Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x13

2012. december 29. 11:00 - Segna

Ma kiderül, hogy mi köze egy szex videónak és a kínai acélnak egy hawaii tini halálához, továbbá, hogy a Tündéri Manóarcú halála még mindig gyenge pont rendíthetetlen ninjánk páncélján.

 01.jpg

Laza táncos-fáklyás partin nyitunk, a balzsamos levegőjű óceán-parton. Szinte érezzük a meztelen lábujjaink között a langyos homokot, orrunkban a sós víz illatát… Felejtsük el odakinn a ködöt, és a károgó varjakat! Tinik tanakodnak a szobafogságra ítélt lánytársuk sanyarú sorsa felett. Mielőtt irigyen mosolyoghatnánk, hogy bár minket egrecírozhatna csak még egyszer az édesapánk kiderül, hogy a lányt meggyilkolták. Ennyit az idillről! Sikoly …és Főcím!

Nemzetközi érkezésekkel folytatjuk a reptéren, illetve csak eggyel, a Nagy Fehér érkezik; Japánból. Chin várja. Az ex-kiképző mosolya némileg kényszeredetten hálás. Mosolya tovább keskenyedik, amikor kedvenc Széparcú Félkínaink faggatni kezdi az Öreg Jakuza-főnök halála felől, noha szőrmentén. Vitájuk nem bontakozhat ki, mert egy csúnya-csúnya fekete terepjáró szegődik a nyomukba és adja – a legkevéssé sem finoman – a tudtukra, hogy valaki szívesen látná holtan az öreg jedit.

02.jpg

Na, esetre! Most Kono referál, a halott lány oké, sehol semmi olyan zűr, ami ezt vetítette volna előre. A vigasztaló vonalat ma a sáska-lány viszi kevéssé meggyőzően. Az apa lesújtott, lövése sincs ki fojthatta meg a lányát a saját párnájával. Egyetlen gyanús mozzanat, hogy pár hete lenyúlt a papa bankszámlájáról 5000 dollárt. Elismerte, de nem mondta meg, hogy miért. A lány barátját veszik elő először, mert apa utálta, mert tegnap nem volt ott a bulin, és mert priusza is van. Fogadjunk, hogy nem ő lesz a hunyó! A csapat azonban optimista, hátha sima lesz az ügy.

A srác priuszáról kiderül, hogy csak annyi, hogy amikor engedély nélkül vitte el a családi Porshét, anya feljelentette. Míg csevegnek a szigorú anyával, robaj hallik, és a srácot egy marék bekapkodott gyógyszer mellett, eszméletlenül lelik. Mikor a kórházban visszaimádkozzák erre a világra, kiderül, hogy nem neki lopta a lány a pénzt, és lássuk be hihető is, hogy az ő jóval gazdagabb szüleitől, ha kellene, maga nyúlná le a lóvét. „és észre sem vennék” Na, helyben vagyunk, az elhanyagolt gazdag gyerek toposzánál. Ninjánk még hezitál, bár hajlik rá, hogy nem a kis szuicid volt a fojtogató. Marad a pénz nyom.

A Haule és a Sáska-lány mennek a gimibe, ahol épp össznépi terápia zajlik a haláleset kapcsán. Bevált forgatókönyv van már ezekre az esetekre. Na, ezért nem irigyli őket senki. Diri bácsi meggyőző és szimpi, mindent a gyerekekért. A furcsa pár megpróbál a lány legjobb barátnőjével, vagyis az „öribari”-jával beszélni. (Bakker! Ezt tényleg így hívják ma?! ) Sajnos mivel az Öribari kiskorú, csak apuka szigorú jelenlétében lehet beszélni vele. Nem is derül ki semmi.

Míg arra várunk, hogy Kono végig turkálja a lány gépét, Chin referál a főnöknek, a Nagy Fehérnek címzett fenyegetésről. Ninjánk hűséges az öreg jedihez. Chin figyelmezteti, hogy nem biztos, hogy ismeri a teljes történetet. Na, vissza az ügyhöz!

03.jpg

A pénz a kis ártatlan Öribarinak kellett, akit egy szex videóval zsarolnak. Hoppá! Talán a pasi zsarolja, de akkor miért védi az Öribari? A találgatást félretéve, a furcsa pár azon kezd agyalni, hogy hogyan szedjék ki a lányból a történetet, apuka jelenléte nélkül. A Sáska-lány javasolja, hogy figyeljék a telefonját. Nem lehallgatást javasol, ahhoz parancs kell, csak hívás-azonosítást. Hopp, kütyü elő a csomagtartóból és voilá, máris látjuk kit hív a lányka. A Hauleval együtt csak a szánkat tátjuk, ő azon, hogy ilyen kütyü van a csomagtartójában, mi meg azon, hogy ilyen kütyü egyáltalán létezik. És a hadkvártélyon máris aktiválják a számhoz tartozó telefon GPS-t. Isten hozott a szép új világban! Huxley is csak a száját tátaná…

A csapat kocsiba pattan, és a nyomába ered a Nimitz sugárúton a telefon tulajának. (Erről a kreténről még sugárút is el van nevezve? Na, nem mintha nálunk nem lett volna Guszev utca…) Na, mindegy lássuk, kit kergetünk? Az igazgatót?! A kihallgatóban a Haule – mint érző, lányos apa – keménykedik a csávóval. Emelt hangon ecseteli neki a véleményét.

04.jpg

Mit mondjak, nem tudok a csibe-szőkével vitatkozni. A csávó a „Hawaiin a 16 éves kor a beleegyezési határ(?), onnantól legális a dolog” dumával jön. Szívesen szólnánk Dannónak, hogy ne fáradjon, egyes embereknek nem lehet elmagyarázni, az elegáns-etikus-törvényes/legális közti különbséget. Ha kirúgják az igazgatóságból a palit, jöhet ide szóvivőnek. Nagy jövő előtt áll! Most ninjánk az, aki visszafogja a társát. Nem könnyű neki, lássuk be. A csevejből közben kiderül, hogy a csávó ugyan nem egy jellem-óriás, és nem bírja a tökeit a gatyájában tartani, de nem gyilkos. A megölt lány szólt neki, hogy zsarolják az Öribarit, szakítsanak. Aztán ő is kapott zsaroló e-mailt. A diri szerint a megölt lány rájöhetett, hogy ki a zsaroló, és az ölhette meg.

És ekkor, telefon, és McGarrettnek el kell rohannia. Háborgásunk csak addig tart, míg rá meg nem pillantjuk az eléggé feldúltnak tetsző Kis-jakuzát. Sóhaj! Mély és érzelmes. Részünkről. Ninjánk rövid, ámde zaklatott csevejt követően, miszerint a Nagy Fehér ölte meg az Öreg-jakuzát, illetve a nem tudja bizonyítani témakörben, kiviszi a pótapát a rendőri őrizetből, a Szép Öltönyös őszinte bánatára. A ninja ragaszkodása példás, bár faarca nem a régi, eléggé ingerülten kéri az ex-kiképzőt, hogy beszéljen az Öreg-jakuzáról, meg Shelburnéről. A jedi azonban hálátlan. McGarrett aggódó tirádái lepattannak a nagy tar koponyájáról.

Higgadni visszatérünk a laborba, Kono rajongójához. Fong valami spyware vírusról beszél, kedves számítógép-rajongó férfi társak legnagyobb örömére. Nekünk, többieknek elég annyi, hogy valaki a suliban kívülről lépett be a gépekbe, és használta fel a webkamerákat kukkolásra. Huxley most már a fejét fogná… Kono és a Sáska-lány megy beszélni a suli informókus-suliújság-szerkesztő fiújához. Az óvatlanul elárulja, hogy ő készítette azt a progit, amiről a lányok tudják, hogy ahhoz kapcsolódva jut be a kémvírus a gépekbe. A lányoknak gyorsan leesik, hogy a zsarolóhoz van szerencséjük. A kis-hülye menekülőre veszi a dolgot. A két csaj jót szórakozik a kis macsó magabízásán.

05_1.jpg

Miután elkapják, készségesen, már-már büszkén számol be a tevékenységéről. Kiderül, hogy a megölt lány szobájában is van egy aktív kamera. A lányok rákerestetnek arra az éjszakára. A felvételen ott az óvatlan gyilkos, aki viszont az arcfelismerő szerint egy profi bérgyilkos. A csapat ismét tanácstalan. Vissza az elejére. A bérgyilkos álneve alapján megpróbálják kideríteni, hogy kivel találkozott a szigeten, vagyis ki bérelhette fel, és miért? A papát nyaggatják újfent. Ő csak egy egyszerű gyógytornász. A munkahelyén sincs semmi furcsa, illetve nem is tudja, hiszen mostanság nem jár be, mert esküdt. Nocsak-nocsak. Ó, csak polgári per, törött lábú munkás, aki lezuhant egy leszakadó erkéllyel együtt, kontra munkáltató. Hát ez sovány, de nincs más, így utána járnak. A gyanú akkor kezd bennük megizmosodni, amikor meglátják, hogy az építtető nagy cég, egy halom, láthatóan drága ügyvéddel jelenik meg a piti kis ügy tárgyalásán. Ki is az új esküdt? Egyszerű munkásember, semmi érdekes. Ellenben az asszonykája számlájára valaki épp aznap utalt 50 000 dollárt, amikor esküdt lett. Chin és Kono a bérgyilkos álnevén bérelt kocsiban egy parkoló cédulát találnak, ami az elé az iroda-ház elé szól, ahol az építtető cég védelmének nagyágyú tanácsadója székel. A dolog több mint érdekes kezd lenni.

Közben a Nagy Fehért két fegyveres várja otthon, és csapja kupán, hogy elkísérhesse vélhetően a Kis-jakuzához. Helyes. Ráfért már az öreg jedire egy kis nevelő-célzatú verés!

Ezalatt kedvenc párosunk – akik megjegyzem ebben a részben még nem ültek együtt a kocsiban – eléggé kiborító stílusban vonja kérdőre a főtanácsadót. A szemére hányják, hogy megölette a lányt, csakhogy kicserélhessék az apját egy másik esküdtre. Az persze kiakad, és elhajtja őket a fenébe, így a fiúk reménykedve várják, hogy hibázzon. Míg várnak, az új esküdtet veszik kezelésbe. A rész unortodox-kikérdezése következik. Ninjánk eléggé elveti a sulykot amikor, gyakorlatilag elrabolja a csávót, és a főtanácsadó nevében kérdezgeti. Az vall is gyöngyen, hiszen a tenger felett jó 25 méterre, egy sziklán áll. Legalábbis úgy tudja. Igen, megszerzi az ítéletet, az esküdtek nem foglalkoznak az acél minőségével. Ninjánk megköszöni az infót, majd lelöki a csávót a parti homokra, ami kb. 2 méterre van.

06.jpg

A Hauletól már csak egy sápadt benyögésére futja, mielőtt letartóztatja az ex-esküdtet. Úgy látszik erősen akklimatizálódott már az imádott ninjájához.

Innentől már csak kézügyesség kérdése az ügy. Az építtető cég papíron pittsburgi acélt használ az építkezéshez, a valóságban pedig kínait építtet be. Hát persze, a kiváló minőségű hazai, kontra az olcsó, vacak kínai import kérdése. Pittsburgben is jobban tennék, ha modernizálnák a termelést, hogy jobb, és olcsóbb acélt állítsanak elő, amit el tudnak adni, minthogy ilyesfajta píárra költsenek, de hát ők tudják. Na, irány a helyszín, megnézni, hogy halad az építkezés. Erős a gyanú, hogy az építő cég alvállalkozója, még a gyengébb acél beépítéséből is elcsalt egy keveset. Honnan ismerős ez a történet? Ó, hát persze biztos valami másik amerikai filmből, mert ilyen csak a gonosz liberál-kapitalista gazdaságú országokban esik meg, a gondos állami felügyelet az ilyet kiküszöböli.

Az eset költői igazságszolgáltatással ér véget, a gonosz tanácsadót rajta kapják, amint az építés-vezetővel vitázik. A vita elfajul, az építés-vezető bemos egyet a szenya tanácsadó-ügyvédnek, aki a kislány megöletését megrendelte, és hiába a ninja fürgesége és ereje, a csávó lezuhan és egy olcsó kínai acélrúd felnyársalja. Touché!

07.jpg

Ninjánk napjának azonban nincs még vége, még az öreg jedit is ki kell húznia a pácból. A feladat nem könnyű, be kell jutnia a Kis-jakuza jól őrzött házába. Lőhatlan napozót, ujjatlan pofozkodós-kesztyűt és stukkert ölt, és úgy indul a másik szép fiúhoz. Szerencséje van, a Kis-jakuza teljesen belemerül a Nagy Fehér kikérdeztetésébe, így ninjánk némi pofozkodás árán, de bejut az erődszerű villába. Az öreg jedi már eléggé elhalóan tagad, mire ninjánk rászánja magát a közbe avatkozásra.

08.jpg

09.jpg

Helyes. Nem árt az a néhány pofon, hátha elgondolkodik a pót-apa végre! A Szép Öltönyös nem tűnik meggyőzöttnek, és nagyon nem boldog McGarrett mentőakciójától sem, de tehetetlen, ki kell adnia a jedi mestert a tanítványának, lévén, hogy az pisztolyt fog rá.

Most nincs csevej a kocsiban, McGarrett feladta, hogy beszéljen a Nagy Fehérrel. Az is hallgat, tudja, most húzta ki utoljára kedvenc ninjája a szarból. Az jedi végre leteszi a fénykardját, és elárulja, hogy segített az Öreg-jakuzának megrendezni a halálát, hogy megszabaduljon Wo Fattől, és a még tiszta fiát megóvja attól, hogy tényleg a jakuza új feje legyen. Szem nem marad szárazon! Ninjánk magához térve a sokkból, újból Shelburne ügyét forszírozná, de a Nagy fehér újra a Yoda-féle homályos dumával válaszolna. McGarrett besokall.

10.jpg

Bevágja a féket, kb. tövig, és ordítozva közli, hogy az hagyján, hogy őt megkínozták Shelburne miatt, de a Tündéri Manóarcú az életével fizetett ezért! Hoppá, az érzékeny pont. A Nagy Fehér megsápad ezt hallva, majd kiszáll a kocsiból. McGarrett meg ott hagyja a fenében.

Uff, ez meredek zárás volt, erre valami ütőset igyunk. A karácsonyi nagy zabálásokat is helyrehozandó, mondjuk egy kis Unicumot. Vagy sok Unicumot. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása