Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x05

2013. június 20. 15:00 - Segna

Az angolszász krimiken és kult-filmeken edződött nézőknek elég annyit mondani a részről, hogy egy teliholdra eső halloweent láthatunk. A nem ilyesfajta filmeket nézőknek, csak annyit, hogy egy hülye, erőltetett ünnep és a lunatikusok tombolása nem szerencsés, ha egybe esik, még egy trópusi paradicsomban sem. Esős baljós erdei úton nyitunk, ahol egy járőr két összeütközött autót lel, de emberek sehol közel távol, csak csepegő vér és szőke hajszálak. Az ég ezt a pillanatot választja, hogy megdördüljön, az elemlámpa elvakít, és máris egy belezős jellegű pincében találjuk magunkat, ahol a szőke hajszálak tulajdonosát egy ámokot futó feltrancsíroz. … és Főcím! 

01j.jpg

Zilált idegeink megnyugtatása végett, a McGarrett házba kapcsolunk, és láthatjuk, hogy egy katona sietve öltözik, ill. fegyverkezik. Mielőtt azonban jóleső izgatottság lehetne úrrá rajtunk, miszerint ninjánk öltözős magánszámát láthatjuk, gyanús lesz az ipse mozgása, meg aztán mintha a cipő méret sem stimmelne, nem beszélve a háttérben sikoltozó nőről. És valóban, nem ninjánk öltözött, és mi immáron hálát adunk az Égnek, hogy az operatőr megkímélt minket a részletektől. Lavina-kövér fagylalt és garnéla árusunk kapott kölcsön halloweenra egy XXL-s kommandós szerkót, McGarrettől, ő öltözött. Ninjánk drillje kifogástalan, megállja röhögés nélkül a harcias jelenséget. A jelmezes mindenesetre hálátlan, mert betelepszik ninjánk és élete méze közé a kanapéra.

02j.jpg

Ninjánknak ez már sok, kidobja. Élete méze rövid filmnézés után szelíden sürgetni kezdi, hogy érti, ez a rettegős-elcsábítós film, ő már eléggé retteg, tehát ninjánk most már térjen rá a csábítós részre. McGarrett hagyja magát sürgetni. Gyorsan bekészítek én is egy csomag popcorn, hátha…

03j.jpg

de persze csengetnek! És persze Dannó árad be, és kéretlenül máris mondja, hogy kicsinyded gyermeke elhajtotta, nem óhajt vele csokit gyűjteni. Én mondom, abból a gyerekből még lesz valami, ilyen zsenge korban felismerni a halloweeni „népszokások” ostoba és gejl voltát, le a kalappal előtte! Apuka inkább büszke lehetne rá. És hiába ninjánk villámló tekintette, a kanapénak új lakója lesz, mi meg szomorúan tehetjük félre a kukoricánkat, itten ma este nem lesz dugás. Helyette a „két nő” kielemzi a helyzetet. McGarrett távollétével tüntet. …és végre megszólal a telefon, esetre!

A baleset helyszínén Chin referál. A nagyobbik kocsi vezetője szándékosan szorította le a kis piros kocsit, majd a sérült vezetővel kereket oldott. A pick up-ban nincs ujjnyom, csak nehány kósza hajszál. De hova lettek? Hangzik el az első kérdés. Ez itten szándékos emberrablás, akárhonnan nézzük, ez a Five-0 súlycsoportja. A kis piros kocsiból előkerülnek az áldozat iratai, fiatal, szőke, ápolónő. Na, egy tucat-aberráltat keresünk.

A csaj bankkártyáját valaki használja hamarost. A csapat sejti, hogy nem lehet ilyen könnyű, és valóban; csak egy helyi kismenő lelte meg a tatyót, és benne a pénzhelyettesítőt. A csapat rosszat sejt a kukákkal dúsan szegélyezett sikátort látva, és megérzésük sajnos helyes, hamarost meglesz az ápolónő, illetve ami maradt belőle. Hát, aberráltunk egyelőre nem nagyon indulhatna az aberráltak „kinek a legkülönlegesebb a stílusa” versenyén. Legalábbis az elrablás és a hulla elrejtés versenyszámokban meglehetőst hátul végezne. Mondjuk az ápolónő felől nézvést ez holt mindegy… Bocsánat.

05j.jpg

A boncteremben folytatjuk, ahol Max, a muzikális boncnok megint bebizonyítja, hogy a japonoidok lelkivilága számunkra merőben szokatlan. Az hagyján, hogy nagy rajongója a filmes jelmezeknek, és Keanu Reeves-nek, de azért épp a Bill és Ted pokoli túrája című – sajnos – felejthetetlen korai zsengéjéből öltözni… nos, ez kimeríti a hajmeresztő illetve a hajmeresztően infantilis kategóriát. Megjegyzem, elég jól áll neki a rózsaszín derékra kötött pulcsi. Nos, jó túloztam, de alapjában kedvelem a kócos japcsit.

06j.jpg

Miután felsoroltuk az utalásokat a halloweenra, esetre térünk. Az áldozat már fel is van boncolva, de ezt a gyilkos tette, az ápolónő heves tiltakozása közepette. Az aberrált kivette a legfőbb belső szerveit. Itten szervkereskedelem lesz – véli ninjánk – noha minden Grace-klinika rajongó tudja, hogy a szervek kivétele nagy gondosságot igényel, valamint, hogy nem célszerű közben LVAD zsinórt vágni, mielőtt visszaérne a szívsebészünk.

Kikapcsolódásként, a kisded vigasztaló-szálát láthatjuk a résznek, ezúttal az egyre kevéssé rejtélyes tengerészhadnagy előadásában. Grace ki van oktatva, hogy apuka munkája fontos a sziget biztonsága miatt, és legyen hálás, ha vele lehet, mert a katonák is… az országnak… az áldozatos szolgálat… i tak dalse, i tak dalse (a tengerészet fizetett hirdetését hallhatjuk)

04j.jpg

Az ügy ez alatt meredek fordulatot vesz, a kocsiban talált hajszál nem emberi. Dannó szemrebbenés nélkül rávágja, hogy akkor egy kecske a gyilkos. Hahó, felkelt a nap! Vége a szellemjárásnak, ébresztő! Max is visszatér kedves fehér köpenyéhez, és egy a testen talált szimbólummal siet a csapat segítségére, a „boncnok” késnyelén egy pentagramma lehet. Meg is van a kettes számú elméletünk, rituális gyilkosság.

Közben kiderül, a lány egy horror-buliba volt hivatalos, egy 20 éve elhagyatott házba. Bár a ház nem túl bizalomgerjesztő, nem az a tetthely, csak egy idióta buli helye volt. A házban talált másnapos srác eléggé ijedt, és a maga készítette parti videót ajánlgatja. Nincs mit tenni, irány a főhadkvártély és a csodaasztal, lássuk ezt a felvételt.

Míg a kedvenc párosunk a lepusztult házat cserkeli, a nagyobbrészt bennszülött része a csapatnak a boszorkány szakboltba indul. (Miből meg nem lehet élni ezen a szigeten? Újfent megfontolom a költözést. Ettől melegebb nincs, mint itthon, tehát mit veszíthetek?!) A wicca-lány örömmel segít, a kés egy athnamé, egy rituális áldozati kés, de ő olyat nem árul. Ő egy jó boszi. Ezt örömmel halljuk.

07j.jpg

A kandi-kamera közben fecseg, és kiderül, hogy Drakula szeret taperolni, leginkább a másik vérszívót, a nővért, és ezt egy kecskefejű nem nézte jó szemmel, olyannyira nem, hogy a két vérvevő nyomába is eredt. Mi már láthatjuk is, hogy jó nyomon járnak a fiúk, Drakula egy ketrecben várja, hogy az ápolónő után, az aberrált rá is tudjon időt szakítani. Szerencséjére a késélezés elhúzódik, és máris öt óra van, és a nagyinak be kell adni a gyógyszerét. Hogy tudtam, hogy valami nőági felmenőjével él! A fiús anyák néha… hogy is fogalmazzak? Túlzásba viszik… Persze ninja anyuka korai kivonulása sem tett jót a kicsi ninja lelkének… Hiába no, a gyerekszív egy érzékeny kis kütyü.

Közben a csapat immár Drakulát is keresi. Bíznak benne, hogy az aberrált olvassa a szakirodalmat, és a Samhain hagyományokhoz tartva magát, november 1-e éjjelén végzi ki a második áldozatát. Az idő sürget, hasonló esetek nincsenek az adatbázisban. Dannónak jut eszébe, hogy minden pszichopata kicsiben kezdi – ahogy erről az elmúlt részben is elmélkedtünk – tehát feltehetőleg állatokon gyakorolt. Állatkínzást kell halloween-tájt keresni. És lám-lám! A mi kedves nagyi-ápoló késélezőnk, máris a csapat szeme előtt. Már gyerekkorában be akarták adni a szülők pszichiátriára, de a nagyika megakadályozta. Még Hawaii sem tökéletes, állapítjuk meg szomorkásan.

08j.jpg

Drakula közben kitörésre határozza el magát, és egész a konyháig jut. Sírva kéri a nagyit, hogy segítsen. A gyenge, ijedt mama, lazán hátba szúrja a szegényt, majd a betoppanó unokáját, utasítja, hogy takarítsa el. Persze miután betette a fagyit a frigóba, hogy ki ne olvadjon! Nincs több kérdésünk, kitől örökölte a kicsi Stilton a fantáziáját, és a hobbiját.

Egy csapat zsaru tör be a házba, de már csak a hűlt helyét lelik a kicsi Stiltonnak, meg a még mindig élő Drakulának. A nagyi meg adja a bűnbánót és a segítőkészt. Beviszik a rendőrségre. Azaz csak vinnék, mert a kétszínű pszichopatája előadja a haldokló mamát és lépre csalja a zsarut, majd lelövi, és telefonál a kicsi Stiltonkának, ne menjen haza, zsaru bácsik várják. Aztán lelövi magát, hogy a srác ne aggódjon, hogy ki fog róla gondoskodni. Nem mondom ez is egy megoldás… noha kissé drasztikus, de eléggé végleges.

Szerencsére Stilton-mama nem követi a technika fejlődését, és épp azzal adja fel aberráltkát, hogy mobilon hívta. Kono máris keresi a cellainformációt, hogy hol a fenében jár. Széparcú Félkínaink tud is a közelben egy ősi hawaii áldozati helyet. Na, ennyit a tiszta Samhain hagyományokról. Drakula ismét mázlista, Stiltonka sem tudja, hogy a mobilja bemérhető, így nem siet. Tüzet rak, dunsztos üvegeket pakol a kikötözött leendő áldozat mellé, szóval megadja a módját. Mondjuk a dunsztosokat a csaj szerveivel nem értem, de jól mutatnak… Aztán az izgalom a tetőfokára hág, Stiltonka latinul ordítozik valamit a sátán úrnak, majd felemeli a kést… Ninjáék az utolsó perc legvégén toppannak be, nincs idő beszélgetni – amúgy se erőssége McGarrettnek – így lelövik. Katarzis. Dannó kivételesen nem visz be senkit, csak vigasztal és biztat.

09j.jpg

A részt a kanapén fejezzük be, ahol csókolózás közben kiderül, ninjánk még sosem látta ennek az idióta szörny-babás horrornak a végét. Élete méze nagyon kiröhögi, de ekkor megint betoppan Dannó – ez a szomszédban lakik? – így megmenekül a cikizéstől. Ellenben a csaj bosszúból kiveszi a filmet a lejátszóból, majd berakja a Szerelmünk lapjait, és a csajok 3:1 arányban leszavazzák ninjánk fanyalgását. Végül beadja a derekát. Van még kérdés?

09_2j.jpg

10j.jpg

AaannnaaA tiszteletére és, hogy erőt gyűjthessen az Észak és Délhez, egy laza olaszos koktélt javaslok leöblitésként. 1-1,5 dl Aperol kell hozzá – ettől olasz – egy kellemesen öblös, hűvös falú pohárba, majd 1 dl lazább fehér bor, vagy rozé, és 1 dl. szóda megy mellé. Ízlés szerint egy szelet naranccsal vagy citrommal lehet még bolondítani. McBorultabb napokon a bort, egy fél vodka helyettesíti. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.06.20. 16:34:54

Nagyon aranyos vagy a külön koktél ajánlóval!!! Mindenképpen kipróbálom.

Ja, és EZ a kedvenc részem! Olyan cukik ott a végén a kanapén. Vigyorogtam, mint a tejbetök, amikor láttam :)

Mondjuk arra nem számítottam, hogy az öreglány is ilyen genyó lesz, csak lestem, hogy mi vaaaan?

Szóval jó rész volt, na! Köszi az írást, jöhet a következő :))

higeona 2013.06.20. 19:27:08

Mindig olyan jókat kacagok a hogyvoltjaidon, Segna! Gondoltam, hogy majd magírom kommentben, hogy min nevettem a legjobban, de nem tudtam választani.
A nagymami tényleg durva volt. Nagyon!

Segna 2013.06.30. 06:57:02

@AaannnaaA: ja az Aperolos koktélba szóda helyett mehet narancs-dzsúz is, az édesebb szájúaknak. És érdekes módon nem olyan ütős a cucc, mint gondolná az ember, szóval olyan igazi csajos-beszélgetős nyári teraszra való.

AaannnaaA 2013.06.30. 07:30:03

@Segna: Na, ha már így vasárnap kora reggel a koktélokról elmélkedünk, akkor elárulom, hogy hamarosan lesz alkalmam kipróbálni :) Majd elmesélem milyen volt...
süti beállítások módosítása