Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm S03E03 – A Dish Best Served Cold – Édes a bosszú

2014. február 09. 15:00 - Kapitánylány

„Itt a halál az úr, életeket teremt, azok táplálják. Haldoklók jajkiáltásai fűszerezik lakomáját." - George Eliot

Nick egy futógépen szaladgál, a szívverése állandó, hiába emeli a doki egyre csak feljebb a dőlésszöget. Az orvos kicsit tanácstalan, vagy elromlott a gép, vagy Nick van jó formában, kérdezi, hogy volt-e valami változás mostanában a Grimm életében? Nick magában visszaemlékezik az elmúlt napok eseményeire, majd csak annyit közöl, hogy talán kicsit stresszesebb a meló. A doki útjára engedi a férfit, kicsit próbáljon meg pihenni, értesíti, ha van valami híre.

01.jpg

Egy étteremben vagyunk, Monroe és Rosalee kettesben költi el szerény lakomáját, Eddie a maga ügyetlen módján próbál az összeköltözésre célozgatni, amikor is egy pincér marhahúsos-szarvasgombás tortácskát hoz ki a séf ajándékaként. Rosalee önként feláldozza magát, megeszi mindkét adagot, hogy Monroe ne essen kísértésbe. Eddie folytatja tovább a célozgatást, Rosalee szívja a vérét ahogy kell, a férfi végül csak kiböki, hogy költözzenek össze, majd rögtön szerelmet is vall, szerencsére a lány is viszonozza, ő is szereti a dúvadat. Az asztalukhoz ekkor lép Monroe egyik régi ismerőse, Sam, ódákat zeng Eddie órás tehetségéről, majd végre távoznak, folytatódhat a romantikázás.

02.jpg

Egy férfira váltunk át, aki az erdőben futkorászik, fájlalja a hasát, majd felmászik egy fára. Juliette és Nick beszélget, a lány szerint nem a géppel volt a baj, Nick szervezetében még ott lehet a méreg, mostantól figyelni fog a férfira, és várnak, hogy elmúljon a hatás. A Grimmet nem nagyon nyugtatja meg, hogy várakozni kell, mostanában éberebbnek, higgadtabbnak érzi magát, de lehet csak azért, mert igyekszik most körültekintőbbnek lenni. Visszaváltunk a fára mászó férfira, akiről kiderül, hogy dúvad, a hasa egyre puffadtabb, majd ki is robban.

03.jpg

Nick, Hank és Wu érkezik ki a helyszínre, kicsit tanácstalanok, hogy mi okozta a férfi halálát, a vadőr szerint nem lehetett puma vagy medve, mert egyet se láttak a közelben. Főrendőr érkezik meg az irodájába, Sebastien hívja, a királyi családban már elkezdődött a viszálykodás, hogy ki lépjen a Telivér helyére, de szerencsére nem sejtik, hogy Renard tervelte ki a merényletet. Sean kiadja az új utasítást, Sebastien keresse fel Frau Pech-et a gyerek eladása miatt. Adalind érkezik meg, az érdekli, hogy veszélyben van-e, illetve ki lép majd Eric helyébe, Sebastien erre csak annyit mond, hogy az utolsó királyi utód.

04-1.jpg

04-2.jpg

Végre leszedték az áldozatot a fáról, az irataiból kiderült, hogy kicsoda, Wu szerint vicces, hogy a halott szervdonor volt, vajon kinek kell a maradék, majd inkább távozik, amikor a srácok csúnyán néznek rá. Az őrsön kihallgatják az áldozat feleségét, nem rég ünnepelték a házassági évfordulójukat egy étteremben, igazán boldogak voltak, nem tudja, hogy ki ölhette meg a férjét. Egy párocska andalog, egy fához bújva csókolózni kezdenek, a lány ruhája véres lesz, meglátják a hullát a fa tetején. Nick a monitorján az általa megölt férfi rendőrségi aktáját nézegeti, közben visszaemlékezik a verekedésre. A századoshoz megy be egy kis lelki segélyért, de a Főrendőr csak annyit kérdez, hogy mi zavarja a nyomozót, az hogy nem keveréklényt ölt meg, mert abból már párat kinyírt a Grimm, Nick köpni-nyelni nem tud.

05-1.jpg

05-2.jpg

Nyomozópárosunk kivonul az új helyszínre, a női áldozat kocsiját átkutatva egy népszerű étterem blokkját találják meg, Hank hívja is a feleséget, hogy ők hol költötték el az évfordulós vacsorát, kiderül, hogy ők is a Raven & Rose nevű étteremben ettek. Az őrsön Hank további adatokat gyűjt össze az étteremről és a főséfről, majd a kivonulás mellett döntenek. Sebastien betör Frau Pech viskójába, ahol egy noteszben egy hotel neve és a szobaszám kelti fel az érdeklődését, azonnal jelenti ezt Renard-nak, aki ki is osztja az új feladatot, Sebastien derítse ki, hogy ki lakik ott. Nick és Hank megérkezik az étteremhez, Ostler séffel akarnak beszélni, aki épp ordítva osztja ki a beosztottjait, mindenki átváltozik pórsertéssé.

06.jpg

Ostler tiltakozik a vádak ellen, múltkor volt kint nála az ÁNTSZ, mindent rendben találtak, az étlapon pedig fel van tüntetve, hogy mi mit tartalmaz. Nick elkéri az alkalmazottak listáját, illetve, hogy az áldozatok mit ettek. Az őrsön tanácskozva jönnek rá, hogy a halottak nem ugyanazt ették, és az alkalmazottak egyikének sincs priusza, Wu pedig tovább rontja a helyzetet, nem volt semmilyen bacilus, vagy méreg az áldozatok testében. Odahaza Juliette az ügyet meghallgatva, arra jut, mintha az áldozatok gyomorcsavarodásban szenvedtek volna, amely az állatvilágban csak bizonyos fajtákra jellemző. Nick továbbgondolja, lehet, hogy az áldozatok dúvadak voltak, hiszen köztudott az ősrégi pórsertés-dúvad viszály, csak azt nem érti, hogy honnan tudják ki a dúvad. Juliette hűti le a férfit, gondolkozzon el ezen útközben Monroe felé, hiszen ma van a nagy kiköltözés.

07.jpg

Nick és Monroe búcsúzkodik, hány dúvad mondhatja el, hogy egy Grimmel lakott együtt, sőt életben is maradt. Nick mellékesen megkérdezi, hogy Eddie volt-e már a Raven & Rose étteremben, a dúvad lelkesen kezd el mesélni a vegakolbászról, a Grimm aggódva érdeklődik Monroe egészsége felől. Már éppen kirakná a dúvad az utcára Nick-et, amikor egy másik szobából előugrik egy pár kedves ismerős, kiköltöző partit adnak, Bud felesége még tortát is sütött. A pezsgőzést egy telefonhívás szakítja meg, Sam eltűnt, Nick rákérdez Rosalee-nál, kiderül, hogy Sam is evett abban az étteremben. Hank elkéri Sam autójának a rendszámát, kiadja rá a körözést, közben kiderül, hogy az első áldozatot is ismeri Monroe. Rosalee a tünetek után érdeklődik, Juliette elmondja, amit tud, a rókalány már tudja is mi okozhatja, irány a bolt, közben látjuk Sam-et, amint az autójából kiszállva befut az erdőbe.

08.jpg

Völlige Verzweiflung, azaz fekete mélabú gomba (ami hasonlít az Ophiocordyceps unilateralis trópusi gombához) okozta az áldozatok halálát, amely a megfőzés és az elfogyasztás után a dúvadban mérget szabadít fel. Monroe aggódva gondol vissza az elfogyasztott ételekre, ekkor esik le Rosalee-nak, hogy mindenki kapott tortácskát, amit Eddie ugye nem evett meg. Hank telefonhívást kap, megtalálták az autót a Washington Parknál, a srácok elindulnak megkeresni Sam-et, de sajnos későn érnek oda, a szemük láttára robban szét Sam.

09.jpg

Monroe bosszút esküszik, ha Nick nem intézi el, akkor majd ő csinálja ki azt a pórsertést. A Grimm látogatást tesz az étteremben, a séfnél rákérdez a különleges ételre, Ostler átváltozik, nevetségesnek találja a feltételezést, Nick inkább azt tartja érdekesnek, hogy egy pórsertés dúvadat öl. A főséf először kicsit ledöbben, de hamar összeszedi magát, a Grimm nem tartóztathatja le, hogy dúvadakat öl, ki hinne neki. Nick igazat ad, ő arra számít, hogy Oestler önként adja fel magát, de a főséf inkább tovább folytatja a mérgezést, bosszút áll a sérelmeikért.

10.jpg

Nick odahaza Juliette-tel beszélget, a férfi aggódik a kialakult helyzet miatt, rendőrként nem tud mi tenni, Grimmként kell beavatkoznia, nem akarja, hogy Monroe gyilkoljon. Ekkor újra elfehéredik, kis idő múlva tér magához, Juliette-t a frász kerülgeti. Eddie a boltban dühöng, Rosalee próbálja nyugtatgatni, ekkor ugrik be hozzájuk a Grimm, de még ő se tudja lecsillapítani Monroe-t, bosszút esküdve hagyja ott őket. Bécsben a 215-ös szobában Adalind a laptopján a merényletről szóló hírt nézi, közben véres könnyeket hullajt Eric-ért. Kopogtatnak az ajtón, szobaszerviz az, ételt hozott a lánynak, de kiderül, hogy ő nem rendelt semmit, Sebastien fényképezi le Adalind-ot a mobiljával.

11-1.jpg

11-2.jpg

Légipostával gomba érkezett az étterembe, Ostler elégedetten indul el haza, Monroe követni kezdi, majd több dúvad társaságában körbekerítik. Nick és Hank érkezik meg, a Grimm földre teperi Eddie-t, verekedni kezdenek, végül pisztolyt fognak Monroe-ra, az állítja le csak a dúvadat. A főséf védelemért könyörög, Monroe-t ez nem hatja meg, rátámadna, de Nick egy golyót ereszt belé, Eddie holtan esik össze. A dúvadak érkeznek bosszút állni halott testvérükért, Nick csak akkor tudja megállítani őket, ha a pórsertés mindent bevall, erre kontráz rá Eddie is, még meghalni se tud normálisan. Hank félni kezd, inkább hagyják ott Ostler-t. A főséf beveszi ezt a nagyon rossz színjátékot, bevallja, hogy ő ölte meg a dúvadakat, a nyomozópárosunk beviszi az őrsre, ahol aláírja a tanúvallomását. Nick nem hiszi, hogy véget vetett ezzel a viszálynak, de kezdetnek nem rossz. A kihallgató szoba másik oldalán Monroe, Renard és Hank várja Nick-et az aláírt vallomással, a dúvad kicsit panaszkodik az erősre sikerült pofonok miatt, Nick szerint Eddie se adott kisebbet, majd egy apró sebre mutat.

12.jpg

Érdekességek a résszel kapcsolatban:

  • A cím 'A Dish Best Served Cold' egy angol szófordulatból, a 'revenge is a dish best served cold'-ból (a bosszú egy tál étel, ami hidegen a legjobb) jött, amit a bosszú kifejezésére szoktak használni.
Címkék: grimm
36 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.09. 16:03:10

Köszi szépen az írást!
Ez a rész beleillik az eddigi vonalba, már ami a vérengzős motívumokat illeti - itt is kellett párszor fél szemmel pislognom a monitorra... Amúgy a sztori szerintem tök jó volt, és hogy Monroe ennyi szerepet kapott benne. Az a közösen töprengős fénykép (alulról az ötödik) extrán jó.
Viszont fényképek szempontjából amúgy azt kell mondanom, hogy: Anyuuuuuuuuuu, éhes vagyok!! (Érted, ugye?)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 16:15:47

@Dogla: Megint el akarsz tűnni 1 hozzászólás után? :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 16:30:44

Köszi a hogyvoltot Nau! Monroe és Rozálka édesek voltak! Bár gyanítom, hogy téged elvesztettünk a futógépes jelenetnél egy időre :-)
De miért másztak fel a fára a hasrobbanósok?
FRnek mondjuk igaza volt azzal a féllény/ember dologgal.
A feliratosban "építőmalacok" a pórsertések.
Köszi a képeimet!

2014.02.09. 16:37:30

@Pácsó Ármándó: Jaja, mostanában ez a szokásom :)

Gabba 2014.02.09. 16:57:52

jó lett, köszi, de mijaza pórsertés? szegény malac?

W.Jack. 2014.02.09. 18:07:27

Ügyes vagy Kapitánylány, jót írtál, köszi :)
Völlige Verzweiflung milyen szépen is hangzik ez :)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 18:31:49

@Dogla: Szokjál le róla és ha látod, hogy itt cincognak az egerek, tessék jönni belekotyogni!

@nughop: Ezt a német nevet én "képként" látom, sohasem mondtam ki magamban betűről betűre :-)

W.Jack. 2014.02.09. 18:34:41

@Pácsó Ármándó: Én meg személyesen túl jól ismerem a "teljes kétségbeesés"-t így nyilván már rengetegszer :)

2014.02.09. 18:38:15

@Pácsó Ármándó: Az egerek nem szeretik a macskát :(

@Gabba: Vagy lehetne spórsertés, azaz spórolós malac. Na jó, leállok...

Kapitánylány 2014.02.09. 18:40:47

@Pácsó Ármándó: még amikor nyauuuuu ìrta a posztot, illetve a szinkronban is pórsertés volt, szòval ezzel nem tudok mit kezdeni, nàlam még mindig a szinkron az első, bocsánat érte

@Dogla: majd amikor FR-nek több szerepe lesz, akkor kap több kèpet, most nem tartottam indokoltnak a sok képet róla, bocsánat ezért is

@nughop: a német nevet csak most, csak miattad :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 18:49:52

@Dogla: Legyél már egy kicsit pozitív is! :-) Ezek csak jelképes képzeletbeli egerek voltak :-)

@Kapitánylány: Már mondtam, hogy nem azért írok a feliratosról, hogy elmarasztaljalak! Viszont az építőmalacról eszembe jut az a mese amiben a malacok házat építenek különböző anyagokból és jön a farkas hozzájuk vacsorára! :-)

@nughop: Kettőbe?! Már 1 SÉG-be esni se semmi! Vagy abba tömörülni szoktak? Na, mindegy! Fel a fejjel Nugi! :-)

W.Jack. 2014.02.09. 18:51:45

@Pácsó Ármándó: Fenn volt a fejem, csak jeleztem, hogy nekem speciel közeli ismerősöm :)

W.Jack. 2014.02.09. 19:06:34

@Pácsó Ármándó: Igen. Hol volt, hol nem volt..... Itt a vége fuss el véle.

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 19:11:05

@nughop: Jól van, akkor nem kérdezetem

W.Jack. 2014.02.09. 19:15:09

@Pácsó Ármándó: Sajnálom, csapnivaló mesélő vagyok :)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 19:16:45

@nughop: Nekem meg néha kellene gondolkodnom is :-)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 19:30:59

@nughop: Ez cseppet sem csapnivaló!! Szuper kedves mesélő vagy!!

Tééényleeeg! Meg is kérem Kapitánylány hogyvoltírót, hogy a következő hogyvoltját olvassa fel és linkelje be ilyen SoundCloud izében!!

Ki támogat?!

W.Jack. 2014.02.09. 20:24:05

@Pácsó Ármándó: A kedves jelzőt elfogadom, az úgy általában jellemző :) A szuper meg a mesélő..... na az már nem igazán :)

Én támogatom a kezdeményezést,bár azt csak Kapitánylány tudja, hogy ő mennyire szívesen adja a hangját :)

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 20:31:29

@nughop: Nem elbizonytalanítjuk Nugi, hanem rábeszéljük! :-)

@Dogla: ? Támogatod? :-)

@Gabba: Támogatod? :-)

@yooha: Támogatod? :-)

@Sexbiri Árnyékmacska: Támogatod? :-)

2014.02.09. 22:35:46

@Pácsó Ármándó: Zsizsegős, előbb őt kérdezd meg vállalná-e egyáltalán? Én szívesen meghallgatnám, de ahhoz szerzői akarat is kell...

Pácsó Ármándó 2014.02.09. 22:47:58

@Dogla: Tudom, tudom! Örülök, hogy te is szívesen, erre voltam kíváncsi! Mi az a zsizsegős? :-)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.02.10. 13:52:55

@nughop: Ez egy létező gomba?
Ja, üdv mindenkinek, örülök hogy most is van hogyvolt. És most már együtt haladok Veletek, vagyishogy a hogyvoltnál előrébb, de mindegy.
@Pácsó Ármándó: Támogatom! Mit?

Ez a pórsertés ez honnan jött? Nem építőmalacok azok? Ja, a sorozat hatására (részben) újrakezdő német tanfolyamra járok, mert ich vermisse die Sprache.

Kapitánylány 2014.02.10. 16:29:33

@Yooha: a TV2 fordítóihoz kellene fordulni, ők találták ki! :D

@Pácsó Ármándó: á, az én csengő-bongó hangom igen csak eltorzul a mikrofon által, többször megkaptam már, hogy nem is én beszélek :D

a pórsertés-dúvad viszályt ugye egyszer már elővették, úgy látom ez kedvenc témájuk lett

Pácsó Ármándó 2014.02.10. 19:38:12

@Kapitánylány: mivel én még nem hallottalak élőben beszélni, így nem is tudok hasonlítani :-)
De értem a sorok közt elrejtett nem-et :-)

W.Jack. 2014.02.11. 08:33:49

@Yooha: Wenn Du schon so fragst, dann würde ich eher auf Nein tippen:) Obwohl... wenn ich es mir besser überlege, der Name könnte ziemlich gut zu einem richtigen Giftpilz passen :) Gemeint war aber selbst das Gefühl, das ich mit dem Ausdruck "Völlige Verzweiflung" verbinde.

W.Jack. 2014.02.11. 08:53:20

@Kapitánylány: Mindenkinek abszolút máshogy adja vissza a hangját egy felvétel, mint ahogy azt saját maga hallja, amikor beszél. Így van ez még akkor is, ha profi stúdióban veszik fel, teljesen profi körülmények között. Jó, most egyértelműen kis szám (1) alapján kezdtem el általánosítani, mert csak a saját hangomat hallom "bentről" is :) De bárkit megkérdezel (akinek már felvették valamilyen okból kifolyólag a hangját),azt fogja mondani szerintem, hogy a felvételről visszahallgatott hang köszönő viszonyban sincsen az ő "valós" hangjával.

Ehhez hozzájön az is, hogy aközött is hatalmas különbség van, ha egy adott ember felolvas valamit, vagy spontán beszélget. Mert nagyon észrevehető a felvett szöveg hallgatásakor. És nem az esetleges gondolkozási szünetek miatt, hanem mert teljesen más lesz az egész :)

Az sem mindegy, hogy milyen nyelven beszél az ember, én tudom saját magamról, hogy tök más a német és tök más pl. a magyar hangom. Mérő László írt egyszer arról, hogy több nyelvet is anyanyelvi szinten beszélő barátaival folytatott beszélgetésekből kiderült, hogy egészen másmilyenek az egyik nyelven, mint a másikon. Ami abszurdnak hangzik, mert ugyanarról az emberről van szó, de mégis másfajta érzelmekkel reagálnak hasonló helyzetekre, ezáltal máshogyan fogalmazzák meg ugyanazt, máshova kerül a hangsúly, változik a hanglejtés.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.02.11. 09:04:09

@nughop: Oh, danke sehr für die deutsche Antwort! Es ist mir ein Vergnügen, die Sprache hier zu üben. Leider lesen ist viel einfacher als schreiben, so muss ich jetzt das Wörterbuch oft nutzen.
És ezzel kb. megmutattam a jelenlegi némettudásom csúcsát, köszönöm :)

W.Jack. 2014.02.11. 09:12:37

@Yooha: Das Vergnügen ist ganz meinerseits:) Um die Sprache mündlich zu üben, habe ich jede Menge Gelegenheit, aber schreiben tu ich eigentlich selten. So hat es mir echt Spaß gemacht, die Antwort auf Deutsch zu verfassen :)

Ich muss Dich loben: ich erlebe es kaum paarmal in Ungarn, daß man die deutsche Sprache so gut beherrscht, wie Du es tust :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.02.11. 10:45:09

@nughop: Vajon hányadik német mondat után tiltanának ki minket innen? :)
Kicsit más: Azért sokszor elég viccesen ejtik a Wesen neveket, sokszor rá sem ismerek a szóra. De Lenardékat szoktam érteni, annak örülök.

W.Jack. 2014.02.11. 10:50:33

@Yooha: Kapitánylány elnéző velünk, itt zizegőkkel szemben :)
Őszintén szólva amikor angolul is belenéztem a sorozatba (mármint angol nyelven is megnéztem, mert érdekelt, hogy kihez milyen hang társul) nekem már azt is elég nehéz volt felfognom, amikor azt a szót hallottam, hogy "Wesen", ennél összetettebb nevekről nem is szólva :)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2014.02.11. 11:27:28

@nughop: Ja tényleg, azt én mindig [Vézen]-nek gondoltam, mert csak leírva láttam, ők meg [Feszen]-nek vagy minek mondják :S
süti beállítások módosítása