Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x13 (spanyol LOST)

2013. január 27. 15:00 - Sigismundus

És jöjjön hát az El Barco eddigi legjobb része. Melyben végre komoly dolgok derülnek ki arról mibe is kerültek hőseink. Kezdődik egy éjjelen, melyen végre őröket is állítottak valami hanyagság okán. Az őr épp Sol, az előző részben előtérbe került beszólós lány, egyszer balra tekint és jobbról le is üti egy, a hajóra mászott békaember. Majd egy másik békaemberrel kommandós lopakodásnak hitt vicces ugrabugrálások közben belopakodnak a hajóba.

Barco213 (1).jpg

Itt csak DellaGuadra van ébren. Múltkori rosszulléte figyelmeztette, kevés ideje van, hát éjjel kezdi tovább építgetni közös szobájukat Saloméval. Montrero felébred a zajra persze, de mikor látja hogy a haver zörög, nem valami diák, megenyhül, sőt megy átöltözni, hogy segítsen. Mire visszatér, a szerszámok erősen szétdobálva, és kintről egy motorcsónak zaját hallani. Nem kell sok ész kitalálni, valakik embert raboltak, Juliant..

Hajnal a 31-es kabinban, Piti és testrészei ébredeznek, meg kell hát adni amit a test megkövetel. Vilma benne is volna a hajnali szexben, de állandóan Palomarest képzeli a másik srác helyére. Na így nehéz ráhangoldóni a dolgokra, abba is hagyják zavartan. Juliának is rosszul kezdődik a hajnal, nem más mint Ricardo rángatja fel, tőle szokatlan durván és hurcolja az Oktatóba. Kemény leteremtést kap, hogy amióta a nő a hajóra lépett sok védelmet kapott, bizalmat a lányaitól, de csak a saját játékát játssza. A titkos dobozokkal, meg tudással. Most viszont komoly a helyzet, elrabolták Juliant.. Doktornő bőg, ez megrázta nagyon. Korbács után mézesmadzag, kap pár elismerést is, hogy tudják, a nő védi a hajót és a lányait is őszintén szereti. De ezért döntse már el, hol áll, mit tud. Doktornő tovább bőg, ekkor jön Gamboa és Sol jelenteni. Ricardo persze a kolumbot gyanúsítja elsőre, de Sol elismeri, ő a hibás. Gamboa is meglepett, de osztja is a jótanácsokat. Tartsanak titokban létszámellenőrzést. És várjanak, mert ha ez emberrablás, akkor hamarosan jelentkeznek a követelésekkel. Ja és senkinek egy szót se, főleg Salomének ne.

Barco213 (2).jpg

Mivel ez titok, mindenki más boldogan ébredezik, Piti is, dacára a hajnalinak. Az Ebédlőben rá is zendít egy aktuális hispán slágerre, melyhez aztán a csajok is csatlakoznak egyre nagyobb számban. Jó kis hangulat lesz hamar. Amit aztán az az ember szakít meg durván akitől épp nem várna senki ilyet. Ricardo kapitány lesz buligyilkos, kapcsol le zenét és kiabál mindenkivel, tilos a Fedélzetre menni, meg bármit is csinálni, értettem? Így is lesz.

Barco213 (3).jpg

És jöjjenek végre a rejtélyek. Julian ébredezik a kábítás után. Egy olyan párnázott falú szobában tér magához, amit a Mindent-Fehérben stílusban rendeztek be, WC, ágy kanapé, asztal könyvespolc. Valahonnan halk gregorián zene szól, majd nyílik az ajtó két fehér védőruhás, fehérmaszkos lép be, kaját hoznak egy tálon. Meg valami kék neonszínű oltóanyagot amit be is lőnek Julian jobb karjába, az meg elalszik.

Barco213 (4).jpg

Sarkcsillag, Orvosi, Sol fejét kötözi Julia, a lány azon töpreng miért is nem őt rabolták el? Mert kevésbé fontos, mint a Kapitány haverja, ezért. Jön Piti megint egy extra idétlenséggel. Azon aggódik, Vilma vajon terhessége miatt nem akart szexet reggel mert az veszélyes lenne a magzatra, mi az orvosi vélemény? Na gondolhatjuk, Doktornőnek ma aztán végképp nincs ilyen hülyeséghez kedve, némán távozik. De válaszol helyette megint Sol, aki szerint ha egy nő nem akar szexelni pasijával, annak csak egy oka lehet, de az nem fizikai..

Közben Kapitány a Zvezda Szira-nak rádiózik, Ainoát keresve, hiába persze. Jön Pókharapó és kiosztja szeliden, hiba volt reggel leüvölteni a srácokat, hadd legyenek vidámak, ráfér a hajóra az ilyen. Mostanra feltűnt neki hogy sehol Julian, Kapitány hirtelen ötlettől vezérelve azt hazudja, visszaevezett egy csónakkal pár kilóméterre. Láttak ott pár deszkát, és hát a szobaépítéshez szedi össze. Szakácsné elhinni látszik a hülyeséget, hogy még jobban elterelje figyelmét Ricardo elrendeli, rendezzen valami zenés estet a diákokkal. Julia és a borostás is tárgyalnak, mindketten idegesek, de a nő jobban. Emberrablás az nem volt benn egy tervben, előírásban sem, követeli a kolumbtól, hogy lépjen kapcsolatba Velük, mert tudja hogy néha kommunikál. Gamboa nem rendült meg ennyire, gúnyosan elutasítja hogy bármi kapcsolatot is tudna létesíteni. Azért mindent ő sem tud, például mitől különleges DellaGuadra. Na most Doktornőn a sor hogy gúnyos legyen. Közli hogy Elsőtiszt nem különleges, (akármi is legyen az) nem különleges Julia sem, és már Gamboa sem, mióta Ainoa nincs vele... A kolumb kissé meg is rendül ezen, de nem sokáig, mert jön a kis Valeria. És közli, sehol sem találja Buborékot.

Fehér Szoba, Julian ébredezik émelyegve, mert nyilik az ajtó megint. De akit beraktak, az nem más mint Buborék! Nagy az öröm, meséli is kalandjait boldogan. Hogy egy kínaival és egy másikkal beszélgetett, Robertonak hívták, és akik franciául is beszéltek valakivel aki nem volt a szobában. Majd megoldott nekik egy termodinamikai problémát, és kapott érte egy almát. Buborék ezután leül a könyveket olvasgatni boldogan, van itt biológia, fizika. Julian meg rohan az ajtóhoz dörömbölni, de csak elájul, nincs jól még.

Barco213 (5).jpg

Sarkcsillag. Akit legjobban megviselni látszik Ulisses és Ainoa szökése, az Esmelácska. Megrendültségében nekiállna kopaszra borotválni fejét, az utolsó pillanatban állítja meg a jóságos Palomares. Mi is a baj, hát az hogy elege van a könnyen becsapható bábú szerepéből. Az a kettő végig hülyét csinált belőle, hagyták reménykedni, majd egy szó nélkül leléptek. Andres megnyugtatja, ezen a hajón mindenki hazudik valakinek, vagy mindenkinek. Ezért talán jobb ha Esmelácska ilyen marad, amilyen, kissé naiv, de nagyon őszinte érzésű. Lesz mindjárt boldog mosolygás megint, meg is beszélik, a zenés előadásra együtt készülnek majd.Merthogy musical lesz Pókharapó módra, tánccal is. Főszerepben a szerelem, főszereplők Piti és Vilma, hisz ez adott.

Vagy mégsem? Piti most Kapitányt keresi meg kétségeivel, igen idétlen formában. Montrero ugye házasember volt, két lánya van. Mi volt a helyzet, izé a házasélettel, akkor amikor, izé volt egy társbérlő, szóval amikor terhes volt a senhora? Ricardo alig hísz a fülének, de mert nem egy gyilkos típus, csak ingerülten elküldené. Hülyegyerek megértőn bólint, oké. Mindenki azt mondta eddig a kérdésre hogy ő a hülye, ha a terhességre fogja a dolgot. Szóval a B válasz a jó mégis, barátnője azóta nem szexel vele, mióta Palomers nem pap... Na erre megesik Kapitány szíve is, megnyugtatná a bánatos szerelmest, de inkább nála törik el a mécses. És elmeséli Pitinek, hogy Juliant és Buborékot elrabolták, de ez titok.

Fehér Szoba, DellaGuadra és félkegyelmű esznek, a Sarkcsillagon már elfogyott finomságokat, Elsőtiszt erőre is kap. Egy kis műanyagkéssel felszakítja hát a szoba párnázott falát. Mögötte betont talál csak, és a szoba az nem is billeg úgy mint a Sarkcsillagon. Julian ideges lesz, kirontana ha tudna, magyarázza Buboréknak a miértet. Mert Salome terhes és nekik mellette kell lenniük. Buborék örül, és ötletelni kezd megint. Hallgatózzanak hogy megtudják hol vannak!

Barco213 (6).jpg

Sarkcsillag, Ebédlő, Salomre vezényel, mert nehezen alakul a dolog. Piti és Vilma nagyon nem tudnak egyszerre mozogni, a srác feje máshol jár. Le is oltják ezért, erre megsértődik, és kilép. Pókharapó így helyére főszereplőnek Andrest osztja be, amitől Vilma zavarba esik, Esmelácska meg szomorúságba, hisz megfosztották partnerétől. Azért a rendezőnőnek feltünt hogy Buborék sincs sehol, de megmagyarázza magának hogy biztos Juliannak segít.

Barco213 (7).jpg

Valeriát már nehezebb megnyugtatni apjának. Ő tudja az igazat, Julian bácsit, és Buborékot a tengeri szörnyeteg nyelte el, mint az embereket az orosz hajón. És Valeria már unja a Sarkcsillagot, el akar menni, nem akarja megvárni a gonosz békákat sem. Miről beszél édes kislányom, kéri Montrero. Mire Tündibündi előveszi az orosz gyerek rajzait melyet Félkegyelmű adott neki. És egy olyat mutat meg, melyen békaemberek puskával kényszerítették az utasokat a szörny szájába ugrani. A beszélgetést végighallgatta Julia is, egy mappával a kezében. Majd mikor kettesben maradtak, közli rémülten, hogy amit most elmond, azért lehet hogy az egész hajót leölik...

Barco213 (8).jpg

Fehér Szoba. Buborék terve egyszerű de nagyszerű. Két üres joghurtospoharat összeköt egy ruhájából kihúzott fonalszállal, így primitív telefonszerűséget hoz létre. Esküszik rá hogy ez működni tud, ő és Valeria gyakran hallgatóznak így a Sarkcsillagon. És jön is egy fehérmaszkos, szerencsére nem túl jól lát, nem veszi észre csak egy üres edény van a tálcán, és abból is lóg egy cérna. Kiviszi, és kezdődhet a hallgatózás.

Sarkcsillag, Oktató. Vilma és Andres gyakorolnak kettesben, nagyon megy ez nekik, igen együtt mozognak. Izzik is a levegő de nagyon, némi tépődés után, csak megcsókolják egymást de úgy igazán, hevesen. És ekkor nyit be véletlen (de tényleg) Esmela. Kínos egy helyzet, de a lánynak a sokadik csalódás már nem fáj, ezen a hajón tényleg mindenki hazudik a másiknak, de hogy még Palomares is.

Barco213 (9).jpg

És vissza a rejtélyhez. Doktornő összefoglalással kezdi, de csak suttogva. Az Alexandria Projekt túlélésről szól, ha a genfi Részecskegyorsítóban baj történne. Egy a millióhoz, de ha mégis, az emberi faj hogy fennmaradjon. Hét hajó indult útnak, olyan pontokra ahol a tektonikai nyomás alacsony volt (vagy mi). A Sarkcsillag az egyik, a másik a Zvezda Szira volt, van még 5. Mindnek különböző feladatot szántak, de Julia nem tudja a többieknek milyet. Mert az információ hatalom, a Föld utolsó szigetéért például ölni is képesek sokan... . Ricardo Montrerot feldühíti természetesen ez az aljas dolog, még neveket követel, hogy velük kapcsolatba lépni, akik ezt irányítják? Doktornő könyörög, nehogy próbálkozzon ezzel, erről egy szót se senkinek ! Az orosz hajót is ez vihette a végzetébe, vagy valaki lázadást szított a fedélzetén vagy az utasok rájöttek mi az Alexandria Projekt, és ezért tértek el az előírásoktól. És ezért ölték meg őket.. Amit még ő tud, az az hogy az egész túlélési tervet egy valaki találta ki, egy zseniális tudós, aki eltűnt, Julia nem ismerte, nem tudja ki volt. Ennyi, Istenre esküszik, mást nem titkol már.

Barco213 (10).jpg

És ebben a percben búgó hangot hallanak, bejövő hívás hangját... Első percben nem is esik le honnan. Majd rájönnek, Leonor ottfelejtett műholdas telefonjából, amit a páncélszekrényben őriztek eddig... És tényleg hívás van, a másik végén Victor jelentkezik, Leonor hadnagya.. Valami sötét, piros lámpás teremből beszél, és ellentmondást nem tűrően magabiztos. Montrero azonnal a lényegre tér, mit akarnak az embereiért cserébe? Victor elégedett, hát a Fekete Dobozt, amiért eredetileg is jöttek.. tegyék egy gumicsónakba és lökjék ki a vízre és menjenek be a hajó belsejébe. És nincs alternatívájuk, mert ha nem, megölik ezt a kettőt, majd Juliát, majd a lányokat, mindenkit. Hívás vége.

Barco213 (11).jpg

Doktornő néma rémületben hallgatta ezt, de most fellélegez, Ricardo egy szóval sem utalt rá hogy tudja, mi az Alexandria Projekt. Valamit a poharakon keresztül halhatott DellaGuadra is, mert igen ideges lett, de Buboréknak csak annyit mond hogy ezentúl nem kapnak desszertet. Aztán felpattan a Fehér Szoba ajtaja és több maszkos ront be. Elrángatják Buborékot, Julian ellenáll, erre hátulról fejbelövik, valami kábítóval.

Barco213 (12).jpg

Közeleg a musical főpróbája. Pitit nem hagyja nyugodni minden amit tud, és megpróbálja leállítani az egészet. Azzal indokolja, hogy nem mulathatnak önfeledten ha elrabolták két társukat ! A hírt megerősíti Sol is. De hiába, ha Vilma és Andres elválasztása volt a cél, kudarcot vallott. Pont Palomares beszél rá a többieket a folytatásra, az ő indoka is teljesen elfogadható. Ne tegyék ki a terhes szakácsnét semmi megrázkódtatásnak, tegyenek úgy mintha nem is történt volna semmi.

Barco213 (13).jpg

Telefonálás és titkok után kimennek a Fedélzetre levegőzni, és a nő bevallja, ma reggel döntötte el, neki mi a fontosabb. Az pedig Ricardo Montrero, akit meg is csókol végre, hurrá. Majd Julia közli, segít becsapni Őket. Irány az Orvosiba az Fekete Dobozzal. Mert Leonorék csak annyit tudnak, hogy egy hangfelvételről értesült a Sarkcsillag népe a szigetről, a pontos koordinátákat megfelelő gép híján nem tudták előszedni. Na ha most az adatokat tároló SSD kártyát kissé megsütik a defibrilátorral az törlődik, mintha a zuhanáskor sérült volna. És így Leonorék se tudnak azonnal a Szigethez jutni. Így is lesz, töltés 360-ra.

Megy közben a musical főpróbája, csak a vak nem látja hogy izzik a kémia a két főszereplő, Vilma és Andres közt. Márpedig nem vak itt senki se, Piti sem, Esmela sem. Elöbbi csak szúrósan, gyanakodva néz, utóbbi átmegy gúnyosba, biztatja a párocskát, csókolják is meg egymást, ahogy már egyszer.

Barco213 (14).jpg

A Fekete Dobozt gumicsónakba rakják hát és kilökik a tengerre. Majd Julia és Kapitány visszamásznak a Fedélzetre ahol már Gamboa várja őket. És reméli hogy azzal a telefonnal csak pizzát rendeltek..Mondják, hát nem, a váltságdíjat adták oda, a túszokért. A kolumb felsóhajt, és megkérdi, szóval életben vannak, beszéltek velük, odahívták a készülékhez? Nem, néz egymásra a két zseni. Pedig ez az alapszabály, emberrablásnál, addig nincs alku, míg a túszok épsége nem biztos.. Na mindegy, már késő persze. Vissza a fedélközbe. És mert Ricardo lelkét nagyon nyomja a jónak hitt de elszúrt akció terhe, szépen aludni küldene mindenkit. De csak Salome megy, a többiek, akik mind tudják az emberrablást inkább virrasztanak az Ebédlőben.

Barco213 (15).jpg

Szakácsné álmodik. Álmában az ajtón nagy fényességből Julian lép be, fekete öltönyben. Szép meghatóan kéri, vigyázzon jól a kislányukra, merthogy az időközben megszületett. Aztán a férfi búcsút int nekik és a fényesség felé távozik. Szakácsné azt már nem várja meg hogy a fényből Buborék lépjen elő és elhunyt rokonaik üdvözletét adja át – inkább felébred verejtékben fürödve. Hajnalodik, Ebédlőben mindenki ébren, és idegesek. Nincs a két túsz sehol, lehet hogy balul sült el az akció? Aztán bejön Salome is és az igazat akarja tudni, Montrero elmondja hát. Könnyes tekintetek, mindenki átérzi a fájdalmat, és ekkor ajtónyitás, és betámolyog az elveszett kettős. Van öröm mindenhol, ölelések, csókok, diadalmas fanfárok zengenek örömódát. Míg DellaGuadra össze nem esik. És ekkor veszi észre Doktornő a karján egy tucat oltás nyoma van, amik pár napja még nem voltak ott.

(végezetül, ki találja meg mi a 10-dik képen easter egg/rejtett poén ?)

Címkék: el barco
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krumplicukor 2013.01.27. 20:14:45

Nem esküszöm meg rá, de nekem úgy rémlik, Julia azt mondta h azóta nem fontosak ők ketten sem, mióta megvédték Ainoát. Gondolom, amikor túszul ejtették. Legalább is a magyar verzióban ez volt.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2013.01.28. 08:36:08

@mizrolist: Grat, ön nyert egy hangszórót ! :-)

@krumplicukor: Magyar változatot nem ismerem, feliratosan, eredeti spanyolból fordítva néztem ezt. De, van ebben is logika, ekkor fordultak elsőként szembe Velük.
süti beállítások módosítása