Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Newsroom 1x02 – News Night 2.0

2012. szeptember 05. 14:00 - Warcry

A rövid visszatekintés után közben egyből pótolom egy múltkori hiányosságomat, miszerint Mac ráugrasztja az asszisztensét, Jim-et, Maggie-re. Ez a későbbiekben elég fontos lesz, ügyesen átsiklottam felette, mea culpa. Muszáj lesz a magánéleti szálakra is odafigyelnem.

Letisztult formavilágú, világos lakásban Will ül az asztalánál, hangos építési morajok közepette , körülötte takarítónő sündörög,és épp leendő kollégák önéletrajzait böngészi, mikor a mennyezet egy darabja az asztalára esik. Új szomszédok.

shot0016.jpg

Az irodában annyian vannak, hogy majdnem elfelejtettük, hogy Will múltkor az iroda jó nagy százalékát hazaküldte 2 hetes fizetéses szabadságra. Azokat ugye akik Elliot-tal mennek majd tovább a 10 órás műsorba. Mac szerezte az új embereket, akik fiatalok ugyan, de szeretne jó szakembereket kinevelni belőlük. Will legnagyobb aggodalma, hogy szeretné, ha nem tudná minden egyes kollégája, hogy ő és Mac anno együtt voltak. Mac nem szeretné a múltkori olajkatasztrófával kezdeni a műsort, arról már múltkor elég részletesen beszámoltak, és az összes csatorna úgyis azt nyomja most az ő hatásukra. Az értekezleten Will megjegyzi, hogy nagy nehezen este bemagolta mindenkinek a nevét ( akkor nem CV-ket nézett a lakásában, hanem jelenlegi kollégákkal „ismerkedett"). Mindenesetre ez az emberi erőfeszítése is kudarcba fullad, ahogy legutóbb, mert most a legtöbben, akiknek megtanulta a nevét, nem dolgoznak már ott. Pech.

shot0020.jpg

News Night 2.0 az új neve a műsoruknak, de eközben fontos IT híreket is megoszt Mac a csapat számára, habár nem igazán érti mirül van szó. Ez a gyakorlatban is kiderül, mert sikerül a Blackberry-jével Will helyett az egész csapatnak üzenetet küldenie.

shot0028.jpg

Öltönyös fickó érkezik Charlie-hoz. Állítólag Will-lel titokban találkozgat egy ideje és a nézettségi adatokat közli Will-lel. Charlie megkéri, most szüneteltesse egy időre, mert elképzelhető, hogy az új műsorszerkezet kicsit át fogja alakítani a számokat, és nem akarja, hogy az önbecsülése csorbuljon emiatt. Az elv: szeretnének most már normális híradót csinálniuk, úgy hogy minél többen nézik őket. Nem szeretnének a nézettség után futni. Reese kicsit sokat akadékoskodik, de Charlie meggyőzi, a fickó régen katona/tengerész/ de mindenképpen valami keménylegény volt régen.

shot0033.jpg

Mac új alapelveket próbál bevezetni, amik marketinges bullshit jellegű szépségek, de se füle se farka az egésznek. A kormányzót hívták meg a mai műsorba, a stúdió lesz a tárgyalóterem, minden meghívott szakértő lesz, és Will mint egy ügyvéd fogja feltárni a tényeket és meghallgatni a feleket. Az embereknek látszólag nehéz elszakadni a bulvár hírektől, és közben megtudjuk, hogy Don önként ittmaradt, hogy segíthessen a csapatnak az átállásban.

shot0037.jpg

Eyecandy Alert egy vágókép erejéig.

shot0041.jpg

Mac az összes bulvár jellegű műsort kivágja a kukába, Don megcsinálhatja majd ha átment a tízórásiba. Jim, Maggie felügyelését kapta feladatba, bár Maggie nagyon nem csípi a dolgot. Ő három éve itt van, Jim pedig 3 nap után akarja megmondani a tutit. Maggie szeretne Don-nal menni a tízórásiba, ami Jim szerint nagy butaság lenne, és persze Maggie biztos Don miatt akar továbbállni. Persze egy hegyibeszéddel (ami ebben a sorozatban gyakran előfordul), Maggie meggyőzi Jim-et, hogy nincs szüksége óvóbácsira és menni fog ez egyedül is.

shot0045.jpg

Eyecandy visszatér, Sloan Sabbith, ő vezeti a pénzügyi blokkot. Mac irodájában megbeszélik, hogy Sloan kapna 5 percet fő műsoridőben, és egy nő mondja ki, hogy azért kapja ezt mert nem kicsit csinos. Kicsit felpörgetik a pénzügyi blokkot. Derült égből ott járunk, hogy Sloan sajnálja, hogy Will megcsalta Mac-et. Mac persze magyarázkodik össze vissza, és igen, elég idegesítően. Mac folyamatosan védi Will-t, ennek ellenére nem sikerül meggyőznie arról, hogy Will amúgy jófej és sosem csalta volna meg. Valami turpisság van a dologban.

shot0056.jpg

Reese az utcán próbálja meggyőzni Will-t, hogy a BP hírekkel kellene foglalkozniuk, épp ma süllyedt el, ám Will ezt bulvárosnak tartja. Fontosabb hírekkel kell foglalkozniuk ma. Reese szerint folyamatosan veszíteni fognak a nézettségből, szeretne Will hiú énjére hatni, szerencsére Will folyamatosan arról beszél, hogy ez az új formátum tetszeni fog az embereknek, és ne felejtse el, hogy ő a főnök, és ne bízzon annyira Mac-ben.

shot0064.jpg

A kormányzó lemondta a mai interjút, mert Maggie-nek természetesen sikerült elszúrnia. Ez annyira várható volt. Persze Don a távolból felfigyel a veszekedésre, kezd alakulni az édes hármas. Mac ki van akadva emiatt, Jim pedig a nagy vita közepetében, magára vállalja a hibát, ő szúrta el a dolgot. Mac itt is próbál mindenkit meggyőzni, hogy Will nem fog kiakadni, mert ő nem egy seggfej. Ezért ír is egy emailt, amit.... öööö .... mindenki megkap. Sloan helyett az egész stábnak elküldte. Mégis oda kellett volna figyelni az IT üzenetére. Persze Will is megkapta az emailt, és hát, nem kicsit van kiakadva. Pluszban Will-nek meg kell tudnia, hogy a kormányzó helyett 3 élet és műsorképtelen embert fog kapni az interjú során. Kiderül, hogy Mac csalta meg Will-t, amire elég szar magyarázat az, hogy ez kellett ahhoz hogy kiderüljön számára, hogy tényleg őt szereti.

shot0072.jpg

Kezdenek a hírekkel, illegális bevándorlókkal kapcsolatos a hír. Elfogadtak egy törvényt, miszerint a rendőrök bárkit igazoltathatnak, akinél felmerül, hogy bevándorló lehet. A három meghívott vendég: egy milicista aki a rohadt nagy puskája mellett ül, egy szemüveges professzor és egy szépségkirálynő jelölt. utóbbi jómadár egyből meg is szólal, kérdés nélkül élő adásban, na innentől, úgy érzem csak lefele lesz. A professzor is telitalálat, utánozhatatlanul viszi lejjebb és lejjebb a műsor színvonalát, elértük-e már a béka seggét? Szöszi gondoskodik róla bőőőven, de amúgy mosolyogni tud, és előre betanult nagyon gagyi frázisokkal dobálózik. A fickó a puskával nagyon komoly, az elején alig tud megszólalni, utána viszont átmegy elég komoly radikálisba.

shot0080.jpg

A blokk után folytatjuk a BP katasztrófával, és Sarah Palin egy cseppet ciki megszólalását vágatja be Will. Hollandok Norvégiában mit építettek???? Budapest meg Bukarest mi? Hungry meg hungary. Will persze szeretne ebbe a bakiba belekapaszkodni, de sajnos ő sem jön ki sokkal jobban az egész mondandóból, mint korábbi vendégei. Rögtön rohan Charlie-hoz bocsánatot kérni, ez a mai adás egy katasztrófa volt, úgy ahogy van. Az emailt persze Charlie is megkapta, aztán kiderül, hogy rajta kívül még körülbelül 178 ezren. Az idő nem sokat segített, 3 éve történt amúgy az incidens.

shot0088.jpg

Mindenki a fejét vakarja, ez azért nem sikerült túl rózsásra. Neal iszogatni hívja Jim-et, bár egy kicsit hosszasan és bonyolultan vezeti fel. Mac dühös mivel a Palin részre nem adott engedélyt, és Will-t azért elég masszívan lecseszi. Reese miatt tette be Will a Palin részt, de csak azért mert be volt tojva, ha nem rak bulvárt a műsorba akkor nézettség zutty. Mac vállalja a felelősséget, és az elképesztően rossz interjúalanyok beszerzését, de most per pill igaza van, hogy ezt az olcsó húzást nem kellett volna Willnek megtennie, csak azért hogy mindenki őket nézze. Péntek van, Will akár ki is rúghatná Mac-et, erre Mac ad neki ultimátumot, hogy hétfőn mondja meg benne van a normális műsor készítésben, avagy sem.

shot0098.jpg

Karaoke bár, mindenkinek lóg az orra, de megy az egymás bíztatása. Megcsináljuk legközelebb! Maggie-t épp megkörnyékezné Jim, Don viszont közbelép, tipikus klisés jelenet, talán megbocsájtjuk. Don szeretné meggyőzni Maggie-t, hogy Will-ék be fognak bukni, és úgyis minden el lesz cseszve a végén. Maggie persze ennél kedvesebb támogatásra vágyott volna, de azt most nem fogja megkapni. Don valószínűleg nem gondolta komolyan, de kimondta, hogy szakítsanak.

shot0106.jpg

Will üres lakásba érkezik, asztalon ajándék – fenti szomszédok, akik korábban a felfordulást csinálták (persze hogy bevándorlók).

Maggie persze Jim-mel is veszekszik egyet, nem érti, miért nem ordibált vele senki, amikor a kormányzó interjúját elcseszte. Ez olyan mint a lelki terror, ezt annyira megjegyzi az ember, hogy legközelebb úgysem fog majd ekkorát hibázni. Na majd elválik. Maggie Don után szeretne menni, hogy kibéküljenek, nem kér Jim taxijából.

shot0112.jpg

Will újabb emberi húzása következik, talán most majd sikerülni is fog neki. Beszél egyet telefonon Mac-kel, benne van, hétfőn találkoznak. Habár még mindig érdekli a nézettség, de benne van. Will a tereszról pedig pont rálát a Szabadság szoborra, hogy elég Sorkin-osak/amerikaiak legyünk?

shot0118.jpg

Egy hét múlva folytatjuk

Címkék: newsroom
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antilles 2012.09.05. 14:56:44

Annyit talán bele lehetett volna írni, hogy az említett bevándorlási törvény arizonai, így az arizónai szenátor nyilatkozott volna a műsornak. Az interjú pedig azért esett kútba mert Maggie-nek főiskolás korában volt egy rosszul sikerült randija a kormányzó sajtósával, és ezt nem átallot felhozni az előinterjúban.
süti beállítások módosítása