Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 3x03 - Fireflies

2014. július 25. 11:00 - Smiley93

Igazi szép, teliholdas, éjszakai erdős jelenettel kezdünk, élvezzük, hogy ilyet is látunk, úgyse tart sokáig. És tényleg, két gyerek éppen szentjánosbogarakra vadászik, az állatvédők nyilván már ennek sem örülnek. Hát még amikor egy farkas is bekerül a képbe! Mondjuk attól a gyerekek kapnak inkább frászt, mikor FarkasBoyd leemeli róluk a szerszámoskamrát, még mindig nem szép látványok ezek az átváltozott farkasok, na.  Sokáig csodálni azonban nincs idő, mert egy szentjánosbogarak vs. vérfarkas harc bontakozik ki, amelyből utóbbi kerül ki vesztesen és így éhesen is, a gyerekek meg azóta már megmentőjük, Farkasfiú karján csimpaszkodnak, aki Derekkel próbálja befogni a randalírozó ex-túszokat. Főcím.

kikj.jpg

Menőcsaj a sikítóroham lezárásaként nem tud aludni és a fájdalomcsillapító is elfogyott, elérkezett hát egy éjszakai túra ideje. Hogy, hogy nem, a suli uszodájában köt ki, ahol egy hulla úszkál a medencében. Vagyis nem, csak egy bábu volt. A hulla valójában az úszómesteri székben ül. Eközben az erdőben egy párocska sátrazik, a nagy romantikázást azonban megzavarja, hogy az egyik csaj folyton rátámadó állatokat vizionál, rámászó hallucinált bogarak okán el is rohan az erdőben, rossz ötlet az ilyenkor. Végül fel is falják a képzelt (?) bogarak, most már tényleg nem értem, mi folyik a képernyőn. Így van ezzel a csaj barátnője is, aki az eltűnt keresésére indul, de végül csak FarkasCora talál rá, ezúttal az Issac-Farkasfiú duó tetszeleg a hős szerepben. Akárhogy is, ez nem lesz így jó, ideje lenne, ha Főfarkas is belátná.

lsd.jpg

Pláne, mikor Stiles, akit Menőcsaj riasztott a hullához, beszámol a legújabb kapásról. Főfarkas szerint nem a szökevények tépték ki az áldozat srác torkát, de ugyan , ki más tette volna? Scott szerint ez egy jel, hogy ideje lenne beismerni, hogy szakértői segítségre van szükségük, és aztán a potenciális segítő elé is kéne járulni mihamarabb. Ez a titokzatos segítő pedig nem más lenne, mint az éppen a heti nagybevásárlást intéző Vadászapu, aki kapcsiból fegyvert fog Farkasfiúra, mázli, hogy Derekék hátramaradtak a kocsiban. Farkasfiú vázolja a fegyvercsőnek a helyzetet, Boydról meg Coráról és a vérengzésről, de Vadászapu köszöni szépen, nem kér ebből a farkasosdiból, elég sok mindent vesztett ő már azon, lásd előző két évad, különben meg fogják már fel, Ő VISSZAVONULT. Scott gyanúsan könnyen elfogadja a visszautasítást, csak még egy fuvart kér … a bűntény helyszínére, ahol Zsaruapu éppen a majdnem-áldozat csaj kórházba szállítását felügyeli. Működik Farkasfiú manipulációja, Vadászapu már benne is van a buliban.

Névtelen.jpg

A következő snittben már nagyban okítja a farkasokat a farkasvadászatra, mit ne mondjak, van is mit pótolni. Szó esik nyomolvasásáról meg szagkövetésről és egyéb vadászpraktikákról. Közben Allison, miután szembesült anyja szándékával, némi kocsiban merengés után ismét magánakcióba kezd: az apja által ismertetett vadászfogások segítségével kívánja elkapni Boydékat, apja lánya ugye. A Vadászapuval kiegészült farkasok végül némi töprengés után arra jutnak, hogy mivel legyőzni nem tudják a megvadult falkastársakat, megölni meg nem akarják, inkább el kéne zárni őket. Így hát módosítják a tervet: a vérszomjas farkasokat az iskolába terelik, ahol aztán szépen bezárják őket a kazánházba. Ilyenkor úgysincs olyan őrült, aki ott lenne. Miért érzem úgy, amint elhangzik ez a mondat, hogy mégiscsak lesz ott valaki?

bewhbeh.jpg

Stiles a helyszínelés után hazakíséri Menőcsajt, persze csak azért, hogy feltehesse a nagy kérdést: honnan tudta Lydia, hol van a hulla? Hát ezt speciel ő sem sejti, ijesztően hangzik. Főleg, mert mikor legutóbb ilyesmi történt, akkor éppen Pszichóalfa volt feltámadóban. Az illető nagyon is elevenen a csalétkeket szorgosan telepítő Főfarkast lepi meg az erdőben. No nem azért jött, hogy segítsen, ő még mindig nem vesztegeti az idejét halott ügyekre, hanem hogy felvázolja Vakalfa furfangos tervét: Derekkel szépen kinyíratja a bétáit, ami ugye egyenlő az alfafalka tagsági díjával és tádám, máris kerek az alfabanda. Így hát a legokosabb lenne, ha Főfarkas nem kontárkodna bele Farkasfiú szakterületébe, nevesen a hősködésbe, hanem inkább csatlakozna Pszichóalfához a pálya biztonságos szélén.

drrrrrr.jpg

Stilest Farkasanyu invitálja hullanézőbe, mert olyat látott, hogy csak na. Farkasanyunak nagyon bejön ez a kórboncnokság, tutira egy pályát tévesztett halottkém.  Lelkesen magyarázza hát, hogy először is, az áldozatot megfojtották ÉS jól fejbe is verték, mindegyik halálbiztos külön-külön is, hát még így együtt, és egyáltalán nem farkasra vall. De még csak most jön az igazi csattanó: akad a becaon hillsi hullaházban egy másik halott is, csontra ugyanilyen tünetekkel, az ilyet nem szoktuk véletlennek nevezni. Ahogy azt sem, hogy arról a csajról van szó, aki szülinapi ajándéknak kérte Stilest. Farkasanyunak csak a nem éppen fájdalommentes halálának kimerítő ecsetelése után esik le, hogy Stiles ezúttal nem azért ölti fel mellette a frissen meszelt fal színét, mert rosszul bírja a véres dolgokat, hanem mert ismerte a csajt. De még mennyire hogy.

wqwafv.jpg

Eközben haladgat az akció az iskolánál is: a csapda készen várja a gyanútlanul belegyalogló prédákat, hogy rájuk záruljon. Vadászapunak feltűnik, hogy világítanak a beacon hillsi szentjánosbogarak, pedig azok amúgy fénytelenek. Mielőtt elmondhatná, hogy ez mit jelent, már ha egyáltalán jelent valamit, megjelenik Boyd meg Cora, akik nagy morgások-vicsorgások közepette hamar levágják, hogy ők itt most kutyaszorítóba kerültek, s gyorsan elinalnak. De nem a suliba, ahogy a furmányos vadászok tervezték. Gyorsan összegyűlnek hát, elő a B-tervekkel, de íziben.

dfthzh.jpg

Azt találják ki, hogy Főfarkas meg Farkasfiú fognak csaliként működni, Vadászapu fedezi őket, Isaac meg rohan bezárni a hátsó bejáratot, miután beterelték őket. Itt lép be a képbe Allison, aki nyilaival beösztökéli a vérengzőket a suliba, Isaacnek így nem marad más dolga, mint rájuk csapni az ajtót, bár nem örömködik éppen újdonsült szövetségese személyének láttán, tekintve, hogy legutóbb még ő szolgált a nyilak célpontjaként, ezért aligha lehet hibáztatni.

vhjkdvhdkjv.jpg

Benn a suliban a folyosókon kitör a harc, végül Scotték csak lejutnak a kazánházba, nyomukban Boyddal meg Corával. A sötét helyiségben gyorsan szembeporoltózzák őket, aztán uzsgyi, rohannak ki és már csattan is a retesz a farkasokon. Scott el sem akarja hinni, hogy egy tervük tényleg működött, hát ilyen még nem nagyon történt a két évad alatt. De nyugalom, most sem ez a helyzet: Farkasfiú addig kagylózik, amíg fel nem fedezi a kazánházban tartózkodók szívveréseit, amiből speciel három is akad, erre mondják, hogy jóból is megárt a sok.

gjllolpé.jpg

A kazánházban ragadt szerencsétlen nem más, mint az új irodalomtanár, igencsak elhivatott tanerő lehet. Főfarkas úgy dönt, egy erősen kamikaze lépésként visszamegy a kazánházba, aztán vagy ő öli meg a bétákat, vagy azok őt, Scott csak csapja rá az ajtót. Utóbbi húzódozik, de nincs idő másra, mint tenni, amit Derek mondott. A tanárnő már épp szembetalálkozik a két farkassal, mikor érkezik a megmentő, így a polcok mögött elbújva egy véres farkasharc szemtanúja lehet, jobb, mint a cirkuszban. A fültanúk – Scott, Vadászapu meg Isaac – sem találják szórakoztatónak a farkasmarcangolás hangját, rohannak is a tett helyszínére. Útközben Isaac felfedezi, hogy kel már a nap, végre valami jó hír.

ghhhzkioépá.jpg

Épp időben, mert a pincében időközben a két veszett béta már rendesen felnyársalta és összekarmolászta Főfarkast, a berontó Farkasfiú meg Isaac azonban már csak a földön magányosan, a két eszméletlen farkas között térdelő Dereket találja, aki nincs éppen csúcsformában, de legalább él. Ahhoz mindenesetre elég fitt, hogy a tanárnő előtt learassa a megmentői babérokat.

vvc.jpg

Stiles eközben addig nyaggatja Farkasanyut, amíg az el nem intéz neki egy találkát a farkasos támadás túlélőjével. Mondjuk sok hasznosat nem tud meg,  csak annyit, hogy az eltűnt csaj – a többi áldozathoz hasonlóan – szűz volt. Ezt az összefüggést vázolja később Farkasfiúnak is, miközben látjuk a képsorokat, amint Zsaruapu és társai rálelnek a csaj fához kikötözött-ott megfojtott hullájára. Amit ráadásul ugyanazzal a hármas módszerrel végeztek ki, mint a többieket: fojtás, fejbeverés és torokelvágás. Farkasfiú nem érti, ez meg mit jelent? Hát emberi véráldozatot, feleli Stiles. Innen folytatjuk.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.07.25. 17:55:08

Ééééés!!!! VadászApuuuuu! hammbekaplak, ó je :)))))) köszikösz a képet, meg a jóféle írást, ó je. :)
FarkasAnyu nagyon sokat fejlődött az előző évadokhoz képest, jót tett neki, hogy kiokosították, most már nem olyan bosszantó, mint korábban, még a végén összebarizok vele. Meg Izsák is határozottan tökös kisfarkas lett, bírom.
ja és a főcím is még faszább lett, ó je :)

Smiley93 2014.07.29. 22:26:10

@aggyistenbrittudós: igenigen, Farkasanyu sokkal jobb így :D bírom, hogy itt a szülők nincsenek elintézve egy kézlegyintéssel, hanem belefolynak a dolgokba :P hehe Izsák, ez miért nem nekem jutott eszembe?!:D
süti beállítások módosítása