Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x11

2013. szeptember 03. 09:00 - Segna

Már megint karácsony!

b01.jpg

Egy parkolóban nyitunk, ahol ninjánk reggelizik Élete Mézével. Kocsiban, ölben tartott kartondobozból. Mézecske duzzog, holmi pincéreket és romantikus zenét hiányol. Ninjánk adja a bunkót, csámcsogva hangosítja fel a rádiót, amelyben „mikrofon-fejűek” zenéje tombol. A tengerészhadnagy-szerű, továbbra is duzzog. Remélem ninjánk a „hogyan koptassuk le életünk mézét” önsegítő könyvecske első fejezetét valósítja meg. Mire elterebélyesedhetne orcánkon az elégedett vigyor, egy csekély értelmű rablószerű humanoid kezd el pisztollyal hadonászni a kocsinál, ki akarván rabolni azt. McGarrett nem hisz a szemének. Vicces, hogy Élete Méze komolyan aggódónak tűnik a szituációban. Megáll az ész! Hol él ez a csaj? Helyesbítek, kivel él ez a csaj?! Ninjánk amint rádöbben, hogy Élete Méze TÉNYLEG aggódik, megsértődik.

02.jpg

Annyira szóra sem érdemes a csávó leszerelése, hogy szemérmességből meg sem mutatják, már csak azt látjuk, hogy ninjánk jócskán ingerülten, bekormányozza a némileg már megszeppent rabló zsenit az őrsre. Legalább a gyalog-zsaruk kapitányát megnevetteti.

Benn az őrsön McGarrett figyelmes lesz egy fiatal fiúra, aki bilincsben ücsörög. Szóba egyednek, mert ninjánk csak a nőjével bunkó, amúgy empatikus, finom lélek. Érjük, szentkarácsony van, ilyenkor köll az odafigyelés meg minden, de a nőknél meg vigyázni köll, mert ilyentájt gyűrűt szoknak várni a régi hapsiktól. Jobb „finom” jelzésekkel kijelölni a helyüket a némbereknek. …és Főcím.

07.jpg

Váltunk. Naná, hogy! Lavinakövér Fagylalt és Garnélaárusunk újabb szegmensét akarja meghódítani a helyi üzleti életnek. Bár nincs jogsija, de helikoptert vásárolna, valamely homályos okból, Dannót bedrótozva. Mert majd ő távirányítja a Haulet a fülessel, mert az eladó egy fehér csóka, és fél, hogy átveri őt. Felhúzzuk a szemöldökünket… Dannó azonban méltó a bizalomra, és bár mit sem tud a helikopterekről – milyen férfi az ilyen? kérdezzük csendben – de a nagyarcú eladót, a „ha kápéban fizetsz, megegyezhetünk olcsóbban is” dumájáért, csőbe húzza. Mert, hogy ez adócsalásra való felhívás. Szégyenkezve vallom be, hogy nekem sem esett le elsőre, hogy mire hivatkozik az rendőr-Haule. Hát itt tartunk feleim!

Felejtendő szégyenkező rossz érzésünket, visszakapcsolódunk a bontakozó karácsonyi jótétemény ügybe. A srácnak eltűnt az apja, de senki nem keresi, mert még nem elég régen történt, meg aztán karácsony van, sok a szabadságos a rendőrségen stb. McGarrett magához veszi, és elindulnak megkeresni apát. Ja, Élete Méze is ott statisztál a kocsiban… Ő lesz gondolom a kisded-vigasztaló, mert Kono biztos a Kisjakuzát vigasztalgatja most valahol, hisz az öt-szigeteken nincs karácsony. A szívem szakad meg Konoért!

Az ügy mindenesetre komoly fordulatot vesz, apa boltjában vérspricc és vérfoltok vannak. Ninjánk immár aggódó, a kiskorú pedig lassan-lassan hisztérikus lesz. Vigasz-nőci nincs a helyzet magaslatán. Ellenben Chin és az újra munkába álló Haule már annál inkább. Egyelőre a kérdéseknél járnak, de piszok jól kérdeznek, a fecsegő helyszín alapján. Hova lett az áldozat? Ha az áldozat vére van elől a boltban, kit vonszoltak hátra kifelé egy másik vérnyomból adódóan? Miért nem vitték el a pénzt? Miért hagyták ott a puskát. (Mellesleg hol van Kono? Ezt én kérdezem.)

Mivel az ügy kezd szövevényes és érdekes lenni, ugrunk. Kedvenc párosunk autóba ül, vagyis lelki élet következik. Dannó most azon nyafog, hogy ez az első karácsonya a gyereke nélkül. Hiányos a memóriája, élete harminc karácsonyán jól elvolt Grace nélkül. Epeömlést kapok ettől a karácsonyi szeretet és ragaszkodás rohamtól! Ez már beteges az amcsiknál. Szerencsére a fiúknál is sok lesz a méz, mert cikizni kezdik egymást. Ebből megtudhatjuk, hogy Dannó a tervek szerint kacsameséket néz szenteste, és mivel ninjánk ezért férfiasan kiröhögi, a Haule is átmegy epésbe, és találgatni kezdi, hogy ninjánk hogyan karácsonyozhat. Szerinte – mivel kém-anyu is otthon lesz végig – nyilván gránátokat dugdosnak majd a zoknikba és fegyverleírásokat olvasgatnak a mamával. Mire könnyesre röhöghetnénk magunkat, Kono jelentkezik be a főhadkvártélyról – na, megtalálta a bugyiját? – és továbbítja a laborjelentést, miszerint azonosították a boltban szerte hagyott fegyveren lelt ujjnyomot. Újfent egy helyi kismenő van a célkeresztben. A lakhelyén – szándékosan nem használnám a lakás szót erre a … kalyiba? Igen, talán kalyibára – amely egy férfi álom udvar közepén terpeszkedik. Kocsironcs, pad, sörösláda és mérhetetlen kupi alkotja a macsó enteriőrt, a közepén egy vérmocskos platójú kisteherautóval. Kishamar felbukkan a gyanúsított is, vállán ásó, homlokig vérfoltokban. A fiúk nem hisznek a szemüknek. Nem is kell, mert kiderül, hogy a konokul hallgató gyanúsított egy imut ásott el, amit Széparcú Félkínainknak van szerencséje megtalálni.

03.jpg

Engem érdekel a gasztronómia, de úgy érzem, hogy a kalua-disznó készítésének jóval több titkáról lebbent már fel eddig is a fátyol, mint ami egy, akár az erdélyi disznótorokon is edződött közép-európait még érdekelhet. Most például az derül ki, hogy a disznót sütés előtt a föld alatt napokig rothasztani kell. Belezés nélkül. A meleg trópusi tájon. Chin ásóval bontotta meg a területet. Maradjunk annyiban, hogy hosszas mosdás fogja a napja gerincét alkotni. LAPOZZUNK!

Ninjánk nője a kiskorúval közben otthon pakol, mert a srác ugye velük lesz a SZENT KARÁCSONY ÜNNEPÉN. A pakolás vontatottan halad, ellenben Catherine eldugva talál 20-30 ezer dolcsit a pincében, ahova a kis srác nem tud lemenni. Nem a tengerésznek látszó az egyetlen, aki talál valamit. Kono rábukkan egy felvételre, amin a kis srác apukájának a kocsijából egy csuklyás fazon kitesz egy sebesültet a kórház előtt, majd elhajt. Sajnos a sebesült meghalt időközben. Máris feláll a kettes számú teória, apa sáros, ő lőtt le valakit a boltban, majd dokihoz vitte és elhajtott.

04.jpg

Maxhoz, a muzikális boncnokhoz látogatunk az ismeretlen halott miatt. Dannó folyamatosan piszkálja mélynövésű boncnokunkat. Miről maradtam le? Mióta, és főleg miért ez utálat? SOS! Szóval a Haule sokadik beszólásba és közbevágása után, Max visszább vesz a szamurájos mosolyából, és csak annyit mond, hogy metil-alkoholt ivott és bunkó-liliomot szagolgatott az ipse, mielőtt meglőtték. Dannó velünk együtt értetlen.

A sztori ezen ágának a lenyomozását, a cefrézésben járatosnak tűnő Széparcú Félkínaink vállalja magára. Első lépésként, információ-szerzési célzattal, meglátogatják Chin számtalan bácsikájának egyikét. Az öregnél épp okolehao (Fehér villám) készül. Az ipse, erőst Betyu bátyámra emlékeztet, aki anyám keresztapja volt, és a Szamos-háton jeleskedett egykoron a házi pálinkafőzésben. Ennek következtében megjárta az elmúlt rendszerek nehány börtönét, vagyis börtön csak egy volt azon a tájon, és mindig oda vitték be, feltehetően még a rendőrök is ugyanazok voltak, csak hol volt rajtuk kakastoll, hol nem. További kellemetlen mellékhatása a volt a szilvórium házi előállításának, hogy az öreg egy párszor porig égette a melléképületet, ahol a nedű készült, valamint őrületbe kergette a feleségét, aki emiatt - Betyu bátyám saját bevallása szerint - nem egészen kifogástalanul alakította a példás háziasszonyt. A nagyanyám szerint, Sári néném már hajadon korában is olyan gonosz boszorkány volt, hogy a szín református faluban fontolgatták miatta az aláírásgyűjtést a szent inkvizíció visszahívására. De elkalandoztunk!

06.jpg

Choi nagybácsi gyorstalpalót tart nekünk az okolehao készítés rejtelmeiről, láthatjuk a lepárlót, és megtudhatjuk, hogy karácsony tájt különösen népszerű az ital. Metil alkoholról nincs szó a marketing szövegben. Kiderül, hogy nem az alapanyag lehet a ludas, hanem, hogy autó-hűtőbordát használhatott a néhai lelőtt muksó a lepárlásra, abban lehetett fagyálló maradék. Choi bácsi ismeri is a néhait, egy helyi zugfőzdés csicskása volt, és a nagybácsi úgy tudja, hogy fenn a hegyen valami boltosnál árulták a Hp-t, amiért a boltos esetleg neheztelhetett. Na, van már indítékuk is, ahogy azt már a római jog is elvárta volt egy elkövetőtől.

Ahogy bontakozik az ügy, a kiskorú egyre idegesebb lesz, hogy ha Five-0 találja meg apát, az dutyiba megy, így magánakcióba kezd, és lerázza NÉM-et. Szerencsére McGarrett adott neki egy telefont, a telefonokban pedig GPS is van. Hamarost a nyomában vannak a szuicid kisdednek. A kis srác el is vezeti őket az apja boltjában pálinkát árulóhoz. Ninjánk megköszöni, ám erélyesen hazaparancsolja a védtelen kisdedet és Élete Mézét, mint gyenge nőt. NÉM kimenőn van, így félreteszi a tengerész-hadnagyi attitűdjét, és rendes asszonyállathoz méltóan visszavonul az utódot védelmezni a kies barlangba vagyis előtte a kis srácékhoz mennek. Csak.

Kedvenc párosunk ezt követően bemegy a cefreárushoz. Benn az – eléggé hisztérikus – szeszes várja őket, puskával. Dannó higgadtan próbálja lebeszélni a fegyverhasználatról, míg ninjánk a hátába nem kerül. Ragyogóan együtt dolgoznak a fiúk, azt meg kell hagyni.

10.jpg

A feldúlt gyanúsított közben a főzugfőzdésre vall. A fiúk máris úton vannak, ám kissé mintha késésben lennének, a helyi szeszfőzde király, és egy embere is holtan fekszik a fűben.

A pótszeszes bevallja, hogy a főnök és ő zsarolni akarták a boltos apát, mert valami gazdag remetének hordott fel titkon mindenféle árut, és sok pénzt láttak ebben a titokzatos gazdag remetében. Sajnos azonban benézték a remete fajsúlyát, az valami 7-8 próbás gazember volt. Az lőtte meg a főcefrést, és vitte el a boltost. Kono hamar kideríti, hogy a remete bankrabló volt. A csapat beöltözik és puskát ragad. Újfent. Remeténél sehol senki.

05.jpg

A fiúk összeszedik az eszüket és kitalálják, hogy a boltos apukához indulhatott az ex-bankrabló, azért a 20-30 ezer dolcsiért, amit reggel foglaltak le. Hoppá, tűnődik ninjánk, Élete Méze és a kisded épp ott van. Láb a gázpedálra feszül.

A házban közben bontakozik a dráma, a gonosz terrorizéli a boltost, és a kis srácot, ám benézi a bébicsőszt. NÉM lenyomja, egy nem olyannyira hihető párbajban. Kap rendesen közben, de tuti biztos vagyok benne, hogy egy bibije sem lesz!

Az ügyet a háznál zárjuk, ahol ninjánk meginvitálja a kiskorút, hogy olyan tíz év múlvalépjen be a FIVE-0 –ban.

08.jpg

A részt a tengernél zárjuk, hol máshol, mint Lavinakövér fagylalt és garnélaárusunknál, ahol az egész csapat plusz Max karácsonyoznak, és ahonnan McGarrett elviszi Élete Mézét vacsorázni. Szmokingban. Most nagyot csalódtam ninjánkban, mert ugyan ott áll egy szexi forgószárnyas, de ő a szánalmas kis sportverdájával viszi a csajt. Gondolom ez a lekoptató könyv második szabálya. Okozz csalódást!

09.jpg

Nekünk azonban nincs szükségünk csalódásra, így Choi bácsitól kedvet kapva főzzünk házilag tojáslikőrt – a következő részhez.

(OFF A szalmonella-fertőzés veszélyét kizárandó, a nyers tojás sárgákat először az alkohollal keverjük el és hagyjuk 3 napig szobahőmérsékleten állni. OFF én beszéltem!)

Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.09.03. 19:12:28

Először is köszi szépen az írást, szokás szerint szuper volt!
A rész elején cask kamilláztam, hogy Steve tényleg élből ekkora köcsög a barátnőjével, vagy csak edzi egy kicsit a házaséletre, vagy mi van? Kissé meredek volt, ahogy tipikus tahót csináltak belőle.
Amúgy a rész egész jó volt, nem baj, hogy eltértek a szokásos "van egy hulla-kivonulunk-megoldjuk" vonaltól.

Ezúton szeretném jelezni, hogy hálát adok az égnek, hogy munkaidő vége előtt olvastam el az írásod, amikor főnököm már a láthatáron sem volt, mert a Betyu bátyádról szóló kitérőnél az asztalra borulva vinnyogtam. Amikor másodszor elolvastam, akkor is :))

Segna 2013.09.03. 23:07:03

@AaannnaaA: na, még egy kis OFF ...az öreg Betyu, nagy ezermester volt - isten nyugtassa - ő maga építette a lepárlóit is általában. Ez okozta a tüzeket. Mindent meg tudott javítani ill. bármiből bármit épített. Nekem gyerekkori semmiből összerakott prüntyögő, dudáló sípoló és zakatoló izék rémlenek, mint játékok, amiket imádtunk. Egy váza maradt meg nekem a gyerekkor homályából, amely - jóval később jöttem rá - egy gránát hüvelyéből készült, amelyet valamely nagyeszű amcsi pilóta szórt a Szamos töltésre Szatmárnémeti felé menet bombázásra. Szerencsére a gránát nem robbant fel, még akkor sem, amikor Betyu bátyám szétbuherálta. Ellenben a belőle kiszedett puskaporral halászni mentek - nyilván nem szomjasan - így a házilagos robbanószerkezet szétvitte a részeges halászok alatt a csónakot is, és megszaggatta a gatyájukat. Napokig röhögött rajtuk a falu, ahogy csórén gyalogoltak haza, és azóta is mesélik, h hogyan lehet harcsát fogni, kilógó tökkel...

AaannnaaA 2013.09.04. 15:24:31

@Segna: :)))) Zseniális fazon lehetett :)

higeona 2013.09.04. 16:34:24

@Segna: @AaannnaaA: Egyet kell értsek! És a kedves felesége is egy tündér volt, ugye... Én a róla szóló mondatokon nevettem a legjobbat. Meg Segna hozzászólásán, ugye :))))
A hogyvolt persze megint remek lett!
süti beállítások módosítása