Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos elmék 5x14 - Parasite

2010. július 08. 11:00 - hex.kelly

Puccos este puccos kocsiból puccos pasi száll ki és lép be egy puccos étterembe. Halad az asztalok között, és a sokk puccos nő mind levegő után kapkod, ahogy megpillantja, de valami nem stimmel, mert olykor be-bevillan egy helyes nő félkézzel történő megfojtása. Puccos pacák leül a legpuccosabb nő asztalához, váltanak pár szót - ez valami üzletnek álcázott paráznaságnak tűnik. A pasas két piros csíkot bámul a kézfején, és emlékeket látunk: a megfojtott nő védekezés közben megkarmolta. Na, most új értelmet nyert a "döglesztő pasi" kifejezés.

Quantico-ban JJ-nek vendége van, Russel Goldman ügynök, a san diego-i kirendeltség fehérgallérosokat hajkurászó egységétől. Egy fantomképet hozott, ami nem sokkal több egy pont-pont vesszőcskénél, és azt mondja, ez az arc sosem volt a legkeresettebb bűnözők között, de a mostani gyilkosság mindent megváltoztat.

JJ átkíséri a tárgyalóba, ahol a többiek már az asztal körül gubbasztanak, Morgan ezúttal cuki körszakállal. JJ bemutatja nekik Goldman-t, aki elmondja nekik, hogy egy nagypályás svindler miatt jött, aki szerinte 2 nappal ezelőtt megfojtott egy nőt Miami-ban. A nő, Carla Marshall egy hete jelentette, hogy egy férfi kicsalta a pénzét. A nő azt tervezte, hogy szemére lobbantja a svindlernek a csalást, az ügynök le akarta beszélni róla, de nyilván hiába, hisz valószínűleg ezért halt meg. A svindler befektetési csalásban utazik, kisebbfajta Madoff, JJ a képernyőn megmutatja, hányan jelentették már fel a pasast az elmúlt 14 évben USA-szerte. Goldman azt mondja, ez a svindler dollár-százezreket csalt ki az emberekből, de eddig még sosem bántott senkit. Csapat máris ötletel: a szélhámosok csak azért ölnek, hogy nehogy lelepleződjenek, a profiljuk azonos a pszichopatáéval. Svindler valószínűleg bábszínházat játszik, dróton rángatja áldozatait, amiből az következik, hogy kontrollmániás, és talán azért öl, mert veszített a kontrollból. Körszakáll szerint akkor viszont az a kérdés, hogy mennyi kontrollt veszített egyáltalán? Hotch azt mondja, hogy ha a kontrollvesztés örvénye lehúzza, senki nem lesz biztonságban tőle. És valóban, svindler ül a puccos étteremben, és diktálja a nőnek, meg más korábbi nőknek, milyen (persze mindig más) névre állítsa ki a sokpénzes csekket. Főcím és idézet Rossi-tól: Ki vagyok én akkor, ha az vagyok, amim van, de elveszítem, amim van? - If I am what I have, and if I lose what I have, who, then, am I? - Wer bin ich, wenn ich bin, was ich habe und dann verliere, was ich habe? Erich Fromm

Csapat és Goldman a gépen, utóbbi majdnem Rossi-ra hasal, úgy bámul ki az ablakon: el van képedve, hogy saját géppel röpködhetnek USA-szerte, Emily közli, hogy és felváltva szokták vezetni, majd megkérdi, van-e kedve kipróbálni? Goldman simán megeszi, de aztán szólnak neki, hogy csak vicc volt. Morgan elismerően sandít Emily-re, majd Svindler olajralépési szokásairól kérdezi Goldman-t. A szokásos szélhámoskodás szerint mindent bevet: hamis igazolványok, feltöltőkártyás telefonok, külföldi bankszámlák. (Mi a túró az a prepaid hitelkártya?) Gyors és lenyomozhatatlan, ezért is lett gyanús Carla Marshall-nak, aki a korábbi befektetéséből szeretett volna némi pénzt kivenni, de a Grant Dale-ként megismert Svindler sosem hívta vissza. Hotch kéri Goldman-t, hogy landolás után menjen el Morgan-nel és Prentiss-szel Carla lakására, a többiek pedig átnézik Goldman nyomozati anyagát, amit már átküldött a miami-i irodába. Érkezéskor le is zsibbadnak: másfél tonnányi iratdoboz fogadja őket, Rossi ki is fakad: "Ez vicc, ugye?" (Most már értem, hogy Hotch a harmadik évadban miért nem fogadta el Strauss ajánlatát a fehérgalléros egységnél.)

Prentiss-ék Carla házában nézelődnek. A nő ingatlanügynök volt, nem sokat fektetett be, de voltak jómódúbb átvertek is szép számmal. Goldman elmeséli Emily-nek, hogy a szélhámosság kezdetén Svindler gyakorta használta a William valamely becézett formáját, talán ez az eredeti keresztneve. Morgan megtalálja a nő gépén a Grant Dale nevet viselő befektetési cég egyoldalas, ámde annál impozánsabb honlapját. Már hívja is Garcia-t, és átküldi neki a linket, és kéri, hogy keressen rá a tartalomra más honlapokon. Pikk-pakk előugrik 9 másik honlap, teljesen azonos tartalommal és dizájnnal, csak éppen más és más cégnévvel. Goldman-nek minden név új, és az is, hogy Svindler egyszerre 10 különböző nevet használ. Ezért is kell a Svindlernek most tükör előtt gyakorolnia a legújabb bemutatkozást: Henry Moffet. Ám a nagy gyakorlásba bekúsznak az emlékei, ahogyan Carla kiabált vele, amiért nem is Grant Dale-nek hívják, aztán a visszakiabálásból falhoz lökés lett, abból meg fojtogatás és a két karmolás a svindler kezén.

Az FBI-irodában eközben Rossi-ék arról beszélnek, hogy sok ez a 10 személyiség, a CIA is csak kettőt-hármat ad az embereinek. A kontrollvesztést tehát valószínűleg a 10 személyiség által elindított szétforgácsolódás okozta. JJ jön, és elmondja, hogy Carla a halála előtt egyetlen feltöltőkártyás számot hívogatott, sokszor és régóta.

Svindler éppen öltözködik, a puccosétteremi puccosnő köntösben és igencsak leharcolt fejjel jön, ez a pasas aztán keményen dolgozik! De megint Carla megölését vizionálja. (Értem én, hogy fontos, de kezdem unni.) Puccosnő kérdi tőle, hogy jól van-e, a pasi összeszedi magát, és lefalcol. Az FBI-irodában az a téma, hogy Carla-nak viszonya volt Svindlerrel. Goldman elmagyarázza, hogy az átvert emberek rendszerint annyira égnek még önmaguk előtt is, hogy nehéz minden részletet megtudni tőlük. Rossi összegzi a papírfeldolgozást: az első időkben Svindler meghatározott üzleti körön belülről választott áldozatokat, egészen pontosan a san diego-i esetekig. Onnantól valahogy másképp választott balekokat. Hotch szerint ez a másképp lesz az ügy kulcsa. A florida-i Fort Lauderdale-ben este van (tehát Zeugma-nál épp pirkad), Svindler a kikötőben halad egy yacht felé, közben megbeszéli magával, hogy Randy Summerland-nek hívják. Odabent aztán egy pasas már a csekket tölti ki, mikor Svindler rossz nevet diktál, a pasas értetlenkedik, Svindler erre jól szétveri a fejét a whisky-s üveggel, jáááj! Másnap rendőrség és csapat a yachton, ami nem egy kicsi darab. Rossi és Prentiss a sikertelen üzletkötést hamar kitalálják a félkész csekket látva, JJ pedig Goldman-nel próbálja kikérdezni az áldozat özvegyét. Aki persze önmagát okolja, mert ő ismerte meg a Svindlert, naná, hogy ágyba is bújt vele, és a férjével még egy rakás pénzt is adtak neki.

Svindler egy asztalnál ül egy házban, az aktatáskája nyitva, kiveszi belőle a Randy Summerland-es igazolványát, felidézi a tegnapi gyilkosságot, és ollóval felaprítja a személyit. Ekkor érkezik egy kissrác meg az anyja, a fiú nagyon örül, hogy hazajött APA, a nő pedig mosolyogva kérdezi BILL-t, hogy milyen volt az üzleti út. Morgan eközben muszájból bújja az aktákat, Reid viszont örömmel. Morgan kérdi is tőle, hogy nem tudna legalább egyszer normális lenni? MegaLOL. Hotch jön, és mondja, hogy Svindler újabb személyiséget számolt fel. Reid szól neki, hogy más furcsaság is van San Diego-val kapcsolatban: mielőtt odaért, Svindler 14-18 hónapot töltött csak egy-egy városban, San Diego-ban viszont három és fél évig maradt. Hotch-nak tetszik, tudni akarja hová vezet ez a szál. Minket mindenesetre Svindler konyhájába, ahol az a téma közte és neje között, hogy költözni kell, mindenáron sajnos és megint. A nő nem akar, de a pasi igen, irány Boston, punktum! A nő észreveszi a sebet a kezén, és érdekli, mi történt, de a pasas csak elviharzik, csomagolni, neje aggódva tekint utána.

Hotch-ék elkezdik a profilt mondani a helyieknek: fehérgalléros szélhámost keresünk, aki magában hordozza a viselkedéskutatók által Sötét Triád-nak nevezett pszichoborzalmakat: a nárcizmust, a machiavellizmust és a pszichopátiát. Hazugságok tömkelegével manipulálja azokat, akiket ki akar használni. (Közben látjuk Svindlerünket egy megejtően szép Mercedesben, ahogy a nevét gyakorolja: Hunter Portland.) Másik szakirodalmi neve a Casanova-szélhámos, mert gazdag nőket csábít el, hogy kicsalja a pénzüket. Előfordulási helyei ezáltal puccos golfklubok, bárok, és zártkörűen működő létesítmények. És a bankok. Állandóan pénzeket mozgat, bankszámlákat nyit és szüntet meg. A sok személyiség, amit kreált magában, teljesen felőröli, ezért kontrollt veszít, ilyenkor pedig erőszakosan viselkedik.

"Hunter Protland" becsönget egy szép nagy házba, egy helyes barna nő mosolyogva beengedi, majd a konyhában évődnek, a nő szeretné, ha maradna éjszakára, mert a férje úgyis elutazott. A pasas hárít, inkább menne a bankba beváltani a csekket, közben megcsörren a mobilja, pedig a nő már azt is megkérdezte, hogy mit szólna, ha elválna a kedvéért a férjétől. Svindler kirohan a teraszra, a neje az, lerobbant a kocsija, ezért kéri, hogy ma fuvarozza ő a kisfiút zongoraórára. Közben befut egy hívás a puccosnőtől is, aki már kiheverte az orgazmust, és kéne vissza a pénze. Svindler valahogy kikecmereg a nők keltette hullámverésből, megbeszél egy találkozót a puccosnővel, az asszonyt meg lerázza, de ekkor kilép a házból a helyes barna nő, és közli, hogy terhes, tőle.

Az FBI-irodán új csevej folyik: a megkárosítottakkal beszélve kiderült, hogy Svindler a hosszú san diego-i tartózkodás előtt még sportkocsival járt, utána viszont nagyobb személykocsikra és városi terepjárókra váltott, és kertes házról mesélt. Szóval úgy néz ki, hogy San Diego-ban családot alapított, mégpedig azért, hogy teljesen normális ember benyomását kelthesse. És ez ott fog nekünk segíteni, hogy a szélhámosok mindent az asszony nevére szoktak íratni: ingatlant, kocsit, bankszámlákat. (Hú, akkor Magyarország a soktízezer Svindler országa.) És ha az asszony nem sáros, akkor a valódi nevét használja!

Svindler este autót vezet, és felidézi, hogy az puccosnőt milyen klasszul sikerült lebeszélni a csekkje visszakéréséről a bárban. Aztán a parkolóban ölelkeztek, és a férfi kinyitotta a csomagtartót, és elég egyértelműen nézett a nőre. Szóval Svindler ül a kocsiban, mellette a kisfia, aki nem akar elköltözni, mert jól érzi itt magát. Svindler azt mondja, ez esetben maradnak. A fiú zajt hall a csomagtartóból, kérdi, mi az, az apja nem felel, de amint lehet, félreáll. Kiszáll a kocsiból, hátrasétál, kinyitja a csomagtartót, és párszor lesújt a bent fekvő nőre a kerékkulccsal.

Másnap reggel Goldman, Prentiss és Reid a nő kidobott holtteste fölött diskurálnak. Reid szerint Fort Lauderdale-ben él Svindler családja, mással nem lehet megmagyarázni, hogy miért ölt kétszer ugyanabban a városban. Prentiss már hívja is Garcia-t, és kéri, hogy olyan fort lauderdale-i nőt keressen, aki 8-12 hónapja költözött ide, és élt San Diego-ban is.

Svindler a nejével vitázik, már meg az a baj, hogy mégsem költöznek, Svindlernek ez magas, inkább lelép. Rossi és JJ bankban van, az igazgatótól kérdezik, mit tud mondani a reggel megtalált nő pénzügyeiről. A megszeppent melák azt mondja, hogy a nő egy megörökölt ház eladásából nemrég szép kis summához jutott. Rossi JJ-re néz, és azt kérdi: az első áldozat ingatlanos volt, ugye? Aztán már az irodában mondják a többieknek, hogy azért lógott ki a sorból Carla Marshall, mert nem a pénze kellett Svindlernek, hanem az információk arról, hogy az ingatlaneladásokból kik jutottak nagyobb összegekhez a környéken. Garcia telefonál, Carla gépében tényleg benne voltak az áldozatok adatai, mind házeladásból jutott pénzhez. És megtalálta Svindler feleségét is: Rebecca Hodges, ingatlanos volt, mielőtt 9 éve fia született a férjétől, William Hodges-tól. Megvan a címük, Hotch már ugrik is fel, indulás! Morgan megy a fiúért a suliba, JJ és Reid pedig telefonálja végig Garcia listájáról a házeladókat, lássuk, ki szerepel Svindler listáján is.

Svindler a terhes nőjétől távozik, és ahogy elhajt, a neje néz utána a kocsijából, majd becsönget a házba. Azt kérdi az ajtót nyitó nőtől, hogy ő Bill ügyfele-e. A nő nem érti, mire Svindlerné folytatja: látta innen távozni a férjét. Mutat neki egy családi fotót a tárcájából, és mondja, hogy van egy fiuk is, J.D. A nő csak les, Svindlerné meg kérdezi, hogy nem is tudta, hogy Bill házas? A nő azt feleli, hogy azt sem tudta, hogy Bill-nek hívják. Svindler pedig a bankban be akarja váltani a legutóbbi csekket, de észreveszi, hogy vérfolt van rajta. Rábámul az ötvenkilós biztonsági őrre, és lepereg szemei előtt az összes eddigi gyilkossága.

Az irodában Reid és JJ telefonálgatnak, utóbbi képtelen elérni egy házaspárt, Sanchez-éket. Svindler épp kicibálja értetlenkedő gyermekét a suliból, sietni kell, mennek Boston-ba, csak még előtte lezsibbad kicsit egy járőrautó láttán. Prentiss az idegességében körömtépkedős Goldman-nel autózik, aki még sosem üldözött gyilkost, de most akar. Svindler hazaér, de már rendőrök vannak ott, ezért tovább hajt, próbálja felhívni a nejét, aki a terhesnőnél ül. Terhesnő kéri, ne vegye fel, inkább elmondja, hogy terhes a férjétől. JJ még mindig nem érte utol a Sanchez házaspárt, Morgan meg már csak a kissrác hűlt helyét találja a suliban. JJ kéri Garcia-t, hogy mérje be Svindlerné mobilját. Igen ám, de kettő van a nevén, nyilván az egyik Svindleré, és a kettő elég közel van egymáshoz, az egyik ráadásul a Sanchez házaspár házában! Reid hívja Hotch-ot, száguldás a köbön. Svindler női épp Svindler hazugságait egyeztetik, amikor az emlegetett szamár megjelenik.

És kezdődik a kiabálás a Hogy tehetted ezt?-témában, felváltva a két nőtől, nem kell ahhoz pszichopatának lenni, hogy besokalljon tőle az ember. J.D. szalad be, az apja megfogja, és ordít, hogy csend legyen már végre. Hotch-ék és Prentiss-ék érkeznek a Sanchez-házhoz. Odabent továbbra is kiabálnak a nők, Svindlert gyilkosságai kísértik. Végül fiát magával húzva kifelé veszi az irányt, neje utána. Az ajtón kilépve Rossi-val és Hotch-csal találja szemben magát, mögüle érkezik a neje, majd Prentiss, mindenki fegyvert fog rá, nem nagyon van innen tovább szerintem. Rossi nyomja a lelki fröccsöt, Svindler elengedi a fiút. Hotch-ék kérik, hogy emelje fel a kezeit. De ő inkább a szomorúzenés lassításban a zsebéhez nyúl. Persze golyót kap, méghozzá Goldman-től.

Hotch odamegy a földre zuhant Svindlerhez, kiveszi a kezéből a telefonját, mert persze nem fegyvert vett elő a zsebéből. Rossi elveszi Goldman fegyverét, mind nézik a mozdulatlanul fekvő Svindlert, a neje a fiát öleli, a terhes Sanchezné meg zokogva becsukja a háza ajtaját. Mentősök érkeznek, felülről látjuk őket, Prentiss idéz: Ó, mily kusza hálót is szövünk, mikor először csalni készülünk. - Oh, what a tangled web we weave when first we practice to deceive. Sir Walter Scott

Az FBI-irodában Rebecca Hodges áll a tábla előtt, nézi a férje szélhámossági lajstromát rajta, és nem érti, hogyan történt mindez. JJ azt mondja, készüljön fel, mert sok kihallgatás vár még rá. A nő megy a fiáért, akit Prentiss hoz, még ránéz Goldman-re, majd távoznak. Prentiss kérdi Goldman-t, hová tegyék a papírokat, Goldman-t nem érdekli, ki van akadva, hisz megölte Svindlert. Prentiss elmagyarázza neki, hogy jogos lövés volt, Svindler a halált választotta, neki nem a családja volt fontos, hanem a pénz és a csillogás, márpedig ebből a börtönben kevés lett volna. De Goldman csalódott, mert nem sikerült megtudni Svindler igazi nevét. Prentiss azt kérdi: Számít ez?

Címkék: gyilkos elmék
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2010.07.08. 11:48:44

Szerintem minden hitelkártya prepaid. A bank adja a pénzt, te pedig elszórod. Vagy tudom is én. Nincs hitelkártyám. Sose volt, sose lesz. :)

Még egy régi hv-kommentben írtam erről a részről, pontosabban Prentiss utolsó beszólásáról, hogy számít-e. Ez akkor engem nagyon pofán vágott.

hex.kelly 2010.07.08. 12:55:35

@Johnny336: De amikor beszéltek róla, nem úgy értelmeztem.
Arról volt szó, hogy a pacák mindent előre megfinanszíroz, hogy a kicsalt csekkek beváltásakor már fel is tudjon szívódni. Nekem úgy tűnt, hogy a prepaid arra vonatkozott, hogy nem olyan kártya, amivel költekezel, és UTÁNA fizetsz a banknak. Sima bankkártyának tűnt, de az amcsi filmekben folyton csak hitelkártyákról beszélnek, ami itteni értelemben nem a saját pénzed. A filmben meg úgy tűnt, hogy a sajátját költi. Vagy mittudomén.

Nem volt valami hűdeizgi epizód, tele volt klisékkel, de a vége az tényleg nagy sallert adott, és csak fogtam a fejem ,hogy tényleg, hát a feleségét is úgy ismerte meg, hogy már évek óta svindlerkedett, miért az igazi nevét használná? Mondjuk, Prentiss kérdése nem tudom, mire vonatkozik. Arra-e, hogy "nem tökmindegy, meghalt, kész, nem csal és gyilkol többet William", vagy arra, hogy "attól, hogy tudnád a nevét, még nem lenne kisebb a lelkiismeret-furdalásod a lelövés miatt", vagy esetleg arra, hogy nem az számít, ki volt, hanem hogy mi volt.

Johnny336 2010.07.08. 13:16:25

@hex.kelly: én a lelkiismeret-furdalás verzióra szavazok.

Amikor lelőtte a fickót, akkor úgy tűnt, hogy "elkaptalak köcsög" fejet vág a rendőr, aztán egyfajta megkönnyebbülés.

De a végén ahogy beszélgetnek, a hangsúly ahogy mondta (angolul), olyan csendes, magába roskadt fickó benyomását keltette.
Végülis élete munkája volt (ugye 1x éve bűnözött), hogy elkapja, és nem beszélt vele, nem tudott kérdezni a motivációról, vizsgálgatni, becézgetni, szeretgetni :) Bár a profilban benne volt a motiváció. Hatalomvágy és nárcizmus.
(nemesis-nek hívják az ősellenséget?)

Ahogy pl. Rossi-nak a fogyatékos gyilkos fickó.
Vagy Hotch-nak Foyet.
Gideon-nak Frank.

hex.kelly 2010.07.08. 13:45:03

@Johnny336: Igen, azt végig lehetett érezni rajta, hogy nagyon erősen rajta van az ügyön, a Csapat kicsit marslakónak is tartotta, mindig nézték, hogy tépkedi a körmét idegességében :-)

KisKresz 2010.07.08. 18:55:29

Prepaid "credit" cards

A prepaid credit card is not a true credit card, since no credit is offered by the card issuer: the card-holder spends money which has been "stored" via a prior deposit by the card-holder or someone else, such as a parent or employer. However, it carries a credit-card brand (such as Visa, MasterCard, American Express, Discover, or JCB) and can be used in similar ways just as though it were a regular credit card. Unlike debit cards, prepaid credit cards do not require a PIN.

After purchasing the card, the cardholder loads the account with any amount of money, up to the predetermined card limit and then uses the card to make purchases the same way as a typical credit card. Prepaid cards can be issued to minors (above 13) since there is no credit line involved. The main advantage over secured credit cards (see above section) is that you are not required to come up with $500 or more to open an account.[8] With prepaid credit cards you are not charged any interest but you are often charged a purchasing fee plus monthly fees after an arbitrary time period. Many other fees also usually apply to a prepaid card.

hex.kelly 2010.07.08. 19:31:23

@KisKresz: Köszönöm! Nagyjából ilyesmire gondoltam :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.08. 19:51:33

Mintha már lett volna egy hasonló epizód: csaló végigjárja az államokat, meghülyít egy csomó embert majd egyszer gyilkolászni kezd. Csak nekem rémlik?

KisKresz 2010.07.08. 20:23:43

Én köszönöm a hogyvoltokat! :-)

hex.kelly 2010.07.08. 21:57:05

@neccharisnyás útonálló: Nem tudom, az első két évadban nem láttam az összes epizódot, amit láttam, arra is alig emlékszem, ez kettős hendikepp. OFF: Annyira bírom a nick-ed! ON

@KisKresz: Szívesen :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.08. 23:10:51

@hex.kelly: Én sem tudom így fejből melyikben volt, mert jelenleg is 3 csatornán nézek 4 évadot, hátha elcsípek olyan részt, ami anno az ertéeles darálásban kimaradt.
OFF: Köszke!:) ON

KiWiSaGe 2010.07.09. 14:36:47

@neccharisnyás útonálló: Nem tényleg volt ilyen, nem tudom megmondani melyik évadban, de aszem az volt a címe a résznek, hogy Kaméleon.
Ott arra volt kihegyezve a történet, hogy a pasi bármivé áttud változni. Mindenkit becsapott, de aztán bekattant és vízbe kezdte fojtogatni a nőit.
Talán az anyját is így ölte meg, aki prosti volt vagy v.mi hasonló. Már nem nagyon emlékszem

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.09. 14:38:34

@KiWiSaGe: Tényleg! Anyjával beszálltak kocsistul a tóba! Ez az! Viszont, gőzöm sincs, melyik évad.

KiWiSaGe 2010.07.09. 14:51:26

@neccharisnyás útonálló: Csak nem hagyott nyugodni megkerestem.
1x20 Charm and Harm
Magyar címe: Kaméleon (jól emlékeztem)

hex.kelly 2010.07.11. 23:03:35

@KiWiSaGe: Köszi! Nekem ez teljesen kiesett. Szerintem nem is láttam. Nademajd, ha hv-ot írok róla! :-D

hex.kelly 2010.07.22. 10:15:03

Kedves Mindenki!

Lesz hogyvolt a Mosley Lane-ből, de lehet, hogy nem ma. Megcsúsztam, és sok a dolgom. De csinálom, türelem :-)

zeugma 2010.07.28. 18:27:15

"A florida-i Fort Lauderdale-ben este van (tehát Zeugma-nál épp pirkad)"

Ez már rajtam marad, úgy látom :-)

Épp két elutazás között próbálom bepótolgatni a hogyvoltokat, de a CM olyan sorozat, ahol a részletekben van a lényeg (meg az élvezet), ezért nem működik a "gyorsan sokat" olvasás. Így jár, aki nem Reid :-D
süti beállítások módosítása