Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x06 - Know Thy Enemy

2011. augusztus 26. 11:00 - Freevo

Egy rövid időre Tauron kolóniájára látogatunk, ahol Tomas Vergis él. Ő az a cégvezér, akinek a találmányát Daniel elraboltatta a bátyjával a bevezető epizódban. Most azokat a perceket éljük át, amikor megtalálta a kifosztott labort, benne két vérbe fagyott alkalmazottjával, és eggyel kevesebb metakognitív processzorral. 

Egy hónappal később a Capricán Daniel partizni megy egy múzeumba, kiélvezni, hogy még mindig ő vezeti a nevét viselő Graystone vállalatot. Megjelenik a kissé zilált lelkiállapotú Tomas is, hogy a riválisa orra alá dörgölje, tudja, hogy ő lopta el a csipjét, és hogy megölette két emberét. Daniel feldúltan beszéli meg odahaza a szituációt Cyrusszal, amit Zoe is hall a robottestben, így megtudja végre, hogy lopott szellemi tulajdon képezi az ő tulajdonképpeni agyát. Daniel sejteni véli, hogy ha lenne is bizonyítéka ellene Vergisnek, akkor sem fordulna a hatóságokhoz, mert sokkal jobban jár, ha megzsarolja őt.

Miután a múlt héten megtudta, hogy a lánya a virtuális valóságban leledzik, Joseph Adama vásárolt egy holopántot. Tekintettel arra, hogy ő egy technikai csőd (és most együtt, szótagolva, artikulálva, tech-ni-ka-i csőd, úgy ni), kalapáccsal bontja fel a csomagolást. Felpattintja a szerkentyűt az arcára, és máris indul az InstallShield® telepítő varázsló, amelyben Daniel butított, de arrogáns programváltozata fogadja.

Hamarosan azonban lekerül a pánt Josephről, merthogy a valóságban megjelenik az igazi Daniel és a testőre. A tauroni maffiáról érdeklődnek, hogy árulkodtak-e Vergisnek. Joe szerint az lehetetlen, mert akkor ő már nem élne, ugyanis a vállalkozó és a Guatrau barátok. Kiabálnak kicsit, mire Willie méltatlankodik egyet, aztán Daniel hazamegy zöldséget szelni, mert nem tudja feldolgozni, hogy két ember élete szárad az MCP csipjén.

Az STO bekeményített, több bombát is robbantottak az elmúlt időszakban a városban. Clarice és a családtagjai ezekről nem tudnak, de a múlt héten belengetett Barnabas Greeley-t és a sejtjét sejtik mögötte. Témát váltanak egy wi-fis pendrive-ra, ami kérdés nélkül bármilyen számítógépről lerántja a kívánt adatokat, anélkül, hogy meg kéne neki mondani, hol keresse. Ezzel el tudná hozni Zoe avatárját, és onnantól kezdve mindnyájuk lelke örökké élhetne virtuálisan.

Clarice valamilyen bullshit indokkal felhívja Amanda Graystone-t, hogy meglátogathassa őket, és közben végrehajtsa az adatlopást. Előtte beszél a V-világban az STO menedzsmentjével, hogy hasson rájuk, ne Barnabas terroristáskodó sejtjét támogassák, hanem neki adjanak időt. Graystone-éknál aztán gyorsan leitatja Amandát, aki megmutatja neki Daniel laborját. Amíg a cylon külalakján hüledeznek, Clarice gyorsan aktiválja a másolószerketyűjét, nem tudván, hogy a robotban lakozó Zoe lát mindent. 

Tomas Vergis és Daniel egy közös ebédnél beszélik meg a nézeteltéréseiket, ahol kiderül, hogy a tauroniak kézzel eszik a steaket. Tomas azt mondja, hogy túllépett már a lopás ügyén, azért van itt, hogy megvegye a Caprica City Buccaneerst. Danielnek az álma volt, hogy birtokolhassa a pyramidcsapatot, de Tomas nagyon jól tudja, hogy rengeteg pénzre van szüksége ahhoz, hogy működésre bírja az ő csipjét. Ezen pedig csak úgy tud segíteni, ha megválik a szenvdélyétől. 

A kölyökképű programozó, Philomon, aki már a múltkor is bejött Zoerobotnak, tetézi önnön lúzerségét azzal, hogy online párkereső szájton hirdeti magát. Ezután bevallja a cylonnak, hogy tetszik neki (hah! Még nem látta Tricia Helfert), majd táncolni kezd előtte, amikor Daniel rajtakapja. Később megesik rajta Zoe szíve, és álnéven küld neki egy levelet, hogy találkozzanak. Amikor Philomon elolvassa az üzenetet, még ahhoz képest is cikin viselkedik, hogy elvileg egyedül van. A V-világban találkozik Zoéval, aki Rachelként mutatkozik be, és kitalál valami fedősztorit, hogy miért fest úgy az avatárja, mint Zoe Graystone. 

Lacy új barátja, Keon megszervezi, hogy a lány találkozhasson Barnabasszal, ahogyan az előző részben ígérte. A terroristavezér amúgy nem egy szívbajos alak, például előszeretettel fonja be szögesdróttal a karját, és közli mellé vigyorogva, hogy a fájdalomtól tiszta marad az elméje. Lacy nem vágódik be nála egyből, amiről nemcsak a hanyag testtartása tehet, hanem az is, hogy nem akarja elmondani, pontosan mit szeretne eljuttatni a Gemenonra. Barnabas így nem segít neki a csomagszállításban. Erélyesen elküldi Lacyt, majd Keont megbízza, hogy derítse ki, mi lenne a rakomány. Nem árt tudnunk, hogy a bombát, amit Zoe barátja viselt a maglevben, Keon építette, igaz, nem ilyen célokra. 

Tomas Vergis is ellátogat a Baxter Sarno-féle Backtalk show-ba. A műsorvezető el van ájulva a sármjától és a gentlemanségétől, majd amikor Vergis bejelenti, hogy capricai állampolgár lesz, Sarno egzaltált állapotban majdnem szerelmet vall neki. 

Joe lenyomoztatja az asszisztensével a srácot, aki előzőleg nála járt, és Tamaráról beszélt. Az asszisztensnőt ideje lesz már bemutatnunk, mert mintha alakulna köztük valami Joseph-fel: Rachelnek hívják. A fiatalember neve pedig Tad Thorean, de a virtuális nickje csak simán Heracles. 

Daniel és Tomas újra találkoznak, hogy prémium narancslevet fogyasszanak és a C-Bucsról beszélgessenek. Daniel nem adja el a csapatot, és üres fenyegetésnek nevezi Tomas próbálkozását. A tauroni erre elmondja, hogy nincs semmi célja a pyramidcsapattal, ő csak el akarja venni Daniel álmait. A marketing ellenére ő tauroni, jókora tetoválásokkal a méregdrága öltöny alatt. Tauroni, aki a szemet szemért elvet vallja. A csapat csak az első lépés, a végcél az, hogy bedöntse a Graystone vállalatot. 

Címkék: caprica
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.16. 11:49:11

"Ő az a cégvezér, akinek a találmányát Daniel elraboltatta a bátyjával a bevezető epizódban."

Nem is tudtam, hogy Daniel Graystone rokoni kapcsolatban van Joseph Adama -val Sam Adama -n keresztül. Hiába: azok a élettársi kommunák utdhatnak vmit! :D

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2010.03.16. 11:49:59

Hoppá. :) Így járok, amikor a szóismétlések miatt átszerkesztem a szöveget, és nem figyelek oda. :D

2010.03.16. 11:57:13

Az adat másoló szerkentyű elvileg távolról kapcsolódik a forrás géphez. Akkor minek kellett egy asztal oldalára ragasztani? Miért nem működött a néni zsebében? *-)

Egyébként ez a két némber, amit (nem) csinál a sorozatban, az kikészít engem. Amikor ők ügyetlenkednek egymással, már áttekerem. :|

konyvelomo 2010.03.16. 13:15:01

Tomas Vergis karaktere Graystone szöges ellentéte, nagyon jól eltalált.

Annyi szálat hoztak már be h csak kapkodom a fejem... de jól csinálják.

Gaines · http://delta.blog.hu 2010.03.16. 19:14:00

"aztán Daniel hazamegy zöldséget szelni, mert nem tudja feldolgozni, hogy két ember élete szárad az MCP csipjén"

LOL, ezen nagyon röhögtem. :) De a hanyag testtartás is betalált. Majdnem megjött a kedvem a következő részhez. :D

szanna 2010.04.27. 00:16:34

Amikor megláttam valamelyik előző részben Teryl Rotheryt, reménykedtem, hogy valami jelentősebb szerepe lesz...

szinkrobi · http://iszdb.hu 2011.08.26. 12:51:43

Hát nekem ez továbbra is egy sehová nem vezető, zavaros és borzasztó sorozat,
fos szinkronnal...
Nem tudom meddig bírom még :-)

Tényleg csak a BSG (első pár évadjai) iránti tiszteletből nézem,
persze felvételről, merthogy ezért a szarért nem bírnék fennmaradni éjjel, és reklámokkal tűzdelve nézni, az biztos.

Nem hogy a BSG-hoz nem ér fel, de egy sima sorozathoz képest is rossz,
meddig tart ez mééééééééééééég?
süti beállítások módosítása