Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Jo, a profi 1x02 - Concorde tér

2013. június 04. 15:00 - Zsoofka

Jean, jobb híján - lényeg a függőség alapon - kávét iszik és kártyázik aznap este. Szerencséje van, két párral övé a bank. Láthatóan jókedvű, talán már nem is jár olyan görnyedten, mint egy héttel ezelőtt. Lazán lerázza magáról társai cseszegetését: tényleg tiszta a múltkori „takarítás” óta - se pia, se cigi.

0.png

Sms-t kap, ügy van, indul. De a beharangozóm (és a Port.hu) ellenére nem az Eiffel torony felé vesszük az irányt, a Concorde téren vagyunk, az Obeliszknél.

Egy hegymászó (szomorú aktualitása van ennek most nálunk) megpróbált felmászni, lezuhant és kitörte a nyakát. A halott fiatal férfi majdnem 2 gyereke apja, egy falramászó iskola tanára. A kis rendőrcsapat újra együtt, a humor egy kicsit árnyaltabb, jó lesz ez, érzem.

1.png

Hogy mit kereshetett a férfi az Obeliszken, rejtély, a rendőrök egyelőre felesleges hősködésnek vélik a dolgot. Cuddy nem is akar nagyon ezzel az üggyel foglalkozni, baleset vót, ugorgyunk. De Jean már szagot fogott: a férfi zsákja tele oda nem illő eszközökkel (szintező, elem stb.) – a mászó nem csupán faszagyerekségből ment oda, célja volt. És a Profi tudni akarja, mi volt a mászás célja…

(Az intro alatt gyors megállapítom – bár sokan, sokat szidjuk a magyar szinkronhangokat - Szilágyi Tibor most telitalálat volt. Köszönjük.)

A megtört feleség azonosítja a férfit. De ő sem tudja mit keresett ott a zura. Az áldozat hajlamos volt a hősködésre, de a gyermekük születése után ígéretet tett arra, hogy felhagy az efféle hülyeségekkel – lám mégis újrakezdte. Talán az anyagi gondjaik miatt? Aztán, hogy csavarjunk egyet a dolgon, a boncteremben kiderül, emberünk mégsem mászott. Illetve lehet, hogy felmászott, de le is jött szépen. Merthogy le nem esett, a teste nem mutat olyan nyomokat, amelyek a magasból történő esés következményei lennének. „Csupán” a nyaka tört ki, de az sem az eséstől. Tehát felment, lejött, megölték. A férfi körme alatt ragasztógittet találtak. Az meg minek?

Jean időközben jó hírt kap Jordantől: a lánya hajlandó találkozni a nyomozóval. Bár Adel-nek több feltétele van, mint a közelkeleti megbékélésnek, de a férfi így is örül, újra lehetőséget kap…. Kérdezni ugyan nem szabad, majd ülnek egymás mellett kukán, jó lesz az úgy is. Jean mindent megígér.

2.png

De vissza az ügyhöz: továbbra is az a kérdés, emberünk miért mászott fel. Mert úgy tűnik nem a csúcs vonzotta, csak egy bizonyos magasságig ment fel, ott megállt és odaragasztott valamit azzal a bizonyos gittel. Egy kamerát. Ami arról a pontról egy csodaszép épületre lát rá, a Szaudi Királyság palotájára.

A Palotában a gyilkosság estéjén 75 Nagyon Fontos Embernek, Nagyon Nagyszabású Fogadást adtak. De lehet, hogy nem is ez az estély az érdekes, hanem a szomszédságában lévő hotelszoba? Ott egy zártkörű buli volt, ami azonban annál hangosabbra sikeredett: egy nő és összesen 3 férfi töltötte itt az éjszakát. Az eredmény egy csaknem teljesen leamortizált szoba, egy véres párna és egy szintén véres kontaktlencse – valakik nagyon vadul szeretik, az már biztos. Hulla egyelőre nincs. Az ajtó előtt lévő kamera és egy árulkodó tetoválás segítségével azonban hamar megfejtik az egyik férfi személyazonosságát. A pasi megerősíti a gyanút: őt és társát a nő fickója bérelte fel: „a barátnőm fájva szereti” felkiáltással – „ami belefér”. Nos megkapta. És tényleg igaza volt: a nő tényleg szerette, jól megrakták, majd egy halom pénzzel távoztak, magára hagyva a párt. Akkor még élt a nő, legalábbis a tetkós pasi szerint…. Emberünk meg közben ott pózolt az Obeliszken és mindezt kamerával rögzítette. Majd megölték, talán mert túl sok volt neki a dolog és beszélni akart vagy mert egyszerűen csak több pénzt követelt…..

3.png

Kicsit kaotikus úton, némi fondorlattal és egy kis örökléstannal, de eljutnak a párocska férfitagjához, aki - bár igyekszik titkolni a nő kilétét, idióta módon rögtön le is buktatja. (E férfi és édesapja egy közös céget működtetnek, amely most készül NAGY üzletre egy másik befolyásos családi céggel.)

Jean, valamint a társa már ott is vannak Párizs legpuccosabb palotájában. A csaj helyett első körben csak annak karót nyelt férjét és az édes jó anyósát (Madame Coberg) sikerül megismerni. Mindketten roppant szimpatikusak: A mama egy nagyon magasra felkapaszkodott senki, aki azt hiszi, mert pénze van, hatalma is van. Ezt rögtön közli is a zsarukkal, de Jean nem az az ijedős fajta. A Jégkirálynő informál minket arról, hogy a fia és a menye külön élnek, baj van a házasságukkal. Jeanban megfogalmazódik a gyanú: talán a férj bérelte fel a hegymászót a felesége után magánnyomozási célból – ezt egyelőre gazdagék tagadják.

4.png

Újabb szép ház, újabb karót nyelt emberek: de végre megvan a hotelszobában hempergő nő. Most épp az apjánál lakik, aki befogadta, miután a házassága megromlott. Apuka sem egy megnyerő fazon, de a csaj legalább hajlandó beszélni. Bár nagyon beszélnie sem kell,elég ha az arcára nézünk, mesél az a száj helyett is: a szép Barbie-arca kék zöld folt. Nem tagadja a szeretőt sem a hancúrt. A durvaságot és a perverz vágyakat azonban igen. Apuka mindent megtesz, hogy a lánya és a zsaruk minél kevesebb infót cseréljenek. Jean-nak azonban még sikerül beszámolnia a hegymászó kamerájáról. A nő is elejt némi új infót: talán tényleg a férje figyelteti, mert el akarja szakítani őt a gyerekeitől és erre nincs is jobb mód, mint egy kis perverz videó – ami majd meggyőzi a bíróságot arról, hogy a Catrine helyett Cobergéknek kell felnevelniük a kicsiket. Ennél a ponttál Apuka sikeresen közbelép, nincs tovább vallomás, a zsaruk távoznak.

Közeleg Adel és Jean randevújának órája. A férfi egy kocsmában várja a lányát, nincs is jobb hely egy leszokóban lévő alkoholistának. A nyomozó ideges. Listát szorongat a bűneiről, amiért bocsánatot kell kérnie (Jót mosolygok. Befigyel a Terápia és Zsófi sztorija Apukájával…. Valaki? Bár ott a lista a jótettekről szól, a szitu pont ilyen esetlen és mégis megkapó.). Adel gúnyos, szinte megvetően olvasgatja a vallomást, a bűnöket, amiket a – majdnem mindig részeg – nyomozó vétett az akkor még tini lánya ellen….

5.png

Túl törékeny még ez a kapcsolat, hogy az utolsó vallomást is elbírja: Jean tényleg őszinte akar lenni, a múlt heti motorosverést is bevallja. Ez már sok Adel-nak, elrohan. Jean újra magányosan dobálja az izéket a lépcsőjén (Valaki ismeri ezt a francia népi játékot? Beavatna?)

A rendőrségen erősödik a nyomás: Cobergék minden befolyásukat felhasználják csak hogy leállítsák Jeant a kutakodásról. Hogy jön egy alkesz zsaru ahhoz, hogy az ő tiktokjaikat kutassa? A nyomozópáros beavatja Cuddyt a jelen felállásba: Gazdagék direkt keverték kompromittáló helyzetbe a kikapós, épp válófélben lévő feleséget, csak hogy lefilmezhessék (a hegymászó az Obeliszken) és zsarolhassák a nőt. Egy ilyen videó + a család befolyása = nyertes gyerekelhelyezési per + nulla tartásdíj anyukának. Egy a bibi: semmi kapcsolat nincs Cobergék és a hegymászó között. És amíg nincs, minden csak spekuláció, üres vádaskodás. Meg kell keresni az őket összekötő szálakat. Irány a hegymászó özvegye. Közösen nézegetik a halott férj múltjában készült képeket. Az egyik túráról készül fénykép megadja a szálat, de annak a másik végén nem Cobergék, hanem Catrine partiszervező szeretője áll. Lehet, hogy ő rendelte meg a képeket?

Közben megtalálják a hotelszoba negyedik vendégét is – illetve már csak a holttestét. Bárki is szervezte meg azt a bulit, úgy tűnik már megbánta, mert a résztvevők fogynak erősen. Jean beszámol a szeretőnek a felfedezéseiről és szembesíti a vádakkal – a puhány férfi összeomlik, de nem maga ellen vall: szerinte az ő édesapja van a dolgok hátterében, ő volt az aki a hegymászót felbérelte. A két családi cég nagy üzletre készült, zsarolni akarták Cobergéket a képekkel…. Csakhogy a képek eltűntek, a fényképészt megölték. Lehet, hogy a zsarolókat is követték? Lehet, hogy mégis Cobergék vannak a háttérben?

Catrine-t megfigyelve sikerül elkapni egy pasit, aki még most is követi a nőt, talán ő gyilkolt a Concorde téren. De a férfi hallgat, hű marad burzsujékhoz, Jean érzi, élete árán is megvédi a titkukat. Cselt forral: sms-t küld a férfi mobiljáról a már így is összezavart Catrine-nek. És várnak.

Egy rövid intermezzo erejéig Jean meglátogatja Jordant. Közli vele, hogy a listaírás alatt rájött: szaralak volt, nem hiszi, hogy a lánya valaha is megbocsát neki, inkább feladja, nem zaklatja tovább. Már akkor bűnt követett el a lánya ellen, amikor az még meg sem született: abortuszra akarta rávenni Adel anyját. Ráadásul ezt Adel is tudja…. Szóval köszöni a lehetőséget, de inkább lelép. Meglepő módon Jordan nem támogatja e tervet, szerinte a férfinek harcolnia kell, Adelnak szüksége van az apjára…

5_1.png

Catrine besétál a csapdába. Vágó úr a nyomozó összefoglalja mit tudunk eddig: a nő szeretője és a szerető apja kompromittáló helyzetbe hozza Catrine-t. A buliról képek készülnek, a buli egyik résztvevője és a fotós halott. A képek eltűntek. A szálak immár végérvényesen Cobergékhez vezetnek. Vajon azért öltek, mert meg akarták védeni a nőt a zsaroló szeretőtől? Vagy épp azért, hogy megszerezzék a nő ellen szóló pikás képeket, hogy ezáltal zsarolhassák és megszabaduljanak tőle?

6.png

Catrine beszélni kezd: az ő szerepe csupán a tenyészkancaság volt. Barbie külsejének köszönhetően a Coberg-család mintegy megvette őt. A családja meg eladta nekik: mert imponált az új rokonság sok pénze és hatalma. Mindig is lenézték, mind Catrine-t, mind az apját. Aztán Catrine csak nem tudott teherbe esni, vagy mert nem állt fel az urának vagy „csak” a magok fürgeségével volt baj… a történet szempontjából lényegtelen, merthogy az Anyósnak remek ötlete támadt: termékenyítsék meg a nőt az após spermáival… Fasza. Elsőre egy lány jött össze a furcsa nászból, de másodjára megszületett a hőn áhított Trónörökös. Azóta viszont Catrine felesleges. Csak nyűg burzsujék nyakán. A csajt csak szánni lehet…. szóba kerül a szállodai dugássorozat is, Catrine szerint abba „legalább önként ment bele”. Kész idegroncs, látszik rajta, esélye sincs… A nő kihallgatásának Cobergék vetnek véget, Catrine apjával kiegészülve jöttek, hogy kimentsék szegény nőt a csúnya zsaruk karmai közül…

66.png

A Coberg-klán csak rövid ideig menekülhet el Jean „zaklatása” elől: A rendőrök újabb nyomra bukkannak, egy vidéki birtokon. Valaki napokat gyakorol Catrine autójával, hogy megtanuljon úgy balesetet színlelni, hogy közben az egy megrendezett gyilkosság legyen, amiben elteszik láb alól a már nem kellő feleséget…. És ez a birtok Cobergéké. Újabb csörte a Jégkirályné Cobergné és a profi között. A „hölgy” Jean értésére adja, hogy ők nem akármilyen család, nem tűrik, hogy egy ilyen jöttment alkoholista zsaru zaklassa őket…. Mondatait tettek követik: Jean hamar Cuddy irodájában találja magát és magyarázkodásra kényszerül: annak a két embernek nem azért kellett meghalnia, mert a Cobergek Catrine jó hírét féltik, hanem mert a sajátjukat…. És igenis veszélyben van Catrine, mert egyre önállóbb és mert egyre kínosabb számukra és leginkább mert már megtette a dolgát, mostmár felesleges…. Ezt a jelenetet a sorozat eddigi legnagyobb visszavágása dobja fel: Cuddy – Jean zűrös életére és múltjára utalva halucinációkkal vádolja a férfit, aki rögvest poharat ragad és felajánlja az elképedt nőnek, hogy itt azonnal vizeletmintát ad a vádak megcáfolására. És közben tényleg olyan mozdulatot tesz, amiből szinte már látom már, hogy előkapja a bránert és…. de sajnos(?) ez utóbbi elmarad. Hogy aztán e hiányérzetet fokozzák, Cuddy – bár saját szájával ad igazat Jean-nak, mégis hazazavarja és leállítja az ügyről.

A zsaruk azonban biztosak a dolgukban. Ezek az emberek vannak olyan középkori gondolkodásúak és olyan elvetemültek, hogy megtehetik azt, amivel Jean vádolja őket…. Jobb híján követik Catrine-t. A nő egy éjszakai bárban mulat. Itt számomra érthetetlen jelenetek sora jön… A két főzsaru a kocsiban, az ő arcuk ismert, nyilván nem ők mennek be a csaj után. Szóval ülnek és várnak, felváltva szaladgál ki hozzájuk két ember, viszi a híreket (Adóvevő? Telefon? Lehallható? Füstjelek? Nem, szaladgálnak!): a csaj két testőrrel érkezett, majd azok leléptek, a nő meg rosszul lett, majd eltűnt. Aztán már csak a nő száguldó kocsijára lesznek figyelmesek. Utánaerednek. Autósüldözés Párizs belvárosában. (Tessék, Sixx! Csak itt figyel Luc Besson és a taxijának emléke.) Jean is tudja, mi is sejtjük, a kocsit nem az épp rosszul-lévő Catrine vezeti. De akkor ki és miért száguldozik? Az autó végül a vízben köt ki, és Catrine csuromvizes édesapja mászik ki belőle. Mellesleg közli, hogy az ájult lánya az épp süllyedő autó hátsó ülésén fekszik. Jean nem, de a társa rögtön vízbe ugrik menteni.

7.png

Catrine idejében kórházba kerül. Nem csak a vizitúra sokkját, de a rosszullétét okozó, neki beadott kábszer maradványait is ki kell hevernie, de túl fogja éli. A kórház másik szobájában a csaj apját ápolják. Jean látogatja meg és izomból azt hazudja neki: a lányának annyi, meghalt. És, hogy mi erre Apuka reakciója? Egy mese arról, hogy a bulizó lánya kezdte magát rosszul érezni a partin, felhívta segítségül Apukát, az meg jött menteni. Csakhogy figyelmetlenül vezetett és vízbehullás lett a vége… Mint egy mantrát, úgy ismételgeti a sztorit. Jean elérkezettnek látja az időt, vált… Jaj. Rosszul mondta, Catrine nagyon is él. A nyomozó már tudja: a férfi hazudik, részt vett a Cobergék lánya elleni játszmájában. (Ezek megint szép jelenetek: nem a nyomozó és a gyanúsított, hanem két apa között zajlanak. Jean felháborodásában és hangsúlyában benne van a megrökönyödés: hogyan képes egy apa a saját lányának szántszándékkal ártani? Lehet, hogy anno ő is ártott, de soha nem akarattal….)

És, hogy mi motiválta? Cobergné elmagyarázta neki: lányának annyi, elvágta magát, nincs helye a felső ezerben. Ha apuka segít eltenni láb alól a csajt, ő még megmentheti a társadalmi pozícióját, sőt szóba jött egy jó férj ígérete a másik lányának… És mit tesz erre egy „jó” apa, ha egy ilyen ajánlatot hall? Rábólint.(Van ilyen? Tudom, hogy egy naiv tyúk vagyok, de nekem ez meredek. Ja: és a kocsit nem apuka vezette, ő csak a sztori végett kellett, egy profi vezetett. Aki gondolom kiugrott a kocsiból és/vagy kétéltű…. Mert gőzöm nincs hová tűnt el nyomtalanul az elsüllyedt kocsiból.)

Immár minden készen áll burzsujék letartóztatására.A bilincsbe vert Jégkirálynő kielégítő látványt nyújt.

8.png

Jean pedig azzal a boldog tudattal érkezik haza, hogy vannak nála szarabb apák… Sőt. Az érzés fokozódik: a lépcsője tetején immár nem a megszokott négylábú várja, hanem a lánya.

9.png

Elég szar bőrben van, de mégiscsak a lánya. Vallomással jött: függő és segítséget kér, vak vezet világtalant alapon. Jean boldog, na nem a lánya szenvedélyei miatt, hanem mert áttört a fal. Segít, hát persze hogy segít.

10.png

Jean múltja azonban ott leskelődik a sötétben, két rosszarcú zsugás-társ képében. Nem lesz egyszerű elszakadni a múlttól, de közös erővel talán sikerül....

Címkék: jo a profi
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása