább ugyanilyen fontos. Lexi hozza ki Tomot ebből a sztázisból és hajtsák végre a feladatukat. Nos, ezzel van egy aprócska baj, Lexi is bebábozta magát Tom mellé, és együtt álmodnak. Nevetést hallanak, az egész csapat, a család, Weaver, Maggie, Anthony, Pope jóízűen falatoznak és nem tűnnek szomorúnak. Tom szerint azért nem, mert mindannyiuknak van mit megbocsájtani, mindannyian követtek el olyan tetteket, amiket örökre megbántak, mégis együtt vannak és tovább lépnek, közösen. Tom szereti Lexit, hisz a lánya, de fogalma sincsen, hogyan bocsásson meg neki. Ám ez az álom, azt bizonyítja, hogy Lexi valóban komolyan gondolja, amit mondott, tényleg szeretne újra köztük lenni. Jelenleg sajnos nem alkalmas a pillanat, hogy ilyeneket megbeszéljenek, hisz mindenki számít rájuk, a küldetés az első. Ha ketten álmodnak, akkor ébredjenek fel mind a ketten. Tom és Lexi a bábban szép lassan magukhoz térnek, új kezdet mindkettejüknek. A Hold karnyújtásnyira van tőlük, ha az álmukban sikerült a küldetés, akkor a valóságban is sikerülhet. Nem is rossz apa-lánya program, nem? Azonban lesz egy kis baj: a bomba megsérült az utazás során…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása