Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling skies 4x07 - Saturday Night Massacre

2014. augusztus 12. 13:00 - Szencsike

Lexi a burokban, a család egy emberként aggódik, milyen állapotban lép ki belőle. Vajon megöl minden embert? Vagy a Halpofák esküdt ellensége lesz? Nos, a kibújás pillanata egyre közelebb van, Lexi szétszaggatja a burkot és csurom vizesen, meztelenül lép elő. Az első változás, amit mindenki észrevesz, az a szeme, megváltozott a színe. Anne rögtön aggódni kezd, Lexi még fel sem fogta, hogy mi történt vele, miért veszik körbe annyian, de legalább találkozhat végre Apuval is. Lourdes is azonnal ott terem mellette, ráteríti a köpenyét, Lexiben lassan kezd összeállni a terv, azonnal távozni akar. A háttérből az emberek kiabálása hallatszik, ők még mindig félnek a lánytól, legalábbis azok, akik nem ismerik őt, a hívők egy pillanatig sem kételkedtek benne. A lány csalódott az emberek miatt, egy békésebb világban élhettek volna, de félnek tőle, félnek a változásoktól, így rá már nincs szükség. Anne össze van zavarodva, Lexi még a bábból szólt hozzá, hogy a családjára mindig szüksége lesz. Igen, valóban, csak nem erre a családra. Köszi szépen, hálás kislány vagy. Lexi megindul előre, senki nem tudja visszatartani.

1.png

A téren a tömeg inkább hátrál egy lépést, de senki nem akar közelébe menni. Pope és két társa lesz a bátor, lelőnék Lexit, de a lány használja az erőt, Pope-ot és a fegyverét elfordítja magáról. Ez az igazi bizonyítéka annak, hogy mindenki fél Lexitől és nem maradhat itt. Lourdes áll elé, könyörög neki, hogy vigye magával, Lexi mellett találta meg önmagát. Csodakislány megígéri, hogy örökké a szívében fogja őrizni a lányt, és a felszabadításról kérdez. Lourdes bólogat, szabad akar lenni, jelentsen bármit. Lexi megsimogatja a lány arcát, Lourdes mosolyog, de ez a mosoly egyre torzabb lesz. Lexi a lány agyában idéz elő valami stroke-szerűséget, mert a következő pillanatokban Lourdes összeesik és nem kel fel többé. Lexi ezután elindul a célja felé, majd a többi ember, mintha valamiféle bénultságból térne magához, újból mozdulni tud, többen Lourdes mellé lépnek, a lány valóban meghalt.

2.png

Lourdes testét egy kis meditációs templomba viszik, Anne-nek fáj a legjobban a búcsú. A Második ezred óta együtt dolgoztak, testvérként szerette őt. Tom csendesen álldogál az ajtóban, Hal újra felróhatja neki, hogy tévedett Lexivel, majd duzzogva elsétál. Tom beismeri, hogy tévedett, de egyszerre gondol arra, hogy Lexi a lánya, akit meg kell védenie, illetve Lexi egy olyan idegen lény, aki akár élvezetből is képes lenne ölni. Lourdesnél látta ennek a jeleit, át kell gondolnia, mit is fog tenni legközelebb. Anne szerint semmit sem kell átgondolni, Lexi az ő gyermekük, kötelességük, hogy segítsenek rajta, mert ha továbbra is az esphenik befolyása alatt áll, sosem fogják megmenteni. Az aggódó szülők Dr. Kadartól várják a megoldást, a tudós viszont semmi használhatóval nem tud szolgálni. Nincs eszköze, hogy az espheni gubót tanulmányozza, illetve azt kell feltételezni, hogy a gubóban Lexi emberi és idegen molekulái egyesültek, inkább idegen, mint ember, és a megsokszorozódott erejét máskor is használni fogja. Anne nem akarja hallani a doki szavait, Lexi továbbra is ember, az, hogy nincs megoldás, számára elképzelhetetlen. A doki szeretné őt biztatni, az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérte a lány fejlődését és különlegesnek tartja ezt, ám az emberi tudattal ezek a változások még felfoghatatlanok. Az elméletgyártás Tector miatt marad abba, a katona rossz hírt hozott.

3.png

Tom és Anne a közelben lévő megfigyelő pontra rohannak, Anthony került nagy bajba. Járőrözött, mikor egy Fürge csapat elkapta őt és a társát, akit a velük lévő Halpofa elé dobták. A társat megégették Halpofa parancsára, Anthonyt szabadon engedték. Vagyis ez egy üzenet Tomnak, szemet szemért. Bubi is visszatért végre, ő a közeledő Mecha és Fürge-seregről hozott híreket. Ebből háború lesz, ha Halpofa nem érezne iránta ilyen gyűlöletet, már rég lebombázta volna a várost, de most más a helyzet, így fel kell készülni az ütközetre. Bubi radarja szerint a seregek már elég közel járnak, alig van két órájuk a támadásig. Viszont a sereg egy hídon kelhet át, ha azt a hidat felrobbantják, több órás kerülővel jutnak be a városba. Bubi és csapata vállalja a híd felrobbantását, Tomék előkészíthetik a terepet, Weaver a városban tervezi a nagy összecsapást, a szűk utcákba kell a támadókat beszorítani, amit teleraknak robbanóanyagokkal, és rögtönzött csapdákkal, amit a törmelékekből állítanak elő. Anne a termitet javasolja, gyúlékony anyag, és csak pár dolog kell hozzá. Ding és Denny lesznek az őrszemek, akik jelentik, ha megérkezik az ellenséges had.

4.png

Pope már lelkesen várja a Fürgeölő partit, már hiányzott a szétloccsanó fejek hangja. Ezzel szemben a barátnője, Sarah, kevésbé lelkes. Egy teli benzineskannát fog beáldozni a balhé miatt, ha most indulnának, kb. Floridáig eljutnának ezzel a mennyiséggel. Pope felvilágosítja a nőt, a városból sem jut ki élve, nemhogy Floridába autózzon, ha marad, túléli, ennyi. A Mason család lehet, hogy sok hibával bír, az első helyen egy félig alien kislánnyal, aki bármikor képes a puszta akaratával ölni, de fura módon, eddig mindig megérték a másnapot. Pope marad, egyrészt a seggét is félti, másrészt élvezettel írtja a dögöket. Kicsivel arrébb, Tector büszkélkedik az új puskájával, igazi antik darab, de milliméterre pontosan céloz.

5.png

Ben Maggie-től búcsúzik, járőrözni fog, amit a töltényeket osztogató kisöccse furának talál. Négyszemközt derül ki, hogy Ben önálló döntést hozott, Lexi után megy, még mindig Mason és mindent meg fog tenni, hogy visszahozza, újra a családdal lehet és megállíthatja ezt az eszement öldöklést. Maggie előkészítette a termitcsapdát, Hal őrhelyére kéredzkedik be, aki épp elfilozofált azon, hogy mit hibázott az utóbbi időben. Az idegenek az egymás iránti szeretet használják, azért nem tettek semmit, hogy a kémeket elpusztítsák. Ha valóban így gondolja, akkor Hal most nem lenne itt, mert Maggie ez alapján kénytelen lett volna feldobni. Így viszont Hal nem lett volna itt, hogy lássa, ahogy a húga az idegeneknél köt ki, vagyis éljen a jó öreg önmarcangolás.

6.png

A parancsnoki bunkerben eddig pozitívnak értékelik az eseményeket, a támadóerők valóban a kerülőutat választották, minden csapda a helyén, minden lövész a helyén, már csak tudni kell, merre járnak, így járőrök kellenek, vagyis Ben lenne ez. Matt kénytelen vallani, hogy a tesó Lexi után ment, meglepetésre nem lesz családi jajongás a gyerek után, hadd menjen a kölyök, hátha neki sikerül. Matt csak azért aggódik, hogy ne bántsák, így Weaver nyugtat megint, Jeanne-ből is szörnyeteget csináltak, de a lelkét nem tudták átváltoztatni, Lexi nem fogja Bent bántani. Az őrség, Ding és Denny az eseménytelenséggel küszködnek, jazz vagy a rap az igazi zene? Denny szuperérzékeny füle meghallja az első Mechákat, akik Ding Volm-látcsövében is feltűnnek. Túl sokan vannak, de a Hűbérúr a társaság közepén halad. Pope-ék a benzines hordókat gyújtják be, pár percen belül az utcaszakasz tüzes pokolként fog égni. Sarah-nak beugrik, hogy az óvóhelyen kivárhatnák a buli végét, de Pope nem hátrál meg. Sarah-nak kezd inába szállni a bátorsága, nem szeretné, ha most elpatkolna, még annyi minden várna rá, Pope csak annyit kér, maradjon végig mellette.

7.png

Denny és Ding rohannak vissza a barikádok mögé, azonban néhány hívő a Mechák útjában ült le. Még hisznek Lexi tanaiban, ha nem bántják őket, őket sem fogják bántani. Ding két embert tud csak elráncigálni, még idejében futnak el velük, így a Mechák halálos lövéseitől megmenekültek. Az első csapdához érkeztek, Maggie és Hal várja, hogy felrobbanthassák a termit-csapdákat. A Mechák gyanútlanul lépdelnek be az utcába, a gyújtózsinór meggyújtva, a lámpásokba öntött termit zuhatagként hull a gépekre, akik lángolva dőlnek el. Hal, Ding és Danny rohan a következő bevetési pontra, Maggie marad, mint fedező tűz. Pope és Sarah az első Fürgéket ölik, Tector is besegít, pont elintéz egy dögöt, mielőtt az intézte volna el Pope-ékat. Pope bajt szimatol, pontosabban gázt, egy vezeték eltört, ha nem jutnak el messzire, a felrobbanó cső végez velük. Elindul a riadólánc, mindenki rohan, ahogy tud, a szivárgó gáz egy pillanat alatt robban be, túl sok a halott.

8.png

Pope Sarah-t keresi, a nő egy kis zugban húzta meg magát és zokog, a harc mégsem olyan jó, mint amit Pope állít. Hal is a robbanási zónában volt, de ő néhány karcolással megúszta, Maggie viszont sehol sincs. Denny Dinget mentette a robbanás alatt, a férfi megúszta és aggódik a lányért, de a turbótest már gyógyítja önmagát. Tomék egy biztonságos utcából futnak át, legalább annyi pozitívuma van a szerencsétlenségnek, hogy a legtöbb Mecha és Fürge meghalt. Sajnos ez közel sem elegendő, még több ellenséges csapat közeledik, Weaver Hallal elindul túlélőket keresni, Tom gyorsan még bocsánatot kér a fiától, amiért tévedett Lexi miatt. Halnek ez most nem számít, mindig az apja marad, nem ezen fog múlni a kapcsolatuk. Anne jelenti Tomnak, aki a zónában kialakított barikádnál volt, az mind meghalt.

9.png

Lexi már messze jár, Bennel a nyomában, Csodakislány nem örül a találkozásnak. Ben hiába magyarázza, hogy egyik Mason sem olyan gyilkológép, mint amit Lexi hisz róluk, a háború előtt sosem fogtak fegyvert. Jöjjön vele vissza és segítsen. Lexi sehova nem megy, mert már várják, sőt Bent is szívesen látják, a hátán lévő csavarok felvillannak. A csatatéren katasztrofális a helyzet, kb. húsz harcképes katona maradt a robbanás után, Pope tajtékzik, már csak egy lépés és a város hamuvá ég, mert Tom Mason megsértett egy hadurat. Tomnak van terve, a következő támadásig mindenkinek biztonságos helyre kell vonulnia, így azt hiszik, hogy mindenki meghalt, ezzel nyerhetnek egy kis időt, de hova kéne elbújni. Pope-nak ugrik be az óvóhely, így minden túlélőnek azonnal oda kell vonulnia. Weaver Dr. Kadart szedné össze, a jó doktor Lexi mintái nélkül sehova nem megy. Annyira dolgozik benne az adrenalin, hogy nem vette észre, hogy vesetájékra egy üvegdarab fúródott belé. Tom és Anne is csekkolja a dokit, Dr. Kadarnak ezek az utolsó percei. Odaadja Anne-nek Lexi mintáit, találjon ki valamit ő, ne vesszen kárba a munkája, Tom pedig hozza haza a lányát.

10.png

Az óvóhelyre már minden túlélő befutott, csak Pope, Sarah, Hal és Maggie hiányzik. Tom kint marad, egy tetőről üzenni fog Halpofának. Lelövi az ellenségét, mert már elege van abból, hogy egyre másra halnak meg az emberek. Az egyetlen baj az, hogy Tom puskájával nem lehet olyan messzire lőni, Tectoréval viszont igen. Ő lőne, a puskája direkt távoli lövésekhez jó, ő pedig mesterlövész. Tomnak ez személyes ügy, Tector tanítsa meg, hogy kell lőni a fegyverrel. A tetőn már Tector magyaráz mit és hogyan kell meghúzni, a fegyverrel van pici gond, kicsit ragad, így be kell olajozni. Tector leküldi Tomot a gépzsírért, ő pedig a saját tervét készíti elő. Az óvóhelyre befut Pope, Sarah és Hal, már senkit sem találtak kint, Hal Maggie-ért aggódik. Ding kint marad, fedezékbe vonul, hátha le tud szedni egy-két kósza dögöt. Az óvóhelyen Maggie sehol nincs, Hal aggódhat tovább.

11.png

Kint döngő léptekkel bevonult a második szakasz Mecha, mindenki feszült a terv sikere miatt. A Szellem, vagyis az álruhás Tector megtalálta Halpofát a célkeresztben, lő, de nem volt pontos a találat. Halpofa megtalálja a Szellemet a háztetőn, egy vadászgépnek ad jelzést, azt a helyet kell lebombázni, de a gépet a városon kívül állomásozó Bubi lelövi. A gép lezuhan, elég közel a tetőtéri rejtekhelyhez, és a lökéshullámok miatt az épület összeomlik. Egy Fürge csekkolja a lezuhant Szellemet, Tector vigyorog a dögre és széthúzza a kabátját, egy bombát kötözött magára, amit felrobbant. Az óvóhelyen mindezeknek a műveleteknek a hangjait hallják, Matt aggódik az apjáért. Weaver szerint, ha ennek vége és előbújhatnak, Tom egy újabb tervvel fog várni rájuk. Fent Halpofa vizsgálja meg a szénné égett holttestet, elégedettnek tűnik, elvonul a csapatával. Az epizód végén megmutatják nekünk Lourdest és Dr. Kadart, mint a nagy veszteségeket, illetve látjuk Maggie-t, ahogy a törmelékek alatt fekszik, él-e, hal-e, még nem tudni, viszont Tom él, csak a leomlott ház romjai alá szorult be.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása