Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x08 - A Thing with Feathers

2014. augusztus 19. 09:00 - Szencsike

A csata utáni reggel a maroknyi túlélő kijöhet a bunkerből, ellenségnek nyoma sincs, ám a törmelék alatt sok társuk vár a megmentésre. Hal Maggie után kutat, Anne, Matt és Weaver Tomot keresi, mindenki más a többieket. Pope életben talál egy Fürgét, Sara elég bátornak érzi magát, hogy ő végezze ki a dögöt. A csapásba minden dühét és keserűségét beleadja. Anne, Weaver és Matt ahhoz a romhoz ér, ahol Tom és Tector utoljára összeakaszkodtak Halpofával. Anne megtalálja Tom sálját, amit Szellemként viselt, ez nem jó jel. Közben Matt szorgosan pakolja a törmelékeket apja után kutatva ő nem adta fel a reményt.

1.png

Hal megtalálta Maggie-t, életben van és az elnyöszörgött szavai szerint nem tudja mozgatni a lábát. Tom, valahol mélyen a törmelékek alatt keresi a kiutat, de csak a szintén beszorult Dinget találja meg. A férfi egy óriási betontömb alá szorul be, szükségük lesz Tom erejére és Ding élni akarására, hogy kihúzza magát a súlyos tömb alól. Ding épségben kikászálódott, elég meggyötört képe van a néger szabaduló művésznek. Egy távoli helyen Lexi figyeli mosolyogva az ébredező Bent, most már a tesónak nem kell aggódnia, biztonságos helyen vannak, a családjukkal. Ha a család alatt a lány az espheniket érti, akkor Ben mihamarabb menekülőre fogná. Bárhol is vannak, emberek kiabálása hallatszik be a kis raktárszobába. Lexi szerint ez már a békés megoldás kezdete, ha az emberek kiabálnak az már nem békés, leányka. Lexi rá tud kapcsolódni Ben tüskéire, ezekkel kényszeríti őt az engedelmességre.

2.png

Maggiet beszállítják az óvóhelyre, Anne azonnal hozzákezdhet a gerincsérült lány vizsgálatához. Kint Weaver az első instrukciókat adja a Tom-kutatóknak, Pope is köztük van, és jár a szája. Felesleges ennyi energiát egy halottra pazarolni, csak azzal nem számol, hogy ezeket Matt is hallja. A gyerek hátulról ráugrik Pope-ra és a földre löki, és pofont is ad neki. Weaver arrébb viszi a bősz gyereket, majd ketten ásni fognak apu után, csak nyugodjon le. Pope inkább kimarad a Tom-kutatásból és a tábor környékét nézik meg Sarával. A törmelékek alatt Tom elszántan igyekszik kijutni, Dingen a feladás első jelei mutatkoznak. Eljutottak a lezuhant űrhajó alá, ez elzárja előttük a területet, ám ha elég ügyesek, talán bemászhatnak, azon kell lennie egy külső nyílásnak. Ding a következő stádiumba lépett, egy csővel elkezdi csapkodni a gépet, azt szeretné, ha végre vége lenne az egésznek. Tom elszedi tőle a csövet, csak ne omlassza rájuk az ingatag kócerájt, viszont Ding ütlegelése után Tom észrevesz egy ajtófélét, ami a gépbe vezet, csak le van zárva.

3.png

Fent Hal aggódik, Anne semmit se tud tenni a lányért, nyaktól lefelé a teste semmire sem reagál, illetve egyéb belső sérülései is lehetnek. Hal készüljön fel a legrosszabbra, Anne az utolsó perceket tudja csak megkönnyíteni. Hal nem hajlandó elfogadni, bármilyen megoldás jó lehet, ilyen például a béklyós tüske. Denny itt van kéznél, ha belőle kiszednek párat, akkor a tüskék meggyógyíthatják Maggie-t. Anne tudását ez meghaladja, beszél Bubival, hátha ő tud javasolni valamit. Lent Tom töri a fejét, hogy lehetne bejutni, Dingnek szinte minden mindegy. A hajó elektromos rendszere villan fel pár másodpercre, ha valami irányító szerkezetet megtalálnak, akkor bejutnak, jeleznek a kintieknek, vagy elrepülnek innen. Ding nem veszi a poént, ide vannak bezárva, ez önmagában is büntetés, de még az milyen büntetés lesz, ha fent mindenki meghalt. Elég volt Ding keserűségéből, Tomnak nincs szüksége arra, hogy valaki ilyen zagyvaságokat beszéljen, mert most erre egyáltalán nincs idő és lehetőség. Vagy segít neki, vagy fogja be. Ding nem tudja hova tenni Tom kincstári optimizmusát, Tom azért ilyen optimista mindig, mert ha ő elveszítené a reményt, azok, akik vele vannak, feladnák. Igen, néha még önmagának is hazudik, hogy minden szép és jó, de ha ő feladja, akkor mindenki más is feladja. Az elektromos fények újra felvillannak, Tom észrevesz valami fura nyílásfélét a hajótest oldalán. Felnyúl ezen a nyíláson, érzi is a gombokat, vezetékeket, de a nyílás beszívja Tom kezét, alig tudja kihúzni. Szerencsére valamihez hozzáért, mert az ajtó kinyílt.

4.png

A biztonságos hely egy raktárépület lenne, Ben döbbenten fogadja, hogy ez a raktár lenne az egyik emberátalakító Fürge-gyár. Itt lesznek olyan lények, mint amilyenné Jeanne is vált. Ha Lexi szerint ez a békés megoldás és evolúció, akkor csúnya világ lesz. Lexi büszke az eljárásra, már tökéletesítették, és hordozható a technika. Ben ebben csak az emberek kiirtását látja, nem is érti, hogy engedhette meg a húga, hogy így kimossák az agyát, ne higgyen egy ilyen kegyetlen dologban. Lexi ismét aktiválja Ben tüskéit, Ben áll elébe a halálnak, ő már volt az esphenik szolgája, másodszor már nem kell neki semmilyen béklyó. Lexi elengedi Bent, szinte könyörög neki, hogy legyen mellette, ha tovább lép a tanulásban, hisz ők egy család és nem akar egyedül lenni. Akármit is tervez a lány, ebben Ben nem fog részt venni. Lexi szó nélkül hagyja, hogy elmenjen. Viszont a tesó elültette a kételkedést a lányban, mester szavai járnak a fejében, mi szerint ő illetve az átalakítás lenne a megoldás mindenre. De vajon milyen árat fog érte fizetni?

5.png

Anne és Bubi találtak megoldást, Denny tüskéi termelnek egy olyan anyagot, ami megoldás lehet. Kiszívják ezt az anyagot az egyik tüskén keresztül és beinjekciózzák Maggie-be. Az eredmény 50-50%. Maggie akár teljesen fel is gyógyulhat, de akár a szérum meg is ölheti őt. Illetve a gazdaszervezet, Denny is veszélybe kerülhet. Hal már eldöntötte, hogy ez lesz a megoldás, Anne viszont ragaszkodik Maggie beleegyezéséhez. A folyóparton járőröző Pope és Sara között feszült a hangulat, a nő minden bokor mögött ellenséget lát, ami idegesíti Pope-ot. Pár lépéssel később megtalálják Anthony elégetett járőrtársát, Pope elintézi a temetést. A városban Matt megtalálja Tector fegyverét, úgy hiszi, az apja sütötte el, úgyhogy már csak egy kicsit kell ásni és meglesz. Tomék bejutottak a hajóba, minimál dizájn fogadja őket, a burkolat olyasmi, mint Lexi gubója, illetve indák. Tom rossz helyre nyúl, az áram is megrázza, illetve egy tüske is belé áll, a benne lévő féreg megindul a karjában, Tom elájul. Hal beszélhet Maggie-vel, elmondja a kegyetlen igazságot és a gyógymódot is, amit meglepetésre Maggie nem akar elfogadni. Idegeneket öl, nem akar olyan lenni, mint ők. Anne és Denny már mást hall Haltől. Maggie beleegyezett, kezdhetik az anyag kinyerését Dennyből. Ezzel Maggie is kész tények elé lett állítva, Anne már injekciózza a szérumot a gerincébe.

6.png

Pope kövekkel borította be a halott katonatárs testét, az állatok nem fogják megenni. Sara bocsánatot kér a mai viselkedéséért, túl sok volt ez neki érzelmileg és nem kezeli jól az ilyen helyzeteket. Pope részéről minden megbocsájtva és megcsókolja a nőt. A hajón a tüskeféreg kiszedésén ügyködnek, Tom elszorítja a karját, Ding egy fogószerűséget húz ki valamiből, ami ettől villogni kezd. Ding húzza ki a tüskét, csinálja végig, ne törődjön Tom szenvedéséből. A tüskelény ellenálló egy féreg, de sikerül kihúzni Tom karjából. A nagy örömködés közben feltűnik, hogy az izé, amiből Ding hozta a fogót, pittyegni kezd. A gépen egy bomba van, mielőtt lezuhant volna, ezt küldte volna a városra, ehelyett Ding élesítette, vagyis hamarosan robbanni fog. Ding megint pánikba esik, se lát, se hall. Maggie teste nem reagált jól a szérumra, gyenge a szívverése, hamarosan vége lesz. Hal és Anne sírva ölelik át egymást, a srác magát hibáztatja, az egész eljárás az ő ötlete volt. Ekkor rohan hozzájuk Ben, hazatért, de nincsenek jó hírei, hiába szeretne Anne ilyet hallani. Az a Lexi, akit ismertek, már nincs. Végleg az esphenik mellé állt, az emberek átalakítása a lány szerint az egyetlen járható út. Bármekkora sereggel mennek, senki sem marad életben, ő is csak azért menekülhetett el, mert Lexi így akarta. Anne-t sokkolják a hallottak, Ben meglátja Maggie-t, ha szérum nem vált be, próbálják meg a tüskéivel. Anne vegyen ki belőle néhányat, hátha ez segít, ha Lexit nem tudta megmenteni, akkor Maggie-n hadd segítsen.

7.png

A hajón Tom nem tudja hatástalanítani a bombát, így ki kell onnan menekülniük, visszamennek a törmelékek közé. Ding már réges rég feladta, neki mindegy, hogy itt vagy a törmelékek között leli a halálát, Tom szó szerint elráncigálja a tehetetlen férfit. Anne Bubi eszközével kioperál egy tüskét Ben gerincéből, amit átültet Maggiebe. A lány teste jól reagál a tüskeféregre, jöhet a következő. Matt kint elszántan pakolja a törmeléket, még pihenni sem hajlandó, így Weaver nem is erőlteti ezt, legalább egyen egy csokit a gyerek. Tomék kijutottak a hajóból, olyan messzire másznak tőle, amilyenre csak lehet, Ding közben önmagát hibáztatja, hogy ide jutott. A családját nem az invázió idején veszítette el, hanem jóval korábban, mikor a világ még nem borult fel. Gazdag lányt vett feleségül, és az apóséknak akart bizonyítani, hogy a lány mellette is jól fog élni. Született egy gyerekük és a felesége szülinapjára, elhatározta, hogy medencét épít. A fiával kimentek megnézi, hogy áll a medence, de szólt a telefon. Ding elment telefonálni, mire visszajött, a kisfia a gödörben feküdt, beomlott a kiásott terület és a homok maga alá temette. Rohant a gyerekkel a kórházba, az állandó pittyegés a kórházi gépekre emlékezteti, végig a fiával volt, egészen az utolsó percig. A felesége képtelen volt feldolgozni a fia halálát, alkoholista lett és annyit ivott, hogy belehalt. Ez büntetés számára, hogy itt a törmelékek alatt fog meghalni. Tom végre megérti miért volt ilyen fura Ding, és most az ő optimizmusára van szükség.

8.png

Maggie három tüskét kapott, látható eredmény még nincsen, Anne a negyediket készül épp kivenni, de Ben teste tiltakozik, így nincs tovább. Maggie három tüskéje és Ben tüskéi fénylenek, mintha összekapcsolódnának, és a két test egyszerre kezd rázkódni, majd egyszerre hagyják abba. A gépen Tom összeszedte magát a szomorú történet után, biztos benne, hogy mindent megtett a gyerekért, amit csak lehetett. De az is biztos, hogyha feladja, akkor azt a családja sosem bocsájtja meg. Nem szabad elveszíteni a reményt. A pittyegés közben egyre gyorsul, majd leáll, a bomba felrobban. A kintiek a robbanás helyéhez rohannak, a törmelékek között megtalálják a gépet, onnan Tom és Ding mosolyognak felfelé, igaz Ding a sokk miatt még a családját is a kupac tetejére haluzza, akik mosolyognak rá.

9.png

Már csak annyi a feladat, hogy kihúzzák Tomot és Dinget a romok közül és végre a család újra egyesülhet. Hal üdvözlés helyett Anne-t hívja, Ben felébredt, Tom is velük megy, sok mindenről maradt le. Az viszont érezhető, hogy Ben nem Hal miatt segített Maggie-n, szóval a két fiú között hamarosan baj lehet. Este, a tábortűznél a túlélők az elhunytakra emlékeznek, Tom és Anne pedig Lexiről elmélkednek. Anne még mindig bízik abban, hogy megmenthetik őt, Tom kételkedik, az sem biztos, hogy Lexi után mehetnek ilyen gyér csapattal. Megérkezik Maggie, boldogan csókolja a barátját. Viszont az tuti, hogy Bennek kell majd hálálkodnia igazán, amiért megmentette. Hal arrébb sétál, utána megy Tom, próbál valami vigasztalót mondani, de nem könnyű. Valami a gép roncsaiból fényleni kezd, a Holdnál lévő kis zöld pötty újra feltűnik, vajon mi lehet ez?  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása