Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haláli zsaruk 1x09 - Odd Couples

2013. október 10. 13:00 - Gabba

Furcsa párok, utal a cím Neil Simon darabjára, a többes szám viszont jelzi, hogy most nem csak kedvenc nyomozóinkról lesz szó, hanem más alanyokról is, lássuk. A terápiára elsőnek érkeznek a fiúk, Wes szerint ez így helyes, inkább előbb kell odaérni valahová, mert aki pontosan kiszámítva akar megérkezni, az könnyen elkéshet. Travis szerint ez hülyeség, ő mindig időben szeret mindenhová érkezni, tessék, így most várhatnak a többiekre, addig ő inkább szundít kicsit. Erre azonban nincs lehetőség, mert érkezik a dokinéni, aki örömmel konstatálja, hogy a fiúk mindenkit megelőztek. Hát igen, én úgy vagyok vele, hogy aki pontosan kiszámítva akar megérkezni valahová, az könnyen elkéshet, húzza ki magát Travis, Wes csak hápog. Amúgy a mai téma a szex, melyik pár hányszor egy héten, röpködnek a számok, majd mindenki Wesék felé fordul, akik zavarba is esnek: Mi nem vagyunk igazi pár, tudják, egymással még sosem...

Odd01

A kínos szituból rendőrségi konvojra váltunk, zsaruk kísérnek egy Cooper Williams nevű gyanúsítottat egy teherpályaudvar melletti területre, mert a fickó itt ásott el valami rabolt pénzt. Az egyik vörös hajú kísérő közben a Cooperről írt könyvet lapozgatja, ezek szerint legalább olyan híres figuráról van szó, mint a viszkis rabló. A konvoj lekanyarodik, Cooper kezébe ásót nyomnak, ami hamarosan koppan is egy láda fedelén. Igen, itt van!, kiált ki a gödörből Cooper, majd a ládából előkap pár kézigránátot és egy stukkert, cseles. Elkapja az egyik közelben ácsorgó öltönyöst és a pisztollyal az egyik kocsiba kényszeríti, a rendőrök persze nem mernek lőni. Majd elhajít pár gránátot és a tűzijátékot kihasználva elhajt a tússzal.

Odd02

A kapitányságon Sutton százados ad elő Cooperről, aki tíz évvel ezelőtt öt millát rabolt egy bankból, és bár fél órával a rablás után elfogták, a pénz már nem volt nála. Pár napja megszökött a börtönből, de az FBI elkapta, Cooper a büntetés enyhítése érdekében vállalta, hogy előadja a lopott suskát. Helyette viszont ismét megszökött, egy rendőrt lelőtt, az egyik ügyészt meg magával vitte túszként. Wes és Travis beszéljen Lisa Clarkkal, aki a könyvet írta Cooperről, Amy és Kate nyomozócsajok pedig keressék fel Cooper régebbi haverjait háttérinfókért. A pénz még tuti LA-ben van, Cooper tehát biztos újra fel fog bukkanni.

Odd03

Az írónő szerint Cooper zseniális tolvaj, ő már több bűnözőről írt, de az a csávó kiemelkedik közülük, egy nagyvárosban fél óra alatt sikerült úgy eltüntetnie öt misit, hogy azóta sem sikerült megtalálni. Azt viszont nem tudja, hol lehet most Cooper, neki a könyv megírása óta nincs vele kapcsolata. Vissza az őrsre, ahol Travis arról beszél, hogy őt zavarja a nő lelkesedése egy elítélt bűnöző iránt, majd Wes-szel a korabeli jelentéseket és sajtóhíreket kezdik elemezni. Öt millió dolcsi az pontosan 55 kilót nyom, ezzel nem lehet túl messzire rohangálni. Viszonylag rövid agyalás után arra jutnak, hogy a rablás közelében az akkoriban felépült Spencer irodaház lehet gyanús, egy félkész épület ugyanis ideális rejtekhely.

Odd04

Egy tíz éves rejtélyt tíz perc alatt megoldottunk, vigyorog Travis és indulnak az irodaházhoz. A recepciós csaj szerint már van itt egy nyomozó, aki lement az alagsorba szétnézni, Wesék már száguldanak is le a lépcsőn. Váratlanul robbanás hallatszik, a tűzjelzők bekapcsolnak, a nyomozók megpillantják a menekülő Coopert. A fickó kirohan az utcára, kirángat egy jól szituált ötvenes krapekot a piros Lamborghinijéből, majd elhajt. A kapitányságon Travis tovább győzködi Suttont, hogy az írónő tuti belezúgott Cooperbe, idéz is pár passzust a könyvből. Sutton végül úgy dönt, engedélyezi Lisa Clark 24 órás megfigyelését, a Travis-Wes párost Amy és Kate fogja váltani. Előtte viszont képzeljük el együtt a pozitív végkifejletet, hívja meditálásra a két nyomozót. Szemét lehunyja, kezét kinyújtja, de Wesék a parancsot megtagadva, csendben kiosonnak az irodából. Sutton nem sértődik meg, csak jót mosolyog, majd a feleségét tárcsázza és elhívja vacsizni.

Odd05

Wesék beköltöznek a Lisa lakásával szemközti szállodába, a recepciós hölgy elnézést kér, a szauna sajnos rossz, pedig azt nagyon szokták szeretni a meleg férfipárok. Wes tiltakozna, de Travis leinti: Nem baj, a párom bőre úgysem bírja a forró gőzt, igaz drágám? Majd felállítják a távcsövet és berendezkednek a megfigyelésre, rengeteg kajával. Ennek egy részét Wes főzte, Travis két pofára tömi magába és közben őszintén dicséri: Te ilyen jól főzöl és mégsincs csajod? Wesnek ugyan tetszik az elismerés, a szeme viszont tikkel attól, hogy Travis szanaszét hagyja maga után a koszos edényeket és földre szórja a töpörtyűmaradékot. Lisa elindul otthonról, Wes figyelmezeti az utcai járőrt, majd odaadja a lehallgatókütyüt Travisnek, hogy helyezze el a nő lakásában. De előbb moss kezet, ez nagyon érzékeny műszer, figyelmezteti, Travis engedelmesen nadrágjába törli a kezét és elindul.

Odd06

A fülesét persze nem kapcsolja be, Wes ezért kénytelen rátelefonálni. Jóvanmár, ne izgulj, morogja Travis, majd a konyhában talált dobozból kivesz pár sütit és rágcsálni kezdi. Talál egy másik dobozt is, benne levelek Coopertől, nocsak, még a végén igaza lesz a romantikus kapcsolattal? Wes sürgeti, ne zabálj már, siess, most szólt a járőr, hogy Lisa elindult visszafelé. Travis eldugja a poloskát egy kép mögé, majd még eljátssza, hogy valami fontos dolgot akar mondani Wesnek, de bekrepált a füles mikrofonja. Ez már első általánosban is gyenge poén volt, én kérek elnézést.

Odd07

Érkezik az este és vele Sutton százados a szállodai szobába (hoppá, az alliteráció), Wesék alaposan meglepődnek. Lepakolja a hatalmas KFC vödröt és a két hatos karton sört, oké, hogy alkoholmenetes, de Wes mégis rögtön gyanút fog: Odahaza minden rendben, százados? Természetesen, Wes cimbora, csak gondoltam, megfigyelés közben eldumálunk kicsit, hárít Sutton, majd leküldi Travis cimborát még sörért. A poloskán keresztül pont ekkor meghallják, hogy Lisához pizzafutár érkezik, Travisnek szerencsére még a lépcsőházban sikerül elkapnia a srácot. Wes is átrohan és a pizzásdobozból előkerül egy üzenet: Találkozzunk holnap hatkor a MacArthur parkban. A két fegyveres rendőrtől megrémült pizzás bevallja, hogy egy fickótól 100 dolcsit kapott az üzenet kézbesítéséért. Wesék morcos hangon befenyegetik, nehogy elárulja Lisának, hogy beszélt velük, mert a tollmikrofonon keresztül minden szavát hallani fogják, ezzel a srác sapkájára tűznek egy Parker tollat. A nyomozók visszamennek Suttonhoz, ahol Travis hosszas örömtáncba kezd: Na ugye, hogy igazam volt, hajtogatja, és úgy riszálja magát, mint az R-Goban a gidák.

Odd08

Másnap a terápián a feldobódott Travis önként beismeri, hogy Wes ragyogóan főz, minden elismerése az övé. Wes egy darabig bólogat, majd átveszi a szót és kifejti, Travis mennyire borzalmas lakótárs, széthagyja a mosatlant, eldobálja a chipseszacskót, összerágcsálja a szalonnabőrt és nem takarít maga után, csak várja a konyhatündéreket. A lakása viszont ragyog a tisztaságtól, tehát tud takarítani, vagy legalábbis rá tudja erre venni a hozzá járó nőket. Travis meglepődik: Ezt mind tegnap este óta őrzöd magadban és csak befelé fortyogtál, hogy most itt előadhasd magad?! Látod ez a fő baj, sosem lehet tudni, mire gondolsz, ezért hagyott ott Alex is!, csattan fel végül, a többiek néma csendben hallgatják az emelt hangú veszekedést.

Odd09

A nyomozás persze ettől nem állhat le, a szállodából folytatják a megfigyelést, bár a tévé távirányítójából Wes eltüntette az elemeket, így Travis nem tud elkapcsolni az őt egyáltalán nem érdeklő bicajversenyről. Majd az ideális hőfokon szólalkoznak össze, kapcsolgatják a légkondi panelját össze-vissza, végül sikeresen le is verik a falról, így marad a kellemes 45 fok a szobában. Várom, hogy némi kakit is kennek egymásra, de ez végül elmarad, mert Lisa elindul a délutáni találkára. A MacArthur parkban mindenki a helyén, a nyakkendős FBI ügynökök feltűnés nélkül próbálnak elvegyülni a lezser szerkót viselő kocogók és pihenők között, a rendőrök távcsövön át figyelik a padon ücsörgő Lisát. Szürke kapucnis alak kocog oda a nőhöz, az izgalom fokozódik, de nem Cooper az, a fazon pár szót vált a nővel, majd továbbfut. Más esemény nem történik, Lisa végül hazamegy.

Odd10

Cooper nyilván csak azt akarta tesztelni, követik-e Lisát, így továbbra is marad a szállodai megfigyelés. Miért van itt ilyen rohadt meleg?, kérdezi a váltásként érkező Amy, de Travis nem tud válaszolni, mert a távcsövön épp azt látja, hogy Cooper megérkezik Lisához. Emeli a karját, mire Lisa gondolkodás nélkül lelövi, hoppá! A nőt rövid úton beviszik kihallgatásra, Lisa önvédelemre hivatkozik, Cooper rá akart támadni, de Travis tisztán látta, hogy csak meg akarta ölelni. Majd közli a nővel a gyanúját is: Lisa a pénzre hajt és most már elhárult az utolsó akadály, de a nő gúnyosan kineveti. Sutton kijelenti, hogy részükről az ügy lezárva, a pénz megtalálása innentől már az FBI gondja, ezzel Wes is egyetért. Te sem állsz mellém, pedig tutira Lisa a hunyó, csak tovább kell figyelni őt, dühösködik Travis, majd elrohan.

Odd11

Nyugalmas olasz étterem a város másik részén, Sutton százados várja a feleségét egy romantikus vacsorára, de az asszony már egy órát késik. A főpincér igyekszik udvariasan kitessékelni Suttont, sokan várnak az asztalra, adunk ajándékba egy adag gnocchit elvitelre, stb. Sutton telója végre csörög, az asszony az, nyilván lemondta a vacsit, ez látszik a parancsnok arcán. Fancsali mosollyal áll fel az asztaltól, ezek szerint tehát még sincs minden rendben odahaza, az ajándék gnocchit mindenesetre elcsomagoltatja.

Odd12
Travis követi Lisát, a nő behalad valami üresen álló lakásba és az ágy alól egy nagyméretű sporttáskát ráncigál elő, benne az öt milla, bizony, Travisnek igaza volt. A nyomozó fegyvert szegezve ráront a nőre, a diadalt azonban nem tudja kiélvezni, mert a háta mögül előlép Gordon, a vörös hajú börtönőr, aki a nyitó képsorokban Coopert kísérte, és megbilincseli Travist! Tehát maguk ketten összedolgoztak Cooper ellen, bár nyilván maga volt az értelmi szerző, mondja Travis Lisának. A páros éppen készül beszállni a kocsiba, amikor előkerül Wes, lövöldözés kerekedik, a vöröst sikerül eltalálni, de Lisa meglép a kocsival. Menj utána, velem ne törődj!, kiáltja a hátrabilincselt kezű Travis. Wes egy sikátorban utoléri a nőt, a két kocsi elszántan szembehajt egymással, mint a Spielberg-féle Párbaj utolsó jelenetében. A feszkót Lisa bírja rosszabbul és ő rántja félre a kormányt, Wes szigorú arccal lép oda hozzá, hogy letartóztassa.

Odd13

Később a szállodából való kiköltözés közben Wes gratulál Travisnek a megérzéséhez, cserébe Travis elmondja, hogy a saját lakását azért tartja annyira rendben, mert az az ő végleges otthona. Fiatal korában különböző nevelőotthonokban lakott, sehol sem maradt hosszabb ideig, ezért nem is érdekelte semmilyen rend és tisztaság, és ha átmeneti szállásról van szó, akkor most sem érdekli. Felkapja a cókmókját és indul előre, Wes elgondolkozó arccal követi. Mielőtt azonban kilépne az ajtón, még visszanyúl és a légkondi megjavított kapcsolóján diadalmas vigyorral beállítja az általa ideálisnak tartott 22 fokot.

Csendet kérünk, itt most kondicionáló terápiás foglalkozás zajlik.


Odd14

Címkék: haláli zsaruk
68 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:13:23

Spartacusból a Szír! imádtam. Szeretem az okos gonoszokat. (Nem, Pácsó, kivételesen nem rád céloztam). Travis, háááát. De szívesen kupán csapnám. Ebben a részben meg különösen. 6. kép.

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 13:15:48

Vajon Lisa hány kiló lehet és Travis hol kedvelte meg a töpörtyűt?

Gabba 2013.10.10. 13:27:40

@aggyistenbiri: most mér', mert véletlenül nem találta meg a villát?
ha egyszer ízlik neki... :)

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 13:28:42

@aggyistenbiri: Ha nem szólsz, meg sem ismerem! Ezek szerint sikerült rendbe hozni a lábát.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:34:39

Pista, nem tudok megbarátkozni továbbra sem a pszichológusnővel. Van benne valami, amitől ellenszenves nekem.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:40:33

@Pácsó Ármándó: Biztos a xxi századi börtönkórház. még a fejét is visszavarrták. bírom az orvostudományt. Nekem is már csak 38 fokos lázam van 39,8 helyett. kaptam lázcsillapítós injekciót.

Gabba 2013.10.10. 13:41:19

@Pácsó Ármándó: de nem sokáig tudta használni :P

@aggyistenbiri: Margit, elég, ha csak egyikünknek jön be

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:43:22

@Gabba: Pista! megbeszéltük, hogy minden közös!

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 13:45:40

@aggyistenbiri: Elképzelem Pityut, amint gyanakodva méreget egy tampont :-D

@Gabba: Köszi a hogyvoltot! Magam sem tudtam volna pontosan így megírni!

Gabba 2013.10.10. 13:45:55

@aggyistenbiri: nem elég, ha csak a kaputznie-nk közös?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:48:21

@Pácsó Ármándó: Miért? ha orrba nyomja valaki, még jó hasznát veszi.

Gabba 2013.10.10. 13:55:27

@aggyistenbiri: például te, ha ismét rosszat szólok Wesről

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 13:56:27

@aggyistenbiri: Mindenesetre jobban mutatna azzal, mint a szárnyas betéttel :-)

(Te tényleg beteg vagy? Ha tudom, akkor ... )

@Gabba: :-DD
Mondanám, hogy ez övön aluli volt, de az már képzavar :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:56:58

Elnézést kérek, mennem kell LOST GIRL-t nézni, mert kezdődik. sokkal izgalmasabb, mint Travist nézni lábbal enni. Meg unom, hogy mindig West alázzák.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 13:59:22

@Pácsó Ármándó: Tényleg. Mikor láttál napközben kommentelgetni? Soha. Kicsit megfáztam, na.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 14:04:34

@Gabba: Nem te szólsz róla rosszat, hanem a sorozat tünteti fel rossz színben. És odáig vagyok a karót nyelt fazonokért. Te mit szeretsz a pszicho-lányon? De tényleg. :D

2013.10.10. 14:07:32

jó gyorsan ide találtatok, troll társaim :)

@aggyistenbiri: Jobbulást! Látom Te is rájöttél a nagy igazságra, ha már beteg vagy, és nézel ki a fejedből, akkor legalább legyen előtted valami, amit nézni is lehet :) Én ilyenkor szoktam sorozatokat darálni.

Gabba 2013.10.10. 14:08:55

@aggyistenbiri: a zabálós képet amúgy a te kedvedért tettem be, rá is ugrottál

Gabba 2013.10.10. 14:10:48

@Dogla: téged is látni? csak nem véget ért a Célszemély?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 14:17:04

@Gabba: rá, mert élesben is kiakasztott. hihetetlen, hogy rajtam kívül mindenki Travist kedveli.
Nem válaszoltál a kérdésemre. Mit eszel a pszicho-lányon.

Gabba 2013.10.10. 14:29:33

@aggyistenbiri: nem tudom, a Lostban nagyon jó volt és azóta még nem tudtam kiábrándulni

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 14:33:34

@Gabba: Lost! Nekem ott sikerült megutálni karaktereket. Michelle Rodriguez.

Gabba 2013.10.10. 14:45:44

@aggyistenbiri: a dr Who-s kép nagyon jó, jutalmul bedobhatsz pár töpörtyűt :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 15:07:46

@Gabba: azt nem. de hátha idevonzom nyauuuuu-t.

nautilus64 2013.10.10. 15:42:26

@aggyistenbiri: én azt a pár részt amit láttam ebből a sorozatból, mindig is Wes-t csíptem jobban, Travis kicsit kiakasztó :D

Ood-okat szeretjük :)

higeona 2013.10.10. 16:15:57

@aggyistenbiri: Na, de kérem! Mi az, hogy rajtad kívül mindenki Travist kedveli?!?! Bedurcizok, ha így elfelejtkezel rólam!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 16:22:04

@higeona: És tényleg! Az Igazi Lányok nem szeretik a Travis féléket.

2013.10.10. 16:24:23

@aggyistenbiri: Uhh, mit vétettem?

@Gabba: Áááá, csak hátrébb soroltam :)

@Pácsó Ármándó: Szijjja!

Gabba 2013.10.10. 16:44:59

@aggyistenbiri: @higeona: ójaj, meg kéne komolyodnom....
pedig hoztam az ígért töpörtyűt is

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 16:51:32

@Pácsó Ármándó: ne tunkolj vért. nincs itt semmi néznivaló.

2013.10.10. 16:53:19

@aggyistenbiri: Megyek, elbujdokoskodom!!! Vigyori jel nem volt utána? Vagy még úgy is éles volt? Akkor agyonüthetsz!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 16:56:16

@Dogla: nem volt. élesben ment. olvasd vissza. szia.

higeona 2013.10.10. 17:09:30

@Gabba: Meg szalonnabőrt is. De hát mi már csak ilyenek vagyunk, az kell, ami nincs. Mármint van, csak épp nem elérhető.
@Dogla: @aggyistenbiri: Bunyó lesz? Nézhetem? :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 17:21:24

@higeona: Nézheted, de nem lesz bunyó. Nézd inkább a Lost Girlt :D Doglát már nem kedvelem.

Gabba 2013.10.10. 17:57:48

@higeona: csak félig lenne meg az, ami nincs, ahogy a művelt eunuch mondja :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 18:32:03

@Pácsó Ármándó: nem. ma nem. rossz hírt tudtam meg a barinőmről.

higeona 2013.10.10. 18:51:25

@aggyistenbiri: Lehet, hogy valamelyikünk valamit félreértett? :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.10. 18:51:59

@Pácsó Ármándó: jajdemár. semmi közötök hozzá. ott tartottunk hogy érkezik nyauuuuu.

higeona 2013.10.10. 18:56:14

@aggyistenbiri: nem te voltál, inkább Gabba, de még ez se biztos.

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 19:06:30

@higeona: Gabba csak azt akarta mondani, hogy az eunuchnak megették a töpörtyűjét. Asszem :-)

Gabba 2013.10.10. 19:43:41

csak hogy a posztról is beszéljünk: a Párbajt mindenki ismeri?

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 20:17:31

@Gabba: Én nem, de ezt a szembe megyünk és ki rántja el a kormányt szitut már nagyon sok filmben láttam.

Gabba 2013.10.10. 20:35:53

@Pácsó Ármándó: mindegyik onnan vette (1971-es a film)

2013.10.10. 21:08:46

@aggyistenbiri:
Na visszaolvastam. Idézem:

Kérdés:
" aggyistenbiri 2013.09.26. 22:58:30
@nyauuuuu: @Dogla: @nautilus64: ????? Mi a lófasz van már?!"

Válaszom:
"Dogla 2013.09.26. 23:32:06
@aggyistenbiri: Lófasz az nincs. Kéne? :)"

Konklúzió: Tényleg érdekes párbeszéd :P

Pácsó Ármándó 2013.10.10. 21:16:44

@Gabba: Sőt, ezt a kamionos vs. autós dolgot kompletten is.

@Dogla: Nők!

nautilus64 2013.10.11. 21:29:57

@Dogla: @Gabba: kezd nézni a Célszemélyt, mert az egyik részben szerepel "Claudia Donovan", nem ér az imdb-t megnézni... :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.12. 17:03:10

@Gabba: Párbaj klasszikus film, jó hogy eszembe juttattad, újra kéne majd néni valamikor.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.10.12. 17:06:37

Nézni. Szivat a zö betű, de mindjárt beszélek a fejével. Velem ne szórakozzzzzon.

Gabba 2013.10.12. 18:31:43

@aggyistenbiri: az újra kéne néni is elfogadható...

@nautilus64: claudia szívem csücske, csak ne beszélne olyan gyorsan
süti beállítások módosítása