Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A SHIELD ügynökei 1x02 – 0-8-4

2014. augusztus 29. 11:00 - Smokey the bear

Az első részben összeállt a csapat, indulhat a móka! A Busz úton van, Coulson pedig éppen nyugtatgatja a Csúzli nevű SHIELD-bázis embereit, hogy minden okés, amikor kirobban a repülő oldala, és egy ismeretlen fickó aláhull a mélybe. Ha ez a nyugi, akkor mi lehet, a gond? Előreugrunk egy kicsit az időben, hogy lássuk az előzményeket. Skye pakol, kissé leharcolt furgonját egy még kisebb, de frissen felújított kabinra cseréli a Buszon. A többiek vegyes érzelmekkel fogadják az új csapattagot. Fitz-Simmons ismét túlpörgi a dolgot, és a farkát csóválva körülugrálja. Jó, tudom, hogy ez Simmons esetében fizikai képtelenség, de izgága viselkedésükre nem találtam jobb szavakat. A legnagyobb arca természetesen Wardnak van, aki el se tudja képzelni, mi hasznukra lehet a csaj, aki nemhogy nem egy rendesen kiképzett G.I. Jane, de ráadásul még az Árhullám tagja is. Kockázat, na. Coulson, aki MINDENT TUD, tanácsadónak kérte fel. Hivatalosan Tony Stark is tanácsadó a cégnél, mit kell ezen kiakadni? Erre már May ügynöknek sincsenek szavai, és különben is, Coulson már döntött.

1_ welcome.jpg

Felszállás. Skye bepakolt, de Ward-tól kedves üdvözlés helyett, csak a gép menekülési útmutatóját kapja. Coulson teszi helyre a lány lelkivilágát, amikor mesél egy kicsit saját halálának a körülményeiről, meg arról, hogy a gépet magától Nick Furytól kapta. Amikor a beszélgetés közben Skye szóba hozza Tahitit, Coulson rögtön rávágja, hogy az egy varázslatos hely. Ezt már nem először említi, és ez Skye-nak is feltűnik. A rögtönzött gyorstalpaló keretében megtudjuk végre, mi a fene az a 0-8-4. Ez az ismeretlen eredetű tárgy fedőneve a SHIELD-es szakzsargonban. Most egy ilyet begyűjteni mennek Peruba. Csak a miheztartás végett, a legutolsó 0-8-4 Thor kalapácsa volt. Ami azt illeti Coulson rendellenesen piros füle is megérne egy külön kódszót.

2_ear.jpg

A Busz, méreteiből adódóan, rendkívül praktikus, ha mondjuk Lima-Külsőn, az erdő közepén kell leszállni, de May kemény csaj, ezt is megoldja. Csapat megérkezik egy ásatásra. Mindenki indul a dolgára: Ward keréknyomot ellenőriz, May kocsit rejt, Fitz-Simmons meg okoskodik. Skye nem találja a helyét. Coulson lenyugtatja, majd ha jönnek a lázadók, meg pánik lesz, akkor lesz rá szükségük, elterelés ügyileg, addig ne legyen láb alatt! Az inka piramisban aztán egy fura, kéken világító szerkezetet találnak. Első blikkre egy kb. 1500 éves német (!) gyártmány. Ez érdekes lesz. Odakint May és Ward cseveg a nő előéletéről. Volt valami balhé Bahreinben, ahol May elnyerte a világ legbénább becenevét: „Lovasság”. Mondom. Ennél többre nem jutnak, mert hirtelen katonák ugranak elő a bokorból. A két ügynök sikeresen hárítja a támadást, de hamarosan szembesülniük kell vele, hogy van ott még több is, ahonnan ezek jöttek. Kettővel több kb.

Mit tesz a jó ügynök, ha bajba került? Hívja a mamit főnökét. Coulson ki is megy a piramis elé, és ékes spanyol nyelven bemutatkozik. A katonák vezetője egy jócsaj, akit Coulson régebbről ismer. Nem vagyok otthon a perui nők társadalmi helyzetét illetően, de a parancsnokságot erre a nőre bízni kicsit indokolatlan. Ja, várjunk csak! Puszi-puszi, ajándék helyi csoki, közben a titkos szerkentyű feletti alkudozás? Már értem. Miközben Coulson a nővel enyeleg, azaz inkább fordítva Skye barátkozni próbál Fitz-Simmons-szal geek-nyelven, persze sikertelenül. Ward érkezik a piramisba a helyi erők hírével, és ha már ott van, egy kicsit még kiosztja Skye-t is. Kissé arrogáns, de hatékony: két legyet, egy csapásra. Eközben Coulsonékat megtámadják a lázadók. Lövöldözés kezdődik, ami a rejtélyes szerkezet falból való kitépésébe, és heveny autós üldözésbe torkollik. A csapat Reyez parancsnokkal és néhány emberével kiegészülve végül sikeresen feljut a Buszra. Fellélegzésre azonban nincs ok, mert Fitz benyögi, hogy a nagy lövöldözés előtt rájött, hogy mi van a meglehetősen instabil eszközben: tesseract, jóhogy. Olyan jolly joker ez a MARVEL világában, mint egyszeri kormányszóvivő kezében a rezsicsökkentés.

A vészhelyzetre való tekintettel kerülő úton mennek haza. May kicsit bedurcizott, terepmunkáról nem volt szó, helló! Coulson békíteni próbálja, de persze nulla eredménnyel. A laborban sem jobb a helyzet. Simmons kiborult, a lövöldözés neki sem jött be igazán. Fitz Ward-dal kap össze, aminek nagy ordítozás lesz a vége. Coulson épp a peruiakat igazítja el, amikor döbbenten veszi észre, hogy a csapata nemhogy nem profikból, de nyavalygó ovisokból áll. Besétál a laborba rendet tenni, és most egy olyan jelenet jön, amit szerintem vállalatvezetői tréningeken oktatnak, sikeres válságkezelés címszó alatt. Ward indítja a panaszáradatot a szokásos nótával: képzetlen idiótákkal van összezárva, és ez így nagyon nem frankó. Coulson rezzenéstelen arccal annyit felel, hogy végül is mindenki életben van, ez a lényeg, az ügy lezárva. Csak lenne, ha Skye nem pörögne tovább. Azt hitte ő a zöldfülű, de mivel gyakorlatilag a csapat ebben az összeállításban most dolgozik együtt először, tulajdonképpen egyenrangúak, és ilyen alapon akár ő is lehetne a főnök. Na, erre megint kezdődik az üvöltözés. Coulson csendre inti őket. Ward hat nyelven beszél (mint megtudtuk, ezek közül egyik sem a spanyol) Fitz atomfizikus, Simmons-nak meg van egy rahedli diplomája. OLDJÁK MEG! Zseniális.

Az este további részében Fitz-Simmons tovább dolgozik, és rájönnek…nos gyakorlatilag arra, hogy a titokzatos eszköz egy lézerfegyver. A többiek közben békülnek és enyelegnek. Az előbbit a Skye-Ward páros teszi. A csaj piát hoz az ügynöknek, akiből ettől szempillantás alatt lelkes hallgatóság válik. Skye példabeszédet tart neki az Árhullámról, ami szerinte azért jó, mert sok ember sok kis apró részletet tud, és együtt össze tudják rakni az egész képet. Ez a csapatmunka. Cserébe Ward arról elmélkedik, hogy a saját csapatuk tagjai mennyire nem tudják megérteni egymást. Egy emelettel feljebb Coulson tart idegenvezetést Reyez parancsnoknak. A régi relikviákat nézegetve a nő egyre kacérabbá válik. Hatással is van ezzel Coulsonra, csak nem úgy. Az ügynöknek rögtön gyanús lesz ez a nagy kedvesség. Közben Ward észreveszi, hogy a perui katonák bár kitöltötték, hozzá sem nyúltak az italukhoz. Ebben a pillanatban kezdetét is veszi az akció. Mayt elgázosítják, Fitzet késsel fenyegetik (Simmons a háttérben csak áll és néz), Skye is foglyul esik. Ward pedig hiába aprítja törött üveggel az ellent, meg kell adnia magát.

Coulsont ütik-verik, de meg nem ölik, mert kell valaki, aki visszaigazolja a helyzetüket a főhadiszállásnak. Reyez a csomagtér ajtajához láncolta a csapatát, ezzel véve rá az együttműködésre. Az imént említettek úgy ülnek a raktérben, mint veréb a dróton, és egymás lelkét masszírozzák. Egyetlen értelmes van köztük, aki ki is tudná juttatni őket, de ő momentán a gáztól kiütve fekszik a padlón. Fitz-Simmons most értesül a Lovasság kilétéről, és annyit emlegetik Mayt, hogy a nő végül magához tér. Mivel a csapat többi tagja csak a száját tépi, ő lesz az, aki végre akcióba lép: kitekeri a saját csuklóját, kiszabadítja magát, és elintézi az őrt.

17_row2.jpg

Miközben a csapat a peruiak lefegyverzésén dolgozik (tervet egyeztetnek és álldogálnak), Reyez folyamatosan pofázik. Coulson vélt (vagy valós, lásd: Lola, a Busz, csapattagok életkora) kapuzárási pánikja a fő téma, de a sok süketelés mellett a fegyver eredetére is választ kapunk. Természetesen a HYDRA keze van a dologban. A szervezet bukása után sok náci bújt meg Peruban, megcsinálták a fegyvert, ami egy összecsapásban elveszett. Most meg meglett. Hát így. Reyez pedig a világ leigázása helyett, a bányászat ellen tiltakozó felkelőket irtaná vele. Nagyszerű.

18_talk.jpg

May ügynök megunja a tökölést, és egy kocsival beront a laborba. Végre a többiek is megmozdulnak. Fitz Simmons segítségével bejuttatja Hapcit (az egyik kis robotrepcsi) Coulsonékhoz. Az ügynök észreveszi, és jó erősen megfogódzkodik egy oszlopban. Jól is teszi, mert a robot a 0-8-4-hez repül, és aktiválja. Így keletkezett hát a rész elején látott lyuk a repülő oldalában. A robbanástól lecsökken a kabinnyomás, ami kinyitja a ajtókat. A magát a géphez erősítő csapat benyomul. Ward töri az utat, Fitz-Simmons és Skye megy a fegyverért, May az gép irányításáért küzd, Coulson pedig szimplán az ellen, hogy kirepüljön a lyukon. Mivel egy gentleman, ezért Reyezt sem hagyja meghalni. Fegyver begyűjtve, May a pilótaülésben, már csak Ward verekszik. Egy óvatlan pillanatban majdnem kiröppen ő is a gép falán levő nyíláson, de szerencsére Skye-nak a menekülési útmutató láttán mentő ötlete támad, és egy felfújható gumicsónakkal torlaszolja el a lyukat. Ne gondolkozzunk ezen sokat, a szuperhősös világban ez a megoldás!

Csúzli. Mindenki egyben, Lolán sem esett karcolás. Reyez a SHIELD valamelyik cellájának kényelmét élvezi, a tesseract fegyvert pedig meg fogják semmisíteni. Csak a Busz van összegányolva nagyon. Ebből még baj lesz. Ward és May beszélgetnek. Skye-ról, ki másról? May felvetésére Ward meggyőzi magát, hogy az új csajnak mégis hasznát tudják venni, és ha már így alakult, elvállalja, hogy a felettes tisztje lesz. A csapat ezután kivonul a Busz hátuljába piknikezni, és megnézni, mint lövik ki az űrbe a tesseract-cuccot. Közben Skye üzenetet kap az Árhullámtól. Kérdésükre azt a státuszüzenetet küldi, hogy „beépült”. Ejnye.

Hiába TV, azért mégis csak MARVEL-leány a sorozat is, ezért már vártam, mikor lesz a filmek végén megszokott bónuszjelenet a stáblista közben. Nem kellet sokáig várnom. Az utolsó utáni jelentben Nick Fury cameózik. Kissé modva csinált a dolog, de hátha lesz még jobb is. A főnök eléggé zabos, hogy a jó életbe lehet egy gépet 6, azaz hat nap alatt így leamortizálni? Pedig zsír új volt, még bár is volt benne. Coulson meghúzza magát, de a későbbi problémák elkerülése végett kidobatja az akváriumot. (Figyeljük csak megy Nick Fury-t egy kicsit alaposabban! Hopp, egy füles! Mi van, a főnöknek nem jár high-tech?)

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.09.01. 21:27:27

van róla hávé, és te írod?! na de köszi :) még csak bekészítettem, de nekiesek hamarosan :)

Smokey the bear 2014.09.02. 10:52:38

@aggyistenbrittudós: Szuper. Várlak vissza kibeszélni!:)
süti beállítások módosítása