Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 4x05 - Mind Wars

2014. július 30. 13:00 - Szencsike

Tommal kezdünk, épp a vacsorának valóra vadászik, a célpont egy békésen füvet rágó nyuszika lenne. Mattnek azonban még túlságosan is sok, hogy apu nyulakat öljön, így inkább elijeszti az állatot. Ha nem, hát nem, Weaver nem panaszkodik, hogy már három napja nem ettek, úgyhogy kaja elnapolva. A raktárhoz érve felfedezhetik, hogy nincs már ott senki, Tom a falra festett üzenetből kitalálja, hogy merre mentek, Weaver és Bubi kajának valót keres. Bent Tom a térképeket nézegeti, hátha azokban talál valami jelet, Matt a rádiót bogarássza, amíg meg nem hallják Lourdes üzeneteit. Sajnos a raktárba egy Fürge, mögötte az égett Halpofa érkezik, Toméknak sikerül őket kicselezni és épségben kijutnak a raktárból.

1.png

Team Hal, belefutottak egy Mecha járőrzónába, egyetlen egy gép van előttük, de ennyi emberrel lehetetlen bárhova is elindulni. Pope és Ding felderítésről jött vissza, a társaság körbe van kerítve, ők is alig tudtak élve elmenekülni a Fürgék elől. A Volm kísérőik tudnának segíteni, mégsem kell egyedül törni az okos kis fejecskéjüket. A raktárnál Bubi rossz hírekkel szolgál, Weaverrel ők is belefutottak a felderítőkbe, kaja helyett egy távcsöves puskát hoztak, jó lesz a vadászni. Azonban neki itt kell hagynia a társakat, a többi Volmhoz kell csatlakoznia, akikkel az új Espheni erőforrás után indulhatnak. Team Anne, elérkezett a Mentor kihallgatásának az ideje, egy zsákot húztak a lény fejére, mintha bármit számítana. Ben lesz a tolmács, a lény tanítani és védelmezni akarja a lányt, sosem ártana neki. Lexi különleges, de sem Anne, sem a többi ember nem tudja megérteni, hogy Lexi jelenti az igazi kapcsolatot a két faj között. Ben eközben egyre sápadtabb lesz, a kapcsolat megszakad, Anne annyit megígér, hogy a következő alkalommal már keményebb lesz az idegennek.

2.png

Tomék felfedezték a csoport nyomait, követni fogják azt, ám a közelükben egy szedett-vedett kis bungalóban embereket látnak, akik épp főznek. Van három éhes ember, a biztonságukat szem előtt tartva megpróbálnak velük tárgyalni, talán ők is gettólakók voltak, Tom megy előre, Weaver és Matt hátra marad. Tom kilép a bokrok közül, egy kopaszodó, vékony férfi és egy ducibb fogadja őket. A kopasznak beugrik, hogy ez a Tom Mason az a bizonyos Tom Mason, a Szellem. A kopaszt Nick-nek, a ducit Coopernek hívják és megosztják a kajájukat Tommal és a többiekkel. Lexiville, Csodakislány felfedezi, ahogy Anyu és a többiek kilépnek Halpofa börtönéből. A lány dühös, mert Anyu elárulta őt, hazudott neki. Anne meg akarja védeni a lányát, mert a Halpofa az, aki hazudik, Lexi csak a bábja. Csodakislány annyira feldühíti magát, hogy használja az Erőt és fojtogatni kezdi Anne-t, viszont ettől megrémül, és nem tudja abbahagyni. Anne hiába nyöszörgi neki, hogy ne bántsa, Lexi képtelen abbahagyni Anne szorítását, a lányt végül az ájulása dönti le a lábáról.

3.png

Este, Tomék és új barátaik egész szépen összejöttek, Matt-tet Cooper szórakoztatja, Nick a kalandjaikat meséli Toméknak. Cooper mint szakács, Nick mint bankár dolgozott az invázió előtt. A felszerelésüket egy mormon farmról hozták, volt ott minden, ami a túléléshez kellett. Azonban nem volt ilyen jó soruk, a vándorélet előtt egy Fürge-farmról szöktek meg. Sok foglyot átalakítottak, másokat csak megbéklyóztak, de a közös pont, hogy egy sem élt túl sokáig. Egy este, egy robbanás miatti zűrzavarban Coop és ő megszökött, azóta vándorolnak. Tom és Weaver hiszi is, meg nem is, de már túl későre jár, Tom lefekteti Matt-tet és arra kéri Weavert, csak óvatosan ma éjjel, Tom önként bevállalja az első őrséget. Team Hal, a Volmok nem engedik át a drónokat, viszont lenne ötletük, amivel találhatnak egy biztonságos utat, csak kissé kockázatos a művelet.

4.png

Tom őrködik, Nick csapódik hozzá, hátha a közös posztolás összehozza őket. Tomnak így lesz alkalma néhány keresztkérdést feltenni, amire elfogadható magyarázatokat kap, ám Cooper eközben lelövi Weavert és Matt-tet, Nick leüti Tomot. Kicsivel később Weaver szemléli a kilyuggatott hálózsákokat, az erdőben bújtak el, így túlélték a mészárlást, a következő feladat: megkeresni Tomot. Reggel, Nick a jól végzett munkáját emlegeti, a Halpofák hálásak lesznek nekik, a Szellemre hatalmas vérdíjat tűztek ki. Tom simán csak egy mocskos árulónak tartja őt, Nick ezt túlélésnek nevezi. Tom az eddig csendes Cooperhez fordul, mi lett a fiával és a barátjával? A két fejvadász közül ő a labilisabb, elég hamar megtörik Tom dumájától, aki gyávának nevezi, mert álmukban lőtt le két embert. Tom ügyesen hagy nyomokat, sántikál egyik lábára, így hagyva jeleket, merre mentek.

5.png

Lexi eközben szenved, Lourdes Anne-t hibáztatja, hogy feldühítette, ilyenkor nem tudja a lány kontrollálni az erejét. Dr. Kadar is teljes készültségben áll a lány mellett, de ő sem tud semmi orvosságot a lány állapotára: majdnem öntudatlan, közel 50 fok a láza, normális ember rég belehalt volna ebbe. Team Hal, a srác lesi a Mechát, a gép percre pontosan érkezett, ahogy várták, miután eltűnt, Ding a szemközti fához feszít ki egy kötelet. Egyszerű terv, de nagyszerű, de eredményes lesz-e? Pope a kijelölt pozícióján várja az indulást, Sarah bukkan fel mellette, és tanulni szeretne tőle. Ha már megismert egy ilyen keménycsávót, mint Pope, akkor mutassa meg, hogy kell elintézni egy dögöt. A hízelgés célt ért, Pope magával viszi a küldetésre. Hal közben előbújt a rejtekéből, egy kővel megdobja a gépet, az visszafordul és célba veszi Halt. A srác visszabújik a bokrok közé, megadja a jelet Dingnek, ő kifeszíti a kötelet, de a gép nem botlik meg. Nem esik semmi se kútba, mert berongyol Pope és Sarah és ledöntik a gépet a lábairól. Saki, a főVolm a csapatban, kiszedi a gép szívét, ami egy kis energiacella lenne.

6.png

Weaver és Matt Tom nyomait követve tervezgetnek, a fejvadászok a közeli dombnál fognak letáborozni, ott rajtuk üthetnek. Matt szokatlanul agresszív, alig várja, hogy elintézze a két fejvadászt. Nem tudja, mi van a két bátyjával és a kishúgával, erre még az apját is elviszik, az ő családjával ne packázzon senki. Weaver megpróbálja észre téríteni, a harctéri bölcsesség az, hogy sokkal könnyebb hagyni, hogy valakit a bosszú hajtson, de rakja félre ezt a gyűlöletet és azokra gondoljon, akiket szeret. Értük harcoljon, ne a bosszúvágy hajtsa. Egyik fülön be, a másikon ki, a Mason-famíliának senki sem árthat. Az erdőben Tom Coopert igyekszik megtörni, Nick folyamatosan susogja, hogy ne figyeljen a fogolyra. Kesztyűbábként valóban könnyebb lehet az élet, Tom megáll és megfejeli Coopert. Sajnos a csóka ettől dühös lesz és megveri Tomot, annyira mégsem báb, mint Tom hiszi.

7.png

A hármas tényleg a közeli dombnál táborozott le, Nick elmegy tűzifát szedni, a megkötözött Tomot Cooperre hagyja. Tom addig, addig mesél Mattről és a családjáról, amíg a férfi megtörik. Kinyögi, hogy neki is volt családja, két fia, Alex és Josh halt meg, mert Cooper cserben hagyta őket. A közeli fák mögül Weaver és Matt figyeli őket, a célkereszt már fogja a férfit, de Matt nem akarja, hogy Weaver lőjön. Ő szeretne lőni, de hiába készül fel, hiába a biztos célpont, mégsem tudja lelőni a férfit. Matt nem olyan kegyetlen, mint amilyen szeretne lenni, és ezzel Weaver is egyetért, így a feladat újból rámarad. Lexiville, Anne Halpofához fut segítségért, ha valóban segíteni akar a lányán, akkor segítsen, mert nagyon beteg. Mivel Ben nincs a közelben, az idegen csak morogni tud, ami Anne-nek nem elég jó válasz. Ben eközben Maggie-vel beszélget, kezd elmélyülni a kapcsolatuk, bár még bőven őrzik a három lépés távolságot, de ha Hal nem siet, ki tudja… Anne egyre dühösebben követeli a lény segítségét, a végső megoldás az, hogy ütlegelni kezdi a lényt a puskájával. Ezt az ütlegelést Ben megérzi, összekapcsolódott a Halpofával, és elhörgi Maggie-nek, hogy virág. Maggie rohan az ütlegelő Anne-hez, Ben is szenved, hagyja abba és segítsen a lányának a virággal. Anne innentől már tudja, mit kell tenni.

8.png

Domboldal, Nick visszatért a fákkal, hamarosan besötétedik, ő fellő egy jelzőrakétát, megjönnek a Fürgék és elviszik Tomot, ők pedig szabadok lesznek, ilyen egyszerű. Tomnak bőven volt ideje gondolkodni, túl gyanús, hogy csak ők ketten jutottak ki a farmról, Nick üzletkötő, kiket adott fel? A családot? A barátait? A burkolt célzásokat Nick nehezen tűri, Cooper fejében szép lassan összeállt a kirakós. Nick miatt haltak meg a gyerekei, odadobta őket a Fürgéknek, hogy belőle ne csináljanak szörnyeteget. Ez több, mint amit el tud viselni, Nick hiába magyarázza, hogy csak az ő érdekükben tette, de ebből nem fogja magát kimosni. Cooper vesz pár mély lélegzetet, megbocsájt a testvérének, de Nick túl korán örül. Cooper lelövi őt, majd Tom felé fordul, már egyiküknek sincs miért élnie, mindketten elvesztették a gyerekeiket, nem? Nem, mert egy váratlan megmentő lelövi Coopert, Weaver időben érkezett.

9.png

Team Hal, Saki megmutatja a csapatnak merre biztonságos elindulni Lourdes békés helyére. A Mecha jeladóját csatlakoztatta a saját nyomkövető eszközükhöz, és megjelenik egy valós idejű térkép. A biztonságos zóna tényleg biztonságos, semmi ellenséges nincs a környékén, egy közvetlen út is visz arrafelé, pár óra és ott lehetnek. Lexiville, Anne elkészítette a virágból a teát, Lexi másodpercek alatt javulni kezd, kiküldi Lourdest és kettesben marad az anyjával, téma természetesen Halpofa. Anne képtelen megígérni a lányának, hogy nem fogja többé bántani a lényt, Lexi viszont képtelen lenne választani a lény és az anyja között. Halék megérkeztek Lexiville határába, tényleg biztonságos, de valóban minden rendben lesz? Este, Matt a fejvadászokra kérdez rá, ha testvérek voltak, miért árulták el egymást? Újabb harctéri bölcsesség, ezúttal Tomtól, nem attól testvérek a testvérek, mert egy családhoz tartoznak. Igen, ez is fontos, ám sokkal fontosabb az, hogy a testvérek mindig egymást védik, és sosem hagyják cserben egymást, még a nehéz időkben sem. Miután Weaver visszaért a tűzifákkal, Matt neki is tartozik egy köszönömmel, mert átvállalta helyette a férfi lelövését. Lexiville, Maggie aggódva rohan be Lexi hálószobájába, Anne vigyáz a lányára, de a hír sokkolja. Valaki leütötte Anthonyt és kiszabadította Halpofát. Lehet Lourdesnek ez volt a feladata, miután magára hagyta anyát és lányát? Lexi képtelen ártani a mentorának, mégpedig azért, mert ő is a családja, az édesapja.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása