Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Newsroom 1x01

2012. augusztus 29. 10:00 - Warcry

Aaron Sorkin új sorozata. Az új Elnök emberei? Sistereg a Hábéó. Csapjunk bele.

Bele is csapunk, mivel nincs főcím. Jeff Daniels somolyog két vitatkozó gondolom politikus között ülve egy egyetemen. Hallgatja a felirat nélkül számomra követhetetlen vitájukat. Sejtelmes zene elindul, emberünk még mindig ül és bambul. Távolba révedve régi ismerős női alakot lát az őket néző tömegben, vagy mégsem, vagy mégis, vagy mégsem. A vita vezetője kiszakítja alfából. Innentől kezdve minden felé intézett válaszra semmitmondó válaszokat ad emberünk, aki most már tudjuk, hogy Will. Másodéves szöszi kérdése érkezik a tömegből: Miért Amerika a világ legnagyszerűbb országa? Két vitatkozó emberünk sablonválasza után Will próbál kibújni a kérdés alól. A tömegben az odaképzelt nőnek nem tetszenek a válaszok. A riporternek sem. Papírost mutat fel a női alak, és Will-t unszolja őszinte válaszra. Innentől kezdődik 4 perc monológ főhősünktől, amivel kiegészülve a sorozat első 8 perce kihagyhatatlan. Ha nem is nézed a sorozatot, az elejét nézd meg. Mesterien összerakott nyitás, és engedtessék meg, hogy ne álljak senki oldalára az amerikai politikát tekintve.

shot0028.jpg

Mégis van főcím, magasztos zene, szereplők felsorolása. Upsz, Emily Mortimer is benne van, melyik film miatt nem szeretem ezt a nőt? Nem emlékszem. Később megnézzük.

shot0032.jpg

Három héttel később

Will beviharzik az irodájába, miközben Don és kalácsképű Maggie a szülők bemutatásáról vitatkoznak. Na az ilyen szálak nem fognak érdekelni itt sem, viszont Maggie karaktere is már idegesít. Ebben nem lesz szimpatikus, pozitív színésznő? Gettó milliomos Dev Patel bőszen gépel, biztos ő az iroda geekje.

shot0034.jpg

Will kiviharzik az irodájából, mert ezen közjáték ideje kellett neki ahhoz, hogy észrevegye nincs sehol a stábja. Charlie szólítja, Will megy, kap hegyibeszédet és az infót, hogy a stábját elorozta az egyik társ bemondója, Elliot. Kedves ember lehet ez a Will, ha ilyen könnyen lelépnek mellőle. Igen az. Üvölt mint a sakál. Kezd szimpatikus lenni a figura. Kiderül, hogy Don, Will producere volt kemény 13 hétig, de mivel Will egy büdös nagy paraszt, Don is lelép Elliottal. Charlie valami főfejes, de ilyen munkát szeretnék én is egyszer, mert biztos hogy nappal van és ő biztos nem teát szürcsöl a kristályból. Elmondja Will-nek, hogy már fel is vett egy új producert mellé, amíg ő vakációzott (az egyetemi affér után). Ki az a MacKenzie? Az új producer. Mindenesetre Will ideges. Már megint. 20 perc alatt harmadjára szakadt el nála a cérna. MacKenzie nőnemű, volt már sok háborúban, szeretne pihenni kicsit itthon. Will szerződésmódosítást szeretne, fut az ügynökéhez. Kiderül, hogy 3 éve találkozott utoljára MacKenzie-vel, ezek szerint ismerik egymást. 

shot0051.jpg

Jaj ne. Emily Mortimer = MacKenzie McHale. Ismeri Dont régről, mert MacKenzie-nél volt gyakorlaton. MacKenzie Don helyére jött. Szerva itt, csere ott. Gyors, mi? Maggie-t hívja fater, akinek hazudnia kell Don miatt, ez a rész megint unalmas nekem. Megint egy magánéleti szál. Mac segít pár jó szóval, zsepivel és nagyon nőcis Cosmo-s tanáccsal. Maggie nem lép le a stábbal együtt, mert ő nagyon hűséges, Mac ezért ki is nevezi segéd producernek, ez elég gyors előléptetés volt, megfelel a valóságnak. Jim szó szerint beesik az irodába. Mac segédproducere, akit hozott magával. Be van tojva, hogy Willnek nem fog tetszeni Mac jelenléte. Amit el is tudok képzelni róla. Will visszajön, levegő megfagy, ő és Mac irodába be. Mac próbál beszélgetést kezdeményezni, Will megint bunkó. Flegma. Mondjuk ki, faszkalap. Bejelenti, hogy sikerült elintéznie az ügynökénél, hogy akármelyik héten kirúghassa Mac-et. Ez évente 1 milló dollárjába került. Vajon mennyit kereshet akkor egy TV bemondó Amerikában.

shot0077.jpg

Közjáték 3.0 vagy már 4.0, Jim, Don és Maggie között. Kis kakasviadalka, szeméthegyen kapirgálás.

shot0104.jpg

Érkezik egy hír riasztás, Jim figyelmezteti is Don-t, látszik, hogy ért ahhoz amit csinál, de Don nem foglalkozik vele mert sárga a jelzés. Jim viszont ráveti magát a hírre. Olajkút robbanás Mexikói öböl. Bepörgeti a kis geek Neal barátunkat is (Dev Patel). Visszatérünk Will irodájába, aki még mindig bunkó, és csak osztja tovább Mac-et. Don uralja a szemétdombot, nem akarja komoly hírként kezelni a tengeri olajkút robbanását. Pedig mi már tudjuk, hogy ez a BP-s sztori lesz. A hírek és beszámolók ömlenek az irodába, Jim-nek csak nem fér a zabszem a seggébe, már van egy névtelen informátora is. Will és Mac együtt voltak régen, ez most már biztos és Mac átvágta Will-t mint kakkert a palánkon. Don Quijote idézet érkezik Mac-től a szép angol akcentusával, majd egy nagggyon szép hegyibeszéd.

shot0113.jpg

Don még mindig pöcs Jim-mel, aki utolsó lehetőségként berohan a hírekkel és végre megzavarja Will-ék szép pillanatait. A BP kútja robbant fel és nem az a probléma hány ember halt meg vagy tűnt el, hanem hogy milyen mély a kút, és mennyire nem fogják tudni útját állni a millió gallon olajnak ami majd kiömlik. Neal nem is annyira geek, csak a blogot írja itt. Jó, azért hobbiból elég kismókus ő, nem kell félteni. Jim-nek van egy ismerőse a BP-nél, tőle kapta a füleseket eddig. Hattttalmas katasztrófa lesz, de senki nem akarja elhinni, a hír még mindig csak narancs fokozatú. Kiderül, hogy a BP-s kontakt a volt szobatársa, a másik informátor a nővére. Az én nővérem is biztos ilyen körökben forog. Will megérez valamit, mert hisz az öt perce ott dolgozó Jimnek, és az összes, két hét múlva Elliottal és Donnal távozó embert a méteres kékeresbe küldi a stúdióból. Végül is maradnak vagy öten a stúdióban. Biztos ennyi emberrel is lehet műsort csinálni.

shot0121.jpg

Zsizseg az iroda, mindenki információért telefonál, nevek, kontaktok, ügynökségek, darálják a kontentet. Eljött a régóta várt idő, Will végre kamerák előtt ül az asztalánál. Mac tolja a szöveget a fülébe és kicsit megszorongatja Will pöcsét, mert a súgógépbe nem tetet szöveget. Will rezzenéstelen arccal mondja a mondandóját segítség nélkül is, végre kitör belőle a profizmus. Jó húzás volt ez Mac-től, de ettől még utálom ezt a csajt. Will átalakulása látványos, nagyon professzionális, nagyon TV bemondó. Engem ezzel a résszel is megfognak. Ez profi, jól összerakott. Charlie-nak tetszik amit lát, végre újra szárnyal a stúdió és fontos hírrel foglalkoznak. Will megszorongat egy interjúalanyt élő adásban. Annál a cégnél dolgozik, akik kicsit elbaszcsiztak egy tesztet korábban, és kiderül, hogy körülbelül soha nem tudnák elállítani az olajkút szivárgását. Következő interjúalany egy fickó aki ellenőr és kiderül, hogy itt is rés van a pajzson, egyszerűen nincs elég ellenőr Amerikában, hogy minden olajkutat normálisan ellenőrizzenek. Ez a fickó sebtiben és felületesen ellenőrizte a BP kútját, mit ad isten, még kezdő, és körülbelül az első munkája volt a korábbi vizsgálat. 

shot0131.jpg

Megjön a BP nyilatkozata, jó nagy bla bla, de azért Will felolvassa. Közben mosolyog is egyet. Az igazi híreket ők már leszállítótták, nyilatkozat nélkül is. Köszönjük a figyelmet, jó éjszakát, köszön el, a stúdió tapsviharban tör ki. Ezt jól megcsináltuk, juhéé. A hír ebben a pillanatban vörösre vált. Ez itt a fontos, a hírt megtudták csecsemőkorában, elkezdték kivesézni, nyomozni és az ő adásuk miatt lett igazán fontos hírértéke. Charlie megint egy üveg viszkivel érkezik, örül mint majom a farkának. Végre sikerült felrázni a stúdiót az unalmas hírek áradata után. Végre HÍREKKEL foglalkozunk, csak így nagy betűvel. Ez nem a Story magazin többé. Mindenki gratulál a másiknak, jó munka volt, ügyes voltál ( nem így kellett volna eddig is működniük??? na mindegy). Don, nagyon jófej, lemegy végül köszönni Maggie szüleinek, leborulunk előtte, mekkora jófej pasi, hogy ekkora áldozatot hoz. Persze csak leköszön, mert utána munkára hivatkozva otthagyja majd őket.

shot0146.jpg

Will-nek kellett egy pilotnyi rész, hogy végre megtanulja Maggie nevét és azon is szólitja Az összes többi csatorna az IPhone prototípusának elvesztéséről nyomta az adást, vagy a BP balesetről, de csak kicsiben. Azaz valószínűleg minden szem rájuk szegeződött ezen az estén. Mac ragad Will-re mint a pióca, közben Will-nek véletlenül van egy emberi pillanata, egy óra után, persze ezt is sikerül elcsesznie. Te jó ég, még egy emberi pillanat, pontról pontra emlékszik a Mac-kel történt első találkozásukra, Will mégis érző lény! De azért ne igyunk előre a medve bőrére.

Jövő héten ugyanitt!

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2012.08.29. 10:32:41

Miért olyan írja a hogyvoltot, aki nem szereti a sorozatot/színészeket?

Warcry 2012.08.29. 10:45:52

A hogyvolt írója imádja a sorozatot, két női karaktert nem szeret. Szerintem ez jó arány. :)

KundK 2012.08.29. 17:59:25

Végülis a három női főszereplőből kettőt nem szeret (a harmadikat nem tudjuk egyelőre). Biztos, hogy jó arány ez?

Mivel olyan kihagyhatatlan Will első 4 perces monológja (sztem is az), kaphatott volna egy mondatnál többet. Hamár erre épül az egész sorozat.

miszerint 2012.08.29. 20:08:40

@spamdog: sztem ebben az oldalban pont az a jó, h. nem feltétlenül a hívők írnak (különben hogy lenne BK hogyvolt??? ;)). amúgy nekem visszaköszön Macben C.J. (vagy akár Dana Whitaker) hisztérikus profizmusa, már ha van ilyen. erős női karakter, és az mindig jó.
ja, és köszi a hogyvoltot. :)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.08.29. 20:26:41

@spamdog: Jó pár dologban nem értek egyet sixx-el, de abban nagyon hogy az szeret igazán egy sorozatot/műsort/színészt, aki meri gúnyolni, tréfálkozni rajta.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2012.08.29. 22:54:47

@miszerint: Vagy a Studio 60-ból Jordan McDeere

A kicsit vicces de feltörekvő nők: Natalie Hurley (Esti Meccsek) Donna Moss (Az elnök emberei) Lucy Kenwright (A színfalak mögött) Maggie Jordan

@Warcry: Olivia Munn/Sloan Sabbith hogy szerepel nálad?

@Sigismundus:
Sorkint és a sorozatot én is kedvelem, de fenntartásaim vannak, és a 2-3-4. rész eléggé gyenge lett.

Warcry 2012.08.30. 13:58:14

@spamdog: Olivia Munn nekem nagyon kellemes meglepedés. Jól is játszik és a karaktere is teljesen korrektül meg van írva, persze későbbi részekben lesz majd nagyobb szerepe.

A sorozattal kapcsolatban "sajnos" elfogult vagyok, lehetnek gyenge magánéleti szálak és igen, lehet Emily Mortimer akit nem igazán csípek, de egyszerűen vannak olyan zseniális részek, amiket nagyon szívesen megtanulnék kívülről. Csak hogy mire használnám később??? Na az jó kérdés.

Ha nem lett volna Elnök emberei korábban, jobbra pontoznák az emberek a Newsroom-ot?

miszerint 2012.08.31. 06:45:03

@Warcry: sztem nem, mert pont ott "tanultuk" meg helyén kezelni az idealizmust, vagy egy-egy gyengébb részt a töménytelen zseniálisért cserébe. aki először látja, annak lehet, h. ijesztő a pátosz.
(bár lehet,h.nem engem kérdeztél, bocs)

Warcry 2012.08.31. 08:44:44

@miszerint: Mindenkitől kérdeztem :) Tényleg érdekel, kinek mennyire tetszik, mekkora csalódás, egyebek.

miszerint 2012.08.31. 10:56:36

:) sztem az is számít, h. a WW idején fiatalabbak voltunk. 5-10 év nem mindegy ha elvekről, meg politikáról van szó.
nekem a newsroomban az itt nálad következő 1-2 rész hullámvölgye volt csalódás, mert az eddigi sorkinokban a kezdés egyenletes volt, legalábbis az én szememben.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.08.31. 20:50:43

Mivel én nem láttam az Elnök embereit, nekem nincs csalódás. Először csak pislogtam, aztán rákaptam az ízére, Olivia Munn karaktere pl tök jó, ez a következő részekből majd kiderül.. Az évad felétől lesz a sorozat igazán érdekes. Will figurája is tetszik, Jim szintén kedvenc.
süti beállítások módosítása