Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Amerikai Horror Story: Zártosztály 2x01 - Welcome to Briarcliff

2013. szeptember 02. 15:00 - kardigan

Új évad, új történet, és akkora horrorklisével kezdünk, hogy ihaj: fiatal párocska kísértetház-túrán van nászúton, utolsó állomásuk a Briarcliff Manor. A srác, Leo (Adam Levine amúgy) a nagyonhipszter vintage fényképezőgépével kattintgat, a csaj, Teresa (Mrs. Channing Tatum) wikizi a tudnivalókat. Eredetileg TBC-kórház volt a hely, 46000-en haltak meg itt, halottledobó is van - drágám, szerintem szexeljünk a halottledobóban. Oké, vettük, menő horroimádó ifjak vagytok. A férj nagyon szeretne már a lényegre térni, de a csajt a hely kicsit jobban érdekli, mint hites ura, menjünk még körülnézni még. 62-ben a katolikus egyház megvette az épületet, és elmegyógyintézetet csináltak belőle, vidám hely volt, ha egyszer becsuktak, többet nem jöttél ki. A leghíresebb lakó egy sorozatgyilkos, Bloody Face (hadd ne fordítsam le, a Véres Pofa nem hangzik jól). Leo közben talált egy lekötözős nyugágyat, elektrosokkgéppel, és már éppen szárba szökkenne az ifjonti hév, amikor zajt hallanak. Találnak egy zárt szobát, kis ablakkal, de persze nem látni semmit. A srác benyúl, és hirtelen valami elkapja a... nem, csak a nejét szivatja. Haha, nagyon vicces vagy, de most komolyan, fényképezd már le, mi van bent, akkor leszoplak. Óh, a fiatal szerelem. Telefonos kéz bedug, majd egy pillanatra látunk a képernyőn egy nemtommit, és valaki vagy valami bazmeg letépi a srác karját. Welcome to Briarcliff.

welcome to briarcliff

A főcím után 1964-ben vagyunk egy benzinkúton, Evan Peterst baszogatja egy tapló vásárló, de ő ettől még nagyon vidám, együtt danol a rádióval és bezár estére. Fura zajt hall a kútról, lekapcsolódik a lámpa, de csak valami haverjai szopatják, és a pisztolyát akarják kölcsönkérni, meg akarnak ijeszteni valakit. Kit (közben kiderült, hogy ez neki a neve) rövid úton közli, hogy lófasz. A srácok gyanúsan kacarászva megkérdezik, hogy tényleg van-e neki szobalánya, ez mondjuk a benzinkutas fizetés mellett sajátos, majd az egyik sokatmondóan beleharap egy szelet csokiba és otthagyja. Amint Kit hazaér, világos lesz minden, nem szobalánya van neki, hanem fekete felesége, Alma. Kurvajó az a pillanat, ahogy belép az ajtón és felveszi a jeggyűrűjét. Kit nem szeretné titkolni a házasságot, Alma igen, Kitnek a férfiúi büszkeségét is sérti a dolog, meg tudja ő védeni a családját. Nagyon kis helyesek együtt mindenesetre, ez semmiképpen nem jó jel.

Egy gyors numera (jó, nem numera, hanem nagy szerelemben szekszelés) után Alma kimegy befejezni a vacsit, Kit pedig boldogan fekszik az ágyon, amikor fényt lát az ablak előtt. Biztos benne, hogy Billy az, a kis faszkalap a benzinkútról, ezért kirohan a vadászpuskával, asszony, maradj, megvédlek. Odakint szél, kurvanagy fény, bentről Alma sikít. Betörnek az ablakok, statikus zaj, majd Kit felbaszódik a plafonra; aztán nagy fehér fény és hosszú zöldesszürke ujjak. Bazmeg elrabolták az ufók, bazmeg, ebben a sorozatban ufók lesznek. Kurvajólesz.

ufókák

Vissza Briarcliffbe, Lana Winters, egy szimpatikus újságíróhölgy jön, riportot csinálni a pékségükről, ez tulajdonképpen milyen értelmes gondolat, délutáni foglalkozásként kiflit sütnek. Odaszökken hozzá egy nagyon patkányszerű, de kedvesnek tűnő beteg, tök kopasz, kivéve egy copfot, amin viszont masli is van, nagy fül, nagy fogak, és egy virágot hoz, hogy Lana játsszon vele. A rózsa persze megszúrja az ujját, jaj be gyönyörű szimbóleumika. Odaszalad egy nővér (Mary Eunice), és elküldi a beteget (Pepper), nem olyan ártatlan, amilyennek tűnik, megfojtotta a húga gyerekét és levágta a füleit. Fuj. Zseniális az intézet belseje, szolid sikoltozás jön különböző helyekről, némelyek ránganak és egy hatalmas csigalépcső megy fel az emeletre, szép Fibonacciban - Jude nővér úgy hívja ezt, hogy Stairway to Heaven, és a tetején van a saját irodája, ehhem ehhem. Az irodában a jó nővér épp egy szőke csaj, Shelley haját borotválja le, büntetésből valami szekszualizálásért, de Shelley nem frusztrálja magát, kopaszon is én lennék itt a legjobb csaj.

lana, mary eunice, shelley, jude

Jude nővér nem kedves kicsit sem, akkor meg főleg, amikor Lana Shelley-ről kezd kérdezgetni a pékség helyett, nem leszünk így jóban. Nem kell ragozni, hogy nimfománia meg kutyafüle, az elmebaj csak egy divatos elnevezés a bűnre. Lana próbál kicsit nyalizni, nagyon szépeket hallott a nővérről, aki viszont hárít, a monsignor a csodálatos kérem, Timothy Howard - kilométerekről látszik, hogy olyan szerelmes szegény nő, mint egy ágyú. Remek itt a filozófia, egy beteg elme gyógyításához produktivitás kell, ima és megtisztulás; a hajborotválás ezek közül melyik? Mary Eunice megint beront, a kopogás nem az erőssége szegény kislánynak, de ez most fontos, mert a Rossz Ember érkezik. Lana ráugrik a hírre, mint gyöngytyúk a langyos takonyra, a nőket lefejező tömeggyilkos jön, ugye? Bloody Face, akinek azért van ez a szép neve, mert egy szemtanú látta, hogy maszkja van neki, bőrből. Emberiből. Fujmár. Lana lelkesedése elég ijesztő, Jude nővér pedig finoman elküldi a picsába, sose érdekelte a pékség ezt a kislányt, csak jön a vérszagra, ugyebár. Lana Banana végül a lépcsőn állhat, amíg a srác kiszáll a kocsiból, azért utalták ide, hogy kiderüljön, hogy őrült-e, mert akkor nem állhat bíróság elé. És a leláncolt Rossz Ember nem más, mint szegény Kit Walker, ó basszus.

kit

Miután lekötözték és -szedálták, egy nagyon kellemes beszélgetést folytat Jude-dal arról, hogy szerinte kurvára nincs Isten, mert Isten nem teremtene olyan kis zöld izéket, amiket látott. Jude szerint meg ő egy tömeggyilkos, és még azt a kedveset is megkérdezi, hogy a fekete bőrt könnyebb volt-e lehúzni. Kit erre arcon köpi, ami kurvára nem volt jó döntés, ezért ugyanis vesszőzés jár. Később bekóvályog a közös helyiségbe, ahol egy vidám francia dalocska szól, a Dominique, ezt mellesleg egy belga apáca énekli, a Singing Nun, ha valaki szeretné Briarcliffben érezni magát, itt egy 12 órás verzió. Shelley viccesnek találja Kit véresre vert fenekét (szegény srác még ruhát sem kapott rendeset, hátul nyitott hálóingben tolja), de felajánlja enmagát a fájdalomra. Kit csak pislog körbe, az egyik táncol, a másik a fejét veri a falba, a harmadik ordibál és ráng, most van kurvára elege, legalább ezt a dalt hagyjuk már.

grace

De mielőtt kikapcsolná, odaszökken egy őzikeszemű francia akcentusú csaj, a lemez marad, ez a szabály, ha kikapcsolod, csak megint kurvára megvernek. Már épp bondingolni kezdenének, amikor egy nagydarab faszi unatkozik, és elkezdi Kitet kóstolgatni, ráadásul már megint szegény felesége színével, Kit persze ráugrik, és hiába mondja az ápolóknak később, hogy nem ő kezdte a verekedést, megy elzárásra, kényszerzubbonyba. A francia őzike hoz neki kaját, meg egy slukkot a cigijéből, rendes csaj, állítólag a karma miatt csinálja. Hivatalosan feldarabolta a családját, de azt mondja, nem ő volt. Kit mintha hinne neki, főleg, hogy ő sem ölte meg a feleségét, és nem is őrült - ez semmiképp sem nyerő helyzet, mert ha nem őrült, akkor mehet a tárgyalásra, és úgy elítélik, mint a sicc. Ja, a csaj neve mellesleg Grace, úgymint kegyelem és megbocsátás.

kit elzáráson

A következő jelenetben Mary Eunice nővér sír, de nagyon, meghalt egy betegük hirtelen. Mikor Jude megkérdezi, hogy és ő erről miért most hall először, nagyon nem jó a válasz, Dr. Arden azt mondta, vigyék rögtön hozzá. Jude becsörtet a nevezetthez, hogy na akkor egy kulcsot a laborodhoz, de hirtelen. Dr. Arden egy magas, kopasz, nagyon úriemberes úr, azért tartjuk, mert már épp azt hitted, hogy Jude nővérnél nincs rosszabb. Nem tiszteli sem a nővért, sem a vallást, éljen a todomány. Kurvajó az egész beszélgetés, lefutják a szokásos köröket a szép magasztos dolgokról, de még ennél sokkal fontosabb, hogy Jude azt szeretné, ha tényleg ő lenne a főnök, Arden meg azt, ha nem basztatnák. És ha ez még nem lenne elég, Arden amúgy négy halottat rekkentett el amióta ittvan, a testük is eltűnt, már kivéve, hogy közben azt látjuk, ahogy Valakik nyers húsnak tűnő Valamit esznek. A holtak elvben el lettek hamvasztva, ez Jude szerint marhaság, és micsoda véletlen, hogy a négyből egyiknek sincs családja, így senki nincs, aki jöhetne panaszkodni. Ne tessék aggódni, doktor úr, attól, hogy nekem nem nőtt kukim, még én nyerek.

jude, arden

Lana közben hazament, méghozzá a csajához, ebben a sorozatban a szimpatikus szereplők nem tudnak úgy szerelembe esni, hogy abból ne legyen baj. Lana nem akar nőcis cikkeket írni, ő Briarcliffről akar. A csaj amúgy jó arc és tanárnő, és halál szerelmesek, említettem már, hogy ebből baj lesz? Mert az lesz. Jude nővér főz, imádkozik, és valahova nagyon készül, mert szexi piros kombinét vesz és parfümözi a keblét. A monsignor a vacsorapartner, akit amúgy Joseph Fiennes játszik, valami mérhetetlenül tenyérbemászóan, szerintem szándékosan flörtöl szegény nővel, itatná is, de arra nemet mond, semmilyen alkoholt nem. Jude megpróbálja az Arden-dolgot megbeszélni, arról volt szó, hogy az elmebaj hit kérdése, akkor minek ide orvos, és főleg miért pont ez, valami bűzlik vele. A monsignor érdemi válasz helyett elkezdi fogdosni (jó, csak a kezét), és arról magyaráz, hogy ő mindjárt New York bíborosa lesz, és viszi magával Jude-ot, aki közben arról fantáziál, hogy dugnak egy jót a coq au vin romjain.

monsignor timothy, blöe

Az erdőben Mary Eunice mászkál közben, mint afféle elbaszott Piroska, nyers hússal a kosárkában, mert a jó Arden ezt mondta, éhesek az Izék. A nővér se tudja, mik Azok, és Arden nem mondja meg, csak annyit, hogy bízzon benne - a valamikből annyit látunk, hogy fura az arcuk és hörögnek, Mary Eunice meg be van szarva és elrohan - egyenesen Lanába, aki boldogan bagózik a birtokon. Ez az a pillanat, amikor kurvára tudnia kéne hazudni, és akkor Lana nem tudná egy pillanat alatt, hogy mivel kell, de ezt nem tanulták az apácaképzőn. Visszaugrunk egy pillanatra a horrormán szexi fiatalokhoz, Teresa próbálja a nála másfélszer nagyobb, elvérezni készülő férjét kivonszolni a házból, szerintem is siessen, hogy lesz különben új Voice évad. Beszalad valami fura folyosóra, majd eltűnik, és jön szemből Lana és Mary, titkos bejárat közvetlenül az erdőből, izgi. A nővér nem árulja el, miket etetett az erdőben, azt viszont az arcával igen, hogy retteg Jude-tól, nem is csodálom mondjuk. Lana üzletet csinál, ha egy kicsit körülnézhet, nem árulja be.

csak erre jártam

Kitet Arden kikapja az elzárásból, komoly PTSD-je van a srácnak, folyton flashbackeli a kis ufókezecskéket, a doktor meg valami tanulásról magyaráz, itt valakinek fel lesz nyitva az agya. A laborba viszi, és közben győzködi, hogy neki (mármint Ardennek) nagyobb a farka, mint Jude-nak, szerintem szegény Kitnek ez pont kurvamindegy, az egyik vesszőz, a másik vagdos. Meg kikötöz, de minden porcikáját külön, és a szemét is kifeszíti, tiszta Clockwork Orange. Az ufós emlékekbenközben látjuk Almát, amint segítségért kiált és persze probing is volt, naná, Kit szívem, nagyon sajnállak. A nyakába pedig betettek egy helyes kis fekete chipet, amit Arden kikap, ekkor lábakat növeszt és elszalad.

chip. cuki.

Lanáék a pasik hálóin mennek keresztül, és mikor az egyik beteg az ondós tenyerével halálra rémíti Maryt, Lana egyedül marad. Összefut Shelleyvel, aki éppen leszopott egy ápolót, és megtudja tőle, hogy Kitet magánzárkában kell keresni. Zajt hallanak, Shelly eltűnik egy mellékajtón, Lana pedig beugrik az egyik betegszobába, és ezzel megússza Sister Jude esti körútját. Később talál egy szobát, ami egészen pont ugyanúgy néz ki, mint az, amelyik letépte Leo karját; benéz az ablakon, a szokásos kéz kinyúlik és hozzácsapja a fejét az ajtóhoz. Upsz. Jude az irodájában csapkod és ordibál Mary Eunice-szal, láthatóan megtudta, hogy Lana benn járt. Zseniál a módszer amúgy, elkezdi magát hibáztatni, mert túlságosan szerette Maryt, és nem hitte el a többieknek, hogy hülye. Szegény kislány teljesen kiborul, és hoz egy másik pálcát a büntetéshez; ez már Jude-nak is sok, elzavarja azzal, hogy ne merje még egyszer butának hívni magát. Van ennek a nőnek lelke, csak van fölötte tizenhat réteg színtiszta geciség.

vesszőzés

És csak most derül ki, hogy mennyi, Lana egy ágyon ébred, lekötözve, és nem is szabadul innen egyhamar. Jude ugyanis miután megtalálta és bezárta, elment a csajához is, és megzsarolja a lebuktatással, ha nem írja alá, hogy Lanát kezelhetik Briarcliffben. Nem mintha kéne hozzá, mert az a tény, hogy leszbikus, elég lenne, de így Lanának persze sokkal szarabb, amikor látja a papírt. Megnézzük még a szobát, ami mellett Lanát megtalálta, és amihez Mary Eunice lopta el a kulcsokat - és mit ad isten, Arden takarít benne, pedig állítása szerint nem lakott itt senki évek óta. Annyira undorító alak ez az Arden, hogy ilyenkor Jude-ot szinte nem is utálom. Szinte. Az utolsó jelenetben Teresa szalad a Briarcliff folyosóján, és bazmeg szembejön vele Bloody Face.

És ennél csak rosszabb lesz.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása