Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x12-13 (Évadzáró)

2012. április 15. 10:00 - mesmes42

Az első évadot befejező két epizódot most egy postban foglalom össze.

1x12 - A király végzete

 

Gwen apját ismerhetjük meg ebben a részben, aki kovácsként működik. Gwent megajándékozza értékesnek tűnő ajándékokkal, majd azt látjuk, hogy valakivel üzletel, aki varázslónak tűnik, és aranyat csinált. Á, alkímia! Reméljük, bölcsek köve nem lesz.

1.jpg

Arthur letartóztatja a kovácsot varázslásért, Gwen Merlintől kér segítséget. Arthur is próbál a jó oldalra állni. Gwen megígéri az apjának, hogy megmenti, Morgana pedig Merlinnel szövetkezik. Szóval akkor mindenki segít.

Sajnos hiába, Uther kivégezteti Gwen apját, még mielőtt megakadályozhatnák. Különösen Morgana pipul be Utherra, aki ezért bezárja, hogy ne szóljon bele mindenbe. Közben a varázsló a titokzatos követ keresi (bölcsek köve mégis?), ami Gwennél volt, ezért elrabolja a lányt. Arthur közben kiengedi Morganát, miután megígérte apjának, hogy többé nem lesz gáz. Morgana meg is mondja neki, ő jobb ember, mint Uther.

2.jpg

Merlin is érzi a kő jelenlétét, most Morganánál van, aki elhozta Gwentől. Morgana elmegy az erdőbe, Merlin követi, felbukkan a titokzatos mágus. A mágus és haverjai Uther ellen szerveznek merényletet, és Morganán keresztül akarják elkapni. Merlin a sárkánytól kér segítséget, mint mindig, ha tanácstalan. A sárkány meg, mint mindig, figyelmezteti, hogy ne csinálja, amit csinálni akar. Ő jóváhagyná a király megölését, hiszen ő börtönözte be a sárkányt, mint a mágia jelképét, és ha Arthur lenne a király, talán megint lehetne mágia.

3.jpg

Morgana ismét Uthernek nyalizik. Szó esik Morgana apjáról, aki csatában halt meg. Merlin kínlódik, helyes-e megölni Uthert, Gaius szerint meg Uthert nem érdekli, hogy csinálja, az a fontos, hogy ő a király. Uther és Morgana (szokásos divatbemutatót idéző öltözékükben) egyetértenek, hogy nem értenek egyet. De megegyeznek, hogy felkeresik Morgana apjának sírját. Ezt Morgana indítványozza, hogy kimozdíssa Uthert a trónszékből, és megmutassa neki az erdő békés, nyugodt, és katonákat cseppet sem tartalmazó légkörét. El is indulnak másnap, feltűnő ruhákban (Morgana, tudod, a félrevezetést ÓVATOSAN illik csinálni). Merlin követi őket egy varázsbottal, amivel a támadókat próbálja távoltartani.

4.jpg

Morgana apjának sírjánál Uther érzelmeskedik, elmondja, hogy Morgana apja a legjobb barátja volt, megmentette az életét, satöbbi. Uther próbálja helyrehozni a konfliktusokat, de nem sok sikerrel. A varázsló újra támad, Merlin próbál közbeavatkozni, közben pedig Morgana is leszúrja a varázslót. Királygyilkolás ma elmarad, jegyek visszaválthatók. Merlin megint próbál úgy tenni, mintha semmit nem csinált volna. És akkor jöjjön az utolsó epizód, igazából nem dupla, de akkor is befejezzük az évadot.

1x13 - Az alku

Az epizód eredeti címe ismét érdekes: Le Morte D'Arthur. Ez tulajdonképpen az Arthur-mondakört összefoglaló mű eredeti címe, jelentése pedig: Arthur halála. Ez fontos, mert lényegében erről szól az epizód.

Merlinék az erdőben lopakodnak megint, mikor valami hatalmas sárkánygyík támad rájuk. A dög neve Questing Beast. Újabb mitikus lény, ami természetesen nem létezik. Vagy mégis. Gaius felhozza Ygraine (Arthur anyja) témáját is, Uther meg leugatja. Oké, szóval a lény megjelenése fontos dolgokat jelez (legutóbb Ygraine halálakor látták), és a harapása halálos.

5.jpg

Morgana megint rémálmokat él át, ezúttal a lényről. Arthur csatába indítja az embereit, de Morgana bőgve érkezik, hogy gáz van. Na mindegy, megyünk az erdőbe megtalálni a lényt. Elindulnak egy barlangban, sziszegés hallatszik. Meg csúnya hörgés, stb. Megtaláltuk, gratulálok. Arthur csapkod felé a kardjával, Merlin meg a fáklyával, aztán az elejtett kardot felemeli és a lényre támad vele némi varázslat segítségével, elég sikeresen. Csak egy baj van: Arthurt megmarta.

6.jpg

Gaius tehetetlen, Uther pedig pánikol egy sort, majd magával viszi Arthurt (vagy ami maradt belőle). Megrázó képek következnek, gyengébb idegzetűek forduljanak el. Merlin akcióba lép, természetesen a sárkányhoz megy. Segíts, elcsesztem. Oké, legyen. El kell menned ide és ide, satöbbi. Gaius szerint ne menjen, Merlin megy. Gaius azért ad neki egy kis ajándékot: az anyjától kapott szerencsehozó nyúllábat. Remélem, működik, mert mást nem nagyon lehet kezdeni vele. Miközben Merlin útra kel, Arthur élet és halál közt lebeg... mindenki próbál tenni valamit, Gaius Arthur mellett őrködik (=alszik), közben pedig Merlin odaér a helyszínre.

7.jpg

Na, kivel fut össze a szigeten, ahová megérkezik? Kifogytunk a gonoszokból, már csak Nimueh maradt, őt is végleg ki kéne nyírni. Tudod, ki vagyok? - kérdi Nimueh tök feleslegesen. Hát, még csak nyolcvanötször találkoztunk ebben az évadban, de mondjad. Nimueh, mint tudjuk, különféle mérgezésekre specializálódott, ezért most is egy "varázsitalt" ad Merlinnek, ami meggyógyítja Arthurt. Uthernek beadják, hogy ez egy szimpla gyógyszer, Gaius meg sejti, mit egyezkedett Nimueh-vel Merlin. Emlékszünk ugye még, hogy egyszer már megmentette a karmaiból Arthurt. Morgana is gyanakszik, nem tudjuk, mi baja már megint. Arthur mindenesetre magához tér.

8.jpg

Éjjel titokzatos látogató érkezik a várba. Nem más, mint Merlin anyja. Őt átkozta meg Nimueh cserébe a segítségért. A sárkány megint nem segít, ő csak Arthur védelmét tartja fontosnak. Merlin úgy dönt, feláldozza magát, ha nincs más megoldás. Elbúcsúzik Arthurtól is a szokásos kedves, barátságos beszélgetés során. Gaiustól már nem tud elbúcsúzni, mert ő is elment, megelőzve Merlint. Merlin persze utánamegy.

Gaius már ott van, nosztalgiáznak Nimueh-vel, nekik is van közös múltjuk. Nimueh jobban szeretné, ha Merlin lenne az áldozat. Merlin inkább védekezne, Nimueh béna tűzlabdákat lő ki, Merlin meg csak odavág egyet, oszt' kész. Szerencsére Gaius se lett áldozat, csak elsőre úgy tűnik, de azért felébred.

9.jpg

Megint éljenzünk, a sárkány persze nem örül, Morgana pedig felébred legújabb rémálmából. Majd jön a második évad.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása