Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 5x23-5x24 - Remény a jövőben, Most vagy soha (ÉVADZÁRÓ)

2010. július 19. 11:24 - Hoppancs

Derek egy álmatlan éjszaka alatt végül mégis kitalálta, hogyan távolíthatná el az újabb tumort Izzie agyából, amit vigyorogva hoz az ébredező Meredith tudomására. Izzie bemutatja új férjét sorstársainak, majd örömmel nyugtázza, hogy urának hátsója mindenki tetszését elnyerte. Yang addig nem akar bájcsevegni Hunttal, amíg az be nem látja, hogy ideje lenne meglátogatnia az anyját, egyben tudomására hozni szegény néninek, hogy hazatért Irakból. Hunt kummog egy kicsit, aztán csatlakozik O’Malley-hez, hogy megvizsgálja új, közös betegüket, Charliet, aki katona, és már ötlete is van, hogyan szüntethetnék meg a dokik krónikus lábfájását. Azt a beavatkozást javasolja, amit a villamos ingyen végez, majd közli, hogy miután megszabadult a kellemetlenkedő végtagtól, szalad is vissza Irakba, hogy szolgálja a hazát.

Hunt nem is néz olyan nagyot az ötletre, Torres viszont kiakad, és leszögezi, hogy egészséges lábat nem fog amputálni. A Főnök robotsebésszel kápráztatja el Baileyt, aki kislányosan sikongat a gép láttán, majd pár próbakör után kilátásba helyezi, hogy élesben is bevethetnék a szerzeményt. Lexie furán reagál Sloan összeköltözési ajánlatára, amit még Shep is korainak tart. Amíg Swender és Derek azon vitáznak, helyes-e eltávolítani Izzie hippokampuszát, a beteg tengerpartra hallucinálja magát, ahol mellette napozik Denny is. A szellem gratulál a friss arának, majd kicsit elbeszélgetnek a jövőről. Ez persze nem segít sokat Izzienek, hogy döntést hozzon a memóriáját veszélyeztető műtétről, barátai pedig érthető módon nem akarnak szavazni a kérdésről. George kérdésére Charlie elmondja, hogy azért akar visszamenni a háborúba, mert itthon nem találja a helyét, és a családja sem érti meg. Mivel túl öreg ahhoz, hogy emós legyen, inkább ezt az utat választja. Hunt és O’ Malley sokatmondóan pislog.

Swender az operáció ellen érvel Cristinának, egy Izzie-éhez hasonló esettel példálózva, és Yang elég meggyőzöttnek tűnik. Meredith már kevésbé, ő továbbra is az ember király, agykaszabolós tervét támogatja. Ennek kivitelezése előtt tesztelik Izzie memóriájának jobb félteke nélküli működését, ami jóindulattal sem tűnik kielégítőnek. Bár Stevens a próba hatására a kutya szóra sem emlékszik, Derek továbbra is az beavatkozás mellett van, mivel szerinte a teszt a lehető legrosszabb eredményt mutatta, és nem biztos, hogy ténylegesen ez fog történni. Meredith másképp gondolja, és Izzievel kettesben maradva közli is, hogy a műtét felejtős. Amíg ő az IL-2 terápia mellett érvel, Alex félrehívja Dereket, és szívhez szóló hangon kéri, árulja el, hogyan döntene, ha Meredithről lenne szó. Shep még mindig vágni akar.

Izzie elbeszélget Allisonnal (Lisa Weil a Gilmore Girls-ből), akinek minden áttéte eltűnt az IL-2 kezeléstől, és a lány elmondja, hogy ő 15 műtét után unta meg a banánt, és jól döntött. Charlie nagyon határozott amputáció-témában, még Torrest is lefegyverzi hatásos előadásával az átélt kínokról. Arizona könnyes monológgal kivitelezett szemrehányást tesz a Főnöknek, amiért robottal csábítja vissza az általános sebészethez Baileyt, és közli, hogy harcolni fog ellene. Richard nem tekinti ellenfélnek. Agyműtét-ügyben nagy harcok kezdődnek. Alex Izziet utasítja, hogy vállalja a kockázatot, Derek pedig Mereditht, hogy változtasson a véleményén. Hunt úgy érzi, megoldaná a problémáit, ha visszamenne a háborúba befejezni, amit elkezdett, és Cristina támogatását várná, de nem kapja meg.

Charlie-n a sor monológmondásban, amit szépen abszolvál is, meghatva Torrest és George-ot. Izziet Allison vigasztalja a házastársi vita után, majd elkezd haldokolni. Torres végre lenyisszantja Charlie lábát, de azért előtte szüksége van egy végső lökésre kollégáitól. Yang megjegyzést tesz az IL-2-re Swender előtt, aki ezt nem díjazza, mivel azt a látszatot kelti, hogy miatta kezdett exitálni Alison. Javasolja, hogy inkább dolgozzanak a betegen, aki mellesleg a kezük alatt hever felnyitva. Sloan mostmár nyíltan megkéri Lexiet, hogy költözzön hozzá, aztán a csaj csúnyán belezavarja a dologba. Izzie elkeseredve szemléli Allison műtétjének eredményét, - ami valami olyasmi, hogy szegény lány nem fog többé magától lélegezni - majd ismét a parton találja magát Denny mellett. Végül George bátorságot önt belé, és az operáció mellett dönt, azt azonban nem akarja, hogy gépek tartsák életben, úgyhogy aláírja a „nem újraélesztendő” papírt. Alex hiába sír, ez van. Meredith és Derek elhatározza, hogy másnap lezavarják az esküvőt, Yang pedig bevallja Huntnak, hogy nem akarja, hogy meghaljon.

Bailey rozzant állapotban találja Torrest és Swendert. Előbbit a levágott egészséges láb, utóbbit Allison esete nyomasztja. Gyógyult kisfiút mutat nekik, hogy kicsit örüljenek. Ezután A bárányok hallgatnak című alkotásból ismert megoldással érik el az alkotók, hogy meglepődjünk, mikor Hunt a háborúba való visszatérés helyett az anyjához csenget be, O’Malley pedig jól belép a seregbe. Ó, hát ezért ráncolta annyira a homlokát Charlie beszédei alatt!

Izzie túlesik a műtéten, de egy darabig még nem fog magához térni, ami Alexet aggodalommal tölti el. Annyira kétségbeesett fejet vág, hogy még Cristina is kedvesen szól hozzá. Bailey bekerült a gyermeksebész ösztöndíj-programba, és már Richard is támogatja, mégsem örül. Hunt annál inkább, mert végre sikerült rendesen átaludnia egy éjszakát a pszichiáter és Yang közös terápiájának hatására. Utóbbit kéri, hogy gondolja át kapcsolatuk jövőjét. Cristina ezután Mereditht faggatja, őt tényleg helyre tette-e a lélekbúvár, mire azt kapja válaszul, hogy a nő még aznap hozzámegy Derekhez. Ez talán igennek tekinthető. A mentősök ismeretlen férfit hoznak, akit elcsapott, majd magával vonszolt egy busz, miután elrántott előle egy lányt. Utóbbi jól van, csak nem kéne néznie, ahogy a dokik a megmentőjén dolgoznak.

Izzie felébredt, és remekül érzi magát, ráadásul arra is emlékszik, hogy kicsoda. Nagy az öröm, egészen addig, amíg el nem kezdi újra és újra kérdezgetni, hogy ment a műtét. Derek szerint még korai pánikba esni, talán csak a szokásos posztoperatív zavarodottság. Meredith gyakorolja az agyfúrást John Doe-n, ami olyan sikeres, hogy az illető ki is nyitja a szemét. Amanda, a megmentett lány szerelmi tanácsokat ad a duzzogó Sloannak, Bailey pedig beront a traumára, hogy kiossza Huntot, amiért rábeszélte O’ Malleyt a katonaságra. Mindenki meglepődik, Owen pedig védekezne, de közben életet is kell mentenie, úgyhogy Bailey leszáll róla. Miután visszaért a helyére, Arizona érkezik hozzá, és neki szegezi a kérdést, miszerint akarja-e még az ösztöndíjat, de nem tud válaszolni, mert Torres félbeszakítja azzal, hogy terve van George megállítására. Robbins csodálkozik, hogy le akarják beszélni O’ Malleyt Irakról, mert szerinte az királyság.

Kész a pontos akcióterv George megfékezésére, mindenki megkapja a maga feladatát. Amanda elmondja Meredithnek, hogy az elütött férfi az ő hercege, pedig azelőtt rá sem pillantott volna szegény átlagos külsejű fickóra. Kiderül, hogy Bailey azért vág fancsali képet, mert a férje közölte, vagy ő, vagy a gyermeksebészet. Torres dühös Robbinsra, amiért szerinte menő, hogy a cuki George háborúba megy. Közben nagyban műtik az ismeretlent, annak tettéről és George jövőjéről elmélkedve. Alex próbálja edzeni Izzie memóriáját, Yang szerint kissé talán túl agresszíven. Ráadásul egyelőre eredmény nélkül, mert a nő továbbra sem emlékszik hosszú távon a történtekre. Meredith továbbra is házasodni akar, mert rájött, hogy addig kell szeretni, amíg lehet. Ez nagyon megérinti Yanget, úgyhogy szerelmet vall Huntnak. Arizona és Callie kibékül, miután a szőke elmeséli, hogy a bátyja azért halt meg Irakban, mert nem volt elég orvos, és igenis örül, hogy vannak olyanok, mint George.

Karev tovább vizsgáztatja Izziet, aki pihenni szeretne, de helyette szidást kap. Bailey úgy dönt, elhagyja a férjét, amiért ultimátumot adott neki, viszont így az ösztöndíjat sem vállalhatja, mert egyedülálló anya lesz. A Főnök megértően hallgatja. Miután rájönnek, hogy nincs idő rendes esküvőre, Meredith és Derek egy post-it segítségével kötnek szerződést, majd házasnak nyilvánítják magukat. Bájos, de tényleg. Izzie emlékszik arra, hogy Alex lehordta, pedig nem is írta fel sehová. Yang ennek annyira örül, hogy közli Hunttal, újra az övé. Kiderül, hogy George-ot hiába keresnék a kórházban, mert Richard hazaküldte, hogy együtt lehessen anyuval, mielőtt bevonul. Ennek ellenére Meredith megtalálja, csak sajna nem a dokik között, ugyanis az ismeretlen férfi 007-et ír a tenyerébe, ami felér egy bemutatkozással. Bizony, O’Malley a hős haldokló. Mer pánikszerűen szétkürtöli a hírt, amivel egy időben a frissen helyrejött memóriájú Izzie is összeomlik. Elkezdik újraéleszteni az aláírt papír ellenére, ő meg közben George-dzsal közösen elindul a fény felé. Szabályosan versenyt haldokolnak, mi pedig nem tudjuk meg, mi lesz velük, – ha csak előrébb nem járunk a sztoriban – mert vége az évadnak.

Címkék: grace klinika
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MsHamilton 2010.07.19. 13:52:03

Ahh, régi ismerősök: Paris a Gilmore Girls-ből, Matt Saracen a Friday Night Lights-ból.
Kár, hogy Zach Gilfordnak nem Szabó Máté volt a hangja, már úgy megszoktam (+ illik is hozzá).

Amúgy ez végre egy jó rész volt. Felpörgették az eseményeket a végére - persze, évadzáró, ilyenkor kell valami, amiért az ember legközelebb is odakapcsol.

Én Bailey-t csípem, őt nem fertőzte meg a picsogás: a férje ultimátumot ad neki, ő erre olyat lép, amivel együtt maradhatna vele, de mivel az ultimátumot adott neki, otthagyja. Karakán nő.

haruka 2010.07.20. 10:43:10

köszi a HV-t! :)
ez az évad nem is volt annyira rossz. a negyedik évad a legalja volt, úgyhogy kicsit tartottam tőle, mi lesz.
a post-it házasság meg illik Mr. és Mrs. Shepherdhöz. :)

~Moi~ 2010.07.20. 17:17:43

ennek az eleje se volt túl bíztató, de egész jól kiforta magát. Eddig a favorit akkor is a kövi évad, az lesz az igazi, legalábbis nekem :)
jók voltak a HV-k ^^

Voyoshka 2010.07.21. 08:46:56

@MsHamilton: Atyaisten, tényleg Paris a GilmoreGirls-ből... fel sem ismertem, csak most, hogy itt a 'still' a részből.

Fura, hogy itt nincs akkora tábor, mint más soriknál. Pedig ez az évadzáró tényleg ütős volt. Végre annyi minden történt, ami 2 év alatt is nehezen. Ennek ellenére én is mégis becsatlakoztam ebbe is. Kedd esténként jó kikapcsolódás. Csak az a szemét, megbízhatatlan műsorrend... Hol elkezdik már 10-kor, hol még fél11-kor sem...

Amikor kicsit utána olvastam a történéseknek, akkor nem is gondoltam, hogy ez mind ennél az évadzárónál fog bekövetkezni. Ebben az évadban már azon törtem a fejem, hogy akkor most Izz-t kiírják, v nem?...

Én tudom a választ. De nem kockáztatok, nem akarom kicsapatni magam innen ;)
süti beállítások módosítása