Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x04 - A farkas éjszakája

2011. június 28. 09:30 - pukkpapa (törölt)

Allison piros köpenyt viselve helyes kis kosárkával a kezében szökdécsel egy kihalt repülőtéren, akit a Piroska és a farkasra emlékeztet ez a jelenet, az eltalálta. Valami nincs rendben, Allison ijedten hátrafordul valami morgásra, megvan a farkas! A vadállat üldözni kezdi Allisont, aki futni kezd, rohan egészen addig, amíg egy semmibe vezető folyosón nem találja magát. A farkas majdnem utolérte, Allisonnak pedig nincs más esélye, a mélybe veti magát. Az álomnak vége, Allison a lányok ágya mellett ébred, piros köpeny nincs rajta, de az ölében ott hever a Piroska és a farkas egy kötete.

Másnap reggel Allison ordítozásra jön ki a zuhany alól: Bridgette bezárkózott a gyerekszobába és soha többet nem jön ki, de Ariel így nem tud felöltözni! Joe az ajtón túlról próbálja kicsábítani Bridgette-t, Allison meg kimegy a kertbe és az ablakon keresztül beszél a gyerekkel. Bridgette a szobájában marad, mert utálja a sulit, de Allisonnak sikerül meggyőznie őt, hogy aznap legalább menjen suliba. Az iskolaundor okát is megtudjuk, a tanárnő kérésére Joe és Allison meglátogatják az osztályfőnököt. A nő szerint Bridgette nagyon okos, de túl sokat van egyedül és magányos. Allison és Joe aggódni kezdenek a lányuk miatt, Allison magát okolja, kicsit túlzásokba esik. Joe megnyugtatja, pár telefon, és Bridgette-nek máris ezer barátja lesz majd.

Allison bemegy dolgozni, de nincs szükség rá, Devalos lemondta a mai napot, csak az üzenet nem jött meg. Fantasztikus. De ha már itt van, akkor csinálhatna valami hasznosat is. Allison nem túl lelkes, hát még mikor megtudja, hogy egy eldugott sötét szobában kell lezáratlan ügyeket átbogarásznia. A szoba a rendőrségi grafikusé is, aki szintén dolgozik. Egy nőt küldenek hozzá, akinek a szeme előtt lőtték le a vőlegényét, és emlékszik az elkövetőre. Nehezen gondol vissza az eseményekre… a pasi először felgyújtotta a szőnyeget, aztán meglőtte a vőlegényt, de mikor beindult a tűzjelző, a gyilkos megrémült, a lány pedig gyorsan elszaladt. Ha jól emlékszik, az elkövető szőke volt, valamennyire alacsony és fehér. Allison közben akaratlanul is olvas a nő fejében és látja, ahogy egy magas, fekete, raszta hajú férfi lövi le a nő barátját. Tehát a lány hazudik, de miért?

Joe otthon játszótársat intéz Bridgette-nek a telefonon keresztül, de a többi szülő nem túl lelkes. Joe lefekszik aludni, Allison is betoppan, sajnálja, hogy késett. Elmeséli Joe-nak a nő történetét, aki hamis személyleírást adott valakiről, ezért a rendőrség most rossz ember után nyomoz. Allison egész eddig fantomképeket nézegetett, hátha megtalálja közöttük az igazi elkövetőt, akit ő látott, de semmi. Joe-nak van egy jó híre: Bridgette barátra tett szert. Allison belelkesedik, Joe pedig elmeséli, hogy a kislány milyen lelkesen jött haza, mert együtt játszott aznap egy Bobby nevű fiúval, és alig várja, hogy holnap is mehessen suliba. Holnapra már telefonszámot is cserélnek, meséli Joe, Allison jobban izgul, mint Bridgette.

Másnap reggel Allison kirakja a lányokat a sulinál, de kicsit lassabban hajt el, hogy megnézhesse magának, melyik gyerek Bobby. Egy aranyos kissrác az, Bridgette pedig jól érzi magát vele, minden tökéletes, hurrá. Akkor most munkára, a nő meglátogatja a rendőrségi grafikust és azt mondja neki, szeretné, ha lerajzolná a férjét a születésnapjára, de csak a szavai alapján, nincs róla képe. A férfi beleegyezik, pár óra múlva pedig Allison már a kezében szorongatja a vőlegénygyilkos fickó képét. Devalosnak is megmutatja, aki örül, de nem tud mit kezdeni a dologgal, hiszen senki sem fog egy névtelen bejelentőre hagyatkozni egy tényleges szemtanú helyett. Patthelyzet.

Joe megy a lányokért, Ariel rohan is az apjához és elindulnak Bridgette-ért. A kislány a játszótéren fogócskázik és nevetgél – de nincs vele senki. Otthon Joe elmeséli Allisonnak is a dolgot, aki szerint ez nem olyan nagy ügy, a lányuk csak magában játszott egy kicsit. Joe aggódik, Allison szerint viszont ott van Bobby, ne felejtsék el. Bridgette megtudta a fiú telefonszámát, felhívják őt, hogy jöjjön át holnap játszani. Bridgette beleszól a kagylóba, Bobby-t keresi. Erre Allisonnal akarnak beszélni, aki az arca alapján szörnyű híreket kap. Leteszi a kagylót és elküldi Bridgette-t fogat mosni, aztán közli Joe-val, hogy Bobby halott. Már öt éve. Hű.

Este Joe és Allison alvás helyett feszülten bámulják a plafont. Joe aggódik, mi van, ha Bridgette-hez mindenféle halott ember fog mászkálni. Allison szerint a kisfiú azért hozzá ment játszani, mert csak ő látja meg, nem mert üldözik a halottak vagy ilyesmi. És akkor ezentúl mi lesz? Ő is sikoltva fog felébredni az álmából és előre befejezi mások mondatait? Joe szerint idióták, ha nem gondolkoznak el ezen. Allison kiugrik az ágyból, nagyon sajnálja, hogy befertőzte a férje tökéletes génállományát! Senkinek sem kívánná ezt a képességet, de nem veszekszik, inkább megnézi Bridgette-t. Befekszik mellé az ágyba és elmondja neki, hogy Bobby nem tud eljönni holnap. És legközelebb? Talán. Allison a többi gyerekről kérdezgeti Bridgette-t, de minden gyerek undok vele, kivéve Bobby-t.

Másnap Devalos behívja Allisont. Azt mondja, egy apró csalással megpróbálhatják rávenni a szemtanú lányt, hogy igazat mondjon. Devalos nem tolhatja az arcába a gyilkos képét, mert a tárgyaláson azt mondanák, hogy befolyásolta őt, Allison viszont megteheti. Leülnek a lány elé, Devalos pedig azt mondja, elveszett a papír, amiben a nő elismerte, hogy a legjobb tudása szerint segítette a grafikust a munkájában, ezért újra alá kell írni. Devalos próbál a lány lelkére hatni, de az nem változtatna a leadott képen. Allison ekkor „véletlenül” kicsusszantja az aktái közül az igazi tettes rajzát. A nő megijed, de nem törik meg, aláírja a papírokat. Allison türelmét veszti és próbálja rávenni a nőt, cselekedjen már helyesen! A csaj szerint amíg nem tudják garantálni, hogy a gyilkos rács mögé kerül, hogy nem vár rá most is a parkolóban, addig ne várjanak tőle semmit. Meg lehet érteni.

Allison hazaér, Ariel és Bridgette azon veszekednek, létezik-e Bobby. Allison előveszi a szigorú hangját és elküldi Arielt leckét írni, Bridgette meg jön vele. Hová? Bobby-hoz. Az iskolai játszótérre mennek, de Bridgette nem hiszi, hogy ilyenkor itt találják a fiút. Allison elmondja a lányának, hogy Bobby sosem alszik, mert fél, hogyha egyszer becsukja a szemét, messze fog ébredni az otthonától. Ekkor megjelenik Bobby szelleme is. Először megijed Allisontól, aki viszont megnyugtatja, tényleg látja őt, aztán meggyőzi a kisfiút, hogy ahová fél elmenni, az egy csodálatos hely, ahol végre kipihenheti magát, és a szerettei várják őt. Bridgette nem akarja, hogy Bobby elmenjen, de Allison megnyugtatja, hogy a szívében mindig vele lesz. Leülnek egy fa alá és csendben várakoznak arra, hogy Bobby elmenjen.

Hazaérve Allison hívást kap: a szemtanúja az. Allison rohan a lányhoz reptérre, sűrű estéje van. A nő elhagyja az országot a biztonsága miatt, így viszont hajlandó elismerni a gyilkosról készült rajzot, mint igazi képet. A pasi, aki üldözi, mellesleg zsaru. A gép lassan felszáll, a lány magára ölt egy piros köpenyt, fő az óvatosság, mondja. A köpeny kísértetiesen emlékeztet Allison Piroska-jelmezére az álmából. Allison megijed, mi is a gyilkos fickó neve? Wolf. Allison sokkot kap, hátrafordul, Wolf már ott is van mögöttük, pisztollyal a kezében. Allison fogja a lányt és menekülni kezdenek, pontosan azt az utat követve, ami az álmában szerepelt. Elérnek a folyosóra, aminek nincsen vége, de nem állnak meg – ugornak. Sikeresen landolnak egy nemtudommitszállítódepuha furgonban, Wolf-ot pedig már viszik is a zsaruk.

Másnap már a helyi híradóban mesélik a történteket, de senki sem figyel oda, Bridgette rosszul van, nem akar iskolába menni. A kocsiban azt mondja, az anyja hazudott neki, mert Bobby nincs itt, nem látja. Azért, mert itt van, feleli Allison, és Bridgette szívére bök. Bridgette elmegy a játszótérre, és leül a homokozóba, hogy egyedül játsszon, de hamar megjelenik egy kislány az ő képzeletbeli zsiráfjával, akik szívesen játszanának vele. Erősen családias rész volt ez, de hát na, kell az ilyen is.

Címkék: médium
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.06.28. 20:32:49

Szerettem ezt a részt is. A Bobby-s vonal is tetszett benne... :-)

pukkpapa (törölt) 2011.06.28. 21:21:25

Elfogult Bridgette fan vagyok, minden jelenetet szeretek, amibe benne van, hát még a róla szóló részeket, de ez alapból is egy kitűnő sztori volt, engem is kilóra megvett :)

doris78 2011.06.29. 07:48:29

Igen, én is bírom a csajt, a különcségeivel együtt - vagy főként azok miatt... :-))
süti beállítások módosítása