Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x12 – Father Frank, Full of Grace

2012. május 24. 11:00 - kicsipm

Mindannyian ébredtünk már nagyon másnaposan, és nem is akartunk visszaemlékezni arra mi történhetett az elmúlt éjjelen, ez Frank-nek nyilván mindennapos szitu, de ez a magához térés mégis sokkal rosszabb bármi eddiginél.


Ez a görbített kép velünk is érzékelteti picit milyen most Frank-nek lenni, aki hasra esik, és a kupac aljáról előhúzott bugyi kapcsán valami talán dereng neki. Rendőrőrs. Jasmine hozza a forró italokat, Tony pedig megúszósba balra el… menne, de Fiona lecsap rá. Mikor láthatja az öccseit, Tóni azt mondja attól függ Lip nagykorúként lesz-e kezelve vagy sem. Mindenki tudja, hogy nem ők lopták el azt a Cayenne-t, de vajon beköpik-e Steve-t? A nyeremény 5 év börtön.


A két fiú beszélget Ian jövőjéről a letartóztatás fényében, de aztán jön a nyomozó bácsi, aki szétcigarettázott hangon dicséri meg Philipet, hogy Frank fiaként, milyen későn kezdi itt a rendőrségen a látogatásait. Aztán Lip fel is oldja a „kinek a fia Ian” konfliktusukat, mert ő válaszol a nyomozó kérdésére (te is Frank kölyke vagy?). Lip természetesen magára vállalja a kocsi lopást. Kevin zárná az Alibit, de Frank bejön egy italra, meg egy kérdésre, hány éves kortól legális szexelni az államban? Fiona az idegösszeroppanás szélén állva hívja Steve-t és a hangpostájára vázolja a helyzetet. A pasija éppen az autószerelő műhelyben feszül a mínusz egy darab Cayenne miatt. Hajnali 1 van, Jasmine megunja a műanyag széken ücsörgést és hazaindul, Fiona és Debs marad a váróban. Itt is töltik az időt reggelig.

Frank meg a hóban fekve Sheila kertjében. A nő kelti egy hógolyóval, no meg az infóval, hogy már 13 lépésnyire ki tud jönni a házból. A család a fiúk nélkül otthon, V szorgoskodik körülöttük, és megtudjuk, hogy a srácokat átszállították a városi börtönbe. (Vajon a nagyijuk melletti cellát kapták?) Ügyvédeket vesznek sorra, ki lenne jó a fiúknak, és megbeszélik a srácok kilátásait. Nem túl rózsás a helyzet. És vajon hol lehet Steve? Fiona átmegy a szomszédba, hátha ott van, de nem.
Steve a rendőrségen van, érdeklődik az óvadék felől, de azt még nem szabták ki, ma vagy holnap lesz a tárgyalás. Sheila aggódik a lányáért, aki meg is jelenik, és reggeli meg szó nélkül lemegy az alagsorba. Debbie meglátogatja JimmySteve anyukáját, hátha ott van a srác, de nincs, ezért egy bővített mondtattal kipakol anyának a kicsi fiáról. Frank pedig Karennek meséli el, hogy Lip miatt nem folytathatnak viszonyt. De bájos, Sheila nem is számít. Frank-es monológ jön a kialakult helyzetről, és erős ködösítés, Karen a wc-n ülve hallgatja, és nem szól semmit. Kap egy 20 dollárost is hogy vegyen magának valami szépet, jesszusom, Frank bármikor alul tudja magát múlni. Steve leszállítja a műhelybe a Cayenne-t, ami nem fekete ugyan, de kéri érte a pénzt. Pénzt nem kap, de újabb munkát igen, mondja, hogy neki az nem kell, ő már holnap sem lesz itt, nemhogy egy hét múlva. Elsiet valahová.
Tony próbál hatni a nyomozóra, aki a Gallagher fiúk ügyét kapta. Hát, ha feldobják aki a kocsit lopta, minden rendben lesz, mondja a kolléga. Ez a vonal besült, legyenek akkor Bears jegyek (NFL, you know), a teljes szezonra, és az ügy el van sikálva, remek. A srácok máris a kapun kívül, köszi Tony, nagyölelés.


A frissen szabadultak szobájukban pihennek, Lip Karent hívja, de nem éri el, Carl az élményekről faggatja őket. Fiona kérdezgeti Ian-t kitől volt a kocsi. De neki sem mond semmit a srác, amúgy meg magától is tudja, hogy Steve-től szerezték. Ian bevallja, hogy meleg, de a nővére ezt már tudta. Béke és szeretet. Karen lelkében ezen utóbbiakból egyik sincs, éppen a Frank-kel közös videójukat vágja, és küldi mindenkinek (aki szereti). Frank a kocsmában magának szónokol az önuralomról, mindenki egyre furcsábban néz rá a csábító kiskorúakról tartott értekezése miatt. Talán a szinapszis meg a kultúra szavak is megzavarták picit a közönséget.
Tóni autózik a társával, aki lehülyézi, hogy ennyit tesz Fionáért, persze annak ismeretében, hogy a srác egyetlen dugása volt eddigi életében talán nem is olyan meglepő ez. Egy motoros húz be a rendőrautó elé (mellesleg ebben volt az aktus Fionával, ugye), és leinti azt, Tony kiszáll, és majdnem összeverekednek Steve-vel. Akinek az ajánlata a Gallagher-ekkel szomszédos ház. Mármint hogy a rendőrsrácnak adja, ha elengedi a fiúkat (ami már megtörtént). Tóni belemegy, de továbbra is fenntartja, hogy el kell tűnnie Istinek a városból, úgy hogy Fionának semmit nem szól. Steve válasza: még ma este elmegyek.
Veronica érkezik a család konyhájába, ahol megismerkedik Jasmine-nal, és két mondatból kiderül mi a különbség a két nő között a lábbelik és a pia terén, tehát az életmódjukban. Kínos. És nem mellesleg kínai kaja készül, V meg olaszoshoz hozott husit és szószt. Nem lesznek öribarinők úgy érzem. Carl érdeklődik a srácok büntetéséről, Debbie-ből meg már nagyon kikívánkozik a Jimmy-titok, de a nővére nem ér rá. Jasmine zsizseg tovább, csinálja a hangulatot, és újra felajánlja az irodai állást Fionának, közben Lip lelép Karenhez inkább.


Philip óvatosan közelít Karenhez, és még ő kér bocsánatot, azért amit mondott. A lány továbbra sem szól semmit, de a következő képen már szexelnek, ami közben Karen sír, Lip szerelmet vall, ezután általában minden el szokott romlani, jaj. Az aktus után a srác elmeséli mit csinált múlt éjjel, Karen meg azt mondja: nem kellene többet találkoznunk, de maradjunk barátok. Lipet érdekelnék az okok, és győzködi a másikat, hogy nem is szereti, csak szex közben kicsúszott ez a mondat. Nem tudja meggyőzni Karent, aki inkább elrohan.
Lip is hazamegy, beront a házba, fel az emeletre, be az ágyba, arc párnába fúr. Fiona Ian-t küldi utána, akinek a bátyja elmondja, hogy hiába egy ribanc ez a Karen, ő beleszeretett. A lány apja sétál be a munkahelyére és ül a gépe elé. Megnyitja a sokat ígérő e-mail-jét, és olyan arccal kezdi nézni a lánya videóját, mint a macska aki elé egy nagy tál tejszínt tettek. Aztán ráismer Frankre, és a lánya is megfordul megkérdezni, még mindig kurvának tartasz-e, persze a kollégája éppen visszajön valamiért az irodába.


Frank és Sheila eközben otthon vacsoráznak, Karen nélkül. Sheila úgy gondolja venni kellene a lányának egy kocsit, mert olyan szomorú volt, mikor az apjáét nem kapta meg. Talán egy Vulva jó lenne neki (ami elvileg egy Volvo típus, no, és a női hüvely latin megfelelője). Valaki dörömböl az ajtón, hát persze, hogy Eddie az a felbőszült apa, azért jött, hogy Franket megölje azért amit a videón látott. Frank a hátsó ajtón menekül Sheila egyik sötétrózsaszín ruhadarabját magára kapva. Üldözés a havas utcán. Debbie végre tud beszélni a nővérével, de Fiona félreérti húga bevezető mondatát, és a Steve valójában Jimmy sztorit továbbra sem tudja meg a nagylány. Karen apja az Alibiben keresi Franket, de Kevin letagadja, hogy ott van. Erre a pacák üvölteni kezd, hogy rossz ember lányát dugta meg, és hagy egy hangüzenetet Kevinnél, hogy Frank halott ember. Miután elmegy, Frank előmászik a pult alól, és hiába viccel, ezt a húzását már a kocsma törzsközönségének gyomra sem veszi be, rosszalló pillantások.


Steve meglátogatja Fionát, és a sötét étkezőben összevesznek a srácok meg a lopott kocsi miatt, Fiona kérdés nélkül lekever egy pofont a pasijának. Istinek le kell lépnie, de megkéri a lányt, hogy tartson vele, Costa Rica nagyon szép és sok ott a pajti. A „legyen végre saját életed” mondat megüti Fionát, meg a „szeretlek és veled akarok lenni” is. Steve könyörög neki még egy kicsit és otthagyja neki az első osztályra szóló repülőjegyét. Lip jön le az emeletről, és ő is azt mondja a nővérének, hogy mennie kell. Frank újra outside éjszakázik, és nagyon fázik.
Eddie meg az autójában szállt meg, a buszállomáson parkolva, innen kiszállva megy be a munkahelyére, ahol már mindenki látta a videót, a kollégák szemlesütve térnek ki az útjából, kivéve az irodájában a gépe előtt tobzódó tömeget. Lip az utca népétől értesül arról, hogy Karen megerőszakolta az apját, két srác élcelődik rajta. Hazarohan, megnézi a videót, aztán Karen-re üvölt rá két Frank-et. Fiona Veronica-val vitatja meg a menni vagy maradni kérdéskört, V megkérdezi mitől fél, Fiona válasza az, hogy azt hiszi szerelmes Steve-be.

Lip akarja elütni az apját egy szakadt verdával, de mikor utoléri, inkább ököllel üti, míg Kevin le nem szedi róla. Az önsajnálat és önsajnáltatás koronázatlan királya (Frank) Sheilát hallgatva lábadozik a kanapén, aki persze úgy tudja a szemét fia 40 dollárért verte szét a fejét.
És, elérkeztünk a rész és az évad fináléjához a Cake-től szól a Long time, aláfestésnek. Karen apja gyalogol egy befagyott tavon a horgászkunyhója felé. Odaér, bemegy, megnagyobbítja a léket a kunyhó alatt, láncfűrésszel, kalapáccsal. Elővesz egy betontéglát a zsákjából. Kötelet. A betont a lábához köti, és beleugrik a lékbe, lábán a súllyal. Lip gyalogol a havas utcán, Karen várja őt a házuk lépcsőjén ülve. Fiona leteszi Liamot, majd elővesz egy táskát és pakolni kezd bele. Lip és Karen a tetőn beszélgetnek. A fiú lassan enged fel, de azért közös cigi van, és Karen bocsánatot is kér. A „kibaszott apák” mondattal szent a béke. Fiona a vasútállomáson a rózsaszín bőröndjével, érkezik a jármű. Steve várja a reptéren. Frank a Gallagher ház előtt üvöltözik a legidősebb fiának, hogy sajnálja. És egy szar alak, és idióta. Lip lenéz az apjára az ablakból, aztán kilép a párkányra, és az apját lepisilve vet véget a bocsánatkérős nagymonológnak. Az öreg ezt elég korrektnek véli és alááll a sugárnak. Ezután mindketten kicsit elmosolyodnak.


Fiona elé befut a vonat, kinyílik az ajtó. Steve a reptéren egy Fionának látszó lányt kap el hátulról, majd bocsánatot kér. A vonat kifut az állomásról, de Fiona a peronon áll továbbra is. Majd elindul, le a lépcsőn. Steve pedig a gépe felé. Fiona a városban húzkodja maga után a bőröndjét, és betér Jasmine-hoz, ahol munkát és asztalt kap. Az esti Chicago látképével búcsúzunk.
Köszi a 12  írásnyi figyelmet, a 2. évadot is adja majd a tévétek, belenéztem, hozza a szintet, sőt… és nyár lesz benne. 

Címkék: szégyentelenek
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tündérborsó 2012.05.24. 15:22:29

A sorozat klafa, a poszt is egyre jobb, Lip a legjobb arc, Steve-et dugnám (hm)
és remélem még találkozunk :)

2012.05.24. 15:23:46

Sajnálnám, ha ennyi lett volna a Steve vonal, több van még ebben a történetben.

2012.05.24. 15:24:50

és én is remélem, nem hagyod abba. :)

Caddy 2012.05.24. 16:02:43

Én persze megint elaludtam, még az elejét láttam, de .... pótolnom kell azt érzem. :)

kicsipm 2012.05.24. 19:31:15

@beebeer: 3 olvasóért... mindent :) mármint folytatom valószínűleg.
@tündérborsó: köszi :) Nekem Lip a háttérképem :)és a "szerelmem".
@Caddy: málnás M&M's-ért teljes első és második évad szombaton, cukin?
süti beállítások módosítása