Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x17 – Once Upon a Crime

2012. november 01. 15:00 - Zenóbia

Hihetnénk azt is, hogy Grimmet nézünk, mert Piroska menekül sötét erdőben, teliholdkor, csak úgy lobog utána vörös selyempalástja. Nem tudom Piroskának mennyire volt selyempalástja, de ennek itt az van, kosárkája viszont nincs, kár. Utoléri-e a gonosz farkas? Utol hát. Martha felcsapott írónak, ehhez pedig egy fiatal drámaíró srác, Marcus segítségét veszi igénybe, aki segít neki megírni az ő egyszemélyes darabját. Mindezt ott kell nekik tenni, ahol Castle szokott írni, mert ott jobb a kreatív juju. Nem viccelek, a kreatív juju. Így aztán még jó, hogy az éjjel megölték Piroskát, mert Castle elmehet otthonról, akármekkora is a juju. Piroska arcán impozáns karmolás nyomok, este tíz és éjfél között érte a halál. A karmolások még akár valami állattól is származhatnak, hát persze, egy olyan állattól, aki teliholdkor kel életre. Castle nem érti, hogy ők miért nem látják, hogy ez egyértelműen a Piroska és a farkas életre keltése, én sem értem, meg Ryan sem, de azért ők még ragaszodnak Lanievel az állattámadáshoz. Úgy érzem csalódniuk kell majd. Espo jön a hírrel, hogy a lány Amy Morgan. A nővére Leslie, és a férje sem értik, hogy mit keresett Amy a Central Parkban, sosem járt oda, meg máshova sem, mert baromi elfoglalt ügyvéd volt. Barátja nem volt, egyedül élt, csak a karrierjének. Szép is az.

4x17_castle1.jpg

Az egyetlen szökött állat a környéken egy beagle volt tegnap este. Egy naggyon vérengző beagle. Castle Beckett számára is meglepő módon egy abszolút reális történettel áll elő, miszerint lehet, hogy Amy egy szerepjátékklubban eresztette ki a karriercsinálás gőzét, és valami félresikerült. Semmi életre kelő szörnyek? Ne már. Espo átnézte Amy pénzügyeit, aki négy napja kivett pontosan 50.605 dollár készpénzt a megtakarításából. Lanie már inkább Castle szája íze szerinti híreket közöl, a lány karján farkas szőrt talált, a nyomok az arcán pedig tényleg karomtól származnak, valaki tehát azt akarta, hogy farkas támadásnak tűnjön a dolog. A halál valódi oka így aztán nem az, hogy elharapták a lány torkát, hanem a hátán levő két tűszúrás, amit gyanús, hogy nem ő csinált saját magának. Hacsak nem egy nagyon hajlékony lány volt. A szervezetében talált drogokból arra következtetnek, hogy a gyilkos előbb beadott neki egy adagot amitől elkábult, akkor ráadta a jelmezt, majd mikor a lány magához tért, üldözőbe vette. A végső adagot pedig már akkor adta be neki, mikor kielégítette az üldözés iránti szenvedélyét. Amy munkatársaitól Ryan megtudta, hogy múlt pénteken kihagyott egy megbeszélést személyes okokból, és azóta nagyon zavartan viselkedett.

Mielőtt még leragadnánk Amy-nél, gyorsan hírt kapunk egy újabb halott mesehősről, a változatosság kedvéért ez a lány Hófehérkének van öltözve, szép piros almával a kezében, szép piros versikével a mellkasán. Fehér, mint a hó, piros, mint a vér, fekete, akár az ében. Sorozatgyilkosunk van, azokat bírom, mese van bőven amiből lehet választani a következő áldozatot. Hófehérke Kristina Curtis, 25 éves. És annyi is marad.  A gyilkosunk Grimmék eredeti meséiből idéz, tehát ő kényszeríti játékra az áldozatait. Mármint azoknak nem játék, csak neki. Itt sem az almától halt meg a lány, hanem megint van két tűnyomunk. Reggel 5-7 között halt meg, ez egy igen termékeny gyilkos, hogy hat óránként kinyír valakit. Kristina minden reggel futni járt, most is így tett, csak nem számított rá, hogy a futócipőt topánra kell cserélnie. A férje Noah elmondja, hogy egy Művészeti Galériát vezetetett, ami a családja tulajdonában volt, az apjától vette át. Kristina is egy hete viselkedett furán, pont azon a pénteken mondta le az ebédet a férjével, amikor Amy is kihagyott egy megbeszélést, pedig elvileg a két lány nem ismerhette egymást. Nohát-nohát, Kristina is megrövidítette a sajtos párizsira félretett számlájukat, pontosan 50.605 dollárral. Van itt misztikum bőven, most már számmisztikum is.

4x17_castle2.jpg

Castle arra megy haza, hogy Martha átrendezi épp a házat, mert másnap a nappaliban akarja megtartani az olvasópróbáját az egyszemélyes drámájának. Castle is lassan úgy érzi magát, mint egy egyszemélyes dráma főhőse, csak aztán nehogy mesehős legyen belőle is. Valamilyen szinten azért lett, mert Alexis megosztja vele, hogy sok dolgot megtudott Martharól és róla is a darabból, amit eddig nem is gondolt volna, legalább akkor osszátok meg velünk is, légyszi. A darab címe roppant drámai azt meg kell hagyni, lehetne egy Romana füzetke címe is akár: How to Do it All… Without Even Crying. Na jó, lehet, hogy erre mégsem vagyok kíváncsi, hogy Martha lefeküdt Castle első kiadójával, igaz, csak a könyv megjelenése után, igaz, ezt elfelejtette beleírni a forgatókönyvbe. Súlyos. Még súlyosabb, hogy Kate-et is meghívta a felolvasóestre. Aki megpróbálja meggyőzni, hogy ez ugyanaz, mint ahogy ő ír róla Nikki Heatként, az is nagyrészt mese, meg ez is nagyrészt mese, a mostani ügy meg nem mese, mert itt nem támadnak fel a végén a mesehősök a herceg vagy a nagymama vagy a háromfejű kismalac csókjától. Végre van némi előrelépés is, Ryan lenyomozta, hogy a jelmezeket nyolc napja szállították ki egy Jamie Isaacson nevű fickónak, de nem ám csak kettőt, volt egy harmadik is, Csipkerózsikáé.

4x17_castle3.jpg

Bele kell húzniuk, ha meg akarják akadályozni az újabb átírt mesevéget. Irány Jamie címe, ahol senki nem reagál, így betörik az ajtót, majd egyből infarktust is kapnak a rettenet sok virágos függönytől, amik mindenhonnan lógnak, na meg az iszonyú rémisztő fejű babáktól, nekem is rémálmaim lesznek, már csak ennyitől. A konyhából aztán előcsoszog a keretével egy dauerolt hajú néni, nem tudom minek írtam, hogy dauerolt hajú, mikor minden néni dauerolt hajú, erre van valami íratlan szabály, hogy ha hetven felett nem daueroltatsz, eljön érted a mumus és letépi a fejed. Valójában a néni maga Jamie, remek. Teljesen bolond, a százezer babájával együtt, akikkel él, Ryannek beégett a látvány az agyába, ő sem alszik egy hétig legalább az tuti. Szokott csomagokat kapni, mert folyton babákat rendel, babából sosem elég. Mivel nincs portás, ezért a csomagok az előtér postaládájába kerülnek. Azonban holt biztos, hogy nem az ő hitelkártyájáról fizették, mert azt a melltartójában tartja. Ahhoz meg nagyobb hősnek kell lenni bármelyik mesehősnél, hogy azt onnan kivegye valaki. Az előtérben nincs kamera, a büdös életben nem tudjuk meg, hogy ki vette fel a jelmezeket. Viszont azt már tudjuk, hogy hova ment Kristina az ebédidejében múlt pénteken, mert előtte kikereste a neten az útvonalat egy kávézóba.

4x17_castle4.jpg

Beckett járőröztetne a parkokban, de minek, világít rá Castle, mert igaz, hogy Hófehérke és Piroska az erdőben halt meg, de Csipkerózsika a saját ágyában végezte. Castle próbál logikát találni, hogy mi vezérelheti a gyilkost. Mindhárom meselány majdnem meghalt, de az utolsó pillanatban megmentették őket, talán a boldog végkifejletet akarta elvenni tőlük, hát nem tudom, ezzel eddig nem mentünk sokra. Hátha azzal már igen, hogy lehet, hogy már Csipkerózsika is felvette az 50.605 dollárt, mert nyilván ebből sem marad ki a harmadik áldozat sem, erről meg az adóhatóságnál kell, hogy legyen egy értesítés. A kávézóban a felszolgáló emlékszik a lányokra, hárman voltak, és valamin iszonyúan veszekedtek, de nem sikerült kihallgatnia, hogy miről. Az adóhatóságnál sikerül a találatokat három nőre leszűkíteni, a fényképek alapján egyértelmű, hogy a legfiatalabb lesz a miénk, Charlotte Boyd. Irány a lakása, na halott lesz már, vagy még nem? Szerintem tuti. Az ajtó nyitva, ami nem annyira jó jel, meg az sem, hogy jelmezben fekszik az ágyban. Castle nem ad neki csókot, a lány mégis életben van. Még. Na jó, úgy néz ki életben is marad, mert ugyan még nincs magánál, de sikerült stabilizálni az állapotát, akkor most Castle a megmentő herceg, aki épp időben érkezett?

4x17_castle5.jpg

Charlotte is sikeres üzletasszony, ő épp egy ingatlancégnél. A pénznek semmi nyoma. Van tehát három fiatal, sikeres nőnk, akiket látszólag nem köt össze semmi. De csak látszólag, mert Ryan hoz egy fényképet, amin igencsak jóban vannak a lányok, jelmezesen ölelkeznek, és nem szomjasak így ránézésre, sőt, van velük egy negyedik is, aki végre férfi. Hallgassunk már ki valakit, eddig csak a bolond néni volt és őt sem vitték be. A fényképen ugyanolyan jelmezt viselnek, mint amiben most meghaltak, a dátum pedig hét évvel ezelőtti, 05/06/05, igen, innen ered az összeg. A fénykép hátulján pedig egy üzenet: Ki a legbűnösebb közülünk? Ha fizetsz, élni fogsz, hogy új napra ébredhess. Akkor ez most már nem Grimm, hanem Grimm és Tudom mit tettél tavaly nyáron? A fényképet két hete hívták elő, kis szerencsével meglesz a megrendelő neve is. Valóban történt valami hét évvel ezelőtt, még pedig az, hogy meggyilkoltak egy Owen Thomas nevű srácot, egy tündérmese témájú titkos bulin. 10:45-kor látták utoljára életben, a kép viszont 11:23-kor készült. Még egy rejtély. A halálát a már megszokott drogkeverék okozta, meg egy autó, ami átment rajta, és otthagyta az út szélén.

4x17_castle6.jpg

Az ügyet sosem oldották meg. A mostani gyilkos nyilván úgy hiszi, hogy a lányok valamelyike, vagy mindannyian voltak a felelősök, és most bosszút áll. De miért éppen most? Charlotte magához tért végre, így kiderül, mi történt a bulin. Owen belőtte magát, amitől nem lett túl jól, de Kristina beadott neki még valami mást, mert attól majd jobb lesz, de nem lett az. Amy kocsijában kötöttek ki, ahol Owen hallucinálni kezdett, sikoltozott, meg őrjöngött, így félreálltak és kiszállították, gondolván, hogy majd visszasétál a buliba. Ilyenek az igazán jó barátok, kívánni sem lehetne jobbakat. Owen aztán nem ért vissza, mert valaki elcsapta. Ők pedig megegyeztek, hogy kussolnak mindörökre, és soha többé nem találkoznak, hogy ne rombolódjon le a jó családból való úrilány image. Ez micsoda baromság. A pénzt egy kukába kellett tenniük, azon a környéken sincsenek persze kamerák. Meg is van a kapcsolat, Owen bátyja nem más, mint Leslienek, azaz Piroska nővérének a férje, Darren. A kihallgatáson is már feltűnt, hogy furán néz, de akkor úgy voltam vele, hogy ha nekik nem tűnt fel, akkor biztos én vagyok a hülye. Sőt, a fényképeket is ő hívatta elő, mert végre ott volt kamera. Behozzák Lesliet, és kiderül, hogy a múlt hónapban takarították ki az apja padlását, ahol találtak egy tekercs filmet.

4x17_castle7.jpg

Innen jött rá Darren, hogy a felesége húgának köze lehetett az öccse megöléséhez. Ó, pedig már kezdtem reménykedni, hogy már az elején is tudta, és direkt vette el a nővérét, hogy majd egy alkalmas pillanatban bosszút álljon, de akkor ennyire nem körmönfont a helyzet. Darrennek annyi esze van, hogy semennyi, simán tagadni próbál Beckettéknek, ez egészen addig megy, míg elé nem rakják a róla készült fényképet, amint előhívatja a fényképet. Ekkor már nehéz azt mondani, hogy az ott nem ő. A pénz is megvan, egy ösztöndíjat akart létrehozni Owen nevével, de romantikus. Viszont Darren meglepő módon azt állítja, hogy bár valóban megzsarolta a lányokat, de meg nem ölte őket. Ezt viszonylag nehéz lesz bizonyítania, mivel a felesége épp az előbb közölte, hogy a gyilkosság idején nem volt otthon. De azért mi tudjuk, hogy nem ő volt, mert van még egy csomó perc, hiába szedi le Beckett a táblát, hogy nyithasson egy újat. Irány a felolvasóest, Martha köténykében, mi a franc, aminek Castle köti meg a masniját. Tökéletes masnit köt egyébként, és ennyi elég, hogy rájöjjön, hogy rohadtul a rossz embert tartóztatták le. He? Irány Charlotte, akivel végigveszik még egyszer a bulit.

4x17_castle8.jpg

Tehát, Amy vezette a kocsit, amit aztán másnap szervízbe vitt, mert behorpadt az eleje. Most új mesével jön, miszerint könyörögtek Amy-nek, hogy forduljon vissza, aki aztán véletlenül elütötte Owent. Castle kirakja elé az áldozatok fotóit, minden ruhán van masni, de az övé teljesen másképp áll, nem véletlen, azt ő kötötte meg saját magán. Az sem véletlen, hogy csak feleannyi drogot találtak a szervezetében, mint a másik két lánynak. Meg az sem, hogy ő fizetett Amy autójának javításáért, hiszen ő vezette aznap éjjel. A zsarolásnál a lányok már nem lehetett biztos benne, hogy a lányok továbbra is tartani fogják a szájukat, így aztán kivégezte őket. De milyen leleményesen, azért ezt meg kell hagyni. A bizonyíték is megvan, mert az ő cége kezelte a bolond néni jelzáloghitelét, így hozzáférhetett a kártya adataihoz, amivel megrendelte a jelmezeket. Martha rendes, ma este előadja nekik és csak nekik újra a darabot. Na meg nekünk is, hogy megtudjuk, a legnagyobb és legfontosabb szerepe mindig is az anyaság volt. És a gonosz legyőztével, mind boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ugye?

4x17_castle9.jpg

Címkék: castle
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Courtney (törölt) 2012.11.01. 16:35:24

Bírtam ezt a részt főleg a jelmezek miatt. Nekem Csipkerózsika már az elején nagyon sunyi volt. Olyan sunyin nézett. Jó volt a hogyvolt :)

2012.11.02. 13:00:20

Köszi a hogyvótot!! Jól írsz.
A rész is teccett, vicces volt ez a jelmezesdi.

2012.11.02. 20:59:26

Én lehúzom a netről. Már az ötödik évadnál járok. Sokan húzzák az orrukat, de én fan vagyok, nekem bejön. Minden részt megnézek.

/Alice/ (törölt) 2012.11.03. 11:55:59

én is minden részt megnézek letölteni anyámék nem engednek úgyhogy marad a net de az nekem tökéletes

Zenóbia 2012.11.03. 12:15:59

@Dogla: Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :) szerintem is tök jó rész volt, én is bírtam a mese vonalat.:)

Zenóbia 2012.11.03. 12:17:15

@Courtney: Köszi :) nekem a babás öregasszony jött be nagyon, kész horror volt :)

Courtney (törölt) 2012.11.04. 14:41:39

@Zenóbia: Az nekem is.... :) mikor azt mondta hogy ő nem pazarol pénzt ócskaságokra erre annyi baba volt körülötte mint a hülyegyerek a világon :)

Neoprimitív 2012.11.04. 17:56:17

Az egész 4. évadban talán ez volt az egyetlen rész, amelyik a régi Castle hangulatát hozta. Nem volt benne drámázás, úgy nézett ki, mint ha most már végre sínen lennének és voltak benne jó poénok is, a hagyományos, párbeszédes fajtából. A "Castle, ez egy egészen reális teória! - Igen, kicsit csalódtam magamban. - Mi mindannyian, haver." szöveg az a fajta humor, ami korábban jellemző volt a sorozatra. Az öreglány is jó volt. A gugliban pedig rá lehet keresni a "Bo Peep costume" kifejezésre, rögtön ki fog derülni, milyen háttérkutatást végzett korábban Castle.
süti beállítások módosítása