Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x09 – Everyone Says I Love You

2014. január 27. 11:00 - Smokey the bear

Aaron kiborulása után vagyunk, a sorozat téli szünet előtti utolsó részében. Miles és a Matheson- lányok bunkertámadásra készülnek. Nincs túl sok esélyük, de Aaront és Gene-t valahogy csak ki kell hozniuk. Miles a kezét fájlalja, amit nem csodálunk, elvégre vérmérgezéssel nem nagyon ugrál az ember. Az senkinek sem jutott még eszébe, hogy a kötést cserélni kéne? Rachel ápolónő, az ég szerelmére! A bejutás egyszerűbbre sikerül, mint hitték, ugyanis ahogy közelebb lopakodnak az épülethez, mindenkit (embereket és állatokat egyaránt) a sárban fekve találnak. Nem haltak meg, csak eszméletlenek. A bunkerben is hasonló a helyzet. Aaron elmenekült. Erre Charlie jön rá úgy, hogy felismeri Aaron bakancsának nyomait. No comment. A nyomok egy falba vájt alagútba vezetnek. Rachel még tököl egy kicsit, csak hogy a katonák jól magukhoz térjenek, majd még pont az utolsó pillanatban a trió eltűnik az alagútban.

KO.png

Neville Allenford parancsnokot kísérgeti egy vonathoz. Hol van már az előző szezon, ahol a gőzmozdony volt a legnagyobb szám! A parancsnok kicsit morcos, ő csak az őrnagynak ígért segítséget, a minden bizonnyal beszámíthatatlan fiának nem. Neville kontráz, Jason jön, és lesz szíves ezt Roger is észben tartani. Mindenkinek vannak sötét kis titkai - folytatja a zsarolást Neville-, ő segített megoldani Allanford „problémáját”, itt az idő viszonozni.

WH.png

Mileszék az alagúton át egy erdőbe jutnak, ahol igen nagy a köd. Ahogy arra főhősünk is rámutat, az évszakhoz képest ez meglehetősen szokatlan időjárási körülmény. Ő már menne tovább, de Rachelből előbújt a lelkiismeret, és inkább visszamenne az apjáért. Remek, az előző részben még simán elgázosította volna, most meg itt nyávog, hogy mi van, ha már meghalt az öreg. Egészségi állapotához képest Miles gondolkozik a legtisztábban; ha Gene meghalt, azt azért tette, hogy őket mentse, hogy ők meg előkeríthessék Aaront. Horn és kis csapata közben magához tért, és az egész bagázs megindult a geeket keresni, és persze pont Mileszék orra előtt haladnak el. Még szerencse, hogy köd van, ugye.

fog_1.jpg

Egy lepukkant iskolaépületben folytatjuk, ahol épp az előbb emlegetett Aaron ébredezik. (A falon ott figyel egy Stephen King plakát!) Cynthia is vele van; eszméletlen, de él. A sebe teljesen begyógyult. Aaron már épp megörülne, amikor mozgásra lesz figyelmes. El is indul megkeresni a zaj forrását, amikor hirtelen egy kisfiúba botlik. Na, mibe fogadjunk, hogy ez a nanoizék emberi alakja. Micsoda váratlan húzás lenne a készítőktől, nem igaz? A kissrác csak annyit mond a lefagyott Aaronnak, hogy szerinte a férfi a saját két lábán jutott el az iskolába, kezében a nővel.

creepy.jpg

Odakint folytatódik a keresés. Monroe-t is odaette a fene valahogy. A nagy ködben Miles és Charlie vitatkozni kezdenek, még jó, hátha meghallja őket valaki. Nincs szerencséjük, ugyanis máris belebotlanak három katonába, és a nagy csetepaté közben az egyik elsüti a fegyverét. Két másik katona jelenik meg a zajra, és feltartóztatják a kis csapatot. Monroe-val azonban nem számolnak, aki előugrik a susnyásból, és lekaszabolja a támadókat. „Én vagyok Batman!” – mondja, majd int a többieknek, hogy menni kéne. Imádom ezt az embert!

batman.jpg

A sok köd után végre napfényes helyre váltunk. A vonaton Allenford tündéül írt levelet olvasgat, és nem boldog tőle. Csak mondom, hogy ha ez lesz az új USA hivatalos nyelve, akkor nem kell bajlódni a fiatalok iskoláztatásával, mert minek. A parancsnok Nevillért indul, de már csak Jasont találja, mert az apja előre sietett, hogy megnézze, miért állt meg a vonat hirtelen. Az őrnagy bámul ki az ablakon, és egy párra lesz figyelmes, akik most szállnak fel a vonatra. A nő megfordul, és a halottnak hitt Julia az! Neville sokkot kap.

Julia.jpg

Vissza a ködbe. Aaron ébresztgeti Cynthiát, közben elcseveg a furcsa kisfiúval. A srác egyedül van, a szüleit keresi. Az oklahomai Spring Cityből származik. Ők még ugyan nem veszik észre, de mi már látjuk, hogy egy hazafi felfedezte a rejtekhelyüket. Erről még Horn sem tud, és mivel már javában hallucinál (miután magához tért a rész elején Truman megzavarta, és nem tudta belőni magát), ezért arra utasítja Shawt, hogy menjen vissza a városba, és mondja meg Trumannak, hogy küldje hozzá az összes emberét.

horn.jpg

Monroe egy óvóhelyre vezeti a csapatot, majd Milesszal egy kis privát csevegésbe kezdenek. Bass-t nem érdekli Aaron, ő csak azért jött vissza és mentette meg Milest, mert a férfi még mindig nem árulta el, hol van a fia. Miles győzködi a haverját, hogy segítsen. Megmutatja a kezét, ami elég szarul néz ki. Monroe a legjobb arc a sorozatban, rögtön megfogja Miles homlokát, és orvost hívna neki. Csak egy a gáz, az egyetlen valamirevaló fehérköpenyes Gene, aki a jó ég tudja, hogy életben van-e még. Ennek ellenére Miles ragaszkodik ahhoz, hogy keressék meg Aaront inkább. Bass teljesen elhűl, hogy mennyire elpuhult a haverja. Miles erről nem nyit vitát, csak arra kéri őt, hogy segítsen, különben soha nem árulja el, hol a gyerek.

needhelp.jpg

Kicsit odébb anya-lánya beszélgetés van. Charlie nyugtatja Rachelt, hogy meg fogják találni a nagypapit. Az anyja azon bánkódik, hogy elég méltatlan körülmények között váltak el. Mivel a helyzetük nem túl fényes, ezért elmondja a lányának, hogy bármi történjen, nagyon szereti. Charlie is viszont. Csak megjegyzem, hogy hasonló szavaknak egy szobával arrébb is örültek volna. A szerelem felidéz Rachelben egy emléket hat évvel az elsötétedés előttről. Miles akkor vonult be katonának, és a nő kiment utána a reptérre, hogy visszatartsa. Milesnak lelkiismeret-furdalása van a bátyja miatt. A viszonyt nem folytathatják, Rachel sokkal jobban jár Bennel, inkább kezdjenek el családot alapítani ők ketten. A Barbie-babává fazonírozott Rachel inkább Milesszal tartana, feltéve, hogy a férfi (is) szerelmes belé. Miles letagadja, hogy szeretné, majd szomorúan elbattyog. Erre szokták mondani, hogy a többi már történelem.

barbie.jpg

A vonaton most Julián a sor, hogy sokkot kapjon. Amikor a fülkébe belép Neville, hirtelen köpni-nyelni nem tud. Elég feltűnően csinálja, csoda, hogy az asztaltársasága nem veszi észre. Neville okosan inkább csak elhalad a nő mellett. Julia otthagyja a pasiját, és a férje után megy. Egy poggyászkocsiban éri utol, és végre jöhet az összeborulás. Ha bírnám Juliát, még örülnék is neki, de hát így…

reunion.jpg

Horn is megtudja, hogy megtalálták Aaront, odairányítja a csapatát. Mileszék is rájönnek, hogy túl nagy a csend, valami biztos történt. A nyomszakértővé avanzsált Charlie vezeti őket. A suliban Cynthia magához tér, de Aaron számára ebben nem lesz köszönet. Amikor el akarja vinni a nőt, a kisfiú unszolja, hogy maradjanak, és beszélgessenek. Aaron visszaszól neki, mire Cynthia felvilágosítja, hogy nincs is ott senki. A srác elmondja a tátott szájjal hüledező férfinak, hogy örüljön, őt visszahozták a halálból, a nőjét megóvták, és most csak annyit kérnek tőle, hogy beszéljenek végre. Na, így legyen ötösöm a lottón! Aaron feldúltan elrohan, beszéljen a képzelt kisfiúval a halál! Cynthia utánamegy, és meggyőzi, hogy sokkal jobb lenne, ha végre szembenézne a történtekkel, és meghallgatná a gyereket. Ja, és még azt is mondja, hogy tisztában vele, hogy őrült, de tudja, hogy Aaron ezért szereti.

Aaron.jpg

Vissza a Neville szülőkhöz. Úgy tűnik nem csak csók volt az előbb. Öltözködés közben elbeszélgetnek. Julia látta, hogy Atlanta vesztésre áll, ezért Theresával (gondolom a házvezetőnője) délebbre költöztek. Így élte túl a bombázást. Azt hitte, hogy az őrnagy meghalt, így hogy életben maradjon, hozzáment egy másik pasihoz. Azoknak, akik még mindig úgy gondolják, hogy a házasság csak egy darab papír, üzenem: koszt és kvártély! Neville elmeséli, hogy na az szép, mert ő meg épp azért tart a Fehér Házba, hogy megölje az elnököt, éspedig pont Julia miatt. A nő a hír hallatán egy kisebb orgazmust él át, és megvallja Neville-nek, hogy szereti. Majd rögtön magához is ragadja a kezdeményezést, na nem úgy, csak cselszövésileg. Nem mondanak senkinek semmit, játsszák tovább a szerepüket, Neville pedig nem fogja megölni az elnököt. Még kitalálják hogyan, de végül megszerzik a hatalmat. És most Nevillen a sor, ha értitek, hogy mondom.

plan.jpg

Aaron visszamegy a kisfiúhoz beszélgetni. Kiderül, hogy azért tűnt ismerősnek, mert a férfi egy általános iskolás barátjának a bőrébe bújt. A srác elmondja, hogy könnyű volt, ott vannak mindenhol, ismerik Aaron gondolatait. Egyébként a geek volt az, aki életre keltette őket, ezért csak segíteni akarnak neki. Ha arra gondol, hogy „ölj”, akkor ők azt teszik. Hogy kik azok az ők, arra a kisfiú nem válaszol. Aaron csak tippel, hogy a nanoizék. A kissrác folyton Spring City-ről beszél, de Aaron beléfojtja a szót, és arra kéri, hagyja békén és menjen el. A fiúnak a szeme sem rebben, csak közli, hogy megérkeztek az üldözőik.

spring city.jpg

Neville közben összehozza anyát és fiát, de igazából esélyt sem hagy szerencsétlen Baltaarcúnak, hogy legalább megölelhesse Juliát, mert a fülkében idegenek is vannak körülöttük. Helyette csak arra kéri a „kadétot”, hogy kísérje a helyére Mrs. Doylet. Jason csak pislog, Neville és Julia pedig sokatmondó pillantást váltanak egymással. Remek csalás ez is momdhatom!

hello.jpg

Felgyorsulnak az események. Horn katonái benyomulnak az iskolába, de egyelőre csak a macska-egér harc megy, Aaronék sikeresen elmenekülnek. Miles és Rachel van most egy csapatban, ők is bejutottak az épületbe, és Aaront keresik. Azaz csak keresnék, mert Miles összeesik. Végre Rachel is rájön, hogy nagy a baj. A katonák már majdnem rájuk törik az ajtót, de még egy vallomásra jut idő. Rachel fogadkozik, hogy nem hagyja magára Milest, a férfi pedig bevallja, hogy sosem lett volna szabad szakítaniuk, mert számára a nő volt az igazi. A katonák betörik az ajtót, Rachel lelövi őket, Miles elájul.

confession.jpg

A másik csapatban a régi jó barátok, Charlie és a Monroe nyomulnak. Az egyik folyosón elszakadnak egymástól, és Bass inkább lelép. Charlie a szokásos utolsó utáni pillanatban egy öltözőszekrényben talál menedéket. A hadosztálynyi katona ellenére, persze Horn lesz az, aki megtalálja a menekülő Aaront és Cynthiát. Már eléggé szenved, azért remegő kezében egy pisztolyt tartva arra kéri Aaront, hogy gyógyítsa meg, különben lelövi a nőjét. Charlie előbújik a szekrényből, de egy katona rögtön elfogja. Szerencséjére Monroe is elpuhult az utóbbi időben, ezért visszatér és megmenti. A többi katona észreveszi őket, és lőni kezdenek rájuk. Rachel is nehéz helyzetben van.

Cynthiadies.jpg

Aaronéknál pedig dráma van. A férfi a nanogyereket hívná segítségül, de ezzel csak ingerli Horn-t, aki nem látja, hogy kihez beszél. A helyzet fokozódik, Cynthia már sejti mi lesz ennek a vége. Még gyorsan szerelmet vall Aaronnak, majd a következő pillanatban Horn lelövi. Ezt a remek alkalmat választja a visszatérésre a furcsa kisfiú, aki értetlenkedik egy sort, hogy akkor „should I stay or should I go”. Aaron nincs magánál, ezért arra kéri, hogy ölje meg Horn-t, és mindenki mást is. A támadók egytől-egyik halálra égnek. Charlieék megmenekülnek. A kisfiú (Kevin, így a végére) felteszi az egymillió dollárost kérdést, hogy Aaront miért nem azt kérte, hogy gyógyítsa meg Cynthiát? Aaron elborzad, basszus, tényleg, és megparancsolja a fiúnak, hogy tegyen úgy! Kevin beint, menjen el, meg jöjjön vissza, aztán öljön, most meg ne, hol itt a logika, na viszlát. Azzal otthagyja Aaront. Hát akkor ennyit a mesterséges intelligenciáról.

Címkék: Revolution
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.01.27. 16:15:44

Az "I'm Batman!" jelenet a sorozat eddigi legjobb szövege volt, vonaton néztem és meg kellett állítanom a videót, akkorát felröhögtem :D

Bug report: az utolsó Neville-es fejezetben nem "család" akart lenni "csalás" helyett?

Smokey the bear 2014.01.27. 22:32:33

@enzo23: :DDD jó utad lehetett...

Azt a mondatot meg úgy elírtam, ahogy csak lehet, kétszer is...pedig nálam még áram is van:) Sajnos utólag már nem tudok belenyúlni, hogy javítsam. De egyébként tényleg család akart lenni.

enzo23 2014.01.28. 18:20:02

@Smokey the bear: valóban, a másik elírás fel se tűnt :D
Elég furcsa, hogy nem lehet szerkeszteni utólag, hülye egy rendszer ez.
süti beállítások módosítása