Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x11 - Who Can Say What's True? (Kinek mondhatom el az igazságot?)

2012. május 10. 14:00 - Zsoofka

Az előző részt Bree legújabb levelével zártuk. A tudommittettél levél után ezúttal egy „SZÍVESEN” szövegűt kapott, örült ám neki marhára. De, hogy nehogy megint lecsesszék a szomszéd asszonyok, hogy tiktolózik meg minden, futott és gyorsan megmutatta a levelet a többieknek.

Kivéve ugye Susant, aki – sunyiban – elment Oklahomába, hogy megkeresse a holt ember családját és megkérdezze tőlük, ugye örülnek, hogy elásták apukát. Még az is lehet, hogy igenlő választ fog kapni e kérdésre, már ha ott is zaklatóként lépett fel a jó öreg Alejandro (Ramon Sanchez)…. Meglássuk hogy lesz.

Szóval Bree, Lynette és Gaby szemlélik a levelet. Közben megállapítják, hogy még mindig nem vannak jóban és különben is: Bree kapta a levelet, aggódjon ő. De ki küldhette? A gázoló? És miért tette meg ezt a szívességet nekik, hogy eltette láb alól az üldözőjüket? Talán tényleg egy pszichopata, mint ahogy Gaby mondja? Nem tudni, mindenesetre egy gyanús férfikéz tulajdonosa figyeli a hazatérő Bree-t egy autóból….

Ben telefonon tárgyal az általa épített házak eladásáról (nem arról volt szó, hogy menedékházak lesznek, szegényeknek?), amikor megérkezik Renée. A nagyasszonynak hiányzik a férfi, magányos nélküle. Ben elég csúnyán lerázza, Renée elviharzik.

Épp panaszolná balsorsát Bree-nek, amikor látja, hogy az még szarabbul van. De hiába faggatja, a Vörös még mindig nem vall.

Gaby és egyik lánykája épp leveleket sepregetnek (a szomszéd háza elé…) amikor érkezik Marylin, Carlos titkárnője. Valami soha vissza nem térő alkalom van. Leendő (90 millió dolláros) ügyfél érkezik a városba egy napra, azt kellene egy üzleti vacsora keretein belül meggyőzni és ügyféllé tenni. Carlos csak másnap készül kijönni a rehabról, de Gabynak ötlete támad, mit kellene tenni, hogy lehetne az ügyfelet akvirálni.

Susan közben úton van, sőt meg is érkezett Oklahomába. A ház, ahol Alejandro és családja lakott épp eladó. Susannal együtt érkezik az ingatlanközvetítő, aki azt hiszi Mrs. Delfino is vevőaspiráns. Csacsogni kezd neki a ház jelenlegi tulajdonosáról. A férj (Alejandro) 4 hónapja eltűnt, a feleség nem tudja fizetni a számlákat, ezért kénytelen eladni a házat. Susant egyre jobban eszi a lelkiismeret. A házat mégsem veheti meg, de egy nagyobb összegű adományt ad a meglepett Mrs. Sanchez-nek, CSEKKEN. Hogy még nagyobb legyen Susan lelkiismeret furdalása, a hölgy biztosítja róla, hogy tuti, hogy a férje vissza fog jönni, mert - bár már többször lelépett tőlük – jó férj és jó apa. A háttérből egy aggódó tizenéves lány figyeli a beszélgetést. Ő vajon miért drukkol: jöjjön vissza – vagy tűnjön el örökre apuka?

Lynette-éknél tökéletes családi vacsi van, ezúttal Tom nélkül. Úgy tűnik, jól elvannak apa nélkül. Egész addig, míg az étkezőben a lámpa el nem kezd vibrálni. Lynette próbál férjként is helytállni, áramot szerel. Az eredmény teljes csőd, sötétség borul a szobára. Másnap Scavoék lámpája helyén már csak egy csonk lóg, Lynette pedig bőszen tanulmányozza a ház tervrajzait. (Miközben tervrajzot óvas, kiselőadást tart a lányának arról, hogy ez a baj Tommal: hiába akart valamit megjavítani, mindig csak a tüneteket kezelte és sose ásott le a probléma mélyére….. lehet nem is a villanyról, hanem a házasságukról beszél?) Ha ez így megy tovább, lebontja a háza, mire a zura hazaér Párizsból.

De eddig nem jut el, szerencsére épp jön Gaby. Segítségért. Lynette-t akarja rávenni, segítsen a Benett Group-ot Carlos ügyfelévé tenni. Nem akármit kíván: van 24 órája, hogy megtanuljon pénzügyül. Ugyanis ő, IQ Gaby, akar tárgyalni. Háááát erre mondják: misson impossible.

Mike kopogtat Benhez. Nem kapta meg a fizuját (Akkor ő most dolgozik Ben-nek az építkezésen? Nemcsak a hulla-ásásra kapott megbízást?). Ben szerint nincs baj a projekttel, megy az építés és az értékesítés is. Mike kap egy kis alamizsnát és távozik.

Renée egy kétes tisztaságú és vendégkörű szórakozóhelyen kívánja Bree-t kizökkenteni a letargiájából. Bree hisztis, nem épp efféle társaságra vágyik. Renée egy ideig győzködi, hagyja már a jókislányos énjét, most nem kell megfelelnie sem apucinak, sem senkinek. Aztán megunja a rinyálást, táncolni indul, egyedül hagyja a bárpultnál Bree-t.

Este van, Gaby pénzügyi órát vesz Lynette-től. Szakkifejezések magolása helyett jobban bízik a személyes vonzerejében, de azért a puskára felír néhány biznisz-szót. Lynette szkeptikus a tárgyalás sikerét illetően és ennek hangot is ad. Szó szót követ. Gaby Lynette fejéhez vágja, hogy az tudálékos, Lynette szerint Gaby meg buta és csak a csúnyája szépségével (!!!) akar kitűnni, mert az eszével úgysem menne…… Összemorognak, Mrs. Scavo kidobja Mrs. Solist.

A bárban közben Bree kacérra issza magát és kiszúr egy viszonylag jól szituált urat az egyik asztalnál. Odamegy hozzá, megszólítja. A pasit Bradley-nek hívják, szintén kezdő a bárbanismerkedés terén. Beszédbe elegyednek, a gyertya tövig ég az asztalon, olyan jó sokáig elvannak. Bree a kedvenc témájáról, a saját elbaszott életéről mesél. Egy hölgy ilyen könnyen nem kapható arra, hogy közös ágyban folytassák az estét- úgyhogy várnak még legalább 5 másodpercet és elindulnak együtt….

Susan megint Alejandro házánál ólálkodik. Ezúttal a kislányt találja meg. A gyerek szemében rettegést lát, biztosítja róla, tudja milyen embör volt Alejandro és tuti nem fog többé visszajönni, erőszakoskodni. A kislány némán hagyja, hogy Susan eltűnjön a sötét éjszakában.

Bree és Brandley már meztelenül lubickol egy medencében. Csak az a baj, hogy nem a sajátjukéban. A tulaj meg pont hazaérkezik…. Ciki van. Kiderül: a jó Brad a főnöke házába invitálta a részeg Bree-t és egy kicsit lebuktak. Bree egy gumimatraccal takarja ma

Ben építkezésével nagyobb a kaka, mint gondoltuk. A bank már a munkagépeket fogalja le. Ezen Mike fiú is megdöbben. Rányit Benre, aki épp egy bankókkal teli aktatáska tulajdonosával tárgyal a lakókocsijában. A tárgyalófél uzsorás, Mike vázolja Ben előtt a szomorú jövőt: ő is egy gödörben fogja végezni, ha ettől vesz fel kőcssönt. Mivel e sorozatban gyakran a nyúl viszi a vadászpuskát és Mike faszagyerek, elzavarja az uzsorást, Ben meg hagyja. A bank meg elviszi a munkagépet. És most honnan lesz lóvé? Egy-egy vigaszsört kortyolnak, amikor jön az isteni szikra: Renée! A drága asszony 12 millió dollárral együtt vált el sportoló urától. Lehet, hogy Ben ezentúl több figyelmet fordít barátnőjére?

Gaby az üzleti tárgyaláson csücsül. Vacsiznak. A terve már egy kicsit sántít: két tárgyalópartnere van egy pasi és egy nő. Vajon mindkét partnerre hatnak Mrs Solis bájai? Egyenlőre az eszét kívánja bevetni:van neki egy puskája, amiből abc sorrendben dobálózik a szavakkal, amiknek felét sem érti. De jól hangoznak, nagyon pénzügyiek. Még az eurót is megpróbálják megmenteni.... Csak egy baj van. A pincér elviszi az étlapot – és vele együtt Gaby puskáját. Hogy fog most szakszavakat puffogtatni?

Lynette villanyszerelésének eredménye: egy még mindig pislákoló lámpa az étkezőben és számtalan lyuk a ház különböző falán….. Persze Mrs. Okoska nem akarja elismerni, hogy talán mégsem mindenttudó. A nyilvánvaló kudarc ellenére továbbra sem hajlandó villanyszerelőt hívni. Persze megint Tom a hibás: miért nem tanított neki házszerelési alapismereteket, ha már egyszer úgy döntött lelép? Ezt is és még sok minden mást meg kell tanulnia megoldani egyedül, most, hogy magára maradt.

Bűnbánó (és pénzéhes) Ben kopogtat a duzzogó Renée ajtaján. Jött bocsánatot (pénzt) kérni, amiért elhanyagolta. Elhangzik a rész poénja: „Renée! Neked mindened megvan, ami egy férfinak kell!”

Lynette is bocsánatért esedezik. A villany példáján belátta, hogy talán mégis egy cseppet okoska és bocsánatot akar kérni Gabytól. És persze csak a változatosság kedvéért, Gaby is bocsi, amiért úgy gondolta, mindent el lehet intézni mosolyoffenzívával. A két csaj bűnbánó. Mindketten képesek belátni saját korlátaikat. És a félelmük is hasonló. Míg Lynette Tom hiányától, Gaby Carlos távollététől depis. Mi van, ha Carlos örökre beszorul a rehabra és Gabynak kell felnőttnek lennie a Solis családban? Mint a korábbi résznél írtam, ez lesz az igazi tragedie: ha majd Carlos úgy lepukkan, hogy Gaby osztja az észt a Solis csládban…..

Susan hazaér a Delfino házba. Felszabadult és végre mosolyog. Úgy érzi, hogy a csekk (vajon hány nullát írt rá?) és a kislánnyal folytatott beszélgetés felszabadította őt bűnei alól, nincs rajta több teher.

Igen ám, de az Alejandro - családban a kislány beszámol a Susannak folytatott gyanús beszélgetésükről az édes anyukájának. Elmondja, Susan biztosította őt arról, hogy nem jön többé haza a mostohaapuka. Anyuka nemigen érti, mi az idegen nő szerepe ebben a játékban, de tud logikusan gondolkodni: megtalálja Susan elérhetőségét a csekken és a jövő héten tuti fel is fogja vele venni a kapcsolatot. Gondolom, Susan legnagyobb örömére. Ennél amatőrebb nem is lehetett volna a mi egyik feleségünk.

Bree is vall: ő Renée-nek. Elmondja kalandját a gumimatraccal és a lúzer csávóval. Renée szerint ennél jobb dolog nem is történhetett volna vele: végre egy élmény, aminek nincs köze a depijéhez és ami kizökkenti a letargiából. Bree úgy érzi, ez az igazi kikapcsolódás, és a következő este megint az ominózus bárba veszi az irányt. Talál is kuncsaftot ezen estére is, az ismeretlen pasival távozik a vendéglátóipari egységből.

De a távolból továbbra is követi minden mozdulatát a titokzatos idegen……

 

Ui: Amérikában most lett vége a Szülifeliknek, ennek okán több cikk is foglalkozik a magyar netes médiában a sorozattal. Íme kettő, ha még valakinek ezek után is van kedve olvasgatni:

www.origo.hu/teve/20120502-romantikus-veget-iger-a-szuletett-felesegek.html

www.origo.hu/teve/20120509-teri-hatcher-nem-irta-ala-a-szuletett-felesegek-stabjanak-jaro.html

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2012.05.10. 14:50:42

Ez volt a rész címe magyarul? Kicsit mintha félre lett volna fordítva.

Zsoofka 2012.05.10. 15:04:30

@Llew:
Sajna nem találtam meg a magyar fordítást, egy netes verzióban ez a magyar cím.... Bocs, ha félreinformáltalak.... Mindig bajban vagyok ezzel, mert a tévében nem tudom megnézni, a port.hu meg nem hoz epizódcímet, csak a legritkább esetben.

Llew 2012.05.10. 16:16:23

Semmi gond csak azért kérdeztem, mert az eredeti nem ezt jelenti. Mondjuk a hivatalos fordítások sem mindig vannak a toppon.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.10. 16:24:45

1, már tudom, h xy-t az uzsorás nyírja ki:P

2, vasárnap lesz vége a sorinak, mivel dupla epizódos.

3, ez egy szar rész volt:)

Zsoofka 2012.05.10. 16:56:04

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
3.: szerintem is.

Kijött egy fél perces előzetes a végéről, a cikkíró szerint spoiler-mentes, de én megnéztem, szerintem igen is van benne olyan, ami az, így azt nem csatoltam ide :)

Jóska Pista 2012.05.10. 17:59:18

"Amérikában most lett vége "

Már 15-e van?

Syolos 2012.05.10. 18:01:25

BTW, amikor Bree eltakarja magát a matraccal, mögötte tükröződik az üvegajtó. Látszik ott cici meg minden (igaz, elég halványan).

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.10. 18:41:24

@mokamini: belinkelhetnéd pedig ide:D

Tehát vasárnap még lesz egy epizód, csak nem reagáltál:P

Inkább link alaknak tűnik ez a srác, aki Vanessával van, de hova tűnt a pénz??? Nem értem én ezt:D

Zsoofka 2012.05.10. 18:45:08

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N:
Én valahol már múltidőben olvastam a sorozatról, de igen, nekem is most derült ki, hogy az utsó epizód 2 részes és vasárnap lesz az utsó. Elbactam, bocs.

Az utsó rész előzetesét este megkeresem, belinkelem, de most itt ugrál a fejemen a siserehad....

Pont a Vanessa pasija is benne van, de csak egy pillanatra, de nekem az nagyon spoileres, így nem akarom részletezni....

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.10. 19:12:13

@mokamini: pedig az spoileres, tényleg:D NEkem.

De most akkor magamban örülök. Megnyugodtam.

Tessék, itt egy link a hullákról:

www.youtube.com/user/DesperateHDTV

Zsoofka 2012.05.10. 19:19:48

Azért vagyok dühös, mert megnézhetném a teljes verziót bárhol, bármikor, de direkt nem tettem. Erre itt meg írták, hogy egyáltalán nem spoileres az előzetes, ezért megnéztem, erre tessék :(((((((
De persze lehet hogy nem jobban spoileres mint egy ÉH előzetes vagy felkonf. De engem akkor is zavar.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.10. 20:01:23

@mokamini: áááá, kétlem, h ezzel átvágtak volna:S

De ez a spoiler nem zavar:P

nyuszi01 2012.05.12. 14:47:48

Ebben mi volt a spoiler? Szerintem semmi olyat nem mutattak, amit ne lehetett volna előre tudni... Vagy nem tudom, hogy nektek mi a spoiler minimum határa.... :D

Zsoofka 2012.05.12. 18:54:28

@nyuszi01:
Nekem eddig nem volt egyértelmű, hogy Ben + vagy -, de ezután a videó után egyértelmű lett :)

nyuszi01 2012.05.19. 19:22:16

Hmm, nem tudom elolvasni az új posztot... Azt írja ki, hogy nincs megjeleníthető bejegyzés...:( Pedig oldalt, a kommentároknál látom, hogy van új poszt, de mikor rákattintok, nem ad ki semmit... És ha bejövök a Született feleségek kategóriába, akkor is ez a poszt a legfrissebb, amit kihoz... Mi lehet a probléma?? :(

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.19. 22:16:38

@nyuszi01: szió!

A helyzet az, h a TV2 ismétlést adott az új rész helyett. Mokamini meg kirakta a posztot, bele is írtunk, stb. Viszont mivel itthon nem adták le, ezért spoiler lett, így levették az oldalról a posztot.

Következő majd csak ősszel lesz:(

nyuszi01 2012.05.20. 20:13:03

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős- Lady N: Oké, köszi!!! :) Kár, hogy a TV2 máris leveszi a műsorról és elmegy nyári szünetre... Ráértek volna június végén... :S Akkor gondolom Mokamini se a tvben nézi :)

Zsoofka 2012.05.20. 20:39:25

@nyuszi01:
Háááát nem..... Biztos örült nekem sixx, hogy csináltam egy hatalmas spoilert. Pedig még direkt meg is néztem, hogy a 12-es lesz az utsó, aztán nyári szünet.... Most épp azon gondolkodám, mit kellene nézni-írni helyette, de annyira nincs semmi, amiért bekapcsolnám a tévét....

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.05.20. 22:03:19

@mokamini: én örültem, h elolvashattam:) Tetszett.

A TV2 meg kapja be:)
süti beállítások módosítása