Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 02x21

2013. március 28. 13:00 - Segna

Ma kiderül mi köze Draculnak az Angyalok városa Kőkemény párosához és, hogy ninjánk nem a leghóbortosabb főnök, bármit is gondoljon erről Dannó, valamint hogy ami az egyik ember szerint stílus, a másik szerint csak egy rossz szokás.

01.jpg

Ma megint az éj sötétjében nyitunk, exférj veri az ablakot, benn a család retteg… 911, látjuk a kijelzőn, és a rend őrei máris homlokig pisztolyban vonják kérdőre a férjet. Hoppá! komolyabb dologgal állnak szemben, mint egy dühödt ex. …és Főcím!

A váltás után még mindig az éj sötétjében tapogatózunk, most épp ninjánk házában, a Hauleval együtt. Chin érkezik, némileg értetlenül, hogy Dannó mit keres ninjánk üres házában, hogy jutott be, és főleg minek? Williams nyomozó derékig pizsama-csíkos ingben fanyar monológot vág le, miszerint milyen dolog az, hogy valaki eltűnjön egy hétre és ne hívjon, ne írjon annyit se, hogy jól van… Komolyan, mint egy aggódó feleség! Szép pár ez a két fiú, már annak, aki bukik az ilyesmire…

02.jpg

Sajnos a Kormányzó Őkopaszsága esethez szólítja a kicsiny csapatot, így Dannó felfüggeszti a rinyálást. Az imént látott háznál már nyüzsögnek a sárga ufókák, szólnak a szirénák, vörös és sárga feliratok tiltanak mindenfélétől. Az exférj vérzéses himlőben halt meg. Ez meg már mi a fene megint? Ki fordította ezt? Maxnek sikerült megvizsgálnia a tetemet, mielőtt elvinné a Torchwood a járványügyi felügyelet, így referál, és mivel nyomokat hozott a boncnok, mégiscsak nyomozhat a Five-0 is, noha diszkréten… Ja, ez a nyüzsgés biztos senkinek sem szúr szemet! A csodaasztalnál kezdjük az ötletelést, hogy honnan kaphatta el a csávó a himlőt; vezessük le, két helyén a világnak őriznek ilyesfajta kihalt himlőt, … meg az oroszoknál. Persze a Nagy Medve rögtön a gyanús, mert ugye a csodálatos Államokban soha semmi gonosz dolog nem történik. Máris bontok valami émelyítően édeskés, ámde ütős piát, hogy ne legyen olyan keserű a nyálam. Talán anyám szolid 30%-os csoki likőrje megteszi… Max tovább sokkolja a csapatot, a hólyagos fejűt beoltották ezzel a kedves vírussal.

A karanténban lévő exfeleséget kérdezik, merre járt a hólyagos fejű az elmúlt néhány hétben. Semerre talán, depressziós volt Afganisztán után, és bár szépen javulni látszott, hirtelen visszaesett, ivott és bezárkózott. Ja, biztos ezért is a ruszkik a hibásak! Miért mentek ’sztánba, így sajnos szegény amerikaiaknak is menniük kellet, és lám-lám micsoda tragédiákhoz vezet ez. Rohadt ruszkik!

Közben új nap virrad ránk, ez világosan látszik abból, hogy Dannón másik csíkos ing van. Mi ez? Ez a parancsnoki kabalája? Mindenesetre bátorságot merít belőle, és az exhólyagos fejű lakhelyére indul Széparcú Félkínainkkal. Közben példásan arról beszélgetnek, ha kitörne Hawaiin a himlő járvány, hogyan is szegnék meg a karantént, hogy kijuttassák szeretteiket a szigetekről, szétkenve ezzel a fertőzést. És ezek a rendőrök. Na, brávó! Hol az az átkozott csoki likőr!?

Az áldozatnál alkoholt és drogokat nem találnak, de fecskendőt annál többet. Sajnos zsákutcának tűnik az ígéretes nyom, mert csak antidepresszáns van bennük. Ellenben a halottban nyoma sem volt ilyesminek. Irány a gyógyszergyár, amely épp ilyen antidepresszáns szerekkel kísérletezik. A projekt-vezető meg, hogy hogynem, nem található. Nem úgy, mint a néhai hólyagos fejű mobilja. Ami be van kapcsolva! Ennek majd Konó jár utána, mert a Chin és Dannó, a projektvezető nyomába erednek szirénázva. És nem beszélgetnek közben! Persze Dannó vezet. Lehet, hogy ő vezetés közben nem tud beszélgetni? A projektvezetőre a garázsban lelnek rá a fiúk, járó motor mellett, lilás-kéken, és eléggé holtan. A kocsiban azonban vérnyomok is vannak, így a fiúk erősen szkeptikusak az öngyilkosságot illetően.

03.jpg

Konó közben az aktív telót leli meg egy kilátó kukájában, tip-top összecsomagolva egyéb ruhákkal egy nylon zsákba. Az előzékeny szemetelő gondosan egy „vigyázat veszélyes anyag!” felirattal is ellátta a cuccost. Menten elérzékenyülök ekkora gondosság láttán!

A rész mesmeg Max jutalom-játéka, megállapítja, hogy a projektvezető tényleg nem öngyilkolta meg magát, hacsak nem egy tompa tárggyal verve szét a fejét. Az öngyilkolós gyilkos ráadást trehány is volt, sőt mit ne mondjak, primitív, mert azon túl, hogy szánalmasan rendezte meg az öngyilkosságot, még ujjnyomokat is hagyott. Gyilkosunk Dracul Comescu! Medve anyám! Gyorsan még egy likőrt ide! És igen, Dannó nem tudja kihagyni a vámpíros poént a név kapcsán… A hülye egybeesések folytatódnak, mert a román csávót az NCIS Los Angelesi irodája is körözi – tudják, az Angyalok Városa, kőkemény párosa. És csak kívánni kell, máris látjuk a Tejeskávé Kopaszt, meg az Ex-kölyökképűt, mert Dannónak megvan a mobiljuk száma. Azoknak meg máris csillog a szemük, és lelkesen ígérik, hogy estére indulnak. A fenébe, hogy nem Gibbst kérte Williams nyomozó!

04.jpg

Közben Fong, a szép laborosunk, kideríti, hogy a Konó által lelt zsákban nem egy ember ruhái vannak. Több áldozat van? De, máris ugrunk a légierő bázisára, szemrevaló szállítógépeket bámulni. Más élvezet nem nagyon van, a párbeszéd eléggé bugyuta ugyanis  kőkemény párosa meg a Haule között. A gaz román, nem ideológus, célja a meggazdagodás, amiért egy világjárvány kitörését is kockáztatná, és ki akarta irtani a szőke, Ex-kölyökképű fickó családját. Mit mondd erre a család-érzékeny Haule? Hát előfordul az ilyen… Nem tudom, ki unja jobban ezt a párbeszédet, ők, vagy mi… Igyunk vagy lapozzunk? Igyunk ÉS lapozzunk! Gyorsan!

05.jpg

Máris a csodaasztalt álljuk körül ismét – fájón hiányolva ninjánk csinos popóját mellőle – Konó referál. Megvan a zsákban talált ruhák gazdáinak a neve. Néhány hajszálról, mindenki azonosítható, noha nincs is priuszuk? Csak mert leszázalékolták őket? Vagy, mert részt vettek a gyógyszer kísérletben? Mindegy. Lényeg a lényegben, hogy nincsenek meg.

Chin segít a megakadóknak. A „megöngyilkolt” projekt-vezető pénzügyeit átnézve, orvosi műszer számlákra, és raktár-bérlésre lelt. Hol másutt is lehetne a reménybeli titkos kórház, mint a régi Karantén-szigeten. Lóerőhalálában indul a kibővült csapat a kis szigetre. A vámpíros nevű csávó nem vágyik a találkára, így kitörés mellett határozza el magát. Ádáz űzőcske veszi kezdetét. Szerencsére a Tejeskávé Kopasz látens járműoktató, és folyamatosan egrecíroztatja a Haulet vezetés közben. Tiszta anyós, az anyós ülésen. Dannó elég sportosan viseli egyelőre a szekatúrát. És igen, sikerül a vámpíros nevű sofőrjét hibázásra kényszeríteni, és bár eddig hosszan tudott keskeny rámpán is száguldozni, most nem bír kikerülni egy bazi nagy, és látványosan sárgára festett buldózert se, és zúgva száll, mint a győzelmi zászló. Az örömbe, üröm vegyül, a vámpírnevű, még hamarabb kiszállt a kocsiból. Mégis hol?! És mikor?! Kérdezzük joggal. Ma nem brillíroznak a forgatókönyv írók. Mindegy, egy főgonoszt nem lehet csak így ripsz-ropsz elkapni ugye, értjük mi.

06.jpg

Folytatódik tehát a cserkelés a sötét raktárban. A vámpíros sehol, ellenben meglelik a hevenyészet kórházat, és persze, hogy persze bemennek, maszk, meg ufóka-ruha nélkül. Meg is van a hiányzó három fertőzött. Szerencsére nem szenvednek, bár a fejlövés kissé radikális fájdalom-csillapítási módszernek tűnik nekem.

07.jpg

Max fanyalogva jelenti, hogy néhány fiola hiányzik – honnan tudták, hogy mennyi volt? – de jó hír, hogy rendesen van tárolva, minőségi szerkót használ a vámpíros nevű. Ja, az más! – nyugszunk meg rögvest.

Dannón elhatalmasodik a ninjánk hiánya fölött érzett bánat, és javasolja, hogy a román főgonosz sofőrjét Steve szabálykönyv-elmélete mentén kérdezzék ki. Vagyis? – értetlenkedik Chin is – Vagyis, fogjuk a szabálykönyvet és égessük el! – fogadjunk, hogy nem ezt a kifejezést használta a ninja! Chin szélesen mosolyog ezt hallva, a nem létező bajsza alatt. A kórházban aztán már nem vigyorog, míg Dannó keményen besz…ratja a vámpíros nevű sofőrjét. Előadják, hogy a karantén-sziget kórházából származó fiolából ad be neki valamit. 9 fiola hiányzik, amit ma passzolnak el a helyi KGST piacon – derül ki másodperceken belül. Ninjánk mesmeg büszke lenne a Haulera. Sajnos a doki nevét nem tudja a sofőr, valamint azt sem, hogy ki lőtte fejbe a himlősöket.

Máris a helyi KGST piacon vagyunk, és a csecsen-ingus terrorista vevőre várunk… Na, ezt melyik ujjukból szopták a forgatókönyvírók?! Mindegy is, a mai rész bakugrásai közt elfér ez a toposz is… A gaz románnál már csak a gaz mohamedán kaukázusi az ijesztőbb. Van még abból a kis csoki likőrből?

08.jpg

Közben szerencsére a Tejeskávé Kopasz tovább szívja Dannó vérét, ezúttal a ruházatát fikázva. Szó se róla, erősek ezek a csíkos ingek. A Haule szerint ilyen a stílusa, a Tejeskávé Kopasz szerint ezt rossz szokásnak hívják.

Konó egy mesterlövész puska távcsövéből figyeli a vevőket és a vámpíros nevűt. Nem egy művészet kiszúrni őket, talpig feketében, meg zakóban nyomulnak. Nyilván az álcázás órán épp hiányoztak, és melegük sincs. A csecseneket a Tejeskávé Kopasz meg a Keleti Parti hamar lekapcsolja, de a vámpír már keményebb dió, kiszúrja az Ex-kölyökképűt, és a levegőbe lő. Az általános pánikot kihasználva aztán menekülőre fogja a dolgot. A kísérőjét Konó iktatja ki a puskájával, míg a vámpír-nevűt a régi ellenség, az Ex-kölyökképű. …és tus!

09.jpg

Ami elmaradt az elején, pótoljuk a végén, andalító képek következnek kedvenc szigeteinkről… fehér tajtékos tarajú hullámok, szörfök, bikinik és roston sült húsok… pont ahogy az orvos felírta influenza és márciusi hóvihar posztraumáira! A felemás csapat a Lavinakövér Garnélaárus büféjének specialitásait kóstolgatja önfeledten, amikor a Tejeskávé Kopasz megvilágosodik és közli, hogy kedvenc párosunk kocsiját Winifrednek hívják. Na, most kapcsoljunk el, visítva röhögve! Ezt nem lehet überelni! Egészségünkre!

 10.jpg

PS: a gaz vámpírt is átverték, a kísérleteket végző orvos, kicserélte a fiolák tartalmát, csak sós víz volt bennük. A csávó ráadásul ravasz, nevet és jegyet cserélt és elrepült a fiolákkal L.A.-be. A folytatást az NCIS Los Angelesben lehet megnézni…

Címkék: hawaii five 0
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

záporeső 2013.05.15. 14:27:01

Megnéztem a folytatást is, valahogy egyik résznél se sikerült a forgatókönyvíróknak brillírozniuk. Elég össze-vissza lett mind kettő rész. Ráadásul így már túl sok volt a főszereplő, vagy nem tudom, de senkinek se sikerült igazán kibontakoznia.

Segna 2013.05.15. 15:34:03

@záporeső: képzelheted, hogy mi hátrányos helyzetűek akik még nem is szeressük az Angyalok városa kőkemény párosát! Mi hogy szenvedtünk! Csak a fejünket kapkodtuk, hogy mi van?!
Remélem nem lesz több ilyen öszvér rész - bár a HW50 írók önállóan is tudnak baromkodni - de épp ettől is szórakoztató a sorozat, lehet rajta röhögni...
Remélem továbbra is velünk tartasz, a 3. évad elég hajmeresztő ;-)

záporeső 2013.05.15. 15:56:00

@Segna: Már túl vagyok a 3. évadon, vagyis az utolsó részt még ugye nem adták le, de azon kívül ledaráltam az egészet, elég izgis volt. Ami abból is látszik, hogy az utolsó részeket képes voltam magyar felirat nélkül is megnézni.
De azért olvasni fogom a hogyvoltokat.
süti beállítások módosítása