Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x13 - Things We Lock Away

2011. október 07. 10:00 - Freevo

Csigalassúsággal, de azért a virtuális valóságban is zajlanak az események. Egy üvöltöző emberekkel teli arénában folyik a vérre menő küzdelem, sose láttunk még ilyet ebben a sorozatban, de legalább szépen van fényképezve, az is valami. A hülye vágás következtében nem teljesen érthető, de úgy tűnik, a küzdő felek egyike Zoe Graystone, csak egy férfi kaszkadőrnek álcázta magát, aki helyette profin szamurájkodott. Azért harcol, hogy felhívja magára a Halvajáró figyelmét, vagyis Tamara Adamáét, akit azóta hívnak így, mióta kiderült, hogy nem hal bele, ha szétlövik. A szóban forgó hölgy fel is bukkan, és egy hatalmas mordályt lengetve kiskirálykodik.

A Graystone vállalatnál Tomas Vergis őszinte megrökönyödésére összehívják az igazgatótanácsot, és szavazást tartanak arról, hogy visszaültessék az igazgatói székbe Daniel Graystone-t. Az eredmény 14-0 Daniel javára, Cyrus már nyal gratulál is a régi-új főnökének. Ám még nincs vége a biznisznek a maffia a Daniel között, legalábbis Joe Adama szerint. El kell tenni láb alól Tomas Vergist, mert még nem keltettek elég feltűnést ő is tauroni, és a tauroniak sosem adják fel. Vissza akarja majd szerezni a vállalatot. Daniel előbb le akar ülni tárgyalni vele, hátha úriemberek módjára is el tudják intézni ezt a dolgot.

Amanda Graystone módszeresen felforgatja a hétvégi lakot, ahol Clarice nővér szállásolta el a rehabilitáció idejére. Később feldúlt arccal üzen a nyomozónak, hogy egy árva derékra szíjazható dinamit nem sok, annyi terrorizmusra utaló nyomot sem talált a házban. Az ügynök villámsebességgel visszaír, hogy akkor jusson be Clarice otthonába, biztos nem lesz féltékeny a hetvennégy élettárs egyike sem. Majdnem össze is jön a dolog Amandának, ugyanis Clarice jön, hogy kiköltöztesse, úgy tűnik, hazamehet a járóbeteg. Amanda megpróbálja rávenni a nővért, hogy előbb ugorjanak be hozzá, de Clarice tiltakozik, úgyhogy a látogatás elmarad.

Lacy Randet a Helyes Útra Térés érdekében Clarice bezárta a padlásra, a huszonnyolc felesége és tizenöt férje fölé – nem csoda, hogy nem akar ilyen körülmények között látogatót fogadni a céda. Lacy pár napig balhézik, de végül a kimerültség legyőzi, és csak várja, hogy valaki hozzá szóljon végre. Clarice nagy sokára meglátogatja, érdeklődve, hogy most már beszélgethetnek-e. “De hát te nem kerestél napokig”, jön az obligát válasz, mire Clarice arcára meglepettség ül ki. Mondasz valamit, te lány, sugallják a szemei.

Kifaggatja Lacyt, hogy mit tud Zoéról, aki elmondja, hogy a barátnőjének volt egy avatárja, ami megsemmisült, habár lehet, hogy a ∞ jelet formázó kitűzőjében lehet belőle egy másolat, igaz, USB csatlakozót nem láttam rajta. Clarice szerint a lánynak biztonságosabb lesz egy ideig bolygón kívül tartózkodnia, ezért elküldi a Gemenonra egy terroristakiképző-táborba.

Amanda hazaér. Daniel sehol, csak Serge robot fejezi ki meglepettségét a váratlan látogató láttán. Mielőtt még Daniel felbukkanna, Clarice siet a Lacytől kapott információk örvén felbuzdulva a Graystone-házhoz. Elég ügyetlenül próbál puhatolózni, hogy ugyan megvannak-e még Zoe cuccai, vagy mindent elkobzott a rendőrség. Végül valami felfoghatatlan okból vezérelve meginvitálja Amandát lakni a saját házába, így sincsenek elegen, végül is.

Zoe és Tamara az arénában heves vitába keverednek létfilozófiai kérdésekről, majd megérkezik néhány rosszarcú bandita, hogy felelősségre vonják Zoét a mágnesvasúton történt robbantásért. Miközben félholtra verik, flashbackjei támadnak, és minden bizonnyal elgondolkodik azon, hogy vajon kinek jutott eszébe ilyen szubrutint írni szimulált élőlények számára megveretés esetére.

A flashbackekben Zoe a fiatalkori önmagával találkozik, amiről beugrik neki, hogy ő gyerekkorában épp olyan robotokról firkált, mint amilyen az apja alkotott cylon néven. Tehát kvázi ő a cylonok édesanyja, hurrá. Egy rettentő erőltetett párbeszéd következik a fiatal és a jelenkori Zoe között (legalább az önmagával-beszélgetős flashback feltalálását a sorozat számlájára írhatjuk, na), amelynek a végére a fiatal Zoe eldönti, hogy képes életet teremteni, azaz létrehozni önmaga virtuális alteregóját.

A fiatal Zoe, akinek az életébe flashbackeltünk, egy vágással később már le is programozta a saját szimulált változatát, és egy holopánt segítségével beszédbe elegyedik vele. Hogy ez most a valóság-e, vagy a virtualizációnak hanyadik szintje, azt ne tőlem kérdezzétek, én már a jelenet elején elvesztettem a fonalat, pedig elsőre felfogtam az Inceptiont is, bizisten. Egyébként ez a háromszázhuszadik alkalom, hogy egy ilyen virtu-másolat arra esküdözik, hogy rendelkezik a hús-vér kollégája összes emlékeivel. Arra eddig egyik se gondolt, hogy ha mégse lenne teljes a memóriaképe, arra vajon honnan jöhetne rá, hiszen ha nem emlékszik valamire, akkor honnan kéne tudnia, hogy nem emlékszik rá?

Visszaugrunk a valóságba, vagyis, egy pillanat, az arénás virtuális-valóságba. Tamara és Zoe kőkemény bitchfightot tolnak, nagy kár, hogy nehéz izgulni értük, miután egymilliószor a szánkba rágták, hogy nem tudnak meghalni, így a küzdelemnek NINCS TÉTJE. A lényeg, hogy a csőcselék élvezi. Végül valahogyan kibékülnek, amiről részleteket nem árulhatok el, mert a jelenet felétől belehaltam az unalomba. Kézenfogva kiállnak a nézők elé, akik között ott egy elégedett arcú másik Zoe, hogy ez most honnan jött, kivel van, az számomra homály.

Daniel meghívja az otthonába egy baráti beszélgetésre Tomast (úgy tűnik, Serge butább robot, mint hittük, mert nem beszél Amanda villámlátogatásáról), és közli vele, hogy szép meccs volt, gratulációként kap is egy jó kövér végkielégítést. Tomast azonban nem ejtették a fejére (van ilyen karakter is, kár, hogy nem ő a főszereplő, bassza meg). Szóval tudja ő, hogy Daniel alkut kötött a Ha’la’thával, aminek a vége az lesz, hogy ő koporsóban távozik a Capricáról. És mivel ő tökös tauroni, elvárja Danieltől, hogy itt és most vessen véget az ő életének, inkább, mint hogy váratlanul hátbaszúrják.

Daniel viszont ízig-vérig capricai, pont az a hátbaszúrós fajta, igaz, nem Tomast akarja lebökni, hanem a maffiát: ha összefognának Vergisszel, bedönthetnék az egész szervezetet. Vergis látszólag belemegy az egyezségbe, de aztán egy trükkel magába vezeti azt a pengét, amelyet az imént Danielnek ajánlott fel a kivégzésére. A kurva picsába, mínusz egy izgalmas figura. Daniel menten hívja Josephet, aki küldi a takarítóbrigádot, akik megindító zongorazenére eltüntetik a Graystone-házból Tomas Vergisnek a nyomát is.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása