Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 1x09 - Mutiny

2013. október 15. 11:00 - Szencsike

Vidám pillanatokkal nyitunk, a túlélők a tesiteremben moziznak, Scott bácsi beüzemelt egy vetítőgépet és egy mókás rajzfilmet néznek. Mindenki nevet, kell egy kis vidámság néha. Egy másik teremben Anne megmondta Tomnak a béklyózott Fürge esetét, túl sok a kérdés a tanár fejében, de nem tud mit csinálni. Dokinénivel a tesiterembe mennek, Ben nevetgél a filmen, a két felnőtt elgondolkodva nézi őt. Tomnak mennie kell, Weawer megbeszélést tart, egy másik hadnaggyal a terveket beszélik át, hmmm, Tomnak konkurenciája akadt. Dai Porterhez ment korábban, még semmi hír róla, a civileknek másnap készülni kell. Tom még mindig gyanakszik a parancsnokra, a kiborulása nem is oly rég volt, ám Morcos szerint nem kell aggódni és folytatja a megbeszélést. Kint Dai végre megérkezett, ám meglőtték. Főcím.

1.png

Dait Dokinéni lekezelte, az állapota kielégítő, reggelre többet tud majd mondani. Weawer Danner hadnaggyal távozik, Tom jöjjön később. Anne a távozásuk után burkoltan célozgatni kezd a kegyvesztésről, Tom szerint a felszínen ennek annyi a jelentősége, hogy Danner képzett katona, vannak harci tapasztalatai, amik jól jöhetnek az egy nap múlva esedékes támadáskor. Ha kicsivel mélyebbre kéne ásni, Weaver épp most esett túl egy mélyponton, sajnos Tom asszisztált ehhez, így lett fagyos a viszony. Tom megérkezett az eligazításra, a taktika fontos részét képezi a Négyes és Ötös ezred, itt kérdezi meg Tom, hogy valóban lehet-e rájuk számítani, hisz a Négyes és Ötösről az a hír járja, hogy kivonták őket a forgalomból. Weaver bepöccen, kiküldi a többieket a szobából, és kezdődik köztük a szájkarate, bízni egymásban vagy nem bízni egymásban, ez itt a nagy kérdés. Végül a parancsnok behívja Dannert, ő lesz a felelős a fegyverelosztásban, Tom szépen parkolópályára lett állítva egy megfigyelő küldetéssel. Később Tom az alvó fiait nézi, mikor jön Anne és érdekes hírekkel szolgál. Lourdest néhány hete Weaver kikérdezte a gyógyszerekről, és kért is a lánytól. Ha még mindig szedi ezeket, akkor baj van.

pic2.png

Reggel persze továbbadja az infót nagyfiának, a gyerek lázadozik, le kell váltani a parancsnokot, nem beszámítható. Tom viszont még több infót akar, ha csak úgy megvádolja a felettesét, az kikezdheti a Másodikat, így inkább Weaver közelében marad. Hal megkapja Maggie-t felderítőtársnak. Pope-nak egész kis csapat segít a fegyvergyártásban, köztük a legifjabb Mason, Matty, a gyerkőc nem akar tétlenkedni, de legalább elvan Pope-pal, csak apu meg ne tudja. Parancsnoki szobában Danner Jimmyfiúnak diktálja a tervet, Weaver a papírokat nézi át, mikor besétál hozzájuk Tom. Szeretne a parancsnokkal beszélni, aki érthetően kiakadt, hogy a töritanár nem teljesítette a parancsát, de kíváncsi Tom mondanivalójára. Négyszemközt Tom kiteríti a lapjait, beszámíthatatlanságra hivatkozva lefokozná Weavert, ám a visszaüt Tom terve, ő lesz az, aki a zárkába kerül. Weaver elmagyarázza Jimmyfiúnak miért döntött így, reméli, hogy a gyerekben jó szövetségest talált. Egy nyugisabb helyen Scott bácsi bütyköl valamit, mikor Ben betoppan, olvasgatni jött, de végül Scott bácsinak segít összeszerelni egy jeladót/fogót a Fürgék kommunikációjának megértéséhez, és a kipróbálása közben Ben mintha megérezne valamit, de szerinte nem történt semmi, Scott bácsi csalódására.

3.png

Tom a cellájában járkál feldúltan, kijelölt őrzője Danner, Tom a saját igazát szajkózza, Danner a parancsnokot védi, Tom tovább járkálhat. Weaver Pope munkáját ellenőrzi és újabb igénnyel áll elő, négy bomba kell. Hoppá, a Négyes és Ötös vitt volna hármat, a Második egyet, de erről az infóról Pope nem tud. Pope-nak szerencsére van még cucca, ám ő is furának találja a parancsnok változtatásait, de az újabb parancs szerint ne gondolkodjon feleslegesen. Ben visszamegy a kis szerkezethez, mikor Scott bácsi kimegy a teremből, Fürgeagyú Rick lesz a társasága, a srác is hallotta a hangot és aggódik, hogy az emberek rossz célra akarják felhasználni a ketyerét. Hal és Maggie visszatértek, jelentik a parancsnoknak, hogy két úton is Fürgék és gépek járnak, oké akkor keresztülmegy rajta a konvoj, nem lesz gáz. De lesz, tudja ezt a két fiatal is, Jimmyfiú lesz a szövetségesük, mennek Dokinénihez, Tomot ki kell hozni a börtönből. Tervszövögetés közben Dai ébredezik, Halék megkezdik Tom kiszabadítását.

4.png

Jimmyfiú ebéd ürügyén bejut az őrizeteshez, miután Danner kinyitotta az ajtót, Tom kiront, és verekedni kezd a katonával, de Tom lesz a győztes, Dannert megkötözik. Hal beszámol neki Weaver reakciójáról, irány Dokinéni és kikérdezik Dait. A srác sztorija elég elkeserítő, Porter egységét leszedték, talán a tábornok is halott lehet. Porter utolsó parancsa az volt, hogy a támadást halasztani kell, mert a Négyes és Ötös nem jelentkezett, vagyis a Második nyakig van egy öngyilkos küldetés kellős közepében. De nem mindenki akar harcolni, és ők épp üldögélnek Dai ágya mellett. Parancsnok menne a fogolyhoz, de csak a megkötözött Dannert találja ott, Weavernek az fáj a legjobban, hogy Jimmyfiú elárulta őt. Danner mellé négy embert kér, meg kell találni Tomot. Scott bácsi visszatér a műhelyébe, Ben már várja őt és újra ki akarja próbálni a szerkezetet, megint hallja a hangokat. A végére a srác teljesen összezavarodik, mi ő valójában. A frissen kiszabadult Tom Pope termébe megy, első dolga kiküldeni Mattyt, hiába a szabály az szabály, utána meggyőzi Pope-ot, lesz szíves szétszedni a bombákat, különben neki lőttek. Szó szerint.

5.png

Weaver a Dokinéninél keresi Tomot, a nő először a parancsnok kis problémájáról beszélne vele, de a férfinak Tom kell. Láss csodát, Tom fegyverrel bújik elő rejtekéből, Hal és Maggie az erősítése. Tomék elvitatkoznak, Weaver végigvinné a küldetést, hisz a Négyest és az Ötöst hivatalosan nem nyilvánították halottá, tehát még jöhetnek. Tom szerint le kell állítani, mert nem erősítették meg a Négyes, Ötös létezését vagy pusztulását, vagyis várniuk kell. Teljes patthelyzet, ám Weaver segítsége megérkezik: Pope. A bombagyáros Weaver mellé áll, nem hatástalanította a bombákat, az idegenekkel harcolni kell alapon. Tomék köpni-nyelni nem tudnak, de Tom számított Pop lázadására, ő bütykölte meg a bombákat, ezzel meglepve a másik kettőt. Tom észérveket hoz fel, ha a parancsnok végig akarja vinni a küldetést magyarázza el, milyen helyzetben vannak, ha fejetlenül cselekednek, a Másodiknak vége, őt pedig a népharag viheti sírba, ha a támadásnál nem hal meg. Úgy látszik ez hatott a parancsnokra, mert ő is leteszi a fegyvert és Pope-tól is ugyanezt követeli. Weaver kész a nép elé állni, Tommal együtt.

6.png

Irány a népgyűlés, Weaver egyébként az összeomlása óta nem szedi a gyógyszert, úgy látszik az elvonási tünetek jöttek elő nála. Gyülin Weaver korrekten elmagyarázza a szitut, nincsen kapcsolat a két segítő ezreddel, talán Porter tábornok is meghalt, utolsó parancsa értelmében küldetés elhalasztva, amíg meg nem erősítik a többi ezred létezését vagy pusztulását, utóbbi esetben támadás lefújva. Weaver biztos benne, ha létezik még a többi ezred ők is készülődnek és támadni fognak, a Második segíteni fog nekik. Kimondja azokat a nehéz szavakat is, hogy a civileket is védeniük kell, őket sem szabad elhagyni, így ötven önkéntest kér, akikkel elindulhat a küldetés. Jelentkezők bőven vannak, hittek Weavernek, hittek Weaverben, a parancsnok is elismeri Tomnak, hogy nehezebb lett volna, ha nem áll eléjük. Tom marad, ő kiadja a parancsot a pakolásra.

7.png

Kint a távozó katonák készülődnek, Pope-ot Matty cseszi le, hogy elárulta az apját, a bandavezért nem érdekli egy nyolcéves gyerek zaklatása, inkább törődjön az apjával, még a végén nem lesz ilyen elcseszett, mint ő. Pechjére mindezt Tom és Maggie is hallotta, Tom elviszi a fiát, Maggie kikérdezi Pope-ot mik is a valódi szándékai. Pope a Második lázadó tagja, oda megy, ahol erősebb a háttér, és ez most Weaver. Maggie tudja, hogy előbb-utóbb Weavert is hátba szúrja, akár szó szerint, akár átvitt értelemben, így Pope nem lesz sokáig a Második tagja. A lány keményen megbosszulja, ha a férfi bármi rosszat tesz. Hal indulásra készen áll, fura mert ő nem jelentkezett, de meggondolta magát. Apunak magyarázza, hogy a családja és a barátai miatt mennie kell. Weavertől is elbúcsúzik, majd az utolsó pillanatban jön Ben és Scott bácsi, akik a Fürgehangokról jelentenek. Weaverék indulnak, ha ez a két ember pár perccel korábban jön, átvariálhatták volna a terveket.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása