Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x03 (spanyol LOST)

2013. október 28. 11:00 - Sigismundus

Megint vissza a régi kerékvágásba, az eddigi helybenjárás után egy jó izgalmas, LOSTos rész elé nézünk. Valeria tanmese, régen ha nyaralni mentek, és közeledtek a strandhoz Apu mindig ideges volt minden miatt. Mert nem tudta milyen lesz a strand, mit esznek majd, és hol lehet pisilni. És most is csak mennek-mennek hosszú ideje, és közelednek egy strandhoz, de Apu nagyon ideges megint.. És ideges is Montrero kapitány. Köd ereszkedik le, erősödnek a hullámok, a radar csak annyit jelez, valami közeledik feléjük a vizen gyorsan. Így hangosbemondón figyelmeztet az Azonosítatlan Úszó Tárgyat hogy ütközés, meg utasítja Gamboát jelzőrakéta fellövésére. Aki Ramironak adja tovább a parancsot, aki közben Piti kezébe nyomja a pisztolyát. Miért érzem azt hogy az a pisztoly el fog sülni?

Clipboard02.jpg

Mert el is sül, Piti sikeresen lábon lövi sántát, a jobbik lábán. Így a zavarban jelzőfényt sem lőnek fel, és Buborék a hajórádión bejövő adást fog ! Aztán érdekes mód nem az orr hanem jobb oldalt tünnek fel egy hajó körvonalai, megjelenik a Sirrah Csillag, és Ainoa jelentkezik a rádión. Reggel van, átszállás, ölelések, de Julian hiába nézeget Ulisses nincs az orosz hajón. Nagylány szerint 2 napja ők is meglátták a Fényt, leoltottak ők is minden lámpát. De kialudt a Fény, így Uli a Hős, előrement a ködbe egy motorcsónakkal, de már hosszú órák óta nem rádiózik. Ja és van egy foglyuk is, a Sirrahon találták. Jókora hatásszünetekkel adja elő mindezt, és a fogoly bevonulása, majd arcába nézés is eltart pár percig. Így csak a 10 percnél derül ki, az ismeretlen egy ázsiai arc.

Orvosi, Ramirot Sol varja össze mert Julia magyarázat nélkül továbbra is távol. Szerencsére csak súrolta a golyó, nincs nagy baj. Piti az aki rosszabbul van, kínozza a lelkiismeret, még Ramiro sem tudja megvígasztalni azzal a hülye viccel, hogy a jó lábát lötte meg, most majd kiegyenlítődik a sántasága legalább. Hülyegyereknek elege van a hülyegyerekszerepből, nagy őszinteségébe elárulja, hogy itt sem kellett volna lennie a hajón. Nem volt elég jó az ösztöndíjhoz, elsőre elutasították, majd jött a levél hogy történt valami, és jöhet. Szavai hatására nagy lesz a csend, majd Palomares, Esmela Sol és Ramiro is elmondják, ők is szakasztott így kerültek a hajóra.

A Hídon is izgalmak. Buborék elpróbálja az összes kínai dialektusban a Sziá-t, hiába. Ainoa elmeséli, a orosz hajón találtak az ázsiaira, már az első kutatáskor is ott rejtőzhetett. Nem is volt vele gond, kijöttek jól hármasban, míg meg nem látták a Fényt. Ekkor ázsiai megőrült, rátámadt Ulissesre, aki bezárta. De ott is csak üvöltözött a fickó. Kaiptány dönt, etessék meg, és a Sarkcsillag nem megy a Fény felé egyenlőre. DellaGuadra vitázik, de hiába, míg meg nem tudnak valamit ázsiaitól, horgony. Vitájukat lövések szakítják félbe...

Clipboard13.jpg

Az történt, hogy Gamboa örködött az orrban, amikor motorzaj közelített a ködön keresztül. És megjelent két vizi robogó vagy mi, három beöltözött fickóval. Nézték egymást a kolumbbal egy darabig döbbenten. Majd az egyik előrántott egy digitális fényképezőt, Gamboa reflexből a pisztolyt, fickó fényképezett, Ernesto lött. A trió eztán gyorsan elhúzott sérülés nélkül.. Borotás arcán is tanácstalan döbbenet, de azért jelenti a dolgot, szerinte azért kellettek a képek, hogy megtervezhessék, hol támadnak majd. Úgyhogy állandó 5 fős őrség, és horgony, egy lépést se mennek tovább!

Gyerekszobában van nagy öröm, Valeria Juliának sminkelte ki magát, és kijelenti Ainoához költözik aludni. Hogy a Papa Juliával aludhasson, úgy mint régen Mamával. Ugyan, mit beszélsz édes kislányom, Doktornő nincs itt, már rég nem kapott szerepet a sorozatban ! És ekkor csodák csodája, egy jelenetre mégis belibeg az emlegetett. Kis rábeszélés kell neki, de első meglepetése után kijelenti, hogy együtt alszik Montreroval. Ainoa gratulál a rekordgyorsaságú csajozás láttán.


Clipboard15.jpg

A Raktárban összeül az öt diák, mind ugyanazt a levelet kapták meg csaka címzés más. "Tisztelt XY, bár nem kapta meg elsőre az Estrella Polar ösztöndíjat, kiváló tanulmányi eredményei miatt mégis őn kap lehetőséget! Kérjük ezt tartsa titokban!" A gond az hogy közepesnél épp jobb eredményeik voltak csak az iskolákban... Ramironak eszébe jutnak Gamboa szavai "ők okkal vannak a hajón". Esmela próbálja terelni a gyanút, szerinte valaki megbetegedett és kellett valaki a helyére.. Hiába fárad, csak gyanúsabb lesz a dolog, egyszer még lehetséges, de 5 diáknál ? Palomares ki is mondja, valaki azt akarta hogy ők a Sarkcsillagra kerüljenek... Jön Ainoa köszönni, a fiúk lelkesen üdvözlik, Esmela és Sol már fagyosabb feléje El is rontják hangulatát amikor közlik mire jöttek rá. Kiderül, hatan vannak, Nagylány is ilyen levelet kapott. Hogy mi a különleges, azt már nehéz lenne megtudni, mert az aláírók meghaltak. Illetve nem mindegyik, a harmadik név a meghívóleveleken Julia Wilson.

Clipboard19.jpg

Nagy a csend, Esmela megint terelni próbál, szerinte örüljenek inkább hogy élnek, ne keressenek okokat, majd elrohan. Ainoa utánna, bocsánatot kér az átverésért, hogy azt hazudták, Ulisses belezúgott. Butácska megbocsátt, de mindjárt közli, hogy azóta Ernestoval van, és nem érdekli hogy ő a hajó gonosza. Mindenki hazudik itt, mindenki titkol valamit. Vegyék például Ulissest, potyautasként került ide, azt mondta az Elsőtiszt fia, így nem kérdeztek tőle sokat, de mivel tudta igazolni? Semmivel.(2x12). Szóval, valaki kioktatta butácskát, elég jól. És látjuk is egy percre az ájult bájgunárt, amint csurom vizesen egy ágyon fekszik. És ha épp nincs is magánál azért emlékezhet Uli Flash1. Egy gyerekkori élmény, amikor megtudta ki is volt Odüsszeusz, hajós aki sokat hajózott veszélyben, és sok nője volt, na ő is ilyen kar lenni ha nagy lesz!

Clipboard21.jpg

Ázsiait vallatják, elsőre Buborék kezdi. Annyit tud meg hogy a neve Cho, aki tart egy kis előadást mutogatásból és kinai nyelvből. Jutalmul félkegyelmű levenné a kötelét de jön DellaGuadra. Ő már keményebb, elsőre tagoltan, hangosan, (idegenekkel magyar módra) kérdez, How Are You? Válasz nincs, amit nem hisz mert aki tengerész egy kicsit mind tud angolul. Úgyhogy elővesz látványosan pár kis bárdot meg kést, de Cho azt hiszi, ezekkel neki sütni-főznie kell majd valamit. Rossz zsaru után jó zsaru, Salome jön egy tányér makarónival, hátha szeretik azt a kinaiak. De semmi, Cho csak ül egyre rémültebben lesve. Közben Esmelácska meglátogtja a Fedélzeten őrködő szívszerelmét, némi puszit váltanak meg bájolognak. Aztán, nem az éber ötfős őrség, nem is a szonarfigyelő, hanem a véletlenül a tengert bámuló butácska veszi észre mi van közvetlen a Sarkcsillag alatt. Nos, nem korallok, hanem szabályosan szögletes építmények sorakoznak a vízben.

Bájosan esetlen kis intermezzo. Julia és Ricardo a kapitányi kabinban szerencsétlenkednek, ágyazgatnak, pizsamát rendezgetnek és egymásnak bizonygatják hogy csak Valeriáért teszik. És nem azért mert már jó ideje majdnem megvesznek egymásért.

Clipboard23.jpg

Az öt diák az Orvosi felé sompolyog, nem egyből Juliát vonnák kérdőre. Sol és Piti őrt áll a folyosón, közben hülyegyerek Vilmáról beszél állandóan, mennyire hiányzik neki még most is. Bent az Orvosiban Ramironak eszébe jut Gamboa sokféle figyelmeztetése az árulásról, de hiába, Ainoa és Palomares hamar megtalálnak egy lezárt kis szekrényt és feszegetni kezdik. Kint közben lépések közelednek gyanúsan, fenyegetően, nincs mit tenni Sol gyorsan lesmárolja Pitit akinek tiltakozni sincs ereje. A közeledő amúgy Salome, aki nagy romantikus, felajánlja kabinját is a csókolózó ifjú párnak. A szekrényből elemelnek közben egy táskát és Ainoa megtalálja Ulisses orvosi papírjait, mely szerint bájgúnárnak kivételesen fejlett tüdőkapacitása vagy milyen van vagy volt.

Clipboard28.jpg

És már látjuk is bájgunárt megint az ágyon feküdni. A szoba amúgy ázsiai stílusú, és egy helyes szőke egy gyanús kopasz, meg egy vékony srác figyeli. Megtalálják a kis kézi rádióját de mert már 10 perce nem lélegzik, azt hiszik, meghalt. A vékony srác a főnök, utasítja másik kettőt hogy át fognak menni a hajóra, még ha azok rájuk lőttek is... Uli Flash2. Már gyerekkorában is búvárnak tanult ami úgy ment, hogy bedobtak a mólórol egy csomó aprót nekik, aztán hajrá srácok ki hoz föl többet. Hát a kis Uli hozta fel a legtöbbet de ehhez több percig is a víz alatt volt. Közben kint az anyja, meg mindenki más majd meghalt az aggodalomtól. A Sarkcsillagon Gamboa is búvárkodni készül, lemerül a hajó alá és elsüllyedt felhőkarcolók közt találja magát..

Clipboard41.jpg

Közben folytatódik a kínai színház, Buborék tökéletesen érti a gesztusnyelvet. Az orosz hajóval az történt, felmerült valami a vízből, hátizsákosok szálltak a fedélzetre, és mindenkit megöltek, ez érthető. DellaGuadrát a Fény érdekelné és Ulisses, de Cho arra nem tud mit mondani, még verésssel fenyegtésre sem. Salome jön egy tál étellel és menti a helyzetet. Ekkor Cho szósszal rajzolni kezd valamit, és leesik mindenkinek hogy rajzokkal már rég elöbbre tartanának. Julian is lehiggad, elmutogatja Chonak hogy van egy fia, a Fénynél, Cho bólogat, megérti, Julian erre boldogan eloldozza köteleit. De ekkor jön Buborék Valeria rajzfüzetével és papírjaival. Cho meglátja az orosz hajón készült gyerekrajzokat a telefonáló szőke nőröl és elkerekedik a szeme.

A Raktárban sem vicces a helyzet, a diákok Julia titkos laptopját emelték el. Ramiro könnyen feltöri a kódokat és ők is végignézhetik Julia franciájának magyarázatát a részecskegyorsítóról, fekete lyukról és világvégéről. Ainoának beugrik hogy induláskor a kikötőben látta ezt a pasit Juliával tárgyalni. És megtalálják az Alexandria Projekt iratokat amelyeket eddig csak Montrero látott. A biztonságos tektonikai pontokról, a másik hat hajóról, amik szintén túlélhették a világvégét. És az egész tervet egy titokzatos Robert Schneider alkotta meg, az ő aláírása van minden iraton..

Clipboard35.jpg

Kapitányi kabinban tovább folytatódik a bájos esetlenség, Julia és Ricardo gyerekkönyvet olvasnak, meg pisilni mennek, meg két külön ágyban fekszenek udvarisasságból, az helyett amit valóban tennének egymással legszivesebben. Végül elrohannak beszélni Juliannal és Saloméval. Kapitánynak azt javasolja Elsőtiszt gyorsan térjen a lényegre, hisz Julia egy belevaló tapasztalt nő. Salomé azt a tanácsot adja, hogy Doktornő óvatosan közelítsen hísz Ricardo 20 évig volt boldog és hűséges férj. Mivel a sorozatban a fizika törvényei aránylag szentek,a  két ellentétes irányú, de azonos nagyságú erő ki is oltja egymást, csak nem lesz szex.

Clipboard34.jpg

Térjünk átt inkább izgalmakra. Borostás visszatér a tengerből és mutatja Esmelának mit hozott magával, egy útjelzőtáblát. Majd annyit mond, beszélnie kell a lány apjával. És beszél is, egy laptopon keresztül valahogy csetelve. (felidézve a Hattyú Állomás számítógépes jeleneteit) Közli hogy Szingapúr felett járnak, és kérdi, ŐK vannak-e a Fénynél? A válaszra Borostást kirázza a hideg kissé.

Clipboard39.jpg

Cho rajzos vallomásai beszédesebbek. Dél-koreai ő, az orosz hajó szakácsa volt. Egyszer csak felmerült egy fény a tengerből, egy tengeralattjáró, és mindenkit magukkal vittek. Ezért rémült meg a Fény láttán, azt hitte ez ugyanaz. Buborék arra is rájött, hogy ugyanaz a tengeralattjárón voltak ők DellaGuadrával, de a Fény az valami más, mert többszáz méter magasról világít.

Clipboard42.jpg

Közben Piti nyomozni kezd, véletlenszerüen megkérdi Salométól, hogy amióta a Sarkcsillagon van hallota-e Robert Schneider nevét? Mert az egy zseni, ő mentette meg őket. Szakácsné pókerarccal mosolyogva azt hazudja hogy sohanem hallotta ezt a nevet.

Reggel van, a tisztek hát a Hídra mennek és észlelik a szonáron azt a tényt amit már egy csomóan tudnak. Hogy valami szabályos alakzatok vannak a hajó alatt. Jön Julia de ő sem tud semmit, így Ricardo dönt, irány a Fény, teljes díszkivilágításban. És mivel a hajórádióra nincs válasz, Julia tanácsára megpróbálják a kézirádión. Julian hívogatni kezdi érzelmesen Ulissest, de a másik végén már a vékony srác hallgatja a rádiót. Aki vissza is fordul az ágy felé, de onnan eltünt a bájgunár.... Felpörögnek az események. Cho egy papírra az Alexandria Projekt nyolcágú jelvényét rajzolja le Buboréknak, Ramiro felkeresi Gamboát kabinjában, kérdőre vonja az Alexandrai Projekt, és a hét hajó ügyében, már nem fél a ráfogott pisztolytól, mert tudja hogy valamiért kiválasztott. Dulakodni kezdenek, lövés dördül, és egyikük vérző fejjel a padlóra zuhan...

Clipboard49.jpg

A vékony srácot Ulisses hirtelen előugorva fegyverzi le. Beront a szőke meg a kopasz is, de hiába néz szembe Uli három fegyverrel egy ellenében, nem alkuszik. Egyiküket lelövi az biztos. A srác és szőke leteszik a fegyvet végül, kopaszember nem, Uli igen, tárgyalnak.

Clipboard55.jpg

Főleg mivel a kézirádión jól halhatóan a Sarkcsillag jelentkezik. Julian és fia boldogan váltanak pár szót. Bájgunár közli, nem, nem szárazföldön vannak... És ekkor a Sarkcsillag is kiér a ködfelhőböl, és elötűnik az ahonnan a Fény világított, egy felhőkarcoló...

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása