Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Previously on 24

2011. május 15. 10:30 - Milo Rambaldi

A királyi magyar 1-es televízió műsorára tűzte a 24 hatodik évadját, én is műsoromra tűztem a hogyvoltírást, tehát lesz 24 hogyvolt megint. Még valamikor az őskorban a 13. epizódnál hagytuk félbe a 6-ik évadot, amit éppen ma adott le a TV, így jöjjön az elmúlt 13 rész gyors, ámde nem teljes összefoglalója, aki nagyon kíváncsi, lapozzon vissza.

7:00. Az ötödik évad végén a gonosz kínaiak elvitték egy csatahajón Jacket, 18 hónapon át kínozták sáskás süteménnyel és laxatív tavaszi tekerccsel, a tökébe vezetett áramról nem is beszélve. Az új évad elején Wayne Palmer elnök (bátyja, Macipofa emlékére Kismedve) sem azért hívta vissza Bauer ügynököt, mert szerintük ez a diéta romboló a dupla sajtburgerhez képest, hanem azért, mert egy Fayed nevű arab végre feldobta egykori főnökét, Assadot, aki a CTU szerint a robbanó buszokért, és az őszilégyként hulló amerikai lakosságért felelős (évek óta nem tapasztalt terrorhullám van a nagy Ámerikában), ezért cserébe pedig Jacket kéri. Ámde nem Assad a főgeci, hanem Fayed, jól félrevezette a hülye amerikaiakat. Assad megtért, békét akar.

8:00. Fayed ezt Jackkel is megosztotta, miután kicsit megkínozta, de ez öreg hiba volt, mert Jack még az ütőereket is átharapja holtából feltámadva, ha az USA veszélyben van. Rohant is Assadot kimenteni, eközben Fayed további öngyilkos merénylőket részesített szájrapusziban, hát ezek után én is felrobbannék. Jack és Assad a kötelező ordítozást követően összeálltak, és együtt gyakták az öngyilkos merénylőket. Ezért Assad Jasszer Arafat aranyplecsnit kapott tőlem. A terrorista szomszéd mellékág termékeként megtudtuk, hogy Fayed valami nagyobb gazemberségre készül, szovjet táskaatombombát akar összeszerelni a rohadt állatja, majd egy elterelő hadművelettel a bombamérnököt is kiszabadította a börtönből. Akit már épphogy elkaptak volna bombástul, de váratlan fordulatként összedugta a két drótot, és a nukleáris energia lakossági bevezetése sikerrel zárult. Az atombomba hatásairól kb. 2 percben emlékeztünk meg, azóta sem tudjuk, hogy mi újság van, a hatodik évad sok hülyesége közül ez csak ez egyik.

11:00 Az elnöki család mellékágon megtudtuk, hogy még négy bomba rohangál szabadon Abu Fayeddel egyetemben. Jasszer pedig kinyögte, hogy Fayed valami Gredenko nevű ruszkival üzletelt egy éve, onnan a bomba. És ki a los angelesi kontaktja a jóembernek? Jack apja! Jack testvére pedig nem más, mint az előző évad főgecije, Graeme, aki ugyebár Logan elnököt rángatta dróton, illetőleg oroszokat szerelt fel Sentox gázzal. Jó kis család ez is... Jack eleinte nem tudta, hogy Graeme volt az ötödik évadban a főgenyó, de azért a miheztartás végett kínozta egy kicsit. Megtudtuk, hogy a bombák eredetileg megsemmisítésre érkeztek, de a megsemmisítésből bevetés lett. Fayednel eközben új bombamérnök kellett, az előző ugyebár szó szerint elpárolgott. Bauer apuka is előkerült végül, majd Gray egy laza fordulattal rabul ejti a teljes családot.

13:00 A fogság nem tartott sokáig, Jack és apuka megmenekültek, papa sameszei akcióba léptek, majd Gray fájdalomcsepp kezelésben részesült, és mindent bevallott, de amit tettem, a hazáért tettem, mondta. "És ezt így hogy?", kérdezte volna a rég nem látott Tornóczki Anita. Jack ezt a CTU-val is megosztotta, de újabb csavarként GeciFater lett a főszemét, mert túladagolta Grayt, és az is kiderült, hogy ezek ketten mindenről tudtak. Fayed eközben Chloe férjét, Morrist elrabolta a CTU-ból, mert ő az új atommérnök. Morris némi vállfúrás hatására előállította az atomdetonátort, amivel Fayed lelépett a pöcén keresztül (Abu imádja a pöcéket), pedig Jack már éppen érkezett volna. Mivel az évad közepén jártunk, persze nem kapta el Abut, meg sem halt, csak egy atombombát hatástalanított gyorsan, Chloe utasításai alapján (netről szerzett használati útmutatót, még jó, hogy nem kínaiak fordították guglival). Kismedve Jasszert győzködte egy kis fenyegetéssel, dzsihád-ellenes beszédet akart vele mondatni. Eztán kiderült, hogy Gray felesége Jack ex-szeretője volt hajdanán, GeciFater pedig elrabolta unokáját, és tőrbe csalta Jacket Marilynnel egyetemben. TNT robbant, mindenki azt hitte, hogy Jack helló. De nem, a macskák is örülnének, ha ennyi életük lenne. Majd Marilyn köpött, nem Gredenko robbantott, hanem apád, hiába rohangáltál idáig, kicsi csillag, de legalább elment három rész.

16:00 Némi kavarodás után fogolycsere következett, a gyermeket Jackre cserélte apuka, és majdnem lelőtte, de mégsem, hanem elrohant inkább. Előtte azért ott hagyott egy telefont, aminek a túloldalán Charles Logan várt, szia, én vagyok a belépő Gredenkohoz, aki by the way Fayed főnöke. Hopp mi a picsa, mondtam erre. Charlie fiú is tud meglepetéseket okozni. A Fehér Házban eközben robbanékony lett a helyzet, és az arabbarát Kismedvét kivonták a forgalomból, a merényletet meg Jasszerre kenték. És itt kell megjegyeznem, hogy arról itt még továbbra sem volt fogalmunk, ki a nap főgecije, és mit akar. Na azért végre ez is kiderült, amikor is Logan és Jack az orosz konzulátusra mentek. Markov konzul egy kis ujjlevágás hatására kinyögte, hogy ő Gredenko főnöke, egyébiránt meg  játékrepülők segítségével fogja atommal beborítani az USA-t. Az új elnök, néhai alelnök Mr. Trágyapofa pedig polgárjogokat vonogatott vissza. Jack természetesen fogságba esett az orosz konzulátuson, mert kell egy ilyen filler epizód, ahol félhomályos követségi folyosókon nyiszabolja az ellent. A kínaiak is végre megbocsáthatnak, kell egy új ellenség.

18:00 És vajh kit kapcsoltunk a követségi "túszdráma" kapcsán? Na kit? Martha Logant! Martha a kulcs az oroszokhoz, de Martha elmegyogyóban nyaral, megviselte az ötödik évad egy kicsit. Ennek ellenére Suvarov elnökné telefonálására biztatták Charles korszakalkotó ötletének köszönhetően. Én rögtön láttam, hogy ez rossz ötlet, Martha át is váltott Sikolyba, és Charles-t megspékelte kivivel. A nagy alakítás után azért nagy duzzogva felhívta Suvarovnét is végül. Épp ideje volt ennek, mehetett a támadás a konzulátus ellen, ahol Jack sínylődött még mindig. Markov eközben telefonozott Gredenkónak, haver, itt az idő, pusztuljon Amerika, nyomasd a játékrepülőket. Trágyapofa elnök is atom jó hangulatba került, Jasszer hazájára szórna bombákat. Ha a kettőből egy bejön, robbanékony epizód elébe nézünk.

Innen folytatjuk jövő héten.

Címkék: 24
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2011.05.15. 10:55:44

ez most komoly, hogy az évad felénél levette az m1, és most két év után folytatja?

tb79 · http://www.ukulele.hu 2011.05.15. 11:21:56

betör létör dennevör

Egyébként akit meg érdekelt, már rég letöltötte és megnézte...

Tomekkowal 2011.05.15. 11:24:07

@toi:
A blogírás maradt abba,az m1 adja "rendszeresen" a részeket vasárnap esténként,ha épp nincs húsvét vasárnap vagy május elseje:)
Egyébként jól sejtem,hogy egy kicsit elcsúszott az időzítéssel a cikk? Mert ma este jön a 13.rész, ha minden igaz.

toi 2011.05.15. 11:37:43

@Tomekkowal: kösz!
@tb79: az lehet. nekem is meg volt mind a 8, de jó őket visszaolvasgatni.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2011.05.15. 11:42:23

@toi: Igen, érdekes visszaolvasni. Nem is tudnám megmondani, melyik évadban mi volt. Gonoszok, atombombák, vírus, kényszervallatás, elnökök Bauerben nehezen megbízás, végül mindig megmenekülés.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2011.05.15. 11:52:06

Anno, nagyon régen, valamikor a kétezres évek elején, pont az m1-en szívott be még az első évad és egyből addict lettem. Jó most újra olvasni egy későbbi évfolyamot is. Alapsorozat.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.15. 11:57:15

@toi: Én voltam lusta 2 éve, és nem fejeztem be, most meg rendes volt az MTV, és újrakezdte.

@tb79: jaja... és 24 terén tényleg nem nagyon vannak meglepetések... és mint minden sorozatnak, ennek is megvannak a "szabályai". Ipartelepen székelő szemetek, a szomszédcsalád, szarkavarás a Fehér Házban, etc.

@Tomekkowal: Hawaii idő szerint jók voltunk :-))

Lapidus 2011.05.15. 13:12:35

@Rambaldi: Kedves Rambaldi Úr!

A 24 még mindig az akciósorozatok námbör vanja, a meglepetések terén azért jóval ütősebb, mint pl. a szerelem mindhalálig és társai...
Lehet fikázni, de a kézi kamerás felvételek, a feszített tempó, a több szálon folyó események, a többségében kiszámíthatatlan történet szövés egyedi, és mindmáig meg sem próbálták egyéb produkciókban koppintani a művet...
Az első három rész a legjobb, nyilván a többiben már nem tudnak eget rengető újdonságot mutatni, de........ szóval akkor is No1!

Robinzon Kurzor 2011.05.15. 13:22:59

Pedig már majdnem beváltottam a korábbi fenyegetésemet, hogy folytatom én (még akkor is, ha csak magamnak), a 24 hogyvoltot.

De jobb ez így mindenkinek, nagyon örülök a folytatásnak!

Drogon 2011.05.15. 16:02:34

Aki eddig nézni akarta, az letöltötte már rég és egy hosszú hétvégén letolt egy évadot pár liter kávéval. Hogyvoltírást ebből idő és energiapazarlásnak tartom, de ha szórakoztatja a blogírót és a 3-4 kommentelőt, akkor hajrá! :)
Amúgy a 24 tényleg alap.

Vince Larkin 2011.05.15. 16:28:29

Nem mindenki töltöget ám, hiába vannak itt überokos megmondóemberek...Én is az m1-ről lettem rabja még mikor az első évadot adták. Letöltéshez nem értek, időm sincs nagyon rá (tudom, nem vagyok sikeres), hogyvoltot szeretem, mert jó visszaolvasni, meg pl ha ki kell hagynom pár részt, képben vagyok. Hajrá Rambaldi, hajrá Jack! :-)

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.15. 16:50:54

@Lapidus: isten ments... nekem a 24 és az Alias a két kedvenc sorozatom. A hatodik évad a 24 többi évadjához képest siralmas, de önmagában nézve kenterbe veri nagyon sok más sorozat bármelyik évadját!

@Robinzon Kurzor: lol... véletlenül megláttam, hogy az m1 újra leadja, ekkor döntöttem, hogy én is.

@Vince Larkin: pont ezt akartam írni, de megelőztél... egyébként meg az első évadot még én is anno a királyin kezdtem el nézni.

Gabba 2011.05.15. 19:00:07

@Robinzon Kurzor: lett volna még más jelölt is, aki folytatta volna itt, ha Rambaldi kolléga mégsem vállalja :)

Amúgy én is az M1-en kezdtem nézni és minden évadot ott követtem, ezt is. Addict ugyan nem lettem, viszont Bruti második évados hogyvoltjai számomra etalonok.

T. Norbert 2011.05.16. 09:47:55

De akkor emélem, hogy a hatodik után a többi hiányzó évad is blogolva lesz. Legjobb lenne sorrendben, tehát:1.,4.,5.,7.,8.

zsolyo 2011.05.17. 06:44:17

Ennek nagyon örülök. Nagy rajongója vagyok a sorozatnak. Az első évadot még feliratosan láttam.Azóta még 2x:-)) Nem értem nálunk miért nem volt olyan nagy sikere. Amikor levették a műsorról behaltam. Nekem meg van mind a 8 évad. Valóban vannak gyengébb évadok, de nekem ez a Nr.1. A telefonom csengőhangja a CTU telefonhangja. Lehet, hogy ez már túlzás?

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.05.17. 10:18:46

@zsolyo: Nekem Alias főcímre csengett a telefonom évekig :-)
süti beállítások módosítása