Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vikingek 1x03 - A kisemmizett

2014. április 04. 15:00 - sebimatt

A tengeren sikló knarral nyitunk. Viking barátaink mind elégedettek, tervezgetik, ki mihez kezd a jó kis zsákmánnyal, miközben a papok csak reszketnek, hogy a hidegtől, vagy a félelemtől-e azt nem tudni. Valószínűleg mindkettő.

vlcsnap-2014-03-26-22h26m30s236.png

Snitt, ugrás a faluba. Bjorn éppen angolnákat (?) belez, mikor a nagyfőnök csicskása megérkezik. Apád merre? érdeklődik az, mire jön Lagertha és elmondja a törpének, hogy halászni ment. Akkor valakit el kell vinni zálogul és a csicska már visz is egy fiút. Az anyja persze érdeklődik, hova is viszi, de a talpnyaló csak annyit mond, hogy nem lesz baj. Aha, na azt majd meglátjuk.

vlcsnap-2014-03-29-11h13m52s219.png

Vissza a hajóra. Ragnar és Rollo kicsit bratyóznak, aztán előbbi odamegy az olvasgató és nem mellesleg a nyelvükön beszélő paphoz. Megtudjuk, hogy neve Athelstan és valóban angolföldön jártak. Ati elmondja hősünknek, hogy egy jövendölésből tudta, hogy jönnek, és ő emiatt van most itt, mire Ragnar csak leoltja, hogy azért van itt, mert ő nem ölte meg. Na és miért nem öltél meg? érdeklődik Ati. Na látod az kurva jó kérdés! így Ragnar.

vlcsnap-2014-03-28-17h50m41s118.png

Érkezéskor Ati és mi is gyönyörködhetünk a skandinávnak beállított ír tájban, de csak míg rá nem jön, hogy egyik társa megmurdált, szól is hát Ragnarnak. Tényleg, mondja a viking, majd lazán kidobják a hajóból. A papok néznek tág szemekkel, Floki örül, mint majom a banánnak, Ati pedig elmormol egy imát.

vlcsnap-2014-03-28-17h51m31s105.png

Otthon a kattegati nép fogadja a hazatérőket, mindenki mondogatja, hogy a) Annyi kincset hoztunk, mint még soha b) Este bebaszunk mint állat. Egy szakállas fazon elkezdi dicsérgetni Ragnart és még azt is hozzáteszi, már senki nem nézi hülyének, sőt tisztelik. A nép ujjong, hősünk pedig felölti a „Na nem megmondtam basszátok meg!?” arcot. A mólón Knut várja Ragnart és szól, a nagyfőnök már várja.

vlcsnap-2014-03-28-17h51m54s84.png

A csarnokban csicskás vizslatja a zsákmányt, majd Ragnar neki kezd beszámolójának. A papokat egyszerű volt kisemmizni, nem is védekeztek, szóval el is hoztak belőlük néhányat, ráadásul angolföld tele van ehhez hasonló helyekkel. Jolly Joker, mindenki meggazdagodhat! A nép ámul, a főnök meg kételkedik. Mi az, hogy pont te jártál sikerrel? Szerencsénk volt, na meg a jó öreg Thor is segített minket, feleli Ragnar. Na ja, szerencse kontráz a főnök és még azt is benyögi, hogy jogánál fogva minden az övé. Hoppácska, kezd nőni a feszültség kalandoraink körében. A hajót mi építettük, szóval valami azért minket is megillet, veti oda Ragnar. Jutalmazzalak azért, mert nem harcoltatok? viccelődik a boss, majd feleségére sandít és kihirdeti döntését: mindenki választhat egy valamit. Ragnar persze Atit választja amire mindenki röhögéssel reagál.

vlcsnap-2014-03-29-11h16m55s5.png

Odakint Ragnar dühöng, amin Rollo cseszekedése sem segít, de megnyugtatja, hogy ezzel nincs vége. Rollo még villant egy kis lopott aranyat, mire Ragnar felkeni a falra, mondván ez Odin szemében megbocsáthatatlan majd otthagyja azzal, hogy igya le magát, dugjon szajhákat és talán a nagyfőnök is rájön, hogy meglopta.

vlcsnap-2014-03-29-11h17m24s33.png

Boss felesége, Siggy Isteníti férjét, miszerint mekkora jampi ő, hogy puszta szavakkal megfosztotta Ragnart kincseitől, majd úgy tűnik, hancúroznának, de aztán mégsem. Impotencia? Sosem tudjuk meg.

vlcsnap-2014-03-29-11h18m15s38.png

Odahaza mindenki megörül a viking hősnek. Lagertha kérdezi, hol a nagy kincs, amit ígértél? A főnök elvette, de itt van Ati, ő mindent bizonyít. Gyors bemutatkozás, majd míg a gyerekek szerencsétlen papot vizsgálják, a két felnőtt elmegy keffenteni. Hiába, rég volt már rá lehetőség.

vlcsnap-2014-03-29-11h19m11s80.png

Jó nagy lehet a skandinávok libidója, lévén este még mindig tart a menet. Ez itt a History Channel, szóval senki ne várjon Trónok Harca meg Spartacus féle szexjelenteket, de aki a kicsit nem becsüli ugye... Na de haladjunk! Ati olvasna, de csak míg meg nem érkezik a viking pár, hogy megkérjék, csatlakozzon hozzájuk. Ez aztán a vendégszeretet! Papunk azonban ellenkezik, hogy ő felesküdött és nem érinthet nőt, de ezzel csak azt éri el, hogy még jobban noszogassák. Végül elkezd imádkozni, így otthagyják. Másnap reggel Ati zokog a tóparton. Később késsel a kézben oson a házban, hogy leborotválja haját, ám a család rajtakapja, de csak Bjorn röhögi körbe.

vlcsnap-2014-03-29-11h19m53s244.png

Ugrás a nagyfőnökre, aki az éjszaka közepén dolgoztatja csicskását és szerencsétlen zálogban tartott fiút. Ásnak egy szép gödröt, majd az összes kincset belevetik. Miért? érdeklődik a srác, majd jön is rögtön a magyarázat. Amit gyűjtesz ezen a világon az mind a tiéd lesz a Valhallában, de csak ha valaki vigyáz rá. Főnök el, csicskás pedig belefojtja a fiút a gödörbe.

vlcsnap-2014-03-29-11h20m48s35.png

Ragnaréknál a viking és Athlestan ül le egy kis iszogatós csevejre. Elmélkednek az angolföldi szokásokról, Istenekről és a lélekről, aztán mikor megtört a jég (vagyis Ati már-már hullarészeg), Ragnar benyögi, hogy szeretne gyorstalpaló angol nyelvi kurzust venni, mire Ati csak néz, mint borjú az újkapura.

vlcsnap-2014-03-29-11h22m00s241.png

Másnap séta a nagyfőnökhöz. Útközben látjuk, hogy a többi pap nem volt olyan szerencsés, mint Athelstan, szimplán felkötötték őket. Odabent Ragnar előadja a nagy tervet: menjünk újra nyugatra, Ati elmondta, hogy van egy város még több kincscsel, az a tuti biznisz. Boss fél percig gondolkozik, majd rávágja az OK-t, de csak ha Knut is velük tart. Ragnar el, Knutöt pedig még megkérik, hogy ugyan derítse már ki hogyan tájékozódik Ragnar a vízen.

vlcsnap-2014-03-29-11h22m33s51.png

Otthon nincs nagy ujjongás a hír hallatán. Majd áldozunk Odinnak a szerencsétekértí! mondja Lagertha. Gyere el te is! vágja rá Ragnar, amin az asszony kicsit fennakad, mi lesz a földdel meg a gyerekekkel? A pap majd vigyáz rájuk. Mi a fasz?! pattan fel Björn és Ati, előbbi felháborodásában, míg utóbbi kétségbeesésében. Végül Gyda dönt: Ati lesz a főnök. Ragnarné még finoman hozzáteszi, hogy történjen a gyerekekkel bármi, pusztakézzel tépi ki Ati tüdejét. Kedvenc papunk ettől szolidan beszart.

vlcsnap-2014-03-29-11h29m41s237.png

Indulás előtt nagy a feszkó. Egyrészt mert a nap nem süt és akkor nincs nagy haszna a navigációs eszközöknek, másrészt, mert Rollo mihez tartás végett majdnem kicsinálja Knutöt. Nyugi veletek vagyok, nyugtatja őket a kém. Bocsi csak biztosra akartam menni, vigyorog a képébe Rollo. Útközben a nap is kisüt, minden faint.

vlcsnap-2014-03-29-11h30m09s10.png

Northumbriában egy paraszt észreveszi a viking ladikot, ebből még baj lesz. Lesz is, ugyanis alig érnek partot hőseink, a helyi fogadóbizottság már fel is tűnik a színen. Az angolok élből kereskedőknek nézi az északiakat, ami vicces, lévén az összes skandináv állig fegyverben van és hozzáteszi, ha kereskedni akarnak, először a királyukkal kell találkozniuk.

vlcsnap-2014-03-29-11h31m11s119.png

Rollo inkább végezne az összessel, míg az egyik angol pénzt adna nekik, hogy húzzanak vissza oda ahonnan jöttek. Végül, hogy meggyőzze őket a hazai csapat kapitánya Rollo nyakába aggatja nyakláncát. Több se kell Lokinak, máris letépi az egyik alak nyakából keresztjét, ezzel kirobbantva a csetepatét. A skandinávok gyorsan legyűrik az angolokat, de egynek csak sikerül meglógnia. Folytatás jövőhéten!

Címkék: vikingek vikings
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Popeye 2014.04.07. 14:34:06

Az első két rész hogyvoltja elérhető valahol?

2014.04.07. 15:13:32

@Popeye: Ha beírod a keresőbe, hogy "vikings", akkor igen. Az a gond, hogy a régi szerző nagy kezdőbetűvel rakta rá az előző két rész hogyvótjaira a címkét, míg az új kicsivel, ezért nem hozza ki, ha arra kattintasz. A kereső megoldja a problémát :)
süti beállítások módosítása