Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x01 (spanyol LOST)

2013. október 13. 10:00 - Sigismundus

Szomorkodással és optimizmussal kezdjük az évadot. Kivételesen nem Valeria mesél hanem DellaGuadra. Olvasta egy magazinban, naponta 20000 kapcsolat megy tönkre. Most már kicsit kevesebb ugyan, de hát ő is ezek közé tartozik. Elvesztette úgy tűnik mindkét gyermekét. De sebaj, kigyógyult egy életveszélyes betegségből, még most kezdődik az Élet java, nem igaz? Ricardo mosolyogva bólogat, persze-persze, majd aludni küldi havert. Aki megy és felébreszti Szakácsnét hogy egy zavaros és értelmetlen monológot adjon elő kapcsolatukról.

Clipboard03.jpg

És ekkor a Hídon, Kapitány szeme sarkából meglát valami gyanús mozgást a Fedélzeten.. De nem rohan azonnal, tanult már egykét dolgot. Megvárja szépen míg a titokzatos kámzsás alak szépen belopakodik a Hídra és ekkor ütné le. De csak ütné mert a kámzsa alól Buborék kerül elő, nagy titokzatoskodva.

Némi kérlelésre nagy nehezen kiböki, van egy titka amit 8 napja véd, mert tudja meg akarják ölni. Még némi lelki masszázs és kiderül, a 8 napja védett titok Manolito a kacsa, aki visszatért. Csak pár órája ugyan, de félkegyelmű már 8 napja fogja a rádió adásait a számítógépen. (hogy miért nem Julia dolga ez, nos azért, mert a gyönyörű doktornő egyetlen percnyi szerepet sem játszik ebben a részben..) És fura számításokkal bemérte azt a pontot ahol a kacsa rendszeresen megállt hosszabb időre. Ami pedig nincs messze, ráadásul azt is kiszámolta hogy az ojjektum nem mozog egy kicsit se, vagyis nem hajó, hanem szárazföld. Nem gondolkodott rosszul, elvégre legutóbb bomba is volt a Hajón, no meg Julia is sokat tud de nem mond el mindent, szóval indokolt a titoktartás. Montrerotól kap egy pirospontot, majd kapitányi döntés, elengedik Manolitot megint, hogy pontosan be tudják mérni az ojjektum helyét.

Clipboard05.jpg

Mivel több fontos szereplő meg sem jelenik ebben az epizódban, ezért hülyeségekkel húzzák az időt az írók. Ilyen például hogy Gamboa áldott jószívűen görkorcsolyát ad Esmelácskának, amit csak Salome néz rossz szemmel. És négyszemközt közli borostással, hogy a lány az ő védelme alatt áll. Elsőtiszt kiköltözik kabinjából és becuccol a 3 sráchoz, hogy eztán őket boldogítsa. Többek közt azzal hogy nincs valami nagy rend a kabinban, sőt kicsi sem. Az ötperces jelenet végére Juliannak sikerült teljesen hülyét csinálni magából a trió előtt. De nem éri be ennyivel, összehívja a diákokat egy rendteremtésre.

Clipboard08.jpg

Hogy értelmes dolog is történjen, Montrero kinevezi a Sarkcsillag tiszteletbeli matrózának Manolitot, Buborék pedig szabadon engedi, a szokásos Enyás zene kíséretében. Majd kihasználva az örömöt Ricardo elkezdi komolyabban faggatni Buborékot, emlékezzen vissza hol lehettek elrabolva. Aki viszont csak jó dolgokra akar emlékezni. És most vissza az időhúzásokhoz.

Clipboard09_1.jpg

Borostás kellő szertartásossággal randira kéri Salome asszonytól Esmelácskát, amit meg is kap, olyan ókonzervatív feltételekkel, amelyek 100 éve voltak divatban. Nevezetesen megvilágított fedélzeten vacsora, és max két óra. Mondjuk butácskának már volt pár ennél lényegre törőbb randija a hajón, de fő a változatosság. S hogy mégse járjon úgy mint az előző 100 randiján, Salome ragaszkodik hozzá hogy egy bekapcsolt rádiót is vigyen magával a retikülben.

Clipboard11.jpg

Majd ezután jön Julian jelenete az Ebédlőben, leteremti a diákokat úgy, de úgy hogy tökéletesen sikerül hülyét csinálnia magából, ezúttal 40 ember előtt. Meg is születik a hosszútávú terv a triónál, hogy szóljon is valamiről az epizód, ki kell üldözni DellaGuadrát a kabinjukból...

Clipboard10.jpg

Buborék meggyőzése nem megy könnyen, de Ricardo ravasz. Előbb egekig dicséri, felsorolja hányszor mentette meg félkegyelmű a hajót. Mert jó megfigyelő és 212-es IQja van. Mindezek jó emlékek, így csak sikerül felidézni valamit az elrablásról is. Például kiderül hogy valami fura gregorián ének ismétlődött 27 perc 12 másodpercenként. Meg hogy egy betonkockában voltak, nem épületben, mert hallani lehetett valami turbina hangot is. Félkegyelmű kezd ugyan kis rohamot kapni, felidéződik egy másik elrablás is a tudatában, még a buborék előttről, de folytatja. Hogy megoldott egy termodinamikai problémát, ami egy reaktorral volt kapcsolatos. Hogy milyen reaktorral? Hát nukleárissal, amilyeneket tengeralattjáróban használnak.. És Ricardora sokkszerűen hat a felismerés, egy tengeralattjáró követi őket..

Clipboard13.jpg

És most vissza a hülyeségekhez. Piti tervez megint. Kifejti Ramironak és Palomaresnek hogy egy ilyen férfias kemény fickó mint DellaGuadra, azt nem viselné el ha három meleg sráccal kellene együtt laknia egy kabinban. Tehát a Nagy Terv, tegyenek úgy mintha minden eddigi nőügyük ellenére egymást olajozgatnák éjjelente és máris eljön az áhított szabadság. A terv annyira hülye hogy sánta és papocska belemennek. Julian amúgy síkideg továbbra is, Ricardoval is vitázik, bedobja a tengerbe a gyűrűjét. Majd ábrándoznak egyet Saloméval egymásról, percekig. Naplemente randiidő. Gamboának sikerült olyan giccses hangulatot teremtenie, mint a legnyálasabb szerelemes filmekben, de Esmelának pont ez a gyengéje.

Clipboard18.jpg

De visszasírjuk ezt is hamar, mert lesz gázabb. Julian tér be a három majom kabinjába. És megtesznek ugyan ők mindent, illetve majdnem mindent, hogy kellően aktív maricon-communa-nak tűnjenek . De DellaGuadra észre sem veszi a Pedro Almodovaros performanszot, saját gondolataival van elfoglalva. Majd egy ilyen gondolat hatására kimegy, a trió ezt győzelemként értékeli.

Clipboard20.jpg

Vissza Buborék vallatásához. Magyarázatot nyert tehát a Core-Core, az űrhajósok, Leonorék eltűnése, meg az orosz hajót hogy érték utol a gonosz békaemberek. Csak éppen az a gond hogy ők nem tudják érzékelni a tengeralattjárót, akárhol is jár, a szonár ehhez kevés. Ja, Buborék, akinek 212-es IQja van, megold minden óriási problémát, remek megfigyelő, hogy a fenébe nem emlékszik arra hogy Ricardo gyermekeinek keresztelőjén is ott volt, mindkettőn? Kapitány itt már kiabál, félkegyelmű nyüszít, és nem akar emlékezni. De nem lesz dráma, sírnak egyet végül. És sír Julian is miközben korábban tervezett kis lakás-kabinjukat szedi széjjel.

A Csillagfény-randi is megy a maga útján. Előbb Gamboa megmagyarázza miért 3 poharat készített elő – azt várta hogy Salome is jön gardedámnak. Szóval üzenget kissé szakácsnénak, lehet hogy tudja, hallják minden szavát? Majd jön udvarlás és néhány bók is. Aztán a randi érdekes fordulatot vesz hirtelen. Megszólal Esmelácska, meglepve mindenkit, kijelenti hogy nem olyan buta ám ő mint amilyennek hiszik. De nem az igazán meglepő, hanem ami utána jön. Nembutácska kifejti, tudja ő jól hogy nem hirtelen szerelem miatt hívta randira borostás, szóval mi is az igazi ok? Miért ő? Gamboa beismerőn bólint, de megjegyzi, mielőtt elárulja az igazi okot, tudnia kell hogy bízhat-e a lányban? Esmela erre szó nélkül előveszi a rádiót, felmutatja, majd kikapcsolja.

Clipboard24.jpg

Intermezzo, majomtriókabin. Beleadnak a srácok megint mindent, Lady Gagát hallgatnak, egymás ágyába bújnak aludni. Aztán ők lepődnek meg legjobban, amikor Julian bekérezkedik Piti ágyába. De nem a tengerész- sztereotípiák miatt, hanem csak hogy elbőgje lelki bánatát.

Clipboard23.jpg

Konyhában Salome a rádiócsend miatt idegességében kést ragad és -elkezdi belezni a napi fogást. Meg is találja az egyik halban a Julian által a tengerbe dobott gyűrűt. De jön végre Esmela is, jó volt a randi, nem történt semmi különös, a rádió meg lemerült talán. De ezzel le is bukott, honnan tudhatta hogy Szakácsné nem hallotta a randi második felét? Salome inkább Ernestohoz siet és szép barátságosan megfenyegeti, hogy vigyázzon, ismer ő mérgezett recepteket is... Ja, amúgy a rádiócsend alatt az hangzott el a randin, hogy a hajón mindenki különleges. De Esmela még különlegesebb, mert az édesapja kérte meg Gamboát, hogy vigyázzon rá mindig. Vele pedig még Genfben találkozott Ernesto. Nagy hatalmú ember, neki köszönhette hogy a Sarkcsillagra került és hogy él.

Clipboard16.jpg

Reggel van Ricardo atyai érzelmeinek áldoz, a hajórádión hívja Ainoát, jó reggelt kívánva neki, majd virágnyelven utal rá, hogy az orosz hajó veszélyesebb lehet mint hitték. Majd irány a Fedélzet ahol az egyetlen érdekes történetszál folytatódik. Kapitány bocsánatot kér Buboréktól, nem kellett volna erőltetni a régi dolgokra emlékezést, hiba volt. Buborék vállat von, spongya rá, valószínűnek tartja hogy nem volt ilyen jó és szerethető a buborék előtt.

Clipboard29.jpg

Roberto flashback1. Egy pincében ment pisztollyal a kezében, majd találkozott valakivel, akit jó ismerősként üdvözölt. De ez a jó ismerős leütötte Robertót, és többedmagával hosszú percekig nyomták a fejét egy nagy kád vízbe.

Clipboard31.jpg

Majd vége az emlékeknek, Buborék boldogan felkiált, hogy fogja Manolito jeleit, a madár megállt, leszállt! Alig 48 mérföldre van. Ricardo elnéz a jelzett irányba, és ködfalat lát, felhőket tengerszintig. Meg egy fényforrást ami szabályos időközönként villog, magasan a tengerszint felett.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása