Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x10 – Seeing Red

2014. február 20. 14:00 - Alice Page

Őrült izgalmakkal fűszerezett kilencedik epizódot tudhatunk magunk mögött, de a mostani sem ígérkezik éppen rossznak… Kezdve rögtön azzal, hogy Vincent tétován toporogva töpreng azon, hogy ugyan mihez kezdjen szíve halódó választottjával annak mellkaslövése után. Evan érkezése csak felerősíti kétségbeesését, ezért inkább visszateszi Catet oda, ahol találta, és illaberek. Evan McGyver és Dr Carter minden skilljét egyesítve összelocsolja a lányt vodkával, majd egy svájci bicskával ejtett metszésbe tollszárat illesztve szuszt ereszt őbelé. Heatherre józanítólag hatnak az események, és bőszen asszisztál. Sikerrel járnak, beindul a légcsere, irány a kórház.

1.JPG

Az ébredő Catet nem más, mint minden nővérek legvörösebbike fogadja a valóságban. A nőnek nem kevés gondot okoz, hogy akár egy másodpercre is befogja a száját, vagy ne pletykáljon, leginkább saját életének búját-baját szeretné rátolni Catre, aki eleinte nem túl receptív irányában. Ki lenne, most komolyan. Nade annyit kihámozunk, hogy egy útszéli Dr House mentette meg Catet, amire az sokat sejtetően bazsalyogni kezd. Nővérke el, doki be, függöny elhúz. Jéééé, Vincent, te vagy az? Naná, majd nem jövök ide is utánad. Óóóó megmentettél, dejófej vagy! Á, hát érted, igazából akartalak volna, de éppen szörnnyé voltam volt válva, szóval Evan volt az, szorri. Nem baj, a szándék a fontos, köti a szűkölő ebet a bizonyítványhoz Cat. Vincentnek rövid kéznyomorgatás után mennie kell, hiszen halott, vagy mi, nem időzhet csak úgy, lopott köpenyben a legnagyobb NY-i kórházban. Ráadásul érkezik a nap igazi hőse, át kell adni neki az ágyszélt. Útban lefelé Vincent még össze is fut a virágcsokrával büszkén és nem csak magában mosolyogva érkező Evannel.

3.JPG

Nem csak vele hozza azonban össze a jószerencse… Vincent a főlépcsőn lefelé haladva leveszi a maszkját (a barom), mintha mi sem történt volna, amikor a korábbi vörös nővérke a lent kavargó tömegből a nevét kezdi sikoltozni, igencsak halálra vált ábrázattal. Hősünk észbe kap és kereket old, kisebb sokkban hagyva a szerencsétlen lányt. Eközben Evan szerényen mosolyogva hódít a betegszobában, de annyi esze azért van, hogy próbáljon Vincent-fronton többet megtudni Cattől, egyelőre nem sok sikerrel. Távozása után levegőhöz sem jutunk, Vöröske (Alex egyébként) már megint ott van, és a Cat-et korábban vizsgáló orvosról kérdezősködik (ennyit Vincent lopakodásáról…). Kiderül, hogy ismeri, méghozza igencsak behatóan. Dráma, dráma, dráma.

2.JPG

Vincent a sztorit megosztja JT-vel is, aki szokásos elmés tanácsaival hergeli az indulatokat. Most akkor Cat vagy Alex, Alex vagy Cat? Mikor lett egyáltalán Alex egy opció, és eddig miért nem volt az? Vagy akkor én nem ezt a sorozatot nézem. Áh, mindegy, Vincent kap egy sms-t Cattől, hogy be ne jöjjön a kórházba újra, természetesen azonnal indul. Becibálja a folyosón támolygó Catet egy sötét szobába. Ha a Grace Klinikában lennénk, akkor mindenki tudná, mi következik, de ezek még akkor is papírkutyák lennének ehhez, ha Cat nem lenne betegállományban. A srác remek érzékkel rendelkezik a kényes helyzetek teremtéséhez, ezt meg is villantja, amikor a volt élete szerelméről mesél a jelenleginek. Priceless. Vincent érzelmi ámokfutása ezzel nem ér véget. A műszakot épp befejező Alex a kocsijába ülve ugyanis nem mással néz farkasszemet, mint gimis/egyetemi szerelmével. A lány érzelmileg alaposan felzaklatva hallgatja a sztorit Afganisztánról meg az elmúlt tíz évről, és persze gyorsan kiderül az is, hogy továbbra is halálosan szerelmes Vincentbe, és szívesen újrakezdené vele. Szörnységről szó sem esik, úgy fest, Vincent az ilyen apróságokat egy későbbi időpillanatra tartogatja. Cat a kórházi ágyon sem tétlenkedik, épp Alexet csekkolja facebookon. A lufifelhő mögött érkező Tess szerint ez eléggé amatőr, helyette a rendőrségi adatbázist javasolja, okos. Alex persze tiszta, egyedül annyi van vele, hogy egy ideje rendszeresen „követik”, legalábbis ezt állítja, de a rendőrség szerint csak simán bolond. Cat ezen jól elgondolkodik, majd fáradtságra hivatkozva kirúgja Tess-t – de csak azért, hogy az infúziót kitépkedve az egynapos lőtt mellkasi sebével Alex után induljon. Nem okos.

6.JPG

Cat szokás szerint zseniálisan időzít: éppen akkor érkezik Alex háza elé, amikor egy arc éppen kést szorít a kétségbeesetten tekergő nővérke torkához. Figyelmeztető lövésével szerencsére elűzi a támadót. Többre ugyanis nem telne tőle, sebe felszakad, és a lány erejét vesztve imbolyog. Alex a lakásán kicsit rendbe szedi, közben cimboraságukat építik, ami nem tudom, egy tizes skálán mennyire elvetélt ötlet. Sebaj, Alex kávét főz az új öribarinak, amíg az a szekrényében turkál. Levelek Vincenttől, összebújós képek kettőjükről – az egyik irományból fekete-fehéren ordít az arcunkba az igazság: több volt ez, mint ifjonti kufirc, jegyben járás esete forgott fenn. Most jönne a kötelező önsajnálat, hogy vele sosem fog fotózkodni, merthát halott és se biztosítása, se lakcímkártyája meg minden ilyesmi, de nincs rá idő, mert jön Vincent is, aki ezek szerint nem csak egy lány lakásába bejáratos. Szimpatikus módon azonnal a karjaiba kapja Alexet, de az időközben a szobából kikevergő Cat nem lesz szívbajos, megmondja neki, hogy üljön őrt, ő pedig elviharzik. Valakinek itt a nagy csöpögés közepette dolgoznia is kell, ugyebár. Kicsit úgy tűnik, az ő fejében Vincent és Alex már egy párt alkot.

7.JPG

Megy Evanhöz, aki szokása szerint gyönyörű, és ezen kívül még sármos is. De nem ezzel, hanem józan logikájával dumálja le Cat-ről a textilt: át akarja kötni a sebét. Szép húzás. Alex lakásába visszatérve hármasban fura múltidéző romantikázásba fognak a megfakult képek fölött, próbálva kideríteni, ki akarhatja Alex vesztét. Állítólag volt egy arc pár éve, aki szerelmet vallott neki, de ő kegyetlenül szembesítette az igazsággal, ti. hogy az ő szíve már foglalt. Lehetett ez X évvel azután, hogy a pasija harcban elesett, logikus. Mindegy, Alex kitartott, ami innen nézve nem feltétlenül egészséges, de jelen esetben a legszentebb erényként csillog-villog a mesterséges megvilágításban. Sebaj, csaljuk tőrbe aztata fickót. Alex kamulevelet ír egy barátnőjének (az e-mailjeit is figyeli ugyanis a rejtélyes férfi), amelyben műszak utánra találkozót beszél meg vele a kórházban. A megbeszélt időpontban Vincent és Cat kitartó figyelmét egy kisebb robbantással elterelve Alexet a pincébe hurcolja, ahol egy szekrénybe zárja. Vincent utána veti magát, lövések dördülnek. A helység elsötétül, a pasi bénázása az öngyújtóval semmit nem ér Vincent nightvision-je ellen, így  szörnyünk simán levadássza az arcot, amiből az nyolc napon túl sem gyógyul.

8.JPG

Minden jó, ha a vége jó (nade kinek?). Vincent kimenti Alexet a szekrényből, aki örömében hiba nélkül le is smárolja. Cat időzítéséről korábban már tettem említést, ez most sem hagyja cserben, így a DNS-csere utolsó momentumait még ő is elcsípi, ajándék ez az élettől. Vincent a másnap reggeli müzli fölött mesél JT-nek a kalandokról. Nem tudja eldönteni, mi legyen, Alex-szel újra normálisnak érzi magát. Csak azt felejti el, hogy nem az. JT később a melóban is izgalmak elé néz: nem más jött el hozzá, mint Evan, aki láthatóan lassanként elkezdi összerakni a szörny-sztorit…Először JT témában végzett régi kutatásairól érdeklődik, majd ajánlatot tesz neki: ha ketten kutatócsoporttá állnak össze, akkor JT korábbi anagaiért cserébe amaz használhatja a menő laborját, és együtt publikálhatnak majd – Vincentről. Csábító ajánlat. Vincentnek vastag a bőr a pofáján, este még elmegy egyet bazsalyogni Cat-hez, akivel természetesen a kapcsolatuk előtt tornyosuló mindenféle akadályokról is beszélgetnek. Ha némítva nézem a beszélgetéseiket mostantól az éved végéig, szerintem akkor is elég biztonságosan meg lehet majd mondani, miről nyavalyognak… Na mindegy, most épp szomor van, mert Vincent Alexet nyalta meg, nem Cat-et.

9.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása