Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 2x03 Orientation

2013. március 05. 17:00 - Szencsike

Yin, Sawyer és Mike megtalálta egymást a szigeten, őket meg a többiek. Egy nagydarab néger fazon veri őket eszméletlenre, és a társaival együtt hurcolja be egy földbe ásott üregbe, a dzsungel mélyére. Mike a lyuk mélyén is csak Waltról kérdez, de a dzsungelharcostól nem kap semmilyen választ a megvető pillantásokon kívül. A sziget másik oldalán még a Locke-Jack-Brada Desmond háromszög ismerkedik egymással. Flashback, dús hajú Locke egy önsegítő csoport gyűlésén van. Az egyik résztvevő hölgy arról mesél, hogy verte át őt az alkesz édesanyja. Locke az óráját nézi, kínjában már csak röhög az egészen, ami a terápiavezetőnek nem tetszik. A csoport tagjai között üdvözölhetjük Mrs. Peggy Bundy-t is, aki láthatóan egyetért, azzal hogy a dús hajú férfi nevetségesnek találja a legtöbb ember kicsinyes panaszait. Locke elmeséli a sztoriját, pár évvel a veselopás után vagyunk. Az ő veséjét ki fogja visszaadni? A terápia után Peggy és Locke összeismerkednek, ő sem érti néhanapján a többiek problémáit. Ha viszont beszólna, akkor kő kövön nem maradna semmi, így nem szól semmit. Mrs Bundy-t itt Helennek hívják, csípi a kopaszokat, Locke végleges simaságára is szívesen várna.

pic1.png

Vissza a bunkerbe, Kate lemászott a szellőzőből, szerencsére a fegyverraktárba érkezett. Kati magához vesz egy vadászpuskát, és hátulról közelít a férfiak felé. Nem veszik észre, hogy jön, így a lány leüti Bradát, aki estében elsüti a fegyverét. Brada a számítógépet találta el, ami épp füstölög, Brada a halálra készül. Főcím után Brada mindenáron meg akarja javítani a gépet, különben meghalnak. A falon az óra visszaszámol, adott időben be kell írni a kódot. Dokit ez cseppet sem érdekli, és a fegyverét fogja Bradára. Des-nek is derengeni kezd valami Dokiról, aki erre egy pillanatra zavarba jön. Inkább Katit bízza meg, hogy figyeljen a férfira, miután ő elengedte. Brada a géphez rohan, kapcsolgatja ki-be, semmi változás, a számítógép füstöl tovább.

pic2.png

Flashback, Helen és Locke összemelegedtek, Locke már távozni készül a nőtől. Magyaráz neki valamit, hogy nem tud idegen helyen aludni, a női büszkeségen sikerült csorbát ejtenie. Később Locke kocsijában üldögél apja háza előtt és vár. Az apja egy váratlan pillanatban beül Locke mellé, láthatóan sikerült ezzel meglepnie a gyermekét. Bosszantónak tartja, hogy Locke állandóan a háza előtt tartózkodik, mondja meg végre, hogy mit akar tőle. Locke csak a miértre kíváncsi, miért kellett átverni? Mr Cooper elég félvállról veszi a dolgot, neki csak egy vese kellett, és lerázza magáról Locke-ot, aki apja távozása után zokogni kezd.

pic3.png

Bunker, Brada elszántan keres valamit, feltúrja érte az összes szekrényt, a trióra semmi veszélyt nem jelent, így Kati kénytelen letenni a fegyvert. Lock felajánlja, hogy segít, de mivel nem ért a gépekhez, Bradának nem kell. Kati bedobja Sayidot, őt kell idehozni. Kati a bunker rendes kijáratán fog távozni, amely a folyosó végén nyílik. Brada megtalálta amit keresett, neki is állna a szereléshez, de Doki közbeszól, elveszi az alkatrészeket, és magyarázatot követel, ha Brada tovább akar dolgozni. Des egy vitorlásversenyen vett részt, mikor zátonyra futott a hajója. Jött Kelvin és idehozta őt. Mire ideértek, az eszköz már csipogott, de Kelvin beírta a kódot, és a cucc elhallgatott. Kelvin ezzel megmentette a világot. Des csatlakozott Kelhez és együtt mentették meg a világot. Ám Kel meghalt, és Des egyedül maradt. Doki kénytelen-kelletlen visszaadja az alkatrészeket, Brada tovább szerelhet. Doki szerint az egésznek semmi értelme, Locke hisz a bunkerlakónak. Ha még kétségeik lennének nézzék meg a filmet.

pic4.png

A parton visszatért minden a rendes kerékvágásba, az emberek a hosszú éjszaka után költöznek vissza. Duci Arabnak beszél a félelmetes éjjelről, de megjön Kati és Duci újra rosszat sejt. A sziget másik részén a lyukban Sawyer Yint faggatja, mit tettek vele a dzsungelharcosok, Yin a Többiek szócskát mondogatja, és eltakarja a szemét. Mike vágja, hogy Yin szeme be volt kötve, nem tud semmi használhatót. Sawyer megpróbál kimászni de a lyuktető rögzítve van, nem lehet kinyitni. Az akció a négerharcos érkezésével ér véget, aki kinyitja a tetőt és ledob egy ájult nőt hozzájuk. Ugyanaz a lány, aki a reptéren Dokival iszogatta a tequila-tonikot. Doki és Locke a filmvetítőt állítják össze és Doki továbbra is őrültségnek tartja, azt ami itt történik Desmondostúl, világmegmentőstül. Locke szerint Doki csak azért ilyen, mert Des felismerte őt. Inkább lássuk a filmet.

pic5.png

Dharma kezdeményezés, 3/6-os Tájékoztató, 3-as Állomás: Hattyú. Egy ázsiai férfi, Dr Marvin Candle üdvözli a nézőket. A Dharma-t 1970-ben Gerald és Karen DeGroot alapította, akik a Michigan Egyetemen dolgoztak. Egy közösségi kutatóközpontot akartak létrehozni, ahol a tudomány minden területéről fogadtak tudósokat, elsősorban a pszichológia, meteorológia, zoológia és társadalomtudomány területéről. Pénzügyileg Alvar Hanso vette a társaságot a szárnyai alá. A Hattyú állomáson 2 személy él, 540 nap a tartózkodási idő, ahol a sziget sajátos elektromágneses tulajdonságait lehet vizsgálni. Sajnos még a korai időkben történt egy baleset, ezért be kell tartani bizonyos szabályokat. Minden 108. percben meg kell nyomni a gombot, a riasztó megszólalása után számított 4 percen belül. A kódot a komputerbe kell beírni, amely elindítja a programot. A két főnek ajánlott váltásban dolgozni, hogy kellően kipihentek legyenek. A kódot pontosan kell beírni, a komputert nem lehet más célra használni. A doktor megköszöni a munkát, elbúcsúzik, namaste és sok szerencsét. A felvétel 1980-ban készült. Jack egy szót sem szól, Locke megint végig akarja nézni.

pic6.png

Flashbak, Locke és Helen vacsoráznak egy étteremben, fél éves együtt járásukat ünneplik, Locke kap egy kis ajándékot párjától. A dobozka Helen lakáskulcsát rejti, és a nőnek van egy feltétele. Locke maradjon nála egész éjjel, ne csámborogjon el az apja házához. Locke lebukott, Helen követte őt egyik nap. Tudja milyen érzés dühösnek lenni, de túl kell lépnie ezen. Locke-nak nem kell végigcsinálnia egyedül, csak ne menjen el többet az apja házához. Locke megígéri, hogy marad. Csók, ölelés. A bunkereban Locke újra nézi a felvételt, Jack otthagyja. A sziget másik oldalán, a másik lyukban a lány felébred, a srácok elmesélik neki, hogy kerültek a szigetre. A lány is kapcsol, 815-ös járattal jött ő is, csak ő hátul ült a farokrészen, ami leszakadt, őt pedig egy aktatáska verte fejbe, a vízben tért magához, onnan úszott a partra. Egyedül élt, sikerült kaját találnia, elboldogult, majd rátaláltak a dzsungelharcosok. Mike Waltról kérdezi őt, nem látta-e esetleg, de nem, nincsen közöttük.Bemutatkoznak Sawyer előadja Ana Lucia-nak a tervet. Amint a néger harcos felnyitja a tetőt, ő beleereszt pár golyót.

pic7.png

A bunkerban Doki Brada-t idegesíti a kérdéseivel, van-e kapcsolata a film készítőivel, tudott-e a balesetükről, és egyáltalán miért veszi komolyan ezt az egészet? Brada csak a gombokat nyomogatja, nem jár sehova. Doki kifakad, lehet semmi értelme sincs az egésznek, talán valakik csak azt figyelik, megnyomja-e a gombot? Des őszintén reméli, hogy valóban csak egy kísérlet, de attól még az elektromágnesesség létezik. Közben sikerült megszerelnie a gépet, bekapcsolja, kimegy a biztosíték, minden sötétbe borul. Beindul a pótgenerátor, a félhomályban Brada pánikol, a gép tönkrement, majd elhúz pakolni. Kaja, vakcinák kerülnek a táskájába, közben Locke megígéri, hogy megjavítják a gépet, csak ne menjen el. Bradának lehet beszélni, ő elmegy és minél messzebbre. Doki is döntésre jutott, nem kell tenni semmit, kamu az egész, otthagyja Locke-ot a bunkerben és ő is elmegy. Locke visszatér a számítógéphez, az óra 47 percnél jár, elkezdi babrálni a gépet, de csak az alkatrészeket veri le, és kiabálni kezd, mégis mi lenne a dolga.

pic8.png

Flashback, Locke álmatlanul fekszik Helen oldalán, így inkább felkel, a mosdás után már apu háza előtt issza a kávét. Sajnos a végzet, jelen esetben Helen utolérte, és kiszedi Locke kocsijából a slusszkulcsot és behajítja apu kertjébe, lehet utána menni. Apu nem fog kijönni, mert nem érdekli őt Locke, tovább kell lépnie végre, de túlságosan is fél. Választania kell, vagy a fater vagy Helen. Túl nehéz, nem fog menni és a többi kifogás után Helennek sikerül meggyőznie őt, hogy nem kell egyedül végigcsinálnia, ő mindig vele lesz, így Locke Helent választja. A bunkerba megérkezik Kati Ducival és Arabbal, akik elkezdik megjavítani a gépet. Duci egy vezeték keresése közben rátalál az éléskamrára. Ana a fegyverről kérdezgeti Sawyert, hogy került hozzá a pisztoly, mire Sawyer a szokásos flegmaságával válaszol, Ana elveszi tőle és leüti vele. Majd kikiált, hogy ki akar menni. Jön a dzsungelharcos és egy kötéllel kihúzza Anát.

pic9.png

Brada fut, mint a mérgezett egér, de a nagy lendületnek megvan az ára: elbotlik és egy kis gödörbe zuhan. Micsoda véletlen, Doki követte őt, és fegyvert fog rá. Desnek eszébe jut, hogy nem adta meg a kódot, hát elmondja: 4 8 15 16 23 42 és Futtatás. Doki kiabálni kezd, semmi sem fog történni, és mi elől menekül, ha nem történik semmi? Bradának végre beugrik kicsoda Jack, már találkoztak. Dokit sikerül zavarba hoznia, nem akarja hallani a férfi sztoriját kettejükről. Említi a lányt, akit Doki akkor kezelt, erre Doki kiakad és végül bevallja, hogy feleségül vette őt, majd leteszi a fegyvert. Desmond vágja, hogy a lány már nem Doki felesége, így inkább szedi a sátorfáját és eltűnik, otthagyva a kétségbeesett Dokit.

pic11.png

A bunkerban Sayid ügyködik a gépen, Katinak sikerült felkapcsolni a világítást, a riasztó pittyegni kezd, még 4 perc. Sayidnak sikerül helyrehoznia a károkat, a gép működni kezd, Locke leül és a kódot írja be. Ducinak gyanúsak a számok, nem szabad beírni őket, Locke leinti és végül 32-t üt be 42 helyett, Duci lenyugszik. Locke ujja már a Futtatás gomb felett van, mikor felbukkan Doki és kijavítja, 42. Locke beírja, de habozik, még 2 perc. Erre kitalálja, hogy Dokinak kell nyomnia, ő hitetlen. Zajlik a nyomni, nem nyomni hitvita, 1 perc. Miért olyan nehéz Dokinak hinni, és Locke-nak miért olyan könnyű? A riasztó élesebben vijjog, Locke tudja, hogy nehéz, de Jacknek bíznia kell benne. Jack kiváló időérzékkel 1 másodperccel a vége előtt nyomja le a gombot, a számláló visszaállt 108-ra. Ezzel elindult a gombnyomogatás.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása