Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x04 - A nagy átverés

2011. szeptember 01. 16:00 - Zenóbia

Fiatal tanár igazgatja a gyerkőcöket, hogy helyezkedjenek el, mert mindjárt köszönthetik Fletchert, aki épp Grönladon sétál a jégen. Babzsákfotelek vannak az iskolában, ezt csak úgy mondom, hogy lehessen siránkozni, hogy bezzeg nálunk ilyen nincs. Fletcher az Északi-sarkra tart sítalpakon, napi 16 km-t tesz meg, elmebeteg. Gyerekek ne üvöltsetek, hogy Szevasz Fletcher, mert úgysem hallja, persze üvöltenek, ahogy csak bírnak, de hát ez nyilvánvaló volt. Webkamera, Steven Fletcher Polar Explorer, amúgy szimpatikus bajszos-szakállas fiatalember, aki iszonyú hóviharban vert sátrat, és onnan mesél a gyerekeknek. Kiderül, hogy a kölykök gyűjtik neki a pénzt az expedíciójához. Amihez úgy tűnik olyan nagyon sok már nem szükséges, mert egyszer csak valaki pisztollyal a kezében megkerüli a sátrat, és használja is a fegyvert, ha már nála van. Valószínűleg nem egy jegesmedvével állunk szemben az árnyéka alapján, pedig az mondjuk eléggé megdobná a történetet. A gyerekeknél csak a tanár vág rémültebb arcot, na ezt magyarázd ki.

Castle jegyzetelget otthon, amikor csöngetnek, és az ajtóban az év legdögösebb hegedűtanára áll, aki Alexishez jött. Castle arca egy tanulmány, rögtön kérdőre vonja Alexist, hát ez meg hogy került ide. A srác Dylan, a Juilliardra jár, és zseni, mázli, hogy elvállalta Alexist. Castle szerint meg az lenne mázli ha Dylant elütné egy villamos. Szerencsére a hullával elterelik a figyelmét. Nézik a videót az isiben, amin a lövés után látszik a felborult ventilátor egy lakásban, amivel fújták a "hópelyheket" az iszonyú hóviharhoz. Most már csak azt kéne kitalálni, hogy merre van a lakás, de hát ez egyszerűen megy, a felvételen az ablakból látszó homályos foltokból mindenki számára egyértelmű, hogy az a város mely részén van. Na persze. Beszélgetnek egy jót a tanárbácsival, aki nem érti a dolgot, hiszen Fletchernek doktorija is volt. Mintha ez bármit is jelentene a mai világban, ugyan-ugyan. A lényeg, hogy Fletcher egyszemélyes expedíciót szervezett az Északi-sarkra, a finanszírozásért cserébe pedig vállalta, hogy szemléltető oktatást tart a kis okos és érdeklődő tanulóknak. Eddig ötvenezret szedtek össze neki. Ryan közben az ablakban hadonászik a mobiljával, majd jelenti, hogy megtalálta a lakást, ezt meg hogy, na mindegy, nem is akarom tudni.

A helyszínre érve Beckett megállapítja, hogy az áldozat mókuska volt, azaz gyűjtögette az értéktárgyakat, titkokat, egyebeket, mint mókus a mogyorót. Szélhámosunk szobája klasszul meg van csinálva sarkvidéki tájnak, középen felverve a sátor, benne Lanie a hullával, akit arcon lőttek. Ryanék megtalálták a szellőzőben a Mókus dugi tartalékait, nagyjából három féle személyazonosságról szóló papírokat, profival van dolgunk. Lanie közben megállapítja, hogy a támadó magassága 160-180 cm között van, mindenki úgy néz, mintha valami nagyon okosat mondott volna, az senkit nem zavar, hogy az emberek 80%-a valahol itt helyezkedik el. Az őrsön vagyunk, Castle kávét visz Beckettnek, és érdeklődik, hogy elolvasta-e a könyvet, Beckett pedig közli, hogy sajnos még nem volt ideje. Castle nyilván megsértődik, Beckett meg nyilván kamuzik. Castle elmagyarázza, hogy a szélhámosnak nem csak a pénz miatt éri meg ez az egész, hanem nekik ez egy játék, ebből nyerik az adrenalint, ami nekik létszükséglet. Mint a Felpörögve című filmben Jason Stathamnek.

Megindul Mókusunk régebbi ügyeinek felgöngyölítése. Az első egy Patty nevű nő, akinek kicsalta az összes pénzét, miközben a nő megjárta egy párszor a sárgaházat. Fletcher fényképét meglátva egyből bevallja, hogy megölte. Képzeletben. Minden nap egy órát meditál, a macskáiról és Fletcher megöléséről, jó párosítás. De sajnos nem stimmel, mert ő csiszológépet használt, nem pisztolyt. Patty-t egyébként azzal verte át, hogy bemesélte neki, hogy lefagyasztja őt is meg a macskáit is, amíg a tudomány le nem győzi a halált. Beckett és Castle véleménye nem egyezik Mókuskáról, Castle kezd rá felnézni, hiszen nagyon profin építette fel az átveréseit, Beckett szerint meg egy parazita, aki ártatlanokat vert át. Meg hülyéket, legalábbis ha Patty-re gondolunk.

Következő ügyre lépünk, Fletcher nemrég eljegyzett egy kőgazdag lányt Elise-t, aki nem hiszi, hogy szélhámos volt. Erre mondják, hogy a szerelem vak. Fél év ismeretség után, két hét múlva esküdtek volna, és Mókusunk ragaszkodott hozzá, hogy ő fizesse az esküvőt. Gondolom az expedícióra kapott hozzájárulásokból. Elise állítja, hogy őt nem lehet átverni, már messziről megérzi, ha valaki csak a pénzére hajt. Beckett ezen kiakad, hogy lehet valaki ennyire naív. Fletcher pedig hogy lehetett ennyire gátlástalan, hogy szerelmet hazudott, vagyonért cserébe. Hát mondjuk vannak ezzel így egy páran. Castle-nak egyből eszébe jut, hogy általános iskolában a szívszerelme lenyúlta a zsebpénzét, majd körberöhögték a barátnőivel. Régi szép kínos emlékek. Még mindig nem tudjuk ki volt Fletcher valójában, nincs ujjlenyomat a rendszerben. Hangulatos esti pizzázás az őrsön, a srácok egyre jobban istenítik Fletchert a fantasztikus húzásai miatt, közben felelevenítenek egy csomó témába vágó filmet, főleg A nagy balhét. Beckett utálja az ilyet, ezen mindenki kellőképpen kiakad. Szerinte ezzel csak átvágják a közönséget, és szegény gyerekeket is hogy átvágta a Gonosz Mókus, mert még leveleket is írtak neki.

Mindent összevetve Fletchert mindenki egy érzékeny lelkű és fifikás szélhámosnak tartja, nem pedig undorítóan gonosz gazfickónak, kivéve persze Beckettet. Aki sorsukra is hagyja a fiúkat a maradék pizzával, mondván dolga van. Castle nekiáll faggatni a fiúkat, hogy kivel van randija, ők meg piszkálják, hogy vajon miért is érdekli ez őt, talán előtörtek az érzelmei. De nem, mert olyan nő iránt nem törhetnek elő, aki utálja az átverős filmeket. Beckett pedig fekete selyemköntöst ereszt a földre, így megláthatjuk három méter hosszú combjait. Úgy tűnik most jött el az ideje az előző rész végén Castle által javasoltaknak, bor, gyertyafény, habos fürdő és egy jó könyv. Csak most már ugye a könyv is adott hozzá. Castle-éknál hegedűszó hallatszik az emeletről, Castle meg az elmebaj útjára lépett, és a lépcsőre tapadva hallgatózik. Dylan távozik, Castle pedig közli, hogy le kell informálni a srácot, lehet, hogy hazudott, és egyáltalán nem is tud hegedülni, csak úgy tesz. Alexis vérig sértve felrohan a lépcsőn. Castle félbehagyatja Beckett-tel az edzést, mert hogy ő megoldotta az ügyet, de ez mindjárt nem is fontos annyira, mint elképzelni Beckettet egy másik nővel a ringben. De mi van ha nem is nő volt, kérdi Kate? Akkor Castle féltékeny lenne, de ezt persze tagadja. Kate meg azt, hogy a randin Castle könyve várta. Mindketten hazudósak, mint ebben a részben mindenki, lassan már én is.

Szóval akkor térjünk a tárgyra, ki a gyilkos. Castle kitalálta, hogy ha ő ennyire féltékeny Dylanre, akkor simán lehet, hogy Elise apja kinyírta Fletchert, mikor rájött, hogy átveri a lányát. Gyenge elmélet, hiszen az apa nem is tudott az átverésről. Persze befutnak Ryanék a hírrel, hogy Elise apjának ugyanolyan fegyvere van, mint amivel kinyírták a Mókust. Aztarohadtéletbe mondja Kate, jól áll neki a káromkodás az izzadság és az edzőcucc mellé. Apu széfben tartja a pisztolyt, nem használta évek óta. Castle kérdőre vonja, hogy miért nem informálta le a lánya leendő férjét, itt jön a meglepődés, mert leinformálta. Megfenyegette, hogy beárulja a lányánál, és lefújja az esküvőt. De Meggyőző Mókus simán bedumálta neki, hogy szereti a lányát, ez volt az utolsó átverés, soha többé senkit, vagy ugorjak a kútba. Apu elhitte, főleg, hogy volt házassági szerződés. A magánnyomozó képein viszont lehet, hogy rajta van Fletcher gyilkosa. Ha az nem is, a tanárbácsi viszont igen, amiből kiderül, hogy tudott az átverésről, mégsem szólt, hogy figyi gyerekek inkább cukorkára költsétek anyuapu pénzét. Be is vall mindent, de nem igazán látja be, hogy ez itt rettentő becsapása volt a kölyköknek, hiszen ők tanultak egy csomó mindent, ők meg kerestek egy csomó pénzt, mi kell még. Gyanítom, hogy Beckett ezt nem így látja, és tényleg nem, füstöl a feje. Tanárunk legalább szolgáltat egy újabb hírt, azaz Mókusnak volt társa, egy nő, aki rajta van a képen. A nő a képen pedig Elise, a menyasszony.

Aki mint kiderül azt hiszi, hogy Fifikás Mókus CIA ügynök volt, hát beszarok. Castle is. Az indoklás viszont nem hangzik annyira valószínűtlennek, mivel az iskolában ahol tanárbácsink (mellesleg Elise szerint ő is ügynök) tanít, a gyerekek felének a szülei ENSZ diplomaták. Mókust tehát a hírszerző munkájáért nyírták ki. Castle azért lecsekkolja a hírt egy haverjánál, aki olyan mint egy gép, és egyszer egy kémet kinyírt egy dinnyevájóval. Gray ügynök erre a semmiből ott terem, és helyesbít fagylaltoskanálra. Beckett csalódott, ez csak egy köpcös fickó, semmi sebhelyes arc vagy valami. A fickó megdicséri a szexjelenetet Castle könyvében, miközben tenyérbemászóan végigméri Kate-et. Aki ránézésre legszívesebben azonnal otthagyná őket, és rohanna haza olvasni. Fletcher nem volt ügynök, Beckett kap egy dollárt. Mire egy másodperc múlva újra Gray ügynökre néznek, ő már nincs ott. Biztos volt nála Hopp por. Alexis ront be az őrsre mint egy fúria, és berángatja Castle-t a kihallgatóba. Castle lenyomozta Dylant a Juilliardon, ez annyira nem tetszett neki, majd jön a lelkifröccs, én vagyok az egyetlen normális ember a családban, miért nem bízol meg bennem.

Elise-t látszólag nem hatja meg, hogy Mókus mégsem volt ügynök, eléggé zavartnak és szétszórtnak tűnik, mígnem a barátnője Sue közli, hogy Fletcher él. Váó. Erre az a bizonyíték, hogy üzenetet kapott tőle a mobiljára. Na de akkor ki a hulla a fagyasztóban? Erről fogalmunk sincs, mivel a valódi személyazonosságához nincs ujjlenyomat, és ugyan hét néven is szerepelt, de egyik névvel sem volt fogorvosnál. Szóval a hulla lehet, hogy azé a fickóé aki Fletchernek adta ki magát, de lehet, hogy nem. Akkor lehet, hogy az egész videó a lelövéséről is egy kamu volt? Beckett kiborul ettől az ügytől, asszem én is. Újabb fejlemény, Fletcher hitelkártyájával valaki elkezdett repülő, vonat, hajó, hőlégballon jegyeket venni a világ minden tájára, így aztán lenyomozhatatlan. Beckett isteni szikrát kap, csak Elise-t kell követni, hiszen Hősszerelmes Mókus biztosan meg akarja szöktetni, hajrá. Elise már lelépett otthonról, de meglátják az asztalon az eljegyzési fotókat, amik ugyanolyanok mint az expedícióra készült brossúra. A képeket Sue csinálta, tehát ő volt Mókus társa. Egy éve lett Elise barátnője, neki kellett közel férkőzni, és előkészíteni a terepet. Így viszont már minden másképp hangzik.

Megváltozós Mókus a terveik ellenére tényleg beleszeretett Elise-be, ami viszont Sue-nak nem annyira tetszett, pontosabban annyira nem, hogy arcon lőtte egy pisztollyal, Fletcher mégiscsak halott. Sue viszont meg akarja szerezni a pénzt továbbra is, ezért rendezte meg a telefonüzenetet, irány a bank, ahonnan Elise pénzt szokott felvenni. Ki is hoz Sue-nak egymilliót, aki azt találta ki, hogy amíg Elise csomagol, addig neki el kell vinni a pénzt egy titkos rejtekhelyre, Misi Mókus pedig a pályaudvaron várja majd leendő aráját. Sue rohan a parkolóba a bőrönddel, amiben kinyitva újságokat talál a pénz helyett, az ablakban pedig Castle és Beckett. A parkolóban megjelenik a bankos ember, akitől Elise a pénzt vette fel, Beckett pedig megköszöni neki a közreműködést az ügyben, majd A nagy balhéból ismert orrpöcköléssel búcsúznak. Akkor mégis szereti az átverős filmeket, ez most azt jelenti, hogy Castle érzelmei kitörhetnek? Nincs mást hátra, mint Elise-t megnyugtatni, annak ellenére hogy a pasid mindenkit átvert egy életen át, téged azért tényleg igazán szeretett. Ahogy Castle kiteszi a lábát az őrsről, Beckett egyből berohan a női WC-be, előkapja a táskájából a könyvet, és lázasan keresi a szexjelenetet. Castle persze megjelenik a szomszédos fülkében, és közli, hogy a 105. oldal. Hazatérvén rettenetes hegedűszót hall, most épp a nagyit tanítja Dylan. Jön a bocsánatkérés Alexistől, aztán menekülés vacsorázni, a borzalmas hangok elől, amiket Martha csal ki a hegedűből.

Címkék: castle
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.09.02. 14:28:17

Köszi a hogyvoltot! Nekem a kedvenc részem Alexis terminátorkodása és az, ahogy utána Beckett megszánja Castle-t, de igazából az egész epizód a legjobb Castle vonásokat hozza.

Zenóbia 2011.09.02. 15:39:47

@Neoprimitív: Nekem ebben a részben Beckett fürdése, és a végén a mosdós jelenet volt a kedvencem. Bár szentül hiszem, hogy fürdőkádban rohadt kényelmetlen lehet három oldalnál többet olvasni. :)

Neoprimitív 2011.09.02. 15:49:11

Na jó, a fürdés persze, de az nem a Castle, hanem a "Nedves álmok" sorozat része. (Látványilag amúgy sem vagyunk nagyon elkényeztetve a Castle-ban.) A kádban olvasás nekem is magas, majd a vízhatlan e-book olvasókkal talán.

Zenóbia 2011.09.02. 16:19:21

Nekem azért asszem a nedves álmok kimaradnak, de azt én is tudom értékelni, ha valaki szép. :) Hű, én nagyon a papírkönyvek mellett vagyok, meg amúgy is zuhanyozni szoktam. :) Az pont a mostani résznél jutott eszembe, hogy vajon láthatom-e valaha Castle-t farmerban és pólóban?

Neoprimitív 2011.09.02. 16:26:31

Jó kérdés, a LA epizód pont alkalmas lett volna rá, de ott sikerült munkanélküli oregoni favágónak öltöztetni. (Farmer és póló nélkül megvolt? A Firefly-ban?) Mondjuk a sorozat tavalyi főkosztümöse nagyon eltűnt a netről június óta, hátha lecserélték :).

Zenóbia 2011.09.03. 20:15:39

Nem láttam sajnos, affene. :) De akkor ezek szerint van még remény. :)

Zenóbia 2011.09.05. 20:28:47

@absolutely fabulous: azta! és váó! Köszönöm :D
süti beállítások módosítása