Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 4x01 - A tűzgyújtó

2012. január 18. 12:00 - leeann

A negyedik évad elején egy bazi nagy tűzhöz szalad Jim hivatalból, Mel pedig aggódásból, mert a Rockland egyetem ég. Jim segít az embereken, Melinda pedig Payne prof után érdeklődik, akinek kutya baja szerencsére. Az a prof, akinek kigyulladt az irodája, már nem volt ilyen szerencsés, mert őt Jimnek kellett visszahozni az életbe. A mentés alatt egy szellemnő komoly arccal nézi a látót, mintha csak tudná, ki ő. Melinda valamiért felfigyelt a majdnem szellemmé vált professzorra, aki Eli James pszichológia professzor.

Eli profnak be van kötve a szeme, és látszólag egy szőke nőhöz beszél, de hamar kiderül, hogy a szőke nőt csak Melinda látja, mindenki mást azt hiszi, hogy a kórházi ágyon fekvő sérült csak magában dumál. Melinda bemegy hozzá és elmondja, hogy ő is beszél a szellemekkel, de a prof nem fura mód nem érti a dolgot. Na, Mel szerint itt az ideje, hogy megtudja professzor úr, hogy beszélget a szellemekkel. Hamar, hamar ki kell tárgyalni Deliával a dolgot, bár már inkább Ned lesz a szellemekről beszélgető partner, mint Delia, de azért még vannak ötletei az aktuális üggyel kapcsolatban. Nem mindennap tűnik fel egy szellemlátó, és ha igen, annak mindig van valami oka, ezért Mel nem hagyja kicsúszni az új látót a kezéből.

A pszichó prof úgy gondolja, hogy Mel poszttraumás stressz miatt képzelte azt, hogy beszélget szellemmel, még segítséget is ajánl neki és félnótásnak nevezi az „áldás” miatt. A kórházban is megjelenik a szellemnő Eli szobája előtt, ami nem véletlen. Ez az új prof nem kedves és egyelőre nem jó fej. Egy újabb szellem jelenik meg a szobában, aki beszél, és Eli hallja, de a hangot Melindának tulajdonítja. Mel látja a lányt, amiből rájön, hogy Eli nem látja, de hallja őket. A prof nem akar foglalkozni a szellemekkel, mert fél, hogy olyan kettyós lesz, mint a betegei.  Egyelőre ezen a szálon nem futunk tovább, irány a másik profunk, aki nem lát és nem hall szellemeket, de mindent tud róluk.

Payne éppen pakol, mert készül valami expedícióra, de mielőtt elmegy, még besegít ebbe az ügybe. Payne szerint Eli prof a meghalt és visszajött élmény következtében hallhatja a szellemeket, de azt is megtudjuk, hogy az egyetemen nem igazán csípik pszichó professzort. Eli egy kihalt bárban ücsörög, de annyi szellem dumál a fülébe, hogy a csapost nem is érti. Szerencsétlen dilidoki úgy viselkedik, mint a páciensei, ezért csak Melinda jut eszébe, mint segítség. A látó megérkezik és feloszlatja a szellemcsoportosulást, mint egy jóféle vízágyú.

Melinda és Eli elbeszélgetnek, amikor megjelenik Fiona, a szőke lány szellem a kórházból, és egy nagyon is élő nyomozó, aki egy haláleset miatt szeretne beszélni a proffal. Másnap Elit meghallgatja a rendőrség, ahova és ahonnan Mel követi, mint egy árnyék. Úgy néz ki, hogy a tűz gyújtogatás volt, és pont a pszichó prof irodája előtt gyulladt meg. Melinda szerint ki kell deríteni, hogy mi van itt, és mi lehetett Fiona és a prof között, ezért ideje leülni pár perc beszélgetésre. Eli elmeséli Fiona történetét, és a mese alapján a lány beleesett a professzorba, aki ezért át akarta adni egy kollégájának őt és a nyűgjeit.

A lány aznap este azért volt az irodájában, mert nem értette, miért akarja őt lepasszolni az egyetlen ember, akitől segítséget remélt. Melinda meglátogatja Fiona lakótársait is, akik azt mondják, hogy a prof volt beleesve a lányba. Amíg Mel nyomoz, Fiona meglátogatja Elit, ahol egy kis tűz is gyullad. Melinda és Eli Payne profhoz megy tanácsért. Payne kérdéseire Eli Fiona gyerekkoráról is mesél, és kiderül, hogy a lány gyerekkorában is magára vállalt már egy tűzgyújtást. A halott lány a szülei halála után nevelőintézetben töltött némi időt, és ott is tűz volt, valamint az egyik nevelőapjának a háza is porig égett.

Melinda és Eli próbálnak beszélni a lánnyal, de az nem hajlandó segíteni a két szellemes nyomozónak. Melinda úgy véli, hogy a nevelőintézeti tüzet kell jobban megvizsgálni, ott lehet a történet megoldásához vezető út egyik komoly gócpontja. Melinda a levéltárba megy, ahol megtudja, hogy a gyerekkori tűzben a kiskorú Fiona 2 idősebb gyereknek falazott, egy lánynak és egy fiúnak. A levéltárban megjelenik Fiona is, és meggyújtja a helyet. Közben Eli és Payne rájönnek, hogy Fiona egyik szobatársa a mostohabátyja, a gyerekkori gyújtogató, és Fiona őmiatta járt a dilidokihoz. Amíg a profok tanakodnak, Melinda menekülés közben rátalál a bátyra, aki éppen meg akar halni a tűzben.

A nagy füstben a fiú elmeséli, hogy ő gyújtotta fel Eli irodáját, hogy elijessze Fiona közeléből, mert szerinte a lány azért járt a profhoz, hogy megszabaduljon tőle, közben pedig segítségért ment. Most is segítségért kell rohannia és ismét Elihoz, mert Mel és a testvér kezd bennégni. A tűz és a füst egyre nagyobb, Christian már elájult, Mel még tartja magát, és eszébe jut az alagút ajtaja. Közben Fiona segítséget kér Eli-tól, aki viszi magával Payne-t is. Miközben Eli riasztja Jimet is, Melinda nem tud bejutni az alagútba egy polc miatt. Melre a biztos halál vár, de megjelenik a szellemnő és eldönti az útban lévő polcot, hogy a két bajba jutott az alagútba mehessen.

Főnyomozónk azonnal behúzza az alagútba az ájult fiút és magukra zárja a nagy vasajtót. Az alagútban megint megjelenik a szellemnő és figyelmezteti Melindát, hogy vigyázzon, mert bajba kerülhet. Ez a most igazi figyelmeztetésnek hangzott és nem fenyegetésnek, ami azt feltételezi, hogy ez a szellem nem akar rosszat. Melinda és Christian megmenekülnek, majd a rendőrségen Fiona megbocsát a testvérének, aki meg önmagának. Később Eli, Melinda és Fiona beszélgetnek el egy kicsit komolyabban. Fiona elmeséli, hogy miért ment el Elihoz segítségért.

A prof pedig bevallja, hogy utolsó este azért rázta le a lányt, mert beleszeretett és muszáj volt eltávolodnia tőle. A lány meglátja a fényt, úgyhogy ideje arra vezényelni őt, hogy a nyugalma most már végérvényes legyen. Nem volt zökkenőmentes Eli első fénybeküldése, de sikerült, és ez a lényeg. Este Mel, Jim és Delia együtt vacsoráznak, ahova Mel odarendelte Paynet egy búcsúölelésre. Némi sírjunk együtt után végeztünk ezzel a résszel. Most akkor Payne elmegy, Eli meg jön, a mindent tudó prof helyett, egy halló profot kaptunk. És persze az is érdemel pár szót, hogy Mel és Jim komolyan belevágott a baba projectbe.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2012.01.18. 16:33:24

Emlékszem, én nagyon sajnáltam, amikor Payne professzort kiírták.
süti beállítások módosítása