Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 6x14 - Öregebb és távoli

2010. június 16. 14:00 - leeann

Buffy elindul az éjszakába, és egy vörös fejű démonnal játszik a temetőben. A démon húzza a rövidebbet, de tartogat még meglepetéseket, mert ahelyett, hogy meghalna, mint minden rendes démon, beleköltözik a kardba, amit a vadász ellen forgatott. Közben a csapat egy bulit szervez Buffy szülinapjára, így senki nem ér rá Dawnnal foglalkozni, aminek hamarosan meg lesz a böjtje. Dawn továbbra is lopkod, és még az iskola pszichológusnál is jelenése van. A pszichológus elég megértő, ezért Dawn elmond neki ezt-azt, és megemlít egy majdnem kívánság mondatot is, de ez nem feltétlenül válik valóra jelen helyzetben.

Elérkezik a buli estéje, gyűlnek a meghívottak és a nem meghívottak. Anya és Xander egy helyes fiúval szeretné összehozni, aki meg is jelenik a bulin, ahol Spike és egy haverja is feltűnik. Tara is hivatalos a bulira, így Will is annyira ideges, hogy a találkozáskor alig bír értelmesen kinyögni pár szót. Buffy meghív egy lányt, aki új ismeretségnek minősül, gondolom, a Duplahusiban dolgoznak együtt. Az ajándék átadás után megjelenik Buffyék háza előtt az iskola pszichológusa, aki átváltozik Anya barátnőjévé Halfrekké (bosszúálló démonná), és teljesíti Dawn iskolában említett kívánságát.

A kívánság úgy hangzott, hogy bárcsak senki nem menne sehová, és nem hagynák őt mindig egyedül. Természetesen a buli hevében egyelőre senki nem akar menni sehová. Az új fiú szeretné jobban megismerni Buffyt, de Spike elég féltékeny, ami emberibb, mint bárki hinné. A társaság lassan észreveszi, hogy hajnali kettőkor még senki nem akar elmenni, de a buli jól alakul, és nem tűnik fel semmi. Az viszont már elég fura, amikor reggel sem tudja senki elhagyni a házat. A csapat elkezdi összedugni a fejét, mert mindenki indulni szeretne, de senkinek sem megy. Egyszerűen nem tudják elhagyni a házat.

A csapat minden tagjának más dolga lenne, és amikor ezt szavakba öntik, akkor Dawn felcsattan és sértődötten közli, hogy amikor vele kell lenni, az mindenkinek problémát jelent. Természetesen ez nem teljesen van így, de a szűk csapat hamar rájön, hogy a kis hisztis tini keze lehet a dologban. Dawnnak fogalma sincs arról, hogy ő idézte elő ezt a helyzetet, de a csapat még mindig úgy gondolja, hogy a tini tett valamit, még ha nem is tud róla. Dawn vérig van sértve, ezért a csapatnak magának kell kitalálni a kiutat. Buffy a varázslatot támogatja, de Tara nem hozott magával semmit, és Will cuccai is a kukában végezték, vagy mégsem?

Will megtartott egy pár dolgot, ami azt jelenti, hogy kap néhány fejcsóválást, de most jól jön, hogy még nem lett teljesen absztinens. Tara varázsol egyet, de ahelyett, hogy kijutnának az ajtón, a kardból előjön a vörös fejű démon. Ahogy előjön, rögtön aprítani kezdi a jónépet. Buffy próbálja lebirkózni, de ez egy beolvadó démon, és a padlóval válik egyenlővé, ami által el is tűnik szem elől. Persze a semmiből újra előtűnik és megtámadja Buffyt, aki alig lihegte ki az előző támadást. Megint hamar eltűnik, úgyhogy ideje kitalálni valamit.

Az első vagdosás áldozata az új fiú, de mivel nem tudják elhagyni a házat, hamarosan halott fiú lesz belőle. Este a falakból fura recsegő hang rémiszti halálra a csapatot. Eddig érdekesen alakul a maratoni buli. Az éjszaka közepén újra előtűnik a kardos démon, és Xanderre támad, de hamarosan ott terem Spike és Buffy is. Az újabb verekedésnek újabb démon eltűnés a vége, ami továbbra is hatalmas veszélyt jelent a házban lévőkre. Dawn ezzel is annyira közönyösen foglalkozik, mint mindennel pár órája, de hamarosan csak kibukik a lánykából, hogy tett valami rosszaságot.

Miközben Buffy és Dawn az emeleten beszélget, Anyából előjön a majd én megmondom a frankót és közli a tényeket. A mindent megpróbáltunk kamu, mert Will jóval erősebb boszorkány, mint Tara, és a vöröskét még nem vetették be a vörös pofájú ellen. Will nem akarja megpróbálni még úgy sem, hogy Xander is a varázslást támogatja. Anya nem hagyja annyiba a dolgot, és szinte megtámadja vörit, amit viszont Tara nem hagy szó nélkül, és egy teljesen „júúúúúúúúúúúúúúj” helyzet alakul ki a szobában. Anya úgy dönt, hogy kezébe veszi a dolgokat, ha ki akar jutni.

Dawn és Buffy beszélgetnek egymással, és hamar szóba kerül a gyanús pszichológus. Igen, Buffy már tudja, mi történhetett, Dawn kívánt, ami teljesült is. Közben Anya Dawn szobájában kutat, hogy rájöjjön arra, mit tud a tini a dologról, amikor ráakad a lopott gyűjteményre. Buffy szerint ez csak tévedés, de az ő ajándékba kapott kabátján is még rajta van a lopós riasztó. A csapat és főleg Anya bizalma igencsak megrendül Dawnban. Buffy védelmébe veszi a húgát és beszél Anyának az iskolai pszichológusról, aki megtévesztően hasonlít Halfrekre.

Anya megidézi barátnőjét, akire azonnal rátámad a vörös pofájú. Spike-nak és Buffynak sikerül kicsinálni a démont, és szerencsére Halfrek is jól van, bár ő és Spike már ismerik egymást régről. Halfrek úgy dönt, hogy ideje meglakolni a csapatnak azért, hogy nem vették észre Dawn segélykiáltásait. A démon csak azzal nem számolt, hogy ő sem tud továbbállni, így megtöri az átkot, hisz csak így szabadulhatnak ki. Szegény Will még mindig a megtartott dolgok miatt magyarázkodik Tarának, aki most nem szemrehányást tesz, hanem dicséri vöri akaraterejét. Hamarosan kijut a csapat a házból, és mindenki szétszéled, de Buffy ma este már nem megy sehova, és az estét a húgával tölti.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása