Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x21 – The Dead Pool – Hal a vízben

2012. június 13. 11:00 - Zenóbia

Fiatal srác ugrik a tök üres uszodában a tök üres medencébe, úszik-úszik-úszik, egyszer csak aztán nem jön fel a víz alól. Alex Conrad Castle-nak ajánlja legújabb regényét és találkozni is akar vele, hogy még többet tanuljon tőle, így aztán Castle egy újabb degeneráltat szabadít rá Beckettre, más se hiányzott. Az áldozat Zack Lindsey, a New York-i úszócsapat csillaga. Úgy sikerült mégis vízbe fulladnia, hogy valaki elkábította az arcába nyomott ronggyal, majd visszadobta a medencébe, hadd érje természetes közegében a halál. Mindezt úgy hajnali egy és öt között, a lehető legjobb időpont az edzésre. A csapattársai találtak rá reggel. Zack fanatikus volt, mondja az edzője, a kevésbé látható helyeken már elkezdett pikkelyeket növeszteni. Csóró volt és rohadt messze lakott, mert csak ott telt neki lakásra, apu meghalt, anyu elköltözött, Zack hallá változott. Reméljük az aranyhalak mennyországába jutott. Brian Morris-szal voltak esélyesek az e heti versenyen, úgy érzem Brian esélyei a győzelemre mintha megnőttek volna, de csak egészséges rivalizálás volt, semmi harag meg utálat, nyilván.

3x21_castle1.jpg

Az éjszakai takarító még látta Zacket egy másik sráccal dumálni, Robbal, a Rakétával. Rob modellkedik is, épp két hosszú lábú leányzóval meg egy parfümmel fotózzák, természetesen amerikai zászló mintás fürdőruhában nyomják, mi másban? Három éve ismerte meg Zacket egy bajnokságon, és egyből felismerte benne a tehetséget, meg hogy szintén csóró gyerekkora volt, gondolom rá volt hímezve a pólójára, így a szárnyai alá vette. Tegnap éjjel azért volt Zackkel, mert annak barátra volt szüksége, hogy kiheverje a barátnőjével való szakítást. A sikerhez rögös út vezet, nem lehet itt mindenféle középiskolás barátnőket cígölni magunkkal a csúcsra. Zack félt is tőle, hogy Bridget netán valami hülyeséget csinál, de nem hinném, hogy azt a megoldást választotta szerelmi bánata kiheverésére, hogy vízbe fojtja az exét, bár a lelkük mélyén sokan választanák inkább ezt, a tábla csokoládé fagylaltba mártogatása helyett. Jön Zack anyukája azonosítani a fiát, ez mondjuk egy cseppet sem vicces. Zack azt akarta, hogy büszkék legyenek rá. Bridget, a volt barátnő, aznap este küldött egy pár kedves sms-t Zacknek, az egyikben megfenyegette, hogy megöli, ha elhagyja. Temperamentumos lány.

Ha róla nem is feltételezik a 165 cm-es magasságával, hogy legyűri Zacket, van négy bátyja, akiknek lenne némi esélyük a dologra, az ő aktájukban már a súlyos testi sértés is szerepel. Az íreknél pedig erős a családi összetartás. Na jó ebből a vonalból úgysem lesz semmi, de játsszuk végig. Mellesleg nem lebecsülni a 165 cm-es nőket, tudunk mi azért, ha akarunk. Bridgetnek akkora karikák vannak a fülében, hogy hullahoppozni lehetne velük, és egy lepedőnyi zsepivel törölgeti a szemét, mert hiába főzte nap mint nap a párolt csirkemellet Zacknek, ha öt év után csak így lapátra teszik. Na jó, öt évig minden nap csirkemellet főzni, ez valóban szerelem, vitathatatlan. Zack újabban stresszes volt és titkolózott előtte, amiből Bridget levonta, hogy Zack bizony félrekúr, erre az a megoldás, hogy kövessük a fiút hazáig, majd tépjük ki szálanként az új nő haját. De nem volt kiét kitépni, mert nem volt nő, csak egy rémisztő fickó, akivel Zack a kapuban találkozott, és még ordítoztak is. A pasi fura akcentussal tette mindezt, ráadásul a gyilkosság előtti estén. Fantomképünk már van, egy pisze de annál rémisztőbb fickóról. A képen az akcentusa nem látszik.

3x21_castle2.jpg 

Esposito átnézte Zack pénzügyeit, és fura módon a részleges ösztöndíjával mégis saját maga fizette a tandíjat, a lakbért és a könyveit. Ó vajh miből? Látogassunk el Zack lakására, ahol valaki már járt előttünk és rendesen szétdúlta az egész helyet. Valamit iszonyúan meg akartak találni, mert még a matracot is felvágták. Nos, amit nem sikerült a módszeresen kutatóknak fellelni, azt Castle három másodperc alatt megtalálja egy falon lógó Rakéta Rob plakát mögött. Egy akkora luk van a falon, amin beférne a fejem, de nem egy fej van benne, pedig az lenne még izgi, hanem egy pár fiolányi anabolikus szteroid. Zack szervezetében nyoma sem volt semmi ilyesminek, akkor miért tárolt ilyet a falban? Lanie leteszteli és valóban szteroid, ez valami újfajta szer, ami a hírek szerint Kelet-Európából származik. Nos, ha Zack nem használta, akkor lehet, hogy árulta? Ryan elég megviselten kerül elő, de sikerült kiderítenie, hogy Bridget ír bátyjainak van alibije. Mind a négynek. Aznap este egy leprikón hajítás versenyen vettek részt, gőzöm sincs mi az, de mindjárt utána járok. Ryannek még az öltönye is elszakadt.

3x21_castle3.jpg

Nos, a leprikónok ravasz suszter tündérek. A hajigáláshoz fogalmam sincs mi közük, de nyilván minél messzebbre hajítod őket, annál tovább bírják majd a cipősarkaid. Kicsit elakadtunk az ötletelésben, de sebaj, mert itt van Alex Conrad, a megmentő. Fifikás, azzal indít, hogy Beckett intelligens és gyönyörű egyben, nehéz valakit utálni, aki ilyeneket mond az ember lányának. És még az ötlete sem teljesen hülyeség, mert mi van ha a szteroidot tényleg csak elterelésként rakták oda, és valójában Zack régi ismerősei között kellene keresni a gyilkost? Castle mennyire lesz féltékeny, el tudom képzelni. Nagyon. Főleg, hogy Alex már meg is kapta Beckett telefonszámát, hogy hívja fel ha végeztek és szívesen válaszol pár kérdésére a készülő regényéhez. Oó, Castle kezd lilulni. Kicsinyes bosszúhoz folyamodik, mert neki most ellopták a múzsáját, így aztán kitörli az oldaláról az írást, amiben dicsérte Alex regényét. Ugyan már. Másnap reggel Beckett asztalán egy akkora kosár van tele süteménnyel, hogy én kérdés nélkül hozzámennék a küldőjéhez. Aki jelen esetben Alex, és köszöni a tegnap estét. Castle nem fogja sokáig bírni ezt agyvérzés nélkül, de legalább Kate élvezi a helyzetet.

3x21_castle4.jpg

Foglalkozzunk kicsit az üggyel is, van egy listánk a régi barátokról, meg egy ujjlenyomatunk Zacktől, egy két héttel ezelőtti kocsi lopás kapcsán. Castle rájön, hogy miért találták Zack lakásán a vérnyomásmérőt, ugyanis szabadidejében a hogyan lopjunk autót videókat nézegeti a neten, és az egyikben pont egy vérnyomásmérő felhasználásával alkották meg a tuti módszert. Na, akkor innen volt Zacknek pénze a lakbérre meg a tandíjra. A gimis legjobb barátját, Tommy Marconet már kapták el autólopásért, látogassuk meg a törzshelyén. Út közben Castle megint kiakadhat, mert Kate kapott egy sms-t Conradtól amin nevetett, mert Conrad vicces. Castle nem nevet, hanem úgy viselkedik mint egy idióta. A bárban Tommy nem túl közlékeny, Castle drága órája is irritálja, így Castle inkább meghív mindenkit egy körre Zack emlékére, miközben eltársalog a pultos lánnyal. Aki tudja, ki van a fantomképen és nagyon cselesen át is csúsztatja a nevet Castle kezébe. Jimmy Lennon nem kispályás, autólopás, lopott autók eladása, testi sértés, testi sértés halálos fegyverrel, tűzgömb kilövése csuklóból, sorolja Esposito a telefonban párosunknak.

3x21_castle5.jpg

Eredeti nevén Janusz Lenadovsky, Oroszországból származik, nyilván ő a fura akcentusos fickó, akivel Zack veszekedett. Van egy autószervíze, vigyázzatok magatokra mondja Esposito, de Beckett egyedül is leteríti a menekülésbe kezdő fickót egy laza mozdulattal, a fiúk csak lesnek mintha nem láttak volna még ilyet tőle. Miközben Beckett próbálja meggyőzni Jimmy-t, hogy vallja már be a gyilkosságot, hadd menjünk haza sajtos makarónit enni, addig Castle felfedezi, hogy az egyik lopott autó a műhelyben Brian Morrisé, aki Zack riválisa volt az úszócsapatban. Zacknek volt humorérzéke. Az autóban csak úgy ott figyel egy fiolányi szteroid is, amiből levonhatjuk a következtetést, hogy a Zack lakásán talált szteroidot valójában Brian használta. Tommy az őrsön már közlékenyebb mint a kocsmában volt, elmondja, hogy azért lopták el Brian autóját, mert Brian egy gazdag elkényeztetett köcsög. Nyomós érv. Brian utálta Zacket, mert az jobb úszó volt, két hete rakott is valamit a kajájába verseny előtt, de Zack még így is nyert. Az ellopott autót átvizsgálva aztán megtalálták a szteroidokat, de Zack még vacillált, hogy mit kezdjen az információval.

3x21_castle6.jpg

Brian apuval, egy ügyvéddel és megrettent képpel érkezik. Hát igen, az valóban irritáló, mikor valaki azt állítja, hogy észre sem vette, hogy ellopták az aranyozott rendszámú autóját. Hű, sikerült neki betanulnia egy egész mondatot arról, hogy ő nem tud semmit, ezt az ügyvédje bólintására el is mondja kb. úgy, mintha egy kivetítőről olvasná fel. Az ügyvéd elővesz egy felvételt arról, hogy a gyilkosság idején Brian végig a saját otthoni medencéjükben úszkált, természetesen ezt tanúsítja a személyzet összes tagja is. Apu pedig közli, hogy Brian már pedig ki fog jutni az olimpiára, viszlát. Lehet, hogy apu ölte meg Zacket? Na, milyen ötlet? Úgy tűnik jó, mert mindenki másnak is ez jutott eszébe, el kéne kezdenem forgatókönyveket írni mihamarabb, már érzem. Nézzük apu pénzügyeit, mert ha így is volt, nem valószínű, hogy maga hajtotta végre a gyilkosságot. Van is itt valami, Brian a gyilkosság előtt három nappal beváltotta az egyik megtakarítási kötvényét 25000 dollár értékben. Az pont elég egy bérgyilkosra. Akit Esposito már szállít is nekünk tálcán, ugyanis Tommy Marcone lakásán az autólopáshoz szükséges eszközökön kívül a 25ezret is megtalálta egy akkurátus kis pakkban.

3x21_castle7.jpg

Tommy ha nem is saját kezével, de közvetve lehet, hogy kinyírta Zacket, mert úgy gondolta, hogy ha már a barátja nem lép a Brian és a szteroidok modern népi történetben, akkor majd ő lép egy kis zsarolással. Zacknek nem mondta el, viszont az ő nevét és mail címét használta, mert hát miért is ne tegyünk ilyesmit a legjobb barátunkkal. Bejön Zack anyja, aki elsírja a Kapitánynak, hogy tudja, hogy ha Brian a fia gyilkosa, akkor a családja mindent meg fog tenni, hogy eltussolja az ügyet, de a Kapitány megnyugtatja, hogy ha meglelik a bizonyítékot, akkor kurva mindegy, milyen vastag az a pénztárca. Most már csak meg kéne lelni. A négyes mindenesetre mindet megtesz, átnéznek egy nagy halomnyi papírt, és találnak is valamit hamarost. Még pedig, hogy Brian miután megkapta a zsaroló e-mailt Tommy-tól, felhívta az apját. Az apja pedig felhívta Dr. Rex Colabro sportorvost. Miután fellebbentik neki a lehetőséget, hogy mennyire gyorsan (nagyon) fogja elveszíteni a híres sportoló ügyfeleit ha felmerül a nevével kapcsolatban a szteroid és a gyilkosság szó egyszerre, hirtelen emlékezni kezd, miről beszéltek Brian apjával. Apu megérdeklődte, hogy mennyi ideig mutatható ki a szer Brian szervezetében, illetve hogyan úszhatja meg a tesztet.

3x21_castle8.jpg

A választ megkapta, így Brian mára már le is sérült, így ideiglenesen nem csapattag, ergo nem kell pisilnie a pohárba. A szteroidok úgy néz ki, hogy egy romániai laborból származnak, vajon van-e Briannek román kapcsolata. Míg ezt kinyomozzák a fiúk, addig Kate randizik egyet Alex-szel, pontosabban randizna, de Castle beleköp a levesébe, szánalmas. Míg Kate elmegy a táskájáért, addig megcsillantja a lehetőséget, hogy Alex mehetne vele pókerezni a híres krimi író partnerekkel. Alex persze kapva kap az alkalmon, Castle meg előre várja, hogy kikészítik majd a fiút. Alex bármit mond, mindent lefikáznak, Castle-nak virul a feje. Főleg, hogy egy darab kérdéssel rávilágítanak, hogy ki jöhet még szóba, mint gyilkos. Az, akinek Brianen kívül a legtöbb vesztenivalója van, ha kiderül a szteroid dolog. Na ki az? Hát persze, hogy az edző, akik jól válaszoltak már nyúlhatnak is a cukorkás zacskó után. Mit ad isten, a feleségének vannak rokonai Romániában, így időnként átruccan. Na tehát, úgy gondolta, hogy majd Brian lesz a bajnok, így ő is befut. De aztán Brian lelassult, és kezdett Zack lenni a jobb. Apu ezért aztán felvetette, hogy ha valahogy felturbózná Briant, akkor ő adományozna pár millát.

3x21_castle9.jpg

Edző bá pedig nem mondott nemet, miért is tette volna, az előző csapatánál is rakott egy kis pluszt a reggeli rántottájukba, csak fehérjéből kevés medvehagymával fűszerezve. No lám, ki volt benne abban az előző csapatban, csak nem Rob a Rakéta? De igen, ehettek még egy cukorkát. Rob tagad, mert a tesztjei tiszták. Akkor még azok voltak, de erre a szteroidra amit most találtak, már nem azok. Sőt, átkutatták a hotelszobáját, ahol találtak egy klórral átitatott pólót. Amikor Zack megtalálta a szteroidokat Brian kocsijában, hozzá fordult tanácsért. Nagy hiba volt, Zack. Rakéta Robi most nem úszik egy darabig. Ha már a mentoroknál tartunk, Kate kérdőre vonja Castle-t, hogy miért szívatja Alexet. Castle pedig teljesen váratlanul és őszintén bevallja, hogy féltékeny, és csak magának akarja Kate-et, aki szerint ez cuki. Na jó, szerintünk is. Nem kell viszont, hogy lelkifurdalása legyen Castle-nak Alex miatt, mert őt meg szárnyaik alá vették a fiúk, bár Espositonak még szoknia kell kicsit a múzsa szerepet. Megint szerelmes nézéssel zárunk, várom is, hogy megjelenjen Josh valamilyen formában, de nem, most hagyja őket, hadd nézzenek nyugodtan szerelmesen.

3x21_castle10.jpg

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.06.13. 20:02:08

"öt évig minden nap csirkemellet főzni, ez valóban szerelem, vitathatatlan."

Tévedsz, öt évig minden nap megenni a főtt csirkemellet, az a szerelem! :)

Köszi a hogyvoltot, ez ilyen látom a fényt az alagút végén rész volt. Lehetett kezdeni reménykedni, hogy hátha mégis sikerül legalább a nagycsoportos óvodások érzelmi érettségét elérni még ebben az évadban. Ja, és három év alatt talán először sikerült egy számomra totálisan hiteltelen mellékszereplőt castingolniuk Zack anyja személyében.
süti beállítások módosítása